icon

Potrat - kyret v septembri

haluta
19. sep 2016

Baby sú tu nejaké ktoré prisli o bábo teraz? Ako to prežívate vy?

Strana
z3
deny81
19. sep 2016

@haluta je tu skupina mamicky anjelikov, prihlas sa, tam najdes radu aj pochopenie. drzim palce a je mi luto co sa ti stalo

meranti
20. sep 2016

@haluta ahoj,dnes je to presne tyzden,co som prisla o babatko v 10tt 😞 este stale sa z toho neviem spamatat,myslim na to stale 😞 jedine,co mi pomaha,je moj 2 rocny syn,ktory ma zamestnava a rozveseluje,nebyt jeho,tak sa zblaznim

sadika
1. okt 2016

@haluta ja som mala MA presne dnes pred dvomi rokmi 😥 museli mi robit akutny kyret kedze to bolo 11+6 a skoro som vykrvacala

desza17
2. okt 2016

My sme prišli o naše drobčiatko včera.boli sme v 8.tt po umelom oplodneni.stale tomu nechcem a neviem uverit.všetko bolo v poriadku..utorok bola potvrdena akcia❤ a sobotu z nicoho nic silne krvacanie a potrat.

peta2222
4. okt 2016

Ahojte kocky, my sme sa dnes dozvedeli smutnu spravu. MA v 7tt tehotenstva- krasny darcek k 30- tym narodeninam. Dostala som silne krce do brucha a mierne krvacanie a hned som vedela, ze nieco nie je v poriadku. Zajtra idem na kyretaz tak neviem co mam ocakavat od toho. Bolo to moje prve tehu a velmi sme sa tesili na babetko tak len dufam, ze nabuduce to dopadne lepsie. Asi nam v tychto chvilach neostava nic ine len mysliet pozitivne a byt silne 🙂 tak drzim palce

desza17
4. okt 2016

@peta2222 ahoj..presne viem co prezivaa a prajem ti vela sily...zvladneme to✊

lucija123
4. okt 2016

Ano teraz cerstvo MA, sla som na poradnu a utz v 12.tyzdni a zistili, ze srdiecko nebije od 9.tyzdna.. V 8.tyzdni bolo este vsetko v poriadku. Vcera mi robili kyret. Tretie neuspesne tehotenstvo. Dokopy sa snazime 6 rokov. Zufalstvo, plac, ale kazdym dnom trosku lepsie. Dufame dalej..

desza17
5. okt 2016

@lucija123 je to strasne..trikrat prist o drobceka..mas aj nejake vysetrenia?

meranti
5. okt 2016

@peta2222
@desza17
@lucija123
Ahoj baby,viem co si prave prezivate,ja som 3 tyzdne po kyrete a stale to velmi boli na dusi. Prve dni som chodila ako omracena,nejak som sa s tym nevedela zmierit,no pomahalo mi,ked som sa vykecala a stale niecim zamestnala mysel...no najviac mi pomohlo,ze uz mam 2 rocneho syna...teraz uz je to ovela lepsie,no vcera mi kamoska povedala,ze je tehotna (ma rodit vtedy,ako som ja mala),tak ma to dost rozhodilo,aj ked jej to samozrejme velmi prajem. Momentalne sa sustredujem na najblizsie kramy,verim,ze pridu kazdym dnom,nalievam sa alchemilkou kazdy den (je to uplny zazrak),uz mam hroznu PMS a neskutocne chute na sladke 😄 a potom sa chceme opat snazit (samozrejme predtym skocim ku dr.na kontrolu,ci je vsetko ok no fyzicky ja sa citim super,nemam ziadne bolesti ani problemy s vytokom)...velmi vam vsetkym drzim palce,nech sa rana na dusi coskoro zahoji a dockate sa vytuzeneho babatka ❤

