Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni
Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem
@archanjel007 velmi velmi bolestive, neviem si ani predstavit, ja som 3x mala missed abort, ale nie v takom neskorom tyzdni, najneskor 11tt, co je co je celkom ina situacia.
Posielam ti srdiecka, a drzim hrozne silno palce, nech sa s tym cim skor zmieris aby si mohla nosit svojho synceka v srdiecku a byt s tym nejak po svojom vyrovnana. Aby si dokazala dalej zit a nebolelo ta kazde nadychnutie a spomienka na to.
@ewellina ale nevies cim trpi to male to nenapisala ci by sa vyvijalo dalej co jej lekari povedali
@archanjel007 Napíš mi prosím, čo si myslíš o tejto vete?: Je bohumilým skutkom ujať sa zdravého dieťaťa z detského domova a byť mu otcom a mamou, než priviesť na svet choré dieťa, ktoré prináša sebe aj svojmu okoliu len zármutok a utrpenie.
@ladyblcha dakujem ti pekne verim ze uz bude len dobre a ked niekedy bhdem opat tehu tak uspesne a na cely zivot kazda zena ma nejake trapenie
@archanjel007 urcite to tak bude. vesmir to bude musiet raz vyrovnat v tvoj prospech, rovnovaha musi nastat 🙂
@bigbuckbunny dat domov dieťaťu z domova je krasne pretoze take deti to tiez velmi potrebuju a je tu moznost pre ludi ktorym sa to nepadarilo byt rodinou..a to druhe nebudem ja nikoho sudit ja akekolvek by malo byt moje dieťa budem ho milovat pretoze je moje a nikdy sa ho nevzdam a aj chore dieta vie byt na radost pretozeje vytuzene ale je ovela viacej na starost a na vsetko ako zdrave...ale su pary ktore proste to nezvladaju rozpada sa rodina ostava zena sama s dietatom a este horsie ked ujde matka proste to je velmi tazke ludia trpia velmi..
@ladyblcha dakujem ti pekne
Dakujem za tie srdiecka🙂))
@ewellina tymto si dokazala, ze absolutne NETUSIS, aky je rozdiel medzi interrupciou do 12.tt a indukciou porodu z dovodu vyvojovych chyb nezlucitelnych so zivotom alebo tazkych genetickych poskodeni. Trepete tu, ale neviete o com. Ze vas to bavi...
Nikomu nic zle neprajem, ale v zivote to uz tak chodi, ze zapovedaneho chleba najvacsi krajec.
@smallbubu Dobry den ;) Neviem ci vam to tu uz niekto pisal...ale da sa vziat krv na rozbor za nejakych 350€?? sa mi zda ze taka cena. A z toho vedia zistit viac. Amnio nie je 100% ...iz velmi veeeelmi velmi vela krat sa stalo,ze sa narodili uplne zdrave deti. Na sone videl Dr.ze su nejake odchylky?
@babulkomale Myslím, že spôsob nie je až taký podstatný. Prajem všetko dobré. 😉
K vyššie citovanej vete by som len uviedol, že je z knihy Mein Kampf. Autor: Adolf Hitler.
A ešte jedna vec. Keď tu čítam rady ako sa má autorka rozhodnúť podľa toho čo cíti... strašné... pri rozhodovaní sa o takýchto závažných veciach sa má človek rozhodovať v prvom rade na základe rozumu. Ak by sme sa mali rozhodovať podľa toho čo kedy cítime, tak by napríklad muži každý druhý deň podviedli svoje ženy s inými krajšími ženami, ktoré stretnú, a pri ktorých cítia, že ich priťahujú.
Ak je základnou potrebou človeka milovať a byť milovaný, tak nie je o čom a dieťatko je správne porodiť a urobiť všetko pre to, aby bolo s láskou vychovávané. Takisto, ak po potrate sa vyskytuje postabortívny syndróm, ktorý dokáže zaťažiť psychiku ženy aj na celý život, je to opäť ďalší dôvod prečo dieťa nezabiť potratom. Tiež fakt, že postihnuté dieťa, ak je prijaté, zušľachťuje aj ostatných členov rodiny, je to opäť ďalší dobrý dôvod prečo prijať takéto dieťa s láskou.
