Potratila som v 21. týždni
Ahojte ... 20júla sa mi stala najhoršia vec v živote. Prišli sme o našu dcérku v 21tt z dôvodu skorého odtečenia plodovej vody. Chcem sa s Vami porozprávať ako ste to zvládli a celkový ďalší priebeh skúšania o ďalšie bábätko. Potrebuje sa s niekym o tom porozprávať. Budem rada ak si o tom popíšeme ❤ a dodáme si ďalšiu nádej ❤
To ma velmi mrzí, neviem si ani predstaviť ake to musi byt.... určite csak netreba strácať vieru a nádej... treba sa z toho vyrozprávať s niekym komu dôverujes najviac na svete a pomaly, postupne sa znovu snažiť o ďalšie bábätko... pokial by si si chcela pohovoriť, daj vediet.... niekedy možno niekto úplne cudzí kto ta nebude súdiť je lepšia voľba ako niekto kto ta pozná najlepšie.... pretože pri akomkoľvek probléme ci strate blízkeho su najhoršie hodnotenia od ľudí a ich hlúpe komentáre.... určite to zvládnete! Držím palce a ak by si si chcela pohovoriť, som tu.... ❤
@emasss111 ja som bola týždeň v nemocnici a čakala som kým moje dievčatko dobojuje lebo mi nevedeli niako pomôcť. Tá beznádaj bola neunosná. A teraz to prázdno je bolestivejšie. Chcem sa už zobudiť s pocitom,že viem,že sme pre jej záchranu urobili všetko a teraz jej už lepšie. Chýba mi strašne.
je tu skupina žienok , čo prišli o bábo....pozri skupiny a pripoj sa ku nim, isto nájdete spoločnú reč...
Ahoj.Nic ine ti nezostava len sa naucit s tym zit.Bolest nikdy neustupi len sa stane znesitelnejsou.Nam pred vyse dvomi rokmi zomrela 17m dcerka a o par tyzdnov som ostala tehu ale v 12tt sme prisli aj o toto dietatko.Bolo to najhorsie obdobie v mojom zivote a chcela som umriet.Mam skveleho muza a dalsie deti a koli nim som musela ist dalej.Snazim sa byt koli nim silna ale aj tak kazdy den ked ma nikto nevidi si poplacem a myslim na moju Karinku.😢
Ahoj. Ja som prezila presne to iste. Bolo to este v roku 2014. Cele tehu som sa trapila s hematomami a krvacanim. V 16tt sa konecne hematom stratil a v 17tt mi odtiekla plodova voda. Uz sa nic nedalo robit a museli mi vyvolat porod...po porode ma hned uspali a vycistili. Drobceka mi neukazali a dodnes neviem ci to bol chlapcek alebo dievcatko😞. To bolo 20.8.. Kedze mi dlho nechodila MS tak mi urobili utz a zistili ze mam v maternici este bordel tak ma v oktobri cistili este raz. Ihned sme sa s mm zacali snazit o druhe babo a uz vo februari to vyslo. Dnes mam uz doma krasnu 21mesacnu dcerku. Cele tehu som bola doistoty pn, aj ked som nekrvacala mala som dost silne bolesti...nakoniec sa mala narodila den pred terminom. Bolo to velmi tazke a zvladli sme to. No navzdy budem na drobceka mysliet a stale ma trapi, ze neviem co to bolo. Dovod odtecenia vody nikto nevedel. Podla vsetkych vysetreni bol drobec zdravy. Inak termin porodu som mala mat na meniny mm a potratila som den pred jeho narodeninami.