lucija123
5. okt 2016

@desza17 prve bolo mi mimomaternicove, prišla som o lavy vajcovod, hned potom spontanny na začiatku cca 5.tyzden, potom dlhych 5 rokov nic, nedarilo sa a pritom sme nic nesilili, nechavali to ba prirodu ale zas ani extremne neriesili co sa tyka vysetreni, zivotospravy a pod. Tento rok prve umele oplodnenie, embrya zlej kvality, muz ok, ja endometrioza, trombofilny stav (pichat injekcie na riedenie krvi pocas teho) Pokus nevysiel. Zacala som brat inofolic a dalsi mesiac sa stal velky zazrak, otehotnela som prirodzene. Velke srastie, ved teraz to musi konecne vyjst, prve tt velke obavy ale snazila som sa byt v pohode, prvy utz pitvrdil tehotnosť a ze je v maternici, o tyzden potvrdenie srdiecka, o tyzden velmi slabe spinenie do hneda, hned k dr, kontrola, srdiecko bije, hematom sa nenasiel, bolo to vraj sposobene datumom mojej ocakavanej ms, kludovy rezim, na druhy den to prestalo. Dalsia kontrola o tyzden,bez utz - doktor nechcel tak casto babatko zbytocne prehrievat. Citila som sa v pohode, iba velka unava, bolestive prsia, celu dobu som preventivne brala utrogestan a injekcie na krv. Dalsi velky datum bol utz v 12.tyzdni. Nevedela som si predstaviť ako vydrzim 3 tyzdne. Tyzden pred utz strasne divny pocit a strach. Komu som sa zdoverila, tak ma upokojoval, nech myslim pozitivne. Snazila som sa, tesila som sa. Prsia prestavali boliet. Googlim, je to normalne, v 3.mesiaci zvyknú odznievat priznaky. Velky den, utz, manzel so mnou, ak bude vse ok, zavolame ho a konecne uvidi malinke. Bez akcie srdca, velkost zodpoveda 9.tyzdnu. O dva dni kyret. Som vdacna za tie dva dni, ktore som sice preplakala, ale aspon som sa mohla akotak v sebe rozlucit. Pre mna to totiz nebol 3 tyzdne mrtvy plod. Pre mna to bolo od zaciatku nase vytuzene babenko. No nic. Ideme skusat dalej. Najvacsi strach mam ci sa znova podari otehotnieť, na umele nechcem. Cele dni patram co som spravila zle, co som pred tymi 3.tyzdnami robila..ake su príčiny. Stale dookola. Chcem teraz absolvovat imino no a uvidime co povie dr na kontrole. Som odhodlaná snazit sa prvy cyklus kym este je telo nadopovane hormonni. Som sa rozpisala teda. Dlho som vahala, ale viem, ze aj mne pomohol pocit, ze nie som v tom sama. Este sa odhodlat vymazat tu z profilu v ktorom som tyzdni. Este chodim pozerat do mojej starej skupiny ako su na tom baby, fotky z utz a ake problémy riesia a mohla som s nimi..

desza17
5. okt 2016

@lucija123 presne viem o com pises...tiez som v kontakte s dievcatami s ktorymi sme otehotneli takmer naraz..boli to ze uz sa snimi nemozem podelit o pocity fotky zo sona atd..ale piseme si nadalej a pomahaju mi psychicky.stale tomu neverim ze uz drobciatko nemam v brusku..prislo to tak necakane..tiez som podstupila ivf v juli.po odbere vajicok som dostala ohss cize et mi nebol robeny.30.8.16 som mala Ket..od prveho dna som nase vytuzene drobciatko milovala.podla car to bola velmi kvalitna blastocysta.stale sa mi to zda ako dnes..to cakanie na //na testoch,potom vysledky hcg,potom vačok...a nakoniec bolo v 7.tt potvrdene aj srdiecko.to bol utorok...sobotu na to silne krvacanie z nicoho nic,utekali sme na pohotovost kde mala pohotovost moja dr,urobili utz..srdienko uz nebilo a plodik sa posuval dolu.kym som cakala na narkozu..plodik sa zosunul do posvy,vycistili mi maternicu a o 3h pustili domov.to hrozne prazdno co som citila sa neda ani opisat.pondelok som si mala ist pre tehu knizku,miesto toho som niesla prepuštaciu spravu.zajtra idem na utz ku svojej gyn.tak dufam ze je vsetko v poriadku.volala som aj do car kde mi dr povedal ze otehotniet mozem o 3mesiace najskor,a zaciatkom decembra mam prist na kontrolu do car a povieme si co dalej kedy mozem ist opat na vklad.mame este 6mrazacikov.velmi ma to mrzi..ale musim sa dat psychicko do poriadku aby to druhykrat dopadlo dobre.proste musiiii.

desza17
5. okt 2016

@meranti tiez ti prajem zo ❤ aby si sa co najskor dockala babatinka.