@erikavesela zistime za par rokov
@babulkomale rozdiel v tom nie je žiadny, zabíjaš človeka vždy ....malé bezbranné srdiečko, ktoré v Tebe bije a túži žiť 😍
@erikavesela zaujimave kriterium...nemoze dychat...nemoze sa o seba postarat...preto moze byt zabity. Som lekarka. 10 z 10 pacientov na ARO nemoze dychat a nevedia sa o seba postarat,tiez nie su schopni samostatneho zivota presne ako to embryo/ plod. Neskor ( po vylieceni) su schopni samostatneho zivota,rovnako ako aj plod po donoseni je schopny samostatneho zivota ( i ked aj o tom sa da polemizovat). Ja len tolko. Prvy aj posledny prispevok odomna k tejto problematike,nemienim s nikym viest dalsie debaty ale tuto som mala potrebu zareagovat.
@peknykvietok
Presne toto ma napadlo pri precitani toho prispevku ze je rozdiel medzi pitratom do 12.tt-Boze ved v 12.tt to to male dokonca uz aj citi.najdite si niektore na nete film "nemy vykrik..."
Myslim ze to bude ako odpoved stacit...
A abdukcia ci potrat neskor...to uz si vobec neviem predstavit😓
@peknykvietok zlatko mám tri deti, ale neverím tomu, že ma milovali a tešili sa na mňa už v brušku, ešte nevedeli nič, iba ja som ich ľúbila, mám s teba pocit že si mimo realitu, celkom dosť. Ak má byť dieťa ťažko postihnuté, celý život ležiak, s PEG, nikdy nebehať s inými deťmi to je väčšie utrpenie.
Och, trha mi srdce, co tu citam. Vy robite z dietata, co ma mat Downov syndrom - totalne odpisaneho, postihnuteho leziaka, napojeneho na hadickach neschopneho vlastneho chapania. Halo?????!!! Uz to nerieste! Pozyvam Vas vsetkych ku mne na kavu, posedime, v klude si podiskutujeme a Vy sa pozriete na mojho krasneho chlapca, ktory ma DS a poviete mi, v com je rozdielny od zdraveho. Ja uz jeden rozdiel som nasla - neustale sa USMIEVA. A dalsie obmedzenia? Prespinka mi celu noc - je to problem? mam uz jedneho huncuta doma a aj tomu sa stale venujem - takze ZIADNE obmedzenie tieto deti nemaju.... Len ten kto chce, ich bude vyhladavat. Boh nam dal prikazanie, aby sme sa vsetci milovali - ci sme taki, alebo onaki - ci sme velki, ci mali, ci sme v brusku, alebo mame 100 rokov. Navzajom si pomahat, povzbudzovat, napominat a hlavne milovat 😉
od 16:10 aj to dieta sa brani
@smallbubu prestaň, prosím ťa, hádzať zodpovednosť za svoje rozhodnutie na tvoje deti.Určite nieje jednoduché vychovávať " iné" dieťa, ale ty hladáš len to negatívne, menej času, menej peňazí, menej menej menej...A to je tak trochu o tvojom egoizme a tiež o strachu (logicky by sa bál určite každý).
Pôsobíš na mňa ako rozumná žena, preto nechápem ako si sama môžeš dávať takéto nezmyselné argumenty o ktorých chceš presvedčiť sama seba...ešte raz jednoduché a ružové to možno nebude, ale bude jednoduchšie žiť s tým pocitom?
Je to zabitie a to je fakt, ktorý si v hlave nijako neprekrútiš.
To že to je legálne?Samozrejme že je, ale nie preto ako sa tu väčšina žien domnieva...že ťažko vybojované právo, blbosť!
Štátu vyhovuje dať ti v tomto "možnosť voľby".
Prečo asi?
Mne je jedno či sa ťa dotkne niečo z toho čo píšem, nepíšem to kvôli tebe a vlastne aj áno, lebo tie výčitky ťa nikdy neopustia.To že je "to" ... "tvoje" ti nedáva ale právo na JEHO život.
Detská láska je tá najčistejšia.
Čo si myslíš, čo by ti na toto rozhodnutie povedali tvoje dcéry?
Ak by bola niektorá z nich s DS nemala by si ju, a čo ak si raz tvoja dcéra položí otázku ak by som mala DS, mama by sa ma zbavila?