v novembri nám zomrel chlapček, v 39.tt sa udusil pupočnou šnúrou. Hned sme sa vrhli do snaženia a v januári som otehotnela, ale nemalo to šťastný koniec. V marci som aj o toto druhé bábatko prišla v 10.tt. Moje telo ešte nebolo pripravené ani fyzicky ani emocionálne... Viem, čo prežívaš. Ja som v nedelu večer nachysta detskú izbu a v pondelok ráno mi povedali, že náš chlapček už nežije...Bojujeme s manželom doteraz, aby sme sa dali do poriadku. Posielam ti veľa síl. Ak si budeš chcieť popísať, kľudne napíš správu, budem rada 🙂 Držte sa 🙂
@kessica87 ach jaaaaj....tak si vlastne len čakala, kým to osud porieši hej? no ani si neviem predstaviť, čo si musela zažívať fakt ☹ silno ti držím palce, aby si sa s tým čím skôr ako-tak vyrovnala a nech sa vám čoskoro podarí druhé, ktoré sa nevypýta na svet skôr ako v 38.týždni...viem, že teraz sú takéto slová zbytočné...lebo ty chceš tú svoju malú, ktorú si nosila 21 týždňov pod srdcom....mne tiež tieto slová dnes veľmi nepomáhajú...tiež nechcem byť opäť tehotná, ale ešte stále tehotná!!! 😠😢 ale inak nebude ☹ len nechápem, ako môže plod.voda len tak odtiecť pre nič za nič....aj ti povedali, prečo sa to stalo? do budúcna prijať nejaké preventívne opatrenia....nech sa to proste už nedeje....
jaaaj keď vidím, koľko žien musí niečo také prežiť.....nechápem, prečo !!! 😢
@kessica87 ahoj zazila som presne to iste dva roky vzad o nasu dcerku sme prisli v 20tt. Najlepsie v tej dobe premna sa bolo stoho vykecat. Ale nie s priatelmi. Nasla som si v okolo dve mamicky ktore zazili to iste co ja velmi mi v tej dobe pomohli. Iny ludia to nechapali tak ako oni. Do prace som sa ale nechcela vracat velmi rychlo,nemala som odvahu ist medzi ludi. A ked uz som bola pripravena na nastup do prace som znovu zistila ze som tehotna. Hned ma viedli ako rizikovu. Mala som nasadene lieky na udrzanie babatka,vela vitamonov a podobne. Teraz vedla mna spinka moj vytuzeny vymodleny Tobiasko. Sice sa nam narodil v 33tt ale zato predosle tehotenstvo nemohlo. Ak chces napis spravu rada sa porozpravam
Ahoj ,presne viem co prezivas, je mi to velmi luto. nam zomrel opred 3 tyzdnami babatko na konci 16 tt, prestalo mu bit srdiecko, v pondelok na poradni OK vsetko a v piatok odislo...vyvolali mi porod a na druhy den mi urobili kyretaz. bolo to vybojovane dieta po 2 IVF sa podarila inseminacia. co ti poviem, asi to chce len cas....ja som prvy tyzden len plakala....bola som aj u psychologicky, lebo sa chcem dat dokopy kvoli 3 rocnemu synovi....a este pojdem urcite zase....plac ked budes chciet, nedus to v sebe, ak chces, hovor o tom....dolezite je, aby ste v tom boli spolu s partnerom....pomaha aj zmena prostredia, my sme boli tento predlzeny vikend na chate so svagrovcami a velmi mi to pomohlo, ze som na to az tak nemyslela a planujeme dalsiie vylety s malym......ako ti pisala @simusska urob si program, nech na to stale nemyslis...kazda si musi najst ten svoj sposob ako sa s tym naucit zit a casom vyrovnat....viem ze to velmi boli...taketo veci by sa nemali stavat...drzim ti palce
Mozno bude trosku tvrde,co teraz napisem,ale myslim si to ozaj v dobrom.vacsina zien preziva to, ako volajaku krivdu,lebo sme zvyknute,ze ti,co chceme,musi byt.myslime si niekedy aj na to,ze ked osud,Boh alebo nazvime to barjako,neda, vie,preco.Som zdravotnucka uz 30rokov,prezila som vselico,videla som vselico.minuly tyzden sme stratili mladu mamicku 10hodin po sekcii.dovod sa nepodarilo zustit,jej organizmus jednoducho nezvladal pooperacnu traumu.baby,verte v prirode! Selektuje,nech radsej stratit plod,komu si este nevytvarala vztah,nez cely zivot sa starat o chore,postihnute dieta.viem,co hovorim.taketo rozhodnutie vyssych sil treba prijat s pokorou
