icon

Prečo sú odporcovia potratov utlačení a zástancovia agresívni?

22. jan 2026

Už dlhšie sa zamýšľam nad jedným paradoxom. Všímam si v diskusiách ako odporcovia potratov sa snažia dodať autorkam diskusií odvahu a riešenia a zástancovia potratov následne tych odporcov zosmiešnujú a urážajú. Častokrát im prajú zle veci. Mňa by skutočne veľmi zaujímalo prečo sa v dnešnej dobe prijíma len strana zástancov a odporcovia sú utlačení a nemôžu povedať svoj názor. Prečo niektorí zástancovia reagujú agresívne a podráždene. Môže to byť kvôli výčitkam svedomia? Nechcú počuť pravdu? Nechcú si uvedomiť závažnosť tohto činu? Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju. Ale za to zástancovia potrebujú agresiou umlčať odporcov. Vie mi toto niekto vysvetliť?

viestta
28. jan 2026
@anonym_autor

@viestta nie. Nie som ten typ čo príde kričať na druhých a čistiť im žalúdky. Každý ide sam za seba a mňa sa ich karma netýka. Pochop prosím ťa, že som sa na niečo pýtala, odpovede som dostala a este som aj uznala svoje pochybenie. Čo viac potrebuješ? Mam byť nahradená p*ča čo pôjde iným kázať?

@anonym_autor ja ti nekazem na nikoho kricat a ani mu cistit zaludok. Usmernit sa da aj s kludom a bez zbytocnych emocii. Ono to asi chce trochu viac odvahy ist s kozou na trh s rizikom, ze to schytas: Na vyplakavanie o tom ako ste utlacani, na to odvahu netreba. Ale aspon viem s kym debatim.

autor
28. jan 2026
@mizoko

@anonym_autor kde som písala tebe že reaguje s? Ja som písala Viestte. Más nejaky osobný problém so mnou ze máš potrebu má označovať a reagovať aj keď som ti nepisala? A ty si zjavne bojovník pro life - máš snáď nejaký komplex? Ty si založila tému,verejnú, a ľudia diskutujú. Čo si čakala? Že ti tu všetky budú prikyvovat?

@mizoko prepáč, že ešte podotknem jednu vec a potom si tu kľudne rozvášnene píšte ďalej. Mne sa zdá, že skutočne prehnane a neadekvátne odpovedáš. Nepovieš na otázky a arogantne chrliš ďalšie. Skús vážne chvíľu premýšľať a nereagovať vzplanutim.

autor
28. jan 2026
@viestta

@anonym_autor ja ti nekazem na nikoho kricat a ani mu cistit zaludok. Usmernit sa da aj s kludom a bez zbytocnych emocii. Ono to asi chce trochu viac odvahy ist s kozou na trh s rizikom, ze to schytas: Na vyplakavanie o tom ako ste utlacani, na to odvahu netreba. Ale aspon viem s kym debatim.

@viestta to skutočne mám ísť teraz nakladať aj jednej aj druhej strane? Lebo sa nevyjadrujú taktne? To nie je o odvahe. Skor sa proste nemám potrebu vyvyšovať sa nad iných.

autor
28. jan 2026
@mizoko

@anonym_autor fuuuu no krásny slovník. Teraz si sa ukázala.

@mizoko nechcela som sa ťa až tak moc dotknúť tým prirovnaním. Ale ak si sa v tom našla...

viestta
28. jan 2026
@anonym_autor

@viestta to skutočne mám ísť teraz nakladať aj jednej aj druhej strane? Lebo sa nevyjadrujú taktne? To nie je o odvahe. Skor sa proste nemám potrebu vyvyšovať sa nad iných.

