icon

Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni

smallbubu
14. sep 2017

Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem

bona_dea
16. sep 2017

@elninoenmipueblo beries nejake drogy, alebo lieky?

ivanka12311
16. sep 2017

@elninoenmipueblo bože môj ako toto môžte napísať..Ja neodsudzujem týchto prehnane veriacich ľudí ale viete čo keď by ste čakali choré dieťatko kto ho bude potom ychovávať ten Boh??? 😠🙄

ivanka12311
16. sep 2017

@bona_dea asi akurát sa zamýšľam nad tými ko.... tými katalolickymi názormi :D

osky
16. sep 2017

@simusska
No nechcem tu velmi mudrovat.
Viem to podla seba.ak ste veriaci.
Dieta ktore odislo/ja v 17.tt/ skratka nie je pochovane ,ale treba mu dat meno a s knazom.urobit taky obrad-kvasi krst,kde jeho dusu cirkevne odprevadite do vecnosti.
Je to aj miesto krstu a zaroven miesto pohrebu.moze sa spravit aj dodatocne...
A ma sa to tak urobit napr.aj za vsetky embrya/pri IVF / ktore boli akoze nevyhovujuce a znicene,alebo ktore zomreli v tele matky...jednoducho za kazdu jednu dusu.
Tak to kaze cirkev.
Mam to od 3 roznych knazov s odstupom mnohych rokov a dokonca i v roznych krajinach..
Mne osobne to aj pomohlo trochu zmierit sa s tou stratou.

marion09
16. sep 2017

@juhseverzapad aj Darwina musel niekto stvorit!

vevesh
16. sep 2017

@qwert77 @nebojtesa je vela foriem ds- ak je raz dg, NIKDY nie je taka ista, pretoze to je ovplyvnovane roznymi faktormi, a ak sa u vas nachadza ta najlahsia, kde deti su samoobsluzne, vedia komunikovat a interagovat s okolim, nie su pre seba a okolie nebezpecne- tak vam gratulujem a drzim palce, aby to aj nadalej takto jednoducho fungovalo.....ale vela (alebo vacsina) toto stastie nema ( je to hlavne o stasti, kedze zavaznost postihnutia sa neda vyberat) a taky jednoduchy zivot nemaju - aj ked moj surodenec (a jeho kamarati a znami s roznymi ci navzajom podobnymi dg) su uz v dospelosti samoobsluzni (vo vacsine sa to da naucit, pokial nie je kompletne svalstvo postihnute), nie su samostatni- ani financne, ani emocionalne , ani spolocensky....
-zacne to skolami (vela deti musi ist uz v 6 rokoch na internat), ci sa vam podari vobec skolu zohnat - na klasicku zvacsa zabudnite, aj ked existuju integracne projekty, riaditelia a ucitelia to nechcu (je to financne, pracovne a organizacne narocne)
- ak sa skola dokonci, chranenych dielni je ako safranu, ak nie ste sami ochotni taku zalozit, na pracu a tym padom aj financnu sebestacnost zabudnite - bud bude robit brigadnika, kde ich budu ostatni zamestnanci vyhanat (pretoze nemaju rovnaku vykonnost a preco by mali ostatni na takych doplacat), alebo vobec
- uroven postihnutia - to bude len sranda, ked budete posudkoveho lekara presviedcat, ze vase dieta je naozaj postihnute (a mate ma to milion papierov od lekarov), ked ono sa dokaze samo obsluzit, teda nepotrebuje invalidny dochodok - to je realita na slovensku a za roky rokuce sa nezmenila - skor dostane dospely chlap bez malicka invalidny ako dieta s dg...
- vybovacky na uradoch ci u lekaroch - dalsia "sranda" - vacsina ludi s dg ich nechape a nevedia, ako a co stym maju robit , a ako sa k tomu postavit...
A mohla by som pokracovat dalsimi skusenostami so zivota, ktorych je neurekom......
Keby mi niekto dal garanciu, ze moje dieta bude mat najlahsiu formu, bude samoobsluzne a sebestacne v dospelosti a schopne vediet sa samo o seba postarat, ani sekundu by som nevahala, ci si ho nechat - ale taku garanciu nemoze dat nikto, preto je na kazdom, ci do "takejto rieky" je ochotny a schopny vstupit a ked nie, ma pravo a narok rozhodnut sa pre seba a svoju uz existujucu rodinu...

