icon

Potrat a ďalšie dieťa

22. sep 2022

Ahojte kočky, chcela by som iba zistiť, či ste si niektorá prešla niečím podobným a ako ste sa k tomu postavili. Nedávno som potratila babatko na začiatku 5 mesiaca. Pri bežnej poradni mi doktorka zistila, že bábätku prestalo byť srdce (nemala som žiadne bolesti, krvácanie nič), následne ma poslala do nemocnice kde mi vyvolali pôrod čo bol môj najhorši deň v živote a to teraz nemyslím na tu fyzickú bolesť. Doktorka mi tvrdila, že určite výjdu zle geneticke testy lebo sa jej pri prvom screeningu trošku nezdalo srdiečko (kvôli dovolenke mi ich robila až v 17 týzdni a v deň ked zistila ze som potratila ešte nemala výskedky). Tie však vyšli v poriadku a tak isto aj histologia vyšla uplne ok a vývojovo bolo aj to srdiečko ok. Po tom čo som sa trosku pozbierala mi povedala že nie je dôvod čakat a môžeme skušat mat druhé bábo nakolko tam nie je žiadna predispozicia aby sa to zopakovalo. Dnes som u nej bola znovu ( kontrola po 1. MS), zastupovala ju jej dcera tiez doktorka a ta mi povedala že sa odporúča 2-3 mesiace počkat aj ked je žena fyzicky ok a že ma posiela aj na geneticku ambulanciu. Mňa by len zaujimalo ako ste sa v podobnej situacii zachovali tie ktoré si presli niecim podobnym. Myslim teraz 1 potrat, nie viac kedze viem ze po druhom nasleduje viacero vysetreni ako reproimunologia atd..Nemám problem na to vysetrenie ist aj ked je tam cakacka 3 mesiace a dalsie 2 na vysledky momentalne ale čakali by ste aj s bábatkom? Veľa žien v mojom okoli malo tiež potrat, na nič sa neprišlo a druhe dieťa mali zdravé a bez problemov... vobec neviem ako sa k tomu postavit ci teraz cakat pol roka skoro a az potom sa snazit mat malé alebo nečakat, objednat sa tak ci tak a bud bude vsetko ok alebo ak sa nieco nedajboze stane uz budem mat vysledky v ruke 😑 tieto rozdielne nazory lekarom ma asi privedu do sialenstva niekedy...vdaka za skusenosti

Strana
z3
didi97
3. nov 2022

@sandasan presne ja som si to isté povedala, že radšej teraz v 23tt ako pri pôrode. Tak isto sestra zistila, že je tehotná 4 dni potom čo sa to mne stalo. Bola som úplne hotová a stále keď jej vidím bruško, tak ma strašne pichne pri srdci, že prečo ja nemôžem mať tiež také šťastie. Ale strašne sa s ňou teším, len jej to tak neviem dať najavo a mrzí ma to. A na ten zápal ti ako prišli? Lebo mne sa pri tlačení placenty trhal pupočník a doktor mi povedal, že tam mohol byť dáky zápal, ale zatiaľ nič neviem.
Presne tak, povieš si, že prvý a najťažsí trimester máš za sebou a zrazu v 6. mesiaci odíde kus teba.

sandasan
3. nov 2022

@didi97 ja som prišla s bolesťami v krížovej oblasti ale nič strašné ale vravím si že radšej pôjdem až to potom neľutujem
Bábo bolo na utrazvuku v poriadku všetko ok ale potom pri vyšetrení zistil lekár , že som otvorená 1cm a že sú to už kontrakcie. Vzali mi krv,moč a z krvi som mala zvýšené CRP na skoro 50. Tak ma hneď upozornil, že to nevyzerá dobre, že minimálne musím byť v 24 týždni aby vedeli niečo robiť .

Strana
z3