lucija123
5. okt 2016

@desza17 asi sa vsetko deje pre nieco, aby sme boli tie naj mamy na svete.. Snazim sa to brat tak nejak, ze to este neumrelo nase babenko, len to este pre neho nebolo to spravne telicko a stale na nas caka kym si vyberie to spravne. To mi celkom pomaha. Inak my aj vieme co by sme mali, bola som nedockava a dala si spravit testy z krvi, ale som celkom aj rada, ze viem.

meranti
5. okt 2016

@desza17 dakujem 😘

desza17
6. okt 2016

@lucija123 ano mas pravdu..vsetko sa deje pre nieco.sice to velmi boli ale asi to tak malo byt.ako sa citis po fyzickej stranke?ja idem dnes na utz ze ako sa čistim a ci je vsetko ok...tak vwrim ze je vsetko v poriadku a my si co najskor budeme moct ist pre nase babatinko a tentokraaaat to vyyyjde..verim tomu.a ako je to s vami?

desza17
6. okt 2016

@meranti nieje zač💞

fialka1989
6. okt 2016

Ja viem ake to je prišla som o synceka v 20tt v auguste...prvy mesiac bol hrozný keby nemal manžela a dcerku tak som to neustála pomohla aj dovolenka..potom prišla mrcha a teraz uz skusame znovu to ma ženie dopredu....hoci mam zase riziko ze to môže skončiť zle ale tuzim ešte po drobcekovi...hlavne sa treba vyplakat a vybit si zlosť ja som to robila pri cvičený čim to viac človek dusi je to horšie..drzim palceky aby druhé uz bolo s šťastným koncom

desza17
6. okt 2016

@fialka1989 samozrejmevaj tebe drzim prsty nech to vyjde...a nech sa dockate vytuzeneho babatinka.

lucija123
6. okt 2016

@desza17 ja mam prist na kontrolu az po prvej ms aj nebudu komplikacie. Prve dva dni po len take spinenie, dnes rano sa uz cistim viac. Tusim tak som to mala aj pri kyrete predtym. Inak fyzicky ok, obcas dole take stahy citim ale nic bolestive. Mas vyhodu, ze vas cakaju nejaky mrazacikovia, drzim palce 🙂

desza17
6. okt 2016

@lucija123 a co idete dalej?ci sa najprv dat dokopy vsak?ja som bola utz dnes tak vsetko ok..dali mi este inj na stiahnutie maternice a este zajtra jednu.ms povedala ze mi pride do 6-8tyzdnov...je to veeeelmi dlho..dufam ze pride skor.a do dvoch tyzdnov by mi mali prist aj vysledky z histologie...tak cakam.

lucija123
6. okt 2016

@desza17 som odhodlana sa pokusat hneď ak nebudu nejake komplikacie. Pocula som tak od viacerych, ze sa zadarilo, ze maternica je ako pohnojena a este aj tie hormony asi robia svoje. Pijem alchemilku, beriem inofolic, femibion a koenzym q10, ten vraj pomaha aj na starnutie vajicok, mam 32. Takze pomaly sa mi vracia nádej, ze to musi znova vyjst.

desza17
6. okt 2016

@lucija123 vyjde..urcite vyjde...potom sa uz budeme delit zas o zazitky z tehu a tak❤

zuzada29
6. okt 2016

Ahojte mamičky, ja som potratila naše druhé bábätko v júli tohto roku, znášala som to dobre lebo doma má čakala ročná dcérka, aj keď sme sa veľmi tešili na druhého drobca. Výsledky z histologie boli dobré ale z krvi mi moja gynekologička zistili Epstein barov vírus, čo je vraj mononukleoza a prejavuje sa ako obyčajná chrípka. Ja som však žiadne ani len príznaky chrípky nemala. Tak ma poslali k imunulogicke a tá mi dala lieky. Potom som čakala na prvú menštruáciu avšak najhoršie bolo to že som aj po mesiaci od kyretu stále spinila, no sono nič neukazovali. Tak mi nakoniec pichli vyvolávaciu injekciu, pričom mrcha prišla pozde aj tak a potom som krvácala 14 dní do 15.9 a teraz mi už prišla ďalšia mrcha no aj tá je divná. Takže ja mám stále trampoty po potrate no dúfam že sa to už napraví a tak popri tomto som nemala čas myslieť na citovú stránku toho celého. Aj keď okolo je veľa žien čo majú deti trochu mladšie ako ja a už čakajú druhé a to je veľmi frustrujúce.