@vetthy no nemozem uplne suhlasit, my sme si davali robit trisomy a boli sme aj u grochala v martine a vsetky vysledky malo babo OK aj ten tripple test....tehotenstvo bolo bezproblemove, rastlo podla tabuliek....v pondelok, ten tyzden,ked sa to stalo som bola na poradni a vsetko OK a som bola aj na hematologii a doktor mi znizil o tretinu davku fraxiparinu napriek nezmenenym vysledkom a aj som pribrala 2 kg...to som si vsimla az ked sa to stalo ....v piatok prestalo srdiecko bit...cakame teraz na vysledky ci zistia pricinu...... urcite si videla pocas svojej praxe ooovela horsie a traumatizujucejsie pripady...nie vsetky tehulky maju hned pozitivny test niektore si to musia tvrdo vybojovat (ja som napriklad podstupila 3 IVF kvoli zlemu spermiogramu)....ano v tom mas pravdu ze priroda selektuje a treba to prijat a vyrovnat sa s tym, ale myslim ze tu baby riesia pocity tesne po kedy je to velmi cerstve a na nejake raionalne uvahy bude cas ked to trochu preboli...nic v zlom, len ako to vnimam ja
@vetthy ďakujem za tieto slová....viem o čom píšeš,prišla som pred necelým rokom o predčasne narodene dieťa v 26 tt.a hoci bol uplne zdravý,žiaľ kvoli extrem.nedonosenosti po 10 dňoch nastali velke zdrav.problemy....ano bála som sa veľmi toho,čo spominas,čo nás čaká atd....dodnes si aj tak myslím,že by bol zdravý ak by zil,ale nie pitevna správa nepustí....trapila som sa,trápim sa, no bojujem s tým vsetkym..... pochopila som čo je to sila prirody,dnes rozmýšľam ako lekár ,nie nedalo sa......
@majkalabka poviem príklad,mohol Ti kolísať tlak,alebo xy veci to môže byť,ktoré nastali v Tvojom tele.....tieto veci nezistia lekári týmito testami
@kessica87 my všetky sme aj v skupine Mamičky anjelikov,tam píšeme naše pocity a vse...
@kessica87 presla som si tym 3x...na tvojom mene rste by som si dala spravit vysetrenia...hematologiu a imunologiu (neviem, ci sa tym aktualne na slovensku niekto zaobera, nepatrala som)
Ked som prisla o prve babo v 20tt, tiez to uzavreli ako infekcia (a bola tam naozaj a rozsiahla)...a vraj sa to uz opakovat nebude. Otehotnela som o 4 mesiace a v 21tt sa to zopakovalo....vraj tiez infekcia (to sa mi uz zdalo podozrive)...spravili mi odbery, preliecili....bola som na genetike, kde bolo vsetko ok, na hematologii a aj tam vsetko ok. Po pol roku som opat otehotnela, ale s tym, ze som preliecena (v 16tt mi brali odbery a boli negativne) a v 22tt to prislo opat
Vybavila som si imunologiu (v tom case cca pred 7mymi rokmi ale na slovensku nebol imunolog, ktory by sa tymto zaoberal...nastastie som natrafila na imunologa, ktory mi odporucil uzivat v pripade dalsieho tehu prednison, ktory znizuje imunitu)
Otehotnela som napokon po cca 2 rokoch (musela som nabrat odvahu)...od zaciatku som si pichala clexane na riedenie krvi, brala prednison a vydupala som si serklaz....vsetko bolo len preventivne, lebo lekari neprisli na to, preco sa mi to deje....cele tehu preventivne prelezane, ale dotiahli sme to do 38tt...a potom este jedno do 36tt
...v mojom pripade su to take zazraky🙂...ked to tak spatne bilancujem, asi mi pomohol ten prednison a mozno kombinacia vsetkych veci...u mna to ale prebiehalo trosku inak...ja som sa proste otvorila a zacala rodit
Drzim palce, nech to vsetko preboli....my mame hore 4roch anjelikov (mala som este jeden MA v 10tt)...kazdy clen rodiny ma vlastneho:/
Ahojte, aj my sme v utorok prisli o babatko v 13tt...10 dni dozadu bolo vsetko ok a zrazu prisla facka...babatku uz nebilo srdiecko. Vo stvrtok som isla do nemocnice a vcera som sa vratila domov. Tiez si hovorim, ze je to lepsie takto, ako by malo chore cely zivot. Ale aj tak ma to strasne boli a stale len placem. Cele 3 mesiace boli strasne, stale som vracala a bolo mi naozaj velmi zle, nic som nemohla jest, schudla som 10kg. Povedali mi, ze je to normalne, ze to musi len prejst a ze do 16tt by to malo byt ok. Ten tyzden mi bolo prvy raz celkom dobre. Este 2 hodiny pred kontrolou som si bola kupit svadobne saty, velmi som sa tesila zo vsetkeho a potom mi oznamil doktor, ze uz babatko nezije...cista katastrofa. Dali mi aj vysledky krvnych testov, mala som velmi zle vysledky stitnej zlazy. Mozno to ovplyvnilo, ale mozno aj nie. No nic, musime sa doma trosku spamatat, lebo toto je ako nocna mora a potom za 3-4 mesiace skusime znova. Dufam, ze sa nam to do konca roka podari zase, kedze sme toto babatko velmi chceli.
