Potrat - kyret v septembri
Baby sú tu nejaké ktoré prisli o bábo teraz? Ako to prežívate vy?
Tak ja som v noci potratila stvrty krat, tento krat to boli dvojicky. Zacala som spinit, bola na pohotovosti a vo stvrtok ma caka kyret.... vzdy sa mi telo vycistilo same a teraz nic.... som uplne zufala, vysetrenia mam zasebou co sa tyka hematologie a reprodukcnej imunologie, vsetko podchytene a zase toto 😢 ja neviem ako to mam prezit.....
@martinaj och boze,to ma strasne mrzi 😢 registrujem ta z inych diskusii a vsimla som si,ze sa ti podarilo opat otehotniet,tak som verila,ze to tentokrat dopadne dobre ...treba skusit este asi genetiku a endokrinologiu...za potratmi moze fakt byt hocico,drzim palce,nech zistia pricinu a podari sa ti donosit krasne zdrave babatko...moja teta potratila neuveritelnych 11x, no nakoniec donosila zdravu dcerku...samozrejme,teba tolko potratov isto necaka,to bolo strasne davno a medicia je uz na inej urovni,len som ta chcela utesit,ze netreba sa vzdavat,treba verit a podari sa to urcite 😉 drz sa
@martinaj a v ktorom tt si bola??kyretu sa neboj,ja som potratila v 10tt,zacala som krvacat,aj zo mna vyslo vela tkaniva,mozno by som sa aj bola sama vycistila,no nastupili mi priserne bolesti a pre mna ten kyret bol vykupenie...trvalo to 10 minut,ani som nezaregistrovala,jak som zaspala a uz som zrazu bola naspat na izbe po zakroku a bolesti absolutne ziadne som nemala,fyzicky som sa citila vyborne (o psychike pisat nebudem,pozna to kazda z nas) a aspon som to cele mala rychlo za sebou 😞 sama doktorka povedala,ze aj napriek tomu,ze sa mi potrat spustil prirodzene,radsej to docisti,aby mi ustupili bolesti a nedostala som potom nejaky tazky zapal,z ktoreho by som sa dlho spamatavala
@meranti ja som uz predtym potratila 2x v 7tt a raz v 5tt. Tie potraty v 7tt boli take, ze zacala som krvacat a normalne cele plodove vajce vyslo same a nemuseli ma obec cistit. Teraz som bola podla MS koniec 10tt, podla sona ked este bilo srdiecko by som mala byt 9tt ale babo zostalo na velkosti 6tt+1, takze ako tie predtym......7tt cca. To jedno dvojca zaniklo skor. Bojim sa toho, ze mi nieco poskodia a uz vobec nebudem moct mat deti.
@martinaj to ma veľmi mrzi, aj ked viem, ze ziadne slova na to nepomozu, pomoze opat len cas..neviem preco sa nam to deje, ale nemozeme stracat nadej, ze to raz vyjde.. Kyretu sa neboj, uspanie je ok, bolesti takmer ziadne. Vravi sa, ze potom je maternica ako pohnojena.
Ja som si teraz naordinovala alchemilku, wobenzym, femibion a pred ovulkou inofolic a veriiime, ze to opat vyjde. Drzim palce, zvladnes to.
@martinaj toho sa naozaj neboj...skor keby si mala cakat,ze sa sama vycistis,by tam bolo velke riziko,ze dostanes zapal alebo infekciu,kedze sa ti potrat nespustil spontanne ako predtym a telo nevie plod sam vypudit..... a naozaj,ja som sa bala,ze budem mat po zakroku velke bolesti ale mne praveze ustupili vtedy a ja som sa fyzicky citila perfektne
@martinaj ja som sa tiez riadne bala :( kyretu :( ... Ja som mala najprv podozrenie na mimomaternicove a urobili mi laparoskopiu, potom ze je to v maternici a ze su to dvojicky (bola sa nadsena) naraz sa zle vyvijalo hcg a prestalo sa to vyvijat a hned kyret. Je to v pohode, bude to vonku a ulavi sa ti. Skor si davaj pozor potom aby si hned neotehotnela, nedvihala tazke, ziaden kupel a nech nechytis zapal ako ja 🙂
Ja mam teraz 10 dnl po a zacala mi taka cierna krv, nie vela ale je to uz na vlozku. Predtym som uz iba slabo spinila. Trosku ma aj picha vo vajecnikoch. Myslite, ze to je ovulacia, docistovanie ale nebodaj uz menštruácia?
@martinaj je mi to veľmi ľúto, pamatam si ta zo snaziliek, ja som to prežila v septembri tiež, aj kyret, začala som aj silno krvacat a bola som si istá, ze sa vycistim sama, ale veľmi rýchlo mi stupalo crp a hrozila mi infekcia tak mi dali atb a následne hned kyret a zase atb. Neboj sa kyretu, veľa žien prave po kyrete malo stastne tehotenstvo, drzim veľmi palce!
Ahoj, aj ja to mam za sebou . Koncom augusta som bola na kyret. Bolo to tazke obdobie ,lebo sme sa velmi tesili ☹ na babatko. Velmi som citila podporu manzela a nastastie mam 2,5 rocneho synceka a ten mi pomaha na to nemysliet. Uz sa neviem dockat kedy budeme moct skusat znova. Chcela by som uz po druhej menstruacii. Citim sa dobre takze nevidim problem 🙂 menstruacia prisla nacas ,vsetko bez problemov. Drzim palce .......
Ked to teraz citam, tak som sa vzila do vasho strachu, hnevu, beznadeje a kopec nezodpovedanych otazok- preco? Prezila som to 2 krat. A co je podstatne- dockali sme sa dvoch krasnych deti. U nas to bolo v poradi-MA- dcerka- MA- syn. A dalsieho tehotenstva som sa obavala co by nasledovalo.Tesime sa a dakujeme Panu. Nestracajte nadej.
Baby mam po.... teda uz vcera..... nic ma neboli ani nekrvacam.... takze aspon to, buduci piatok idem na kontrolne sono.....

@lucija123 my sme ten istý prípad...za štyri roky tretí potrat. Neviem ako to psychicky zvládnuť a veriť, že bude lepšie :/