icon

Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni

smallbubu
14. sep 2017

Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem

bigbuckbunny
24. sep 2017

@robin_claire v Boha neveríš, ale nie kvôli rozumovým dôvodom, pretože pri dôslednom zamyslení sa by si k takémuto záveru nedošla... Zrejme Boha odmietaš kvôli nejakým zraneniam z detstva alebo mladosti... je známe, že ateizmus je v prvom rade emocionálnou frustráciou.

charlie1980
24. sep 2017

@bigbuckbunny Ako by si vyhodnotil situaciu, ked otec "odpojil" svoje dieta, pretoze to uz psychicky nezvladol ?
Ako by si vyhodnotil situaciu, ze matka skocila pod vlak so svojim autistickym synom a nechala tu muza a zdrave dieta ? Vlastne ano, nezili v krestanskom duchu, to preto.

bigbuckbunny
24. sep 2017

@charlie1980 zlyhanie, nič nasledovaniahodné...

charlie1980
24. sep 2017

@bigbuckbunny Cize podla teba clovek z masa,z kosti, schopny rozmyslat, narozdiel od zvierat sme schopni mat aj nejake tie emocie, proste zlyhal.....
Vrchol arogancie. Ale dakujem za odpoved.

robin_claire
24. sep 2017

@bigbuckbunny To je pomerne jednoduche. Instinktivne by som zachranila dieta, ktore ma zrazit elektricka. Racionalne by som nepriviedla na svet dieta, ktore nema sancu prezit a bude fyzicky trpiet. Uz len kvoli nemu.
Predpokladam, ze ty by si priviedol na svet dieta, ktore hned zomrie a tvoje deti ostanu bez matky. Ja nie. Robim to, co si myslim je najlepsie pre rodinu, nie pre boha. Zodpovedam sa len sama sebe a s tymi pocitmi budem musiet zit ja

mrtartina
24. sep 2017

@erikavesela clovek je clovekom od pocatia, je jedno v akom vyvinovom obdobi sa nachadza.Pocatie je zrod zivota.Kazdy lekar ti to povie...a ten, co vravi, ze to nie je zivot, ze to nie je dieta, klame....

ostorha
Odpoveď bola odstránená
stevvvka
24. sep 2017

@bigbuckbunny
aj ja som veriaca a s tvojimi myslienkami v podstate suhlasim.

ale sposob, akym pises, neprezentuje veriacich v nalepsom svetle. aj ked kritizujes, daa sa to napisat citlivejsie. Boh je laska a aj hriesnikov treba napominat s laskou.

toto je vazna tema a bolo by smiesne davat smajlikov, ked sa bavime o vrazde. netreba si klamat, interrupcia je zabitie dietata. cely ten nazov temy - prerusenie tehotensta...to znie akokeby sa to dalo obnovit. toto je UKONCENIE tehotenstva zabitim dietata, nie prerusenie.

bigbuckbunny
24. sep 2017

@ostorha to, že si tvoja mnatka zvykla "vyžrať" určite nebolo len tak... postabortívny syndróm sa ľahko pretaví aj do opíjania sa, človek si svoje zúfalstvo verbálne nemusí hneď priznať...
Redroomy poznám, lebo sa celkovo zaujímam o dianie vo svete, tak som sa nejak dostal aj k takýmto informáciám.
Informácie, ktoré si napísala o tvojich rodičoch nenasvedčujú tomu, že by sa snažili žiť ako praktizujúci kresťania. Čo sa týka obradnosti, Ježiš sám hovorí: "Nie každý, kto mi hovorí: Pane, Pane! vojde do nebeského kráľovstva, ale iba ten, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je v nebesiach."

bigbuckbunny
24. sep 2017

@robin_claire Fyzické trápenie sa dá rôzne riešiť, zvlášť v dnešnej dobe. Obetavá, hrdinská matka sa snaží chrániť aj život svojho postihnutého dieťaťa. Starostlivosť o deti v prípade úmrtia matky môže zabezpečiť otec, z histórie sú známe rôzne prípady príkladných ovdovených rodičov.

