icon

Popôrodná trauma, 2 roky a stále je to horšie.

igabi
21. feb 2020

Zdravím, chcela by som sa Vás spýtať, dnes sa narodili môjmu kamarátovi dvojičky a keď napísal do skupiny že to dobre zvládli a poslal foto, zostalo mi fyzicky veľmi zle. Na zvracanie, závraty. Panický strach sa striedal s plačom. V podstate vždy keď mi niekto oznámi že čaká dieťa nebodaj porodí, mám v sebe hrozbe pocity ale toto bolo pre mna asi najhoršie. Moj syn má 20 mesiacov, mala som veľmi komplikovaný niekolko desiatok hodín trvajúci bolestivý pôrod ktorý sa skončil cisárskym rezom v plnej anesteze. Viete mi prosím poradiť nejakého dobrého psychológa ktorý sa na to špecializuje? Ideálne Trnava.

brna1989
21. feb 2020

@igabi nájsť sexuológa na západnom Slovensku asi nemožné.ja som mala tiež ťažký pôrod a nechcela som už viac rodiť nikdy a nakoniec ,keď mal syn 4roky sme sa rozhodli pre ďalšie.
Dovtedy som tiež chytala záchvaty plaču a necítila som sa dobre pri pomyslení na rodenie a všetko s tým spojené .
Ja som chodila do Nových Zámkov istý čas, k doktorovi Mathemu, je to spoplatnené ale.
Ja som ale skôr od pôrodu mala problém so sexom, nechcela som si tam dole manžela pustiť a v nevedela som sa uvoľniť.nejak samo to odišlo a po tých 4rokoch od pôrodu som akosi cítila,že je to dobré a nemám stres.inak by sme sa do ďalšieho dieťaťa nepustili .
Žiaľ moc v doktoroch poradit neviem. Každý mi len povedal, je to o psychike,treba sa uvoľniť.

carodejnicka
21. feb 2020

V Trenčíne je psychologička priamo na pôrodnici, vraj pracuje aj ambulantne a rieši takéto situácie, treba si tam zavolať. Aj keď to je asi hodne od ruky.

katty2012
21. feb 2020

@igabi ked nie su pre teba daleko piestany, mozem poslat kontakt na skutocne velmi dobru psychologicku, ale pracuje sukromne

igabi
autor
21. feb 2020

@katty2012 nie su

katty2012
21. feb 2020

@igabi sprava

janickadr
21. feb 2020

@igabi Toto moze byt dovod na sekciu aj v Bratislave, ak si teda myslis, ze sekciu by si zvladla a nemala z toho velky stres...

juliet86
21. feb 2020

akoze vies si zariadit kvoli psychologickej diagnoze cisarsky porod. znie to ze mas ptsd post traumatic stress disorder. venuje sa tomu napr. Hana Celusakova v rodinnom centre kvapka v BA ale verim ze ked sa jej ozves poradi ti niekoho. pripadne si pozri institut virginie satirovej ci maju niekoho v trnave. myslim ze by mohli mat. potrebujes spracovat traumu. odpustit sebe/lekarom ci ktovie komu. prijat co sa stalo a milovat seba a dieta napriek tomu drzim ti palce

bevina
21. feb 2020

@igabi trosku bokom ale moja kamoška po traume z prvého pôrodu si druhý dohodla s lekárom. Plánovaný cisársky bez bolesti a trápenia. Jasné že potom ju bolela rána ale bez pôrodných bolesti. V Galante.

igabi
autor
21. feb 2020

@bevina akože nie že by tie bolesti pôrodné boli zanedbatelne ale to má až tak nedesí. Určite určite drihy pôrod budem mat zajednaneho lekára a inú nemocnicu ako v Trnave ale mna to trápi aj mimo toho či by som druhé dieťa chcela alebo nie. A cisársky rozhodne nie je bez bolesti 😜

ouwecka
22. feb 2020

@dulkagabulka urcite bude vedieť poradiť,napis jej,nie si jedina a tvoja bolest ma velmi mrzi, urcite sa ti da pomôcť,je mi to luto,lebo nie ai jedina a zial asi ani posledna ☹

bevina
22. feb 2020

@igabi ja mam za sebou dva 🙂 a ten prvý po 'troch ' dňoch.. A v Trnave.. Viem aké to tam je.. Len mne sa podarilo na zlé zabudnúť a len sa tešiť z detí..

igabi
autor
1. mar 2020

@bevina neviem čím tom je. Ja som na pôrod prestala mylsliet úplne, pravdupovediac som na to zle zabudla a zrazu, jedna správa, jedna veta a taký panický strach, tak hrozný skľučujúci pocit. Trvalo to veľmi dlho kým som sa vôbec dokázaná normálne sústrediť. Neviem čím presne to je, či je ti Trnava alebo prístup ľudí. Ale je to zle, veľmi veľmi zle

1maminkaaa
26. máj 2021

@igabi ja som po pôrode takmer 8 rokov a traumu mám stále 😳 dúfala som, že to časom odznie, ale opak je žiaľ pravdou