osky
16. sep 2017

@tomiholjubavi
Ja by som chcela objasnit trochu to limbo pre deti.
To je asi tak-oni su nevinne ano ale zdedili ten prvy hriech.
Preto je akoze limbo/sama neviem ako to celkom je.../,kde cakaju na novy sud-koniec sveta,kedy Jezis ocisti aj tieto posledne prekazky a oni pojdu za nim do raja.
Presne tak to bolo s dusami spravodlivych v starom zakone-oni cakali na istom mieste/je aj v jednej piesni ze-a duse v predpekli volaju.../.
To je presne predpeklie,satan uz ich chcel ale oni boli spravodlivi.ked Jezis polozil za vsetkyvh zivot,satan na nich uz nemal dosah a mohli vojst do raja.
Keby nas Jezis nevykupil,neboli by ani tito v raji koli dedicnemu hriechu...
Aspon takto to bolo vysvetlene knazom.
Neni to z mojej hlavy 😉

marion09
16. sep 2017

@ivanka12311 vychovavat ho bude ten komu take dieta bolo nadelene,ten hore vie preco tomu dotycnemu dal taky udel.

tomiholjubavi
16. sep 2017

@elninoenmipueblo čas veru mam, už máme po sezone, tak mozem podaromnici sediet a viest jalove internetové polemiky. 🙂
a ked uz je teda tema o potrate, bavme sa o potrate a netahajme do toho Boha, satana pachajuceho genocidu, ani chlapa, čo si nevie dávať pozor na vtáka a chorobu svojich detí hádže na bôžiu vôľu. 😅
myslím, že nasa diskusia aj tak autorke nepomoze...alebo mozno aj ano, lebo uvidí, čo všetko môže ovplyvnovat nazory ludi.
aj tebe zelam krasny den 🙂

juhseverzapad
16. sep 2017

@marion09 hej, tiež mal rodičov ako mi všetci.

juhseverzapad
16. sep 2017

@tomiholjubavi Klobúk dole, si správna žena 👍

marion09
16. sep 2017

@lullita ze v biologiu a fyziku neverim neznamena ze som spadla z jahody.tebe ocividne cosi v hlave chyba ked take pises!

lullita
16. sep 2017

Ty vole...chodte radšej variť obed alebo si vytvorte novú tému 🙄 Toľko nezmyslov pokope som ešte nevidela. Tá téma už mala byť dávno zamknutá ...

marion09
16. sep 2017

@juhseverzapad truuuba

bona_dea
16. sep 2017

@marion09
V biologiu a fyziku sa da verit ci neverit???
😂😂😂

sticker
lullita
16. sep 2017

@marion09 😂😂😂 Boh mi tam chýba...

juhseverzapad
16. sep 2017

@marion09 Neveríš v biológiu ani fyziku 😂😂😂😂😂 Už viem čo si, ty si mimozemšťan!!

lullita
16. sep 2017

@juhseverzapad nie mimozemšťan... na Slovensku na to chvalabohu máme veľa ľubozvučných výrazov... 😄

tomiholjubavi
16. sep 2017

@juhseverzapad Dakujem ❤
@lullita u nás dnes varí muz, tak ešte mozno par nezmyslov vyprodukujem na tuto temu 😂
@osky ďakujem za informaciu, to som veru netušila. je to zaujimave.... a trochu strašidelne. Ja dufam, ze predsa len to bude inak a že žiadne limbo neexistuje. No, ved nakoniec, raz sa dozvieme 🙂

