Prečo sú odporcovia potratov utlačení a zástancovia agresívni?
Už dlhšie sa zamýšľam nad jedným paradoxom. Všímam si v diskusiách ako odporcovia potratov sa snažia dodať autorkam diskusií odvahu a riešenia a zástancovia potratov následne tych odporcov zosmiešnujú a urážajú. Častokrát im prajú zle veci. Mňa by skutočne veľmi zaujímalo prečo sa v dnešnej dobe prijíma len strana zástancov a odporcovia sú utlačení a nemôžu povedať svoj názor. Prečo niektorí zástancovia reagujú agresívne a podráždene. Môže to byť kvôli výčitkam svedomia? Nechcú počuť pravdu? Nechcú si uvedomiť závažnosť tohto činu? Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju. Ale za to zástancovia potrebujú agresiou umlčať odporcov. Vie mi toto niekto vysvetliť?
Len by som doplnila jednu vec. Sú to usa štatistiky, slovenské nemáme. Približne polovica žien, ktoré šli na potrat sa nijak nechránila. Okolo 43% žien išlo na potrat opakovane. Toto nie sú dáta, ktoré treba prehliadať. Zákazom sa situácia nevyrieši, kto bude chcieť na potrat pôjde do zahraničia alebo ho vykoná ilegálne. Som za to, aby boli legálne. Len na druhej strane sa netvárme, že potrat je absolútne posledná možnosť v krajnej situácii pre každú ženu. V prvom rade sa chránim. Polovici potratov by sa predišlo len tým, a to nie je málo. Boli tu diskusie, kedy ženy zvažovali potrat lebo čakali tretie, ale ony chceli tretie až o pár rokov. A to nie je krajná možnosť ale čisté pohodlie. Treba dobrú sexualnu výchovu na školách ale zišlo by sa aj dospelým, lebo čo tu dospelé, sexuálne aktívne ženy v diskusiach napíšu ma udivuje. Nemajú sa potraty zakázať, ale ľudia by mohli tiež trošku viac rozmýšlať a predvídať. Nesúložiť kade tade s hocikým a bez ochrany ak má byť následne možnosť len potrat.
Len by som doplnila jednu vec. Sú to usa štatistiky, slovenské nemáme. Približne polovica žien, ktoré šli na potrat sa nijak nechránila. Okolo 43% žien išlo na potrat opakovane. Toto nie sú dáta, ktoré treba prehliadať. Zákazom sa situácia nevyrieši, kto bude chcieť na potrat pôjde do zahraničia alebo ho vykoná ilegálne. Som za to, aby boli legálne. Len na druhej strane sa netvárme, že potrat je absolútne posledná možnosť v krajnej situácii pre každú ženu. V prvom rade sa chránim. Polovici potratov by sa predišlo len tým, a to nie je málo. Boli tu diskusie, kedy ženy zvažovali potrat lebo čakali tretie, ale ony chceli tretie až o pár rokov. A to nie je krajná možnosť ale čisté pohodlie. Treba dobrú sexualnu výchovu na školách ale zišlo by sa aj dospelým, lebo čo tu dospelé, sexuálne aktívne ženy v diskusiach napíšu ma udivuje. Nemajú sa potraty zakázať, ale ľudia by mohli tiež trošku viac rozmýšlať a predvídať. Nesúložiť kade tade s hocikým a bez ochrany ak má byť následne možnosť len potrat.
@anonym_9cb1a7 bavíme sa o Slovensku. Nie o USA. Tam je predsa úplne iná mentalita. Nájdi slovenské data. Nie zahraničné. Či tu vieš ovplyvniť to čo sa deje v USA? Zbytočný komentár toto
@anonym_9cb1a7 To je vsak uplna samozrejmost, co pises. Potrat nema byt forma antikoncepcie, to sa zhodneme vsetky.
