Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni
Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem
@bigbuckbunny Neskrasluj to zase. Pretoze drviva vacsina pribuzbych sa tymto matkam dokonca obrati chrbtom. Ak je stary rodic pracujuci, zavesi si to dieta na chrbat ? Ti si svoje odchovali a na stare kolena si konecne vydychnu a nie starat sa o postihnute deti.
Prosím zamknite uz temu, toto je hnus co tu predvadzate!! 😖
Asi by sa hodilo zavrieť diskusiu...
@smallbubu neviem ci to uz tu padlo, su organizacie zdruzujuce rodiny s takymito detmi, s nimi by si sa mala porozpravat. Maloktory dr ti povie ze to zvladnete a je to v pohode, oni vystrasia kadecim. Aj down ma rozne "urovne" postihnutia, sprevadzajuce chorobu.
Ironiou je, ze keby si mala zdrave dieta a porodila napr v 30tt, tak ho budu zachranovat, aj za cenu postihnutia...
@bigbuckbunny Z vedeckeho hladiska moralita nepochadza od boha. Naopak, korene ma v mozgu a je podporovana kulturnymi zvykmi. Rodicia predavaju moralne zasady svojim detom atd. Moralne spravanie je mozne pozorovat aj v prirode, najma medzi spolocenskymi zvieratami. Veda zistila, ze taketo spravanie ma evolucne vyhody,to znamena, zvierata, ktore maju dobru interakciu so svojim potomstvom, maju vacsiu sancu prezitia a tieto geny podavaju dalej.
@peppermint moralita? 😂
@bona_dea Niekde sa mi zdalo, ze tu spominal moralitu vyssie🙂
@peppermint Morálne normy rozšírené v spoločnosti sa do značnej miery prenášajú na ďalšie generácie. Morálne normy bez opory v Bohu sú ale len ľudský výmysel, ktorý môže mať význam napríklad pre vyhnutie sa anarchii a utrpeniu v spoločnosti, ale nie sú nijak inak záväzné a zásadné. Ak morálne pravidlá nepochádzajú od Boha, ktorý by bol určovateľom toho, že toto je správne a toto nesprávne, potom je jedno ako žijeme, ak nám nezáleží na tých vymyslených alebo zaužívaných morálnych normách, potom ani znásilnenie, ani zneužívanie detí, ani týranie atď. nemožno považovať za nesprávne, lebo v prípade sveta bez Boha je to úplne jedno.
@peppermint a ešte by som ti odporúčal nekopírovať Dawkinsove pavedecké hypotézy a nazývať ich vedou. Nie je to nič vedecké prísť s nejakou tézou o Sebeckom géne, ako to urobil Dawkins, ktorá aj tak napríklad nevysvetľuje výskyt sebaobetovania prítomného medzi ľuďmi, navyše aj celkovo altruizmus neobjasňuje nijako uspokojivo...
Ako veľmi je žena smutná a trpí, keď potratí, stratí dieťa, ktoré sa ešte nenarodilo a ktoré rástlo v jej lone - ako veľmi musí trpieť dieťa, ktoré už v jej lone svoju matku miluje a tá matka - anjel od Boha, to dieťatko jednoducho zabije - dá zabiť.😢
@peknykvietok to nemozes tak napisat lebo nevieš ako bude ked sa to dieťa narodi ci nebude trpieť a ake postihnutia bude mat a preco potom ked boh dal a vzal mi ho 20 tyzdni?ked som ho tak milovala?
@archanjel007 a prečo žena zabije svoje dieťa v 17. týždni, keď to dieťatko ju tak miluje?
@peknykvietok vidis na moju otazku mi nevies odpovedat boh dal ale vzal ..ale nevies ake dieťa ma postihnutie ci sa vobec narodi a ci bude schopme zivota a to preto lebo boh ho dal ale nie uplne zdraveho...
@smallbubu mojej velmi dobrej znamej pan dr.potvrdili dw.syndrom.pre istotu aj druhy a co sa stalo??narodil sa uplne zdravy chlapcek !!!!to je co?zit zivot v tom ze ako by vyzeralo moje dieta...byt malym vrahom vo vbutri sa trapit a bojovat...na...