Ak sa ho aj rozhodneš dať na adopciu, toto rozhodnutie sa ešte dá " opraviť".
Potrat späť nikdy nevezmeš.
Prosím ťa daj mu život.
A pre pospolité osadenstvo, naozaj z nikým tu nebudem rozoberať, "dôvody" môjho názoru.
Ja to tak cítim a keď niečo tak cítite tak dôvod neexistuje.A to vaše keby bolo keby, a alebo keby ....ma nezaujíma.Potrat je PRE MŇA zabitie dieťaťa vladtnou matkou.
@katooshik evidentne nepoznas pravnu stranku tejto veci...
@katooshik a navyse sa bavime o nevyvinutom organizme a nie cloveku, ktory je "hotovy"...ked nevidis ten rozdiel tak je to smutne
"zbožňujem" tých fanatikov kt. všade vidia Boha ... som veriaca dokonca som aj krstná netri a verím že existuje ALE niekedy pochybujem že existuje ...
nesúď ak nechceš byť súdený sama neviem ako by som sa zachovala v situácii ako je autorka príspevku pravda však je že aj lekári sa doķážu mýliť a niekedy si myslím že tie hocjaké vyšetrenia urobia viac škody ako úžitku ... aj tu na koníkovi je jedna mamička kt. má dcéru s DS.
@erikavesela poucuj lekarku 😀 taketo mam naozaj najradsej 😂
@erikavesela
O nevyvinutom organizmw v ktorom bije srdce.v ktorom ten vyvoj neustale prebieha...rozdiel je len v tom ze niekto sa skratka rozhodne tento vyvoj svojvolne a nasilne ukoncit.tak ako nie je to dieta v tomto stadiu zivotaschpne,tak by bolo zivotaschopne po 9 mesiacoch nepretrhnuteho vyvoja...
Takze o akom nevyvinutom sa tu bavime???
Ked mate choroby na stromoch,zelenine,kvetoch....postriekate...ozdravujete...nevypilite hned a nevyhodite...hladaza sposob ako mu dat este sancu...
Ked sa caka chore dieta,nema taku sancu.
Jednoducho sa vyhodi.....
@bigbuckbunny velmi pekne napisane. Ked to dieta zabije, cely zivot si to bude vycitat a hovorit si ze mozno by to nejako zvladli keby sa narodilo. Nechapem ako o tom moze ta pani uvazovat a uz vobec nie ako moze cakat na nete.ze.ju vsetci podporia. Chce zabit VLASTNE dieta,lebo nie je take ako si ho predstavovala a aj to mozno nevie na 100% ze bude mat syndrom.
Velmi.dufam.ze to neurobila 😢
Aztékovia, Hitler,Lenin,Wolker,ja som zistila, že mám "zmagorených" predkov, lebo v boha neverím. Už ste sa tu naozaj poniektorí zbláznili? Dajte už tej mamičke pokoj! Toto tu je ako hon na bosorky! Teraz ma dajte upáliť!
🙂
Ja som uz predcasom pisala ze temu by uz bolo vhodne aj uloncit...a stale funguje...
Ina tema,kde muz po 8 rokovh vztahu zaziva sok-je uz uzamknuta....
Takze asi aj admin je trochu cudny...sory.
Myslim ze mamicke uz ani nepomozeme ani neublizime.
Ona sa uz pevne rozhodla.
Uz ani nereaguje....
Nesudim ju.
Nie kazda zena je schopna niest svoj udel matky ako takej..
Netreba jej nic vycitat....
Ked tu vidim nejaky novy prispevok ktory ma oslovi,reagujem este....
Tato tema je pomocou pre mnohe dalsie ktore mozno tiez tapaju a nevedia ako dalej.
Nie je to uz vobec o zadavatelke a jej rozhodnuti...

@peknykvietok ja som clovek ktory by to nikdy neurobil nemam nato ale ani nikoho nebudem odsudzovat ak to urobi pretoze moze mat x dôvodov ktore ktomu vedu..ale jedno viem iste cely zivot ju to bude trapit ako aj mna a ja nemam viac deti ale verim ze bude uz len dobre..ale vies ona sa rozhodla a mozno uz ma aj potom cely zivot bude trpiet