Opakované potraty
Ahojte zienky co ste mali opakovane potraty ..co vam pomohlo donosit dieťa ..mam za sebou 4 potraty a uz neviem co vyskúšať..vyšetrenia mam ..reproimino..endokrinológia..hematologia okrem lepivych dosticiek tie si idem dorobit..geneticke vyšetrenia..otehotniem vzdy po ivf ale kratko nato vzdy potratim..
a reproimunologia v poriadku? aj to robi zevraj problemy
@lucia7933 nato som mala nasadeni liecbu infuziami..
Asi by som isla do tych dosticiek este a skusila naozaj vsetko mozne okolo toho. U mna bol napr problem, ze mne sa bez tehu aspirinu a utrogestanu nedokaze tvorit placenta ako ma. Cize az ked ma takto nastopali, tak sme donosili a mame zdrave dieta. Ja som ale ostala tehu vzdy prirodzene. Ale prd platne ked neprejdes cez prvy trimester. Na dieta som cakala 10 rokov v podstate, za ten cas aj vymenila partnera
@kiki68 lebo u mna tiez ziaden problem otehotniet, tiez prirodezene, vzdy na prvy pokus, ale pridem do 6.-8tt a tam sa vyvoj zastavi...na reproimunologii mi boli zistena anti zona pellucida jemne zvysena hodnota 13 ma byt do 10 a na hematologii trombofilny stav...na ine mi neprisli
@lucia7933 po tom molarnom tehu robili histologiu poriadnu a tam sa na to vyslovilo podozrenie. Potom to prebral velmi dobry Gyn v Bratislave a ten zistil aj nejaky typ endometriozy. A Gyn vo Viedni uz sa toho chytil dalej a teda skusili sme nasadit hned ako som ostala tehu taketo kombi. Ze ci telo nebude zvladat takto tu placentu produkovat. A telo yo dalo
Preventívne fraxiparine a do 16tt duphaston. Mne inak pri vyšetreniacj nenašli absolútne nič.
Ja mám lepivé. 2x MA. Nasadená liečba anopyrin. Ďalšie dve tehotenstvá úspešné.
2 potraty v 7 tt hoci som vzdy otehotnela prirodzene. V podstate mi nenasli dokopy nic - bola som na hemato a reproimuno vysetreniach. Pri tretom tehu som dostala preventivne duphaston, fraxiparine do 20 tt, a do 13 tt infuzie intralipidov na imunologii. Asi to pomohlo, dcera ma uz 1 a pol roka 😊
Ak máš potraty v rannom štádiu, určite progesterón.
Du0haston, utrogestan
Ahojte, pridam sa do diskusie. 1,5r sa snažíme, keď už dôjde k otehotneniu, tak bud to skončí biochemických tehu alebo teraz v novembri 4t sa prestane vyvíjať a stále dookola. Mne nezistili nič a partner má nie úplne ideálny spermiogram. Už jedno dieťa mame, ktoré sa nám podarilo na prvý šup a traz sa nedarí.. otázka, nechcú nás poslať na žiadne dodatočné vyšetrenia, hematolpgia, genetika, endokrinológia...ze toto sa stáva bežné.. kedy vás odoslali?
@kikailavska1 biochemické som mala 4 a potom som si dala progesteron a ok. Vyskusaj
Ak máš aj cyklus rozhádzaný, že napríklad spinis než začne menzes a tak...tak je to určite tento hormón
@anonym_autor dobrý deň, chcem sa spýtať či sa u vás za ten čas niečo zmenilo? Na niečo prišlo? Som v podobnej situácii a potrebujem povzbudenie..., ďakujem za odpoveď 💗

odporucam tie lepive dosticky, aj to môze sposobovat potraty...u mna to spôsobili asi trombofilne mutacie vrodene...ktore sa mi po druhom potrate potvrdili vysetrenim