icon

Pamiatka na nenarodené dieťa

tess123
21. mar 2025

Je to ešte veľmi čerstvé len v pondelok sme prišli o bábätko,zatiaľ je to veľmi ťažké neviem myslieť na nič inne . Mám potrebu urobiť si pamiatku na moje nenarodené bábo máte vy niečo ? Napadlo mňa drevené srdiečko a gravirom náš anjelik a dátumom kedy navždy odišlo čo myslíte alebo máte inny typ? Myslím že by mi trošku pomohlo ,mala by som ,,pocit,,istoty že už je v nebíčku . Prosím neodsudzujte

Strana
z2
ivanakal
21. mar 2025

Ja nie. Mala som dokonca aj foto zo sona z posledneho dna, ale v zachvate som to potom spalila.. teraz po case lutujem, mohla som si aspon to foto nechat. ☹ ☹ Urcite si nieco take daj urobit, ak ti to pomoze. A je mi to luto, drzim palce.

tess123
autor
21. mar 2025

@ivanakal ja som to sono odovzdala včera lekárovi s prepúšťaciou spravou nemala som silu pozerať sa na to telíčko bez života hlavne keď to už vyzerálo áko bábätko,😭👼

oceanahory
21. mar 2025

@tess123 Mam odlozenu fotku z posledneho sona, ale ani ten som si odvtedy ani raz nepozrela (je to uz skoro 5 rokov). Mne by praveze vobec neprospievalo mat stale na ociach nieco taketo sentimentalne, ale sprav ako uznas za vhodne. Prajem vela sil!

tess123
autor
21. mar 2025

@oceanahory aj nad tým rozmýšľam či tak nebude pre mňa ešte horšie mať to na očiach 😭ja neviem ani sama

michaela329
21. mar 2025

@tess123 mám anjelika, fotky zo sona a plánujem tetovanie.

oceanahory
21. mar 2025

@tess123 Uvidis casom...ked je to cerstve, tak sa tazko rozmysla racionalne. Aktualne skor podlahni emociam, plac, vykric sa ak treba, nieco smar o zem... Potrebuje to cas, ako kazdy iny smutok. A ak by to bolo velmi zle, tak sa neboj vyhladat odbornu pomoc, mne osobne zopar posedeni u psychologa velmi prospelo.

betulinka1
21. mar 2025

@tess123 podľa mňa nie je dobrý napad mat niekde s datumom umrtia kohokoľvek. Ak chces mat pamiatku, tak si kúp anjelika. Pozerat sa na dátum úmrtia bude vždy smutné, pozrieť sa na anjelika, to bude emocia, že je tam hore ako anjelik.

tali111
21. mar 2025

@tess123 ja nosím prívesok anjela, dostala som ho od maminy,ktorá to nejako vycitila, že asi nejaký taky symbol potrebujem. A mala pravdu,veľmi mi to vtedy pomohlo.

maryetta
21. mar 2025

Ja iba ze-vela sil. A rob tak ako to ty citis. Kazdy sa s tym vyrovnava inac. 💕

martinka13
21. mar 2025

Všetko som spálila. Neprospelo by mi, keby som to mala furt na očiach

danica2711
21. mar 2025

@tess123 rozhodne trochu počkaj, teraz je to ešte príliš boľavé. Keď to trošku prebolí, uváž, či ti spomienka na dieťatko, ktorú budeš mať stále na očiach, neznásobí a nepredĺži trápenie. Je to smutné, ale život ide ďalej, príde ďalšie dieťatko, zaslúži si vyrovnanú a spokojnú mamu. Drž sa

marhulka13
21. mar 2025

@tess123 ja mam tetovanie anjelika s nápisom Too beuatiful for Earth a doma anjela ktorý drží babatko v náručí a k tomu napis Navždy v mojom srdci Terezka

domka222
21. mar 2025

Nemám nič, len spomienku v hlave. Myslím, že tak je to aj lepšie, lebo ja som sa napríklad nemohla cca pol roka pozrieť ani na kočík. Ono nikdy nezabudneš,ale časom to otupie.