charlie1980
16. sep 2017

@marion09 Tak taketo argumenty zboznujem !!!! Hlavne od tych, ktorym zdrave deti behaju po obyvacke !!! A Ty Co si myslis, Ze jedna matka je tazny kon ?!?! Aky udel ? Ze matka je vycerpana, nervozna, unavena, Ze to vplyva na celu rodinu, na zdravych surodencov ?!
Preco sa asi hodila ta matka pod vlak s chorym dietatom ?! Lebo jej bolo nadelene tolko, Aby to zvladla ?!?!
Aaaaaaaaale, chodte volakam s tymi vasimi fanatickymi blabolami !
Ja sa pod vlak nehodim, to nie. Lebo Mam Este zatial muza a zdrave dieta, ktore tiez potrebuje matku. Ale potrebuje hlavne pokojnu matku a to mu ja nie vzdy viem zarucit. Esteze Mam Tak obetaveho muza, Lebo keby nie, Asi by som sa Aj ja pod vlak hodila. Nie Boh mi dava silu, Ale Moja rodina. Keby som mala doma hulvata, Asi by som si hodila slucku.
Prestante Uz so svojimi fanatickymi teoriami, Lebo vam poslem do rodiny jedno take dieta a Potom len uvidite, Co je to starat sa o take dieta. Ked bojujete s veternymi mlynmi, Lebo raz to nejde!
Aaaaaaaaale, vas Boh !

juhseverzapad
16. sep 2017

@marion09 Radšej trúba ako fanatik 😄

juhseverzapad
16. sep 2017

@lullita Ja nebudem hnusná 😄

spuntikmathiasko
16. sep 2017

@smallbubu nebola si nahodou u mudr., Grochala v MT na sone? Moj gyn. tvrdi, ze ked on povie, ze je babo ok tak je. A ja som bola pri nom 2 krat, co mi vysli horsie vysledky z krvi v oboch pripadoch pri chlapcoch, v oboch povedal, ze su ok a su. Kamoske vysli v dvoch tehu vysoke hodnoty na downa v oboch pivedal, ze su ok a su.

peppermint
16. sep 2017

@elninoenmipueblo Mozes mi prosim ta napisat referenciu z biblie,ktora pise o detskom nebi,limbe? A aj o tom, ze zena musi poprosit svoje nenarodene dieta o odpustenie? Celkom ma to zaujima, kedze som studovala teologiu a bibliu citala.

ivik4
16. sep 2017

Ani sa mi velmi nechce citat sracky niektorych mudrych zien ktore maju zdrave deti . Autorka je svojpravna 🙂 . Ja som rodila v 18tt syna a cas vsetko zahojil. Drzim palce

peppermint
16. sep 2017

@marion09 Nehnevaj sa, chybaju ti elementarne poznatky z biologie a fyziky. Vas v skole na biologii ucili kreacionizmus? Lebo pokial viem, tak ten v osnovach nie je. Veda sice nevie zatial vsetko, ale vie, ze clovek je produktom evolucie. Preco si o tom neprestudujete nieco?

mishach
16. sep 2017

Akoze fakt nechapem,ako dospele zeny dokazu riesit taketo hluposti a zvrhnut temu do sialenych prispevkov.Zena,ktora je uplne psychicky mimo co sa necudujem, potrebuje proste odpoved na svoju otazku. Ale akoze toto...ja som klikla na prispevok, lebo som mala tiez podozrenie na DS, ale aby ste riesili nejake limbe a podobne....neviem fakt

nebojtesa
16. sep 2017

@vevesh nikto nema pravo zobrat zivot dietatu! NIKTO! Ked hodi matka do smetiaka novorodenca, tak je to hrozna bestia. Ked necha zabit dieta pri potrate, ma na to pravo. Chora spolocnost! To ako ten "chudak potratar" z ameriky, co ho zavreli do vazenia preto, lebo pri potrate dieta prezilo a on ho "dorazil". Keby zomrelo este v maternici, tak by to bolo ok. Ved to je neuveritelne!

ivik4
16. sep 2017

@nebojtesa ale dokazes pochopit to ze autorka to asi nechce? Ma len jeden zivot tak nech ho zije ako chce. Je dospela,svojpravna a ak sa neciti na to mat chore dietatko tak to bude tak asi lepsie. Ja sama som o dve deti prisla, jedno som mrtve rodila a dokazem ju pochopit

nebojtesa
16. sep 2017

@ivik4 teraz nemyslim iba autorku ale celkovo to, ake je to vsetko absurdne! Nechcem si "kazit zivot" tak mam dovolene zabit dieta v maternici. Ale co ak mi nici zivot po porode? Preco ho nemozem zabit?