icon

Potratila som bez príčiny. Ako sa to mohlo stať?

miska300
19. sep 2010

ahoj.....som tu nová a kamarátka mi poradila, že určite tu nájdem pomoc.....potratila som a lekár povedal, že to bola náhodná chyba a že sa to stáva....nikde na internete som nevyčítala príčinu, prečo sa mi nevyvýjal plod, prečo sa mi utvoril iba gestačný vačok a musela som ísť na kyretáž....bola som prekvapená, že doktor mi dal takú odpoveď....pýtala som sa ho prečo, že to muselo mať určite nejaký dôvod, ale on iba pokrčil plecami, že nie som prvá a ani posledná....žijem zdravým sposobom života, keby som pila, alebo fajčila, alebo keby som mala nejaký stres...prosím ktorej z Vás to doktor bol ochodný vysveliť, ak náhodou sa Vám takého niečo prihodilo...prosím napíšte mi....díky moc

Strana
z2
gavbar
12. jún 2021

@janapompova ahoj... mne sa to stalo v marci. Vo stvrtok som si nasla len kulilinko spinky bola som na konci 11 tyzdna. V piatok mi oznamili ze dietatko ma rozmery ako v 6 tt a nie je tam ziadna cinnost srdiecka. O 4 dni som mala mat prvu poradnu a dostat knizku :( poslali ma hned na interne a v pondelok na kontrolu. V sobotu som ale potratila doma a bolo to sialene. Krvacala som, mala som sialene kontrakcie (telo robi to co pri porode) a raz na wc som uz citila ako to odislo. Je to hrozne a neda sa nikdy zabudnut na ten pocit ked som vedela definitivne ze sme prisli o dietatko a este tymto sposobom :( v pondelok na kontrole som nebola zial uplne docistena tak mi dali injekciu ktora vyvolala dalsie kontrakcie. Ale nepomohlo a v stredu po kontrole som o 20 min bola na sale. Tam som sa preplakala do uspatia. Dufala som ze sa aspon vyhnem zakroku aby to bolo teda prirodzene pretoze maternicu kyretaz poskodi a tiez sa dlhsie zotavuje. O 7 tyzdnov som dostala menstruaciu a odporucali mi vsetci lekari pockat 3 cykly. Teraz uz len mozme dufat zas. Ale aspon vieme ze je tu sanca to dietatko mat. Nikdy nan nezabudnem a drzim palce kazdej z nas aby sme dostali sancu stat sa ozajstnou mamickou. A ich starsi surodencek im bude navzdy anjelom

alazala
13. jún 2021

@miska300 daj si skontrolovať mutáciu faktor V Leiden, ak máš niečo zlé, to to teoreticky mohlo spôsobiť

maminkadeticiek
13. jún 2021

Mrzi ma co sa ti stalo.Vacsina z nas to zazila.Odpoved na tvoju otazku je velmi jednoducha a nema nic spolocne s tvojim zdravym zivotnym stylom,jednoducho chyba v tebe nie je.Statistiky hovoria aj o 50% neudrzanych tehotenstvach.Dovodom je chyba plodu,a teda priroda to zatiadi sama lebo plodik je jednoducho chory reso.nezivotaschopny v ramci prirodzenej selekcie,alebo nie je dost silny a neudrzi sa na stene tvojej maternice.Jeden potrat zazilo obrovske mnozstvo zien.Po pricinach patraj u lekarov az keby sa ti to stalo 2-3krat.

gavbar
13. jún 2021

@maminkadeticiek ano aj mne to bolo povedane ze 50 %. A ze z toho polovica kvoli srdcovej vade

maminkadeticiek
13. jún 2021

@gavbar Tak ale to si myslim ze je hlupost.Vzhladom na to kolko je nevysetritelnych ukonceni tehotenstva ktore odidu s prvou menstruaciou a potratov spontannych kedy sa tiez nevysetruje plod tak toto je absolutne neoveritelna hypoteza.A ak sa aj robi histologia tak v prvom trimestri je takmer vzdy nalez ze dovod je neznamy.

radicova12345
30. okt 2021

Ahojte pripájam sa a ja.. Ja som mala zas mimo maternice . Je to hrozny pocit. Bola som len na do čistenie. Ale chodila som zas na 3 krát inekcie a bojim sa zas. Ze to but bude zas mimo alebo potrat.

kisha769
5. apr 2022

@kacena85 môžem sa opýtať čo poradila bylinkarka?

kacena85
5. apr 2022

@kisha769 dala mi kvapky a dake tab ale to uz veru netusim to ona priamo miesa

Strana
z2