@anonym_9cb1a7 ja nie som za potrat ale ani proti. Som za to že predtým než niečo spravíš máš premýšľať nad následkami. A to či už v podobe dieťaťa ale aj potratu. A to nielen ženy ale aj muži. Howg
@mizoko podaj ruku, uz som ti pisala
@zuzana76 Zuzka ked uz se pri tych zamestnancoch. Dufam, ze si ustretova k osamelym matkam, ktore si dieta napriek vsetkemu nechali, vychovavaju deti same tak zamastnavas aj take a vychadzas im maximalne v ustrety aj pracovnou dobou aj tym, ze ich podrzis pri castych OCR. Lebo to je pre take matky viac ako balik obnoseneho oblecenia.
@mizoko plus v kostole kazdu jar, leto, jesen a zimu teda 4x do roka organizuju bazar, kde prispievam. A zapojila som sa aj so ziakmi do projektu, ktory sa zaoberal recyklaciou a upcyklaciou - to bolo pred par rokmi
@zuzana76 super,a teraz si ešte v hlavičke nastaviť,že upieranie prava iným mi život nezlepší 🙂
@zuzana76 Zuzka ked uz se pri tych zamestnancoch. Dufam, ze si ustretova k osamelym matkam, ktore si dieta napriek vsetkemu nechali, vychovavaju deti same tak zamastnavas aj take a vychadzas im maximalne v ustrety aj pracovnou dobou aj tym, ze ich podrzis pri castych OCR. Lebo to je pre take matky viac ako balik obnoseneho oblecenia.
@viestta nemame zeny, zaoberame sa sferou, kde zeny nepracuju
@viestta a tiež že ženám dáva rovnakú mzdu ako muzom
@anonym_9cb1a7 bavíme sa o Slovensku. Nie o USA. Tam je predsa úplne iná mentalita. Nájdi slovenské data. Nie zahraničné. Či tu vieš ovplyvniť to čo sa deje v USA? Zbytočný komentár toto
@mizoko nečítaš? Slovenské neexistujú. Takéto podobné dáta má aj británia. Porovnávam dve vyspelé kapitalistické krajiny, nie totálne odlišné krajiny ako slovensko so somálskom. Naozaj si myslíš, že v prípade slovenských žien budú dáta úplne odlišné a 90% žien, ktoré išli na potrat sa chránili? Stačí si tu prečítať diskusie, kde ženy zvažujú potrat alebo sú preň rozhodnuté. Neberiem diskusie na modrom konikovi ako reprezentatívnu vzorku, aby sme sa nechápali zle, ale napovie ti o tej mentalite. Ľudia sa proste nechránia a to je fakt.
A inak veď vy ste tu ťahali prípady z usa, tak prečo by som nemohla použiť ich štatistiky?
@mizoko nečítaš? Slovenské neexistujú. Takéto podobné dáta má aj británia. Porovnávam dve vyspelé kapitalistické krajiny, nie totálne odlišné krajiny ako slovensko so somálskom. Naozaj si myslíš, že v prípade slovenských žien budú dáta úplne odlišné a 90% žien, ktoré išli na potrat sa chránili? Stačí si tu prečítať diskusie, kde ženy zvažujú potrat alebo sú preň rozhodnuté. Neberiem diskusie na modrom konikovi ako reprezentatívnu vzorku, aby sme sa nechápali zle, ale napovie ti o tej mentalite. Ľudia sa proste nechránia a to je fakt.
A inak veď vy ste tu ťahali prípady z usa, tak prečo by som nemohla použiť ich štatistiky?
@anonym_9cb1a7 ja čítam poriadne. A stojím si za tým že porovnávať neporovnateľne. Buď tu daj slovenské alebo len zbytočne vypisuješ nepodstatné veci
@anonym_9cb1a7 prípad z USA tu bol daný ako príklad kam až môže zájsť zákaz interupcie. A to sa štát môže kdekolvek. Nedávala som tu žiadne štatistiky. Prekrúcas ako sa ti to hodí.

@zuzana76 ja som sa nepytala či niekoho zamestnáva. Ale či máš decko z decaku,v náhradnej alebo robíš buddyho alebo či pomáhas rodinám. Nie či niekoho zamestnáva. To som nikdy nepísala.
@mizoko pytala si sa, ze ci som niekomu nasla pracu, tak predsa ako zamestnavatel ano, ved prijimame ludi a pomahala som aj ukrajinskym rodinam