mimusha3
21. mar 2025

U mňa si dávajú vytvárať personalizované medajlóny. Matka s deťmi a deťmi ako anjelmi.
Mrzí ma tvoja strata. Veľa síl prajem

liuska26
21. mar 2025

Ja som si test a foto zo sona odložila do spomienkovej krabicky. Ale ja som to tak cítila. Možno skús nejaky čas počkať, keď pominie ta najväčšia bolesť a potom sa rozhodni. Úprimne ma mrzí tvoja strata. Prajem veľa síl ♥️

jaskolka
21. mar 2025

Ja som si odložila len pozitívny test,a priložila k tomu list,aký som napísala "bábätku na rozlúčku".Je to zabalené v krabičke v skrinke.

tess123
autor
21. mar 2025

@liuska26 ďakujem všetkým za pochopenie ...jasné potrebuje to čas 😭

jaja391112
21. mar 2025

@tess123 ja som mala potratov viac a tiež som si po poslednom dala maličké nenápadne tetovanie, ktorého význam chápem iba ja a najbližší ľudia. Nie je to úplne viditeľné miesto, ale ani celkom zakryte, pre mňa je to spomienka na moje nenarodene detičky

tess123
autor
21. mar 2025

@jaja391112 presne ako píšete spomienka to aj ja potrebujem ...pre mňa to bude stále moje druhé dieťa a ak aj budem znova tehotná 🤰 bude tretie na to druhé nikdy nezabudneme aj keď bolo malinké 😘❤️

kristina210
21. mar 2025

@mimusha3 mohla by si mi napísať správu ?

kristina210
21. mar 2025

Teraz si dopraj čas, ako píšu, vyplač sa, vykrič, čo ti uľaví, a s odstupom času ti srdce napovie, či pamiatku alebo nie. Veľa síl.

marienka1989
21. mar 2025

@mimusha3 krásne❤

ronie338
21. mar 2025

My sme dali anjelikov na hroby našim starym rodičom, môjmu dedkovi a priateľovi starým rodičom. Za obe bábätka. Tak som to cítila a potrebovala. Teraz rozmýšľam nad tetovanim aj s priateľom a že zakomponujrme aj syna

mimusha3
21. mar 2025

Až teraz po sebe čítam. Ospravedlňujem sa ti. Posielam ti veľa síl, je prajem 🤦🏻‍♀️ prepáč..

priscilla07
21. mar 2025

@tess123 ja som svoje dve nenarodené deti riadne pochovala a veľmi mi to pomohlo psychicky. Kto to nezažil nevie akú prázdnotu a bolesť taka strata spôsoby. Keď poprosis kňaza, odslúži sv. Omšu a aj ak nemáš pozostatky, tak symbolický vedia urobiť pohreb. V KE na Rozalke je pamätník nenarodenym. Drž sa ❤️

sjun
22. mar 2025

🫂🫂🫂🫂🫂....zazila som...je to uz 7,5roka a denne si v modlitbe spomeniem. Ale posielam ti vela sil, bolo to aj nase druhe dieta a uz mi po dome beha nase tretie aj nase stvrte 🩷🩵.

tess123
autor
22. mar 2025

@sjun ďakujem ...tak snáď aj ja nazbieramnsilu mať ešte ďalšie dieťa . Momentálne som rozhodnutá že budeme mať jedináčika bojím sa ďalšieho tehu. Uvidíme časom

slavka1988
22. mar 2025

@tess123 kúp balón lietajúci chod na miesto kde budeš len ty a manžel alebo len ty (napríklad luka) povedz mu tam ako si sa tešila a ako nikdy nezabudneš ako ta to strašne boli a vyplac sa a keď sa budeš cítiť pripravená pusti balónik k nemu do neba .....veľa síl

tehotenska_masaz
22. mar 2025

@slavka1988 toto som chcela odporucit aj ja. mne tento “ukon” velmi pomohol, strasne som si vydýchla, vyplakala sa… nechala som si foto z posledneho sona, a bodycko ktore som mala kupene. mam odlozene v krabicke a semtam otvorim, pozdravim do neba❤️zachvilu to bude rok.

okseen
22. mar 2025

@tess123 ja mam za sebou 4 x potrat spontánny. Posledný bol 16 TT. Bol to chlapček. A vieš čo, cele roky som sa v tom rypkala, plakala a rypkala. Kupovala prstienky spomienkové, kadečo a vieš čo, to rypkanie bolo hrozne a zabitý čas. Nie, nechcem sa v tom rýpať a berypem sa v tom. Čím viac som sa v tom rypkala, tým horšie a aj po rokoch to bolo zle. U mňa základ, nie nerypat sa a co najmenej na to myslieť. Len je to sebanicenie.

Strana
z2