ostorha
Odpoveď bola odstránená
bigbuckbunny
24. sep 2017

@stevvvka dnešní kresťania majú žiaľ skreslenú nebiblickú predstavu o napomínaní a diskutovaní... Ježiš sám označil farizejov za vybielené hroby, inde hovoril "Čo je sväté, nedávajte psom, ani svoje perly nehádžte sviniam", pritom hovoril o skazených ľuďoch. Na viacerých miestach je písané o hlúposti ľudí. Svätý Pavol píše o márnosti sveta ako o zapáchajúcich smetiach, pritom presnejší preklad je vraj zapáchajúce hovná. Inde v Biblii nájdeš ľahké ženy prirovnané k výkalu, o zas inak hlúpych ľuďoch sa píše "pes sa k tomu vrátil, čo vyvrátil" atď. ...proste priama reč, žiadne sladké ťuťulimuťuli ako to dnes prezentuje súčasný kresťanský mainstream...

bigbuckbunny
24. sep 2017

@ostorha Ok, prajem ti všetko dobré, aby si vytrvala na lepšej ceste než akou išli tvoji rodičia. Na druhej strane, ak by sa ti niekedy podarilo nájsť cestu k Bohu, aj do kostola, som presvedčený, že to môže byť pre teba prínosom a obohatením, len treba mať na tie veci zdravý pohľad a chápať, že tam ide predovšetkým o budovanie vzťahu s Bohom, ľudia sú tam až druhoradí...

robin_claire
24. sep 2017

@bigbuckbunny Ako sa da riesit fyzicka bolest u malych deti? Za druhe - nie kazda rodina ma aj otca - takze tvoju odpoved nemozem akceptovat. Ak si stotozneny s tym, ze obetujes svoju rodinu bohu, nakolko je dolezitejsi ako ludia, to je tvoja vec.

bona_dea
24. sep 2017

@robin_claire normlane liekmi sa da riesit fyzicka bolest

robin_claire
24. sep 2017

@bona_dea skus sa na to opytat par ludi v poslednom stadiu rakoviny ako im je fyzicky dobre....ty by si kvoli bohu asi tiez nechala trpiet a dopovat liekmi. vyborne, ozaj obdivuhodne.

bona_dea
24. sep 2017

@robin_claire nie, s bohom ja toto rozhodne nespajam. V tomto tkvie zadubenost ludi. Ze prolife orientovanych rovno cpete medzi nejakych co sa ohanaju bohmi. Ja sa ohanam svojim zdravym rozumom a skusenosti.
Btw, bavime sa tu o detoch s DS a ty tu argumentujes ludmi v poslednom stadiu rakoviny. Co si mam o tebe mysliet potom?

denkadenka
24. sep 2017

@bigbuckbunny myslim si ze cesta k bohu sa ma hlavne zrodit v srdci a do kostola netreba chodit. Ked budes sediet v garazi bude z teba auto????

robin_claire
24. sep 2017

@bona_dea Pozri si moje predchadzajuce prispevky, ktore som adresovala @bigbuckbunny - pytala som sa ho na konkretnu situaciu - stav dietata nezlucitelny so zivotom, ktore caka bud smrt pripadne kratky zivot plny utrpenia. ty fyzicke utrpenie riesis liekmi,....co si mam mysliet ja o tebe? Asi vies o fyzickej bolesti deti pomerne malo

bona_dea
24. sep 2017

@robin_claire ja tieto vase psychopaticke nabozenske kecy necitam. Pre mna je to strata casu. Ja sa pridrziavam povodnej temy. Preto som pisala o detoch s DS.
ostatne tu neriesim. Takze pardon za neaktualnost mojej reakcie

bona_dea
24. sep 2017

@robin_claire ale ked ta to zaujima...nie, nesla by som na potrat v pripade ziadnej diagnozy dietata. Aka zit par dni ci hodin, tak bude zit par dni ci hodin...len ja to nespajam s bohmi.
A kludne si do mna kopni, aka som nechutna chudra, co by nechala svoje dieta trpiet.