evamag
6. okt 2016

@lucija123 Ahoj Lucka.Je to veľmi ťažké, sucitim s Tebou.Tiež som čakala na vytúžené bábo 3 roky a potom,bum,Všetko sa rozpadlo ako domček Z karát. V 12 týždni spontánny potrat,všetci sa má potom snažili upokojiť, no trvalo to dlho.Som učiteľka A V septembri som sa tak zahrala do práce, ze potom všetkom som po pol roku otehotnela.Bola som nesmierne šťastná, preziva som celé tehotenstvo s vracanie, trapil má žlčník, ale dočkala som sa.Narodil sa mi chlapcek,bola som šťastná, a len zároveň psychicky labilna,nechcel mi papať, nepribral na váhe, n espal A mal veľké kolíky. NIKDY na to nezabudnem.Mne odišlo mlieko,začala som mať problémy so štinou zľavou, tlakom A mala som laktacnu psychózu 1.stupňa, keď mal malý pol roka šla som na operáciu žlčníka. Všetko to však stalo za to,malý má teraz 4.5 roka a jeho sestrička 2.5 roka.Všetko sa dalo do poriadku,moje modlitby zabrali A Boh ma vyslisal. Popri tom stal pri mne manžel, bol mi oporou,keby niet jeho,tak sa totálne zosypem.Teraz je všetko OK, deticky nám rastu a verím, ze sa to podarí aj Vám. Držím palce.Pozdravujem všetku maminu, ktoré mali podobné problémy.

lucija123
8. okt 2016

Baby dnes som 5.den po kyrete a od vcera mam take zvlastne bolesti, trochu ako menzes ale viac take "tahanie" mozno stahy krcka/maternice. Trochu ako by mi to vyrazalo aj do konecnika. Neviem to definovat, nie je to neznesitelna bolest, skor neprijemne. Davam si ibalgin. Prve 3 dni po som nic necitila. Mam spinenie, žiadne velke krvacanie. Co myslite je to ok?

zuzada29
8. okt 2016

@lucija123 ak si co i len trosku myslis ze to nie je v poriadku navstiv svojho gynekologa. ja som tu svoju navstevovala po potrate castejsie ako za cele obdobie co ku nej chodim, lebo od potratu mam cely cyklus rozhadzany a nic nie je ako predtym - dlhe spinenie po potrate, plesen, ktoru som nikdy predtym nemala, neprichadzajuca menstruacia ani po vyvolavacke, velmi dlha menstruacia - az 15 dni a nasledna dalsia po 15 dnoch.

lucija123
8. okt 2016

@zuzada29 dakujem, ak sa to nezmeni do pondelka, skocim k dr

winnky1
9. okt 2016

Ahojte baby,doteraz som nikde neprispela. Tiez som bola 31.8. na cisteni MA 11tt,plod 7+4tt. Cistila som sa 7 dni. Po tro dnoch od cistenia som mala krce,ako stahovanie maternice,v noci som to rozdychala a zrazu cistenie sa zmiernilo. Na kontrole som bola po tyzdni a vsetko ok. Pila som caj a verim,ze ten pomohol. Prvu MS som dostala presne na 30 den. Prve dva dni boli silnejsie a bolestivejsie potom sa to upravilo. Teraz idem v piatok na kontrolu. Lekari tvrdia kazdy inak cakat. Uvidim po kontrole,ale pustili by sme sa do toho. Nakolko pre mna to bola velka rana. Vsetkym nam drzim palce,aby sme to zvladli

lucija123
9. okt 2016

@winnky1 ahoj, mna ti tiez uplne polozilo, tretie neuspesne tehotenstvo a navyse prirodzene, predtym sme uz skusali aj ivf..to co popisujes je ako u mna, pila si asi alchemilku ze? Ja som ju teraz vysadila, lebo som myslela ci aj ona neprispieva k tym krcom. Dnes je zasa trosku lepsie. Tiez chceme skusat hned po prvej ms. Dakujem a držím palce, teraz to vyjde.

winnky1
9. okt 2016

@lucija123 ano pila som alchemilku 2krat denne. Myslim,ze ona nie,ale kazde telo reaguje inak. Som ju nevysadila,nakolko som si hovorila pokial to nebude trvat dlhsie ako 3dni zvladnem to. Nebola to az taka bolest,ako hovorim ja: dala sa predychat.

Strana
z3