Pamiatka na nenarodené dieťa
Je to ešte veľmi čerstvé len v pondelok sme prišli o bábätko,zatiaľ je to veľmi ťažké neviem myslieť na nič inne . Mám potrebu urobiť si pamiatku na moje nenarodené bábo máte vy niečo ? Napadlo mňa drevené srdiečko a gravirom náš anjelik a dátumom kedy navždy odišlo čo myslíte alebo máte inny typ? Myslím že by mi trošku pomohlo ,mala by som ,,pocit,,istoty že už je v nebíčku . Prosím neodsudzujte
@tess123 Ahoj v prvom rade príjmy moju úprimnú sústrasť, naozaj je to veľmi veľmi čerstvé takže je úplne v poriadku že nemyslíš na nič iné. A je úplne v poriadku ak sa ti chce plakať, kričať, hnevať sa. Máš na to plné právo, lebo strata dieťaťa je pre matku to najhoršie. Ja som v roku 2023 prišla o dve detičky v Januári synček ukončené tehu v 23 tt z dôvodu vrodenej chyby s prognózou nezlučiteľnou zo životom, a v Novembri nám po 26 dňoch zomrela predčasne narodená dcérka narodila sa v 28 tt. Bola krásna, zdravá všetko bolo v poriadku a z ničoho nič za 12 hodín odišla hore za bračekom. Úprimne tá bolesť nepominie nikdy, len čas ju postupne otupí a naučíš sa s ňou žiť. Po synčekovi som si dala tetovanie obrazu matky z dieťaťom ktoré má anjelské krídla a dátum kedy sa synček narodil, po dcérke mam vytetovaný jej odtlačok nožičky. Samozrjeme nie každý je na tetovanie ale toto bol môj spôsob ako si na nich uchovať čo najosobnejšiu spomienku a takto ich mám stále pri sebe, v ťažkých časoch mi to veľmi pomáha. Synčeka sme nepochovávali čo teraz spätne ľutujem ale dcérku samozrejme pochovanú máme plus máme doma na poličke urobený tzv. oltárik kde je sú fotky dcérky a aj synčeka tam máme fotku z ultrazvuku v rámiku a kopu anjelikov k tomu plus elektrickú sviečku, veľmi mi to pomáha lebo aspoň takto mám pocit že sú stále s nami. My ešte zvykneme na ich výročia či už sú to meniny, narodeniny alebo dcérkine výročie smrti 2.11. odišla presne v deň zosnulých 😢 tak im vždy pustíme lampión šťastia. Daj si čas a uvidíš že prídeš na spôsob ktorý bude pre teba ten pravý. Držím palce a prajem veľa síl. Drž sa
@glorika fuuu tak toto len čítam a plačem nie ešte si to zažiť posielam vám svoje objatie...no je to strašné keď prídeme o bábätko a hlavne keď niekto povie že to ešte bolo len embryo to nechcem ani počuť v tej chvíli by som ,, vraždila,,ja to beriem ako moje bábätko ktoré sa ešte pred týždňom na usg krásne pohybovalo a dnes už je v nebičku ale život to tak zariadil musíme ísť ďalej dala som si vyrobiť drevené spomienkové srdiečko s dátumom úmrtia nášho anjelika 😭
Prajem Vám aby ste sa aj vy raz v živote tešili zo zdravého bábätka zaslúžite si to po toľkej bolesti.
Mam fotku,ale odlozenu,neni vystavená. Pomohlo mi ,ísť na hrob pre nenarodené deti a chodíme pravidelne .
Ahojte tak v tomto roku je to druhy anjleik čo mi odisiel a opäť v 7 tt prestalo byt srdiečko, mám čakať na spustený potrat už teraz mám strach

@tess123 my máme tzv. certifikát života, je tam text s menom bábätka , vytvoril nám to jeden známy, je kňaz. v zmysle, že je tiež naše dieťa ako ostatné, čo máme doma. certifikát nám visí na stene pri fotke našich žijúcich detí.