Ahoj.Neviem si to predstaviť,musíš byť silná,neboj,čochvíľa sa zase budeš tešiť z tehotenstva,čas beží strašne rýchlo..ja som pred mesiacom porodila v 25tt,malý je v nemocnici.Aj to je ťažké .Drzim tebe aj priateľovi veľa pozitívneho myslenia,veľa sily a vzájomnej podpory,a verím,že čoskoro budú 2 //.❤
@vetthy stratili v ktorej nemocnici? Nešlo o tu maminu na antolskej? To je hrozne 😞😞😞
@kessica87
Ahoj. Ja som tiez prisla o babatka-dvojicky v piatom mesiaci z dovodu predcasneho prasknutia plodovej vody u jedneho z nich. Obidve babatka stale zili. Stravila som niekolko dni na intenzivke napojena na rozne pristroje a umierala som od strachu, lebo som vedela, ze lekari cakaju iba na to, ze sa mi zhorsi nejaka hodnota co bude indikovat infekciu a budu mi musiet vyvolat porod. A ten den naozaj prisiel. Trvalo takmer dva dni kym sa im porod podarilo spustit. Najhorsia nocna mora. Rodit s pocitom, ze ich nerodim pre zivot, ale pre smrt, rodit zive zdrave babatka ktore v piatom mesiaci nemaju sancu prezit. V tomto bode sme este ani pohlavie nevedeli. Pred porodom sme rychle vyberali rozne varianty mien, lebo sme ich chceli pokrstit. Nakoniec to boli dvaja fesaci. Prve babatko porod neprezilo a to druhe zilo vyse hodiny a "usnulo" v nasom naruci. Manzel ich oboch pokrstil a mali sme moznost byt s nimi ako dlho sme chceli. Tri dni neskor sme ich pochovali. Manzel niesol truhlicku.... na tieto babatka sme cakali 8 rokov... citim sa strasne prazdno... neraz sa mi zda absurdne, ze prve oblecenie a hracky ktore sme pre ne vyberali, boli urcene do truhly... v den pohrebu sa mi zacalo tvorit aj mlieko...
Testy ukazali, ze boli obaja zdravi. Preco sa mi narusila jedna z blan sa nikdy nedozviem...lekari si myslia, ze koli bakterialnej infekcii. No ziadnu bakteriu neboli schopni vykultivovat a to mi brali nespocetne mnozstvo vzoriek. u teba sa na nieco prislo? Najviac mam obavy z toho, ze sa to moze zopakovat, ked sa nam este niekedy v zivote podari otehotniet.

ja som presne deň po tebe - minulý piatok zažila niečo podobné...i keď ja som bola len v 9tom týždni.....bábo sa prestalo vyvíjať 😢
u teba to musí byť o to bolestivejšie, že si už mala prvú polovicu vlastne za sebou ☹
na toto pomôže len čas a ďalšie tehotenstvo....ale bolí to stále ☹