@peknykvietok je to na kazdej zene ako sa rozhodne a ver ci never je to pre každu tazke a ako sa rozhodne ja stale taku osobu podporim a podrzim pri akomkolvek rozhodnuti pretoze ja nesom tu nato aby som niekoho sudila nemam nato pravo a ja som niecim.presla v boha verim ale nebudem nikomu nic hustit do hlavy lebo to neni otom ak uz niekto husti tak to uz je sekta ...a najlepsie bude ak zakladateka zrusi tuto temu ona chcela pompct podporit v tychto tazkych chvilach ale sa tu polovica hraje ta sudcov a hento a hento ..bohuzial je to tak matka ma pravo si do 24 tyzdna vybrat ak dieta ma diagnózu alebo je velmi chore lebo sa nevyvinulo dobre uz brusku to neznamena ze ta zena ho nemiluje pretoze dusa matky boli velmi dlho a Srdce matky nikdy nezabudne..
@peknykvietok a po dalsie ona este nevie uplne ako natom to male je treba tam este zopar vystreni tam by jej trebalo pomoct kam ma ist
@smallbubu ahojky ja som v 20 tyzdni rodila pretoze malinkemu nebilo srdiecko vyvolavali mi normalny porod a ty si sa preco tak rozjodla vysli ti tie testy zle?ja som mala vsetky testy dobre aj ta sa stalo na 3d si bola?alebo odber plodovej vody skus sa nato lekara opytay alebo zajst za inym odbornikom aby si poznala nazor viacerych
@archanjel007 ja nikoho nesúdim, ja len horím a tiež z vlastnej skúsenosti, že ako mi bolo ťažko, keď som o bábätko prišla a tak sa skúšam vcítiť do kože toho bábätka, že to musí byť hrozné, keď aj ono sa teší na svoju mamičku, ale ona ho zabije 🙂
@archanjel007 autorka pisala v komentoch, ze bola na odber plodovej vody, co je naozaj minimalna sanca, ze sa zmylili. to by sa musel zmylit clovek, ktory robil rozbor.
a tvoja strata maleho je velmi smutna :(
@archanjel007 Tu vobec nejde o to, hrat sa na sudcu. Len sa na vec snazime pozerat aj zo strany toho maleho drobceka. Samozrejme, chapem, ze mamicka je v tazkej situacii.
@ladyblcha velmi smutne viem co preziva take rozhodnutie uz je len na nej ale ona sa uz asi rozhodla ked sa pytala ako to prebieha no je to hrozne normalny porod len ti nic nedaju neukazu len zit dalej ja som este vobec nezmierena neviem ci niekedy budem a ona podla mna akokolvek urobi cely zivot to pojde s nou
@ewellina ona sa uz asi rozhodla..a zaujimalo ju len ako to prebieha takze len ju podporit aby to zvladla
@archanjel007 Ja osobne nemienim nikoho podporovat v tom, aby niekoho ineho zaživa trhali na kusy.
@ewellina to neni tak to bude normalny porod a potom zenu vycistia to babo odijde samo pretoze nebude schopne zivota..
@archanjel007 Sú rôzne spôsoby, ale ani pri tomto spôsobe, ani pri žiadnom inom.
@ewellina nebud taka pretoze nikdy nevieš kedy sa to moze stat tebe alebo niekomu blizkemu tebe co vidis na druhom cakaj na sebe..ja som tiez bola taka neoblomna a sudila som a nazory ale potom co sa mi prihodilo a pridruzilo sa viacej veci k tomu som pochopila ze takato cesta nikam nevedie
@archanjel007 neviem, či máš deti, ale keď si písala, že si v 20. týždni musela porodiť mŕtve bábätko, tak predtým si isto videla na sone ako nádherne bábätku bije srdiečko, mne to moja dr. na každom ultrazvuku ukazovala, vždy ma to priam fascinovalo - že je to zázrak, malinký človiečik stvorený z lásky ako veľmi Ti muselo trhať srdce, keď si už to srdiečko Tvojho synčeka biť nevidela? ?? ...vieš si prdstaviť, že by si to malé srdiečko úmyselne zastavila??? ....ja nie !
@archanjel007 Aká "taká"? Že neschvaľujem fyzickú likvidáciu jednotlivca? Neodsudzujem tú matku, viem, že to má ťažké, ale to dieťa za to nemôže.

A najhorsie natom je ze vsetci ti co chodia do kostola si myslia ze oni robia iba dobre a tie najlepsie rozhodnutia uz ten kto ma nejaky ini nazor tak hned odsudzujú tak to su krestania ..to su presne ti o ktorych sa píše v biblii ze farizei.ona chcela radu a ona sa aj tak rozhodne ako to bude citit ona ako jej to dovolia financie a druha vec je taka ako natom vlastne to malicke je..vsetci su pokrytci co sa ohanaju vierou lebo ani jeden jej nepomozete!!!!