bigbuckbunny
24. sep 2017

@denkadenka Iste, kľúčové pre vzťah s Bohom je vnútorný postoj človeka. Krestanstvo je o vzťahu s Bohom. Liturgia na omši je zložená s ďakovania Bohu, prosieb, ľutovania previnení, oslavy Boha, čítania Božieho slova atď. - tieto veci by si mohla robiť aj inde, ale Ježiš nechcel, aby sme žili náš vzťah s Ním individualisticky, ale ako spoločenstvo, ako rodina Jeho Božích detí. A to hlavné je, že Ježiš chcel, aby sme sa stretávali spolu pri slávení Eucharistie, v ktorej ako povedal je prítomný. Prijímaním Eucharistie dáva človek výstižne najavo (nie však nehodným prijímaním v ťažkom hriechu) či stojí o vzťah s Bohom a večný život s Ním alebo má niečo prioritnejšie ako je Boh (napríklad nedeľné venčenie svojho psa). K tvojmu výroku o nepotrebnosti chodenia do kostola - chodenie do kostola by malo vyplývať z túžby byť čo najbližšie k Milovanému Bohu. Tak ako keď človek miluje svojho manžela/manželku alebo rodiča alebo dieťa, tak pre dobrý vzťah nestačí len si zavolať alebo napísať, túži byť s milovanou osobou, blízko pri nej, túži ju spoznávať atď.

robin_claire
24. sep 2017

@bona_dea Nemam potrebu. Su to tvoje vlastne dovody

ostorha
Odpoveď bola odstránená
bigbuckbunny
24. sep 2017

@robin_claire aj u novorodencov sa dá tíšiť bolesť liekmi (viď. deti, ktoré idú napr. na rôzne operácie hneď po narodení). Keď niekde chýba otec, môžu pomôcť starí rodičia alebo iní príbuzní, poznám viaceré také prípady.

denkadenka
24. sep 2017

@bigbuckbunny
Ano
Ja nechodim do kostola ani moje deti. Neviem ako si zarabaju na seba sestricky, farar a ostatni okolo. Mojimi ocami vnimam vyberanie do zvonceka od ludi - mojimi ocami uplatky k bohu. Takych ludi a taketo fungovanie si urcite Boh a Jezis ani Duch Svaty urcite nepredstavovali. Mojimi ocami by som chcela vidiet cirev milu, uprimnu laskou starajucu sa o ludi ktori to potrebuju a to nezistne a s laskou v srdci... ak sa tak stane tiez budem chodit do kostola ospevovat a chvalit...

17111976
24. sep 2017

@denkadenka každý má slobodnú vôlu sa rozhodnúť, kto chce ide do kostola a modlí sa a kto nechce nájde si dôvod aj príčinu prečo do kostola nepôjde.

17111976
24. sep 2017

@erikavesela neviem ako ostatné ženy, ale ja som mala pocit, že čakám dieťa odkedy som sa to dozvedela, po večeroch som sa s mojim malinkým dieťatkom rozprávala, asi som divná, možno som sa mala s malým v brušku rozprávať až od 6 mesiaca, či od kedy? dovtedy to asi boli len spermie v mojom bruchu? a velke brucho od kapusty?

archanjel007
24. sep 2017

Mala som chvilu cas tak som si to precitala ja som prišla o svojho syna v 20 tyzdni potrat nevyvijal sa dalej prestalo mu bit srdce nesom 1 ani posledna co sa jej to stalo aj taketo veci patria k zivotu a preco sa deju nikto nevie lebo ani pricina sa nezistila.krestan mi povedal ze koho pan boh miluje toho krizom navstevuje takze to treba prijat.co sa tyka toho ze zistili poskodenie babatka kazda si mozeme povedat iba svoj nazor ale rozhodnutie ostava na tej zene ktoru to caka a je to premnu tazke ci uz veri v boha alebo nie lebo iz len pocit zistenia ze sa staneme matkou je uzasne a ked mame oto prist je to tazke takze treba tuto zenu podporit ako sa rozhodne akokolvek lebo ani jedna z nas jej nepomoze lebo s nou nebudeme posleme jej peniaze na starostlivosť prídeme jej pomoct zoberieme jej detina chvilu asi nie ..takze boh je laska chcel aby sme sa mali radi a to co sa deje kostole ma daleko do viery ja som.veriaca a ako.povedal jezis nerobte z domu môjho otca obchod a co sa stalo?a kto je bez hriechu naj prvy hodi kameňom moj nazor ak by sme stali hociktora z mas pred tskym niecim ako tato zena .mali by sme to tazke lebo kazda chceme byt dobrou mamou...

archanjel007
24. sep 2017

@17111976 do 24 -28 tyzdna ani lekari to nepovazuju za plne vyvinute dieta pretoze neni schopme zivota bez matky je to iba plod a nedaju ti ho ani pochovat to sa stalo mne..berie sa to ako potrateny plod z medicinskeho hladiska...