@anonym_autor opakujem, ze im nemas nakladat, staci slusne upozornit, ze jej prispevok je nevhodny aj formulaciou aj pouzitym slovnikom. To nie je vyvysovanie. Lebo aj v tomto pripade plati: Kto sa mlcky prizera zlu, to zlo podporuje. Na to aby clovek na zlo poukazal na to treba charakter

autor
28. jan 2026
@viestta

@anonym_autor opakujem, ze im nemas nakladat, staci slusne upozornit, ze jej prispevok je nevhodny aj formulaciou aj pouzitym slovnikom. To nie je vyvysovanie. Lebo aj v tomto pripade plati: Kto sa mlcky prizera zlu, to zlo podporuje. Na to aby clovek na zlo poukazal na to treba charakter

@viestta ooo. Ja by som skôr potom čítala komentáre o tom ako som prišla moralizovať. Ja to nepotrebujem. Ty máš nejakú špeciálnu potrebu ochraňovať pred zlom?

viestta
28. jan 2026
@anonym_autor

@viestta ooo. Ja by som skôr potom čítala komentáre o tom ako som prišla moralizovať. Ja to nepotrebujem. Ty máš nejakú špeciálnu potrebu ochraňovať pred zlom?

@anonym_autor nejak specialnu nie, ale taku ludsku. Nemozem sa mlcky prizerat ak niekto niekomu ublizuje a tej zene tam naublizovali poriadne

autor
28. jan 2026
@viestta

@anonym_autor nejak specialnu nie, ale taku ludsku. Nemozem sa mlcky prizerat ak niekto niekomu ublizuje a tej zene tam naublizovali poriadne

@viestta Vies čo? Asi tak by som to povedala, že čo ma nepáli, toho sa nechytám. Každý má svoj uhol pohľadu a vlastnú pravdu. Ak niekto nemá vyriešené svoje vnútro a kompenzuje si to na iných, tak nie je moja potreba ísť robiť osvetu. Mám dôležitejšie veci.

viestta
28. jan 2026
@anonym_autor

@viestta Vies čo? Asi tak by som to povedala, že čo ma nepáli, toho sa nechytám. Každý má svoj uhol pohľadu a vlastnú pravdu. Ak niekto nemá vyriešené svoje vnútro a kompenzuje si to na iných, tak nie je moja potreba ísť robiť osvetu. Mám dôležitejšie veci.

@anonym_autor vsak v poriadku, len potom nevyplakavaj ako vas utlacaju...

mizoko
28. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor takže ty moralizujes len ako úplný anononym a len vtedy,ak nehrozí,že ti niekto bude oponovať 🤣😅 lebo síce malá si potrebu si rypnut do pro choise ako sa navážajú do pro life, ale keďže si sama konečne zistila,ako sa pro life správa, tak už nemáš potrebu to ani riešiť lebo sú evidentné príliš agresívne a máš strach,že to od nich schytas 😏😌 ok,pochopili sme. Si len úbohý alibista so stiahnutým chvostom. Mne aj Viestte vyčítas,že sme nejaké príliš angažované a pritom ty si sa angažovala až tak,že si založila diskusiu 😏 ja ti neviem,ty si dosť protirečis

autor
28. jan 2026
@viestta

@anonym_autor vsak v poriadku, len potom nevyplakavaj ako vas utlacaju...

@viestta pytala som sa. To je rozdiel. Nevieš sa ukludniť? Alebo prečo furt ideš do mňa? Potrebuješ ospravedlnenie na kolenách?

autor
28. jan 2026
@mizoko

@anonym_autor takže ty moralizujes len ako úplný anononym a len vtedy,ak nehrozí,že ti niekto bude oponovať 🤣😅 lebo síce malá si potrebu si rypnut do pro choise ako sa navážajú do pro life, ale keďže si sama konečne zistila,ako sa pro life správa, tak už nemáš potrebu to ani riešiť lebo sú evidentné príliš agresívne a máš strach,že to od nich schytas 😏😌 ok,pochopili sme. Si len úbohý alibista so stiahnutým chvostom. Mne aj Viestte vyčítas,že sme nejaké príliš angažované a pritom ty si sa angažovala až tak,že si založila diskusiu 😏 ja ti neviem,ty si dosť protirečis

@mizoko och. Chápem. Ty tak veľmi potrebuješ vedieť kto som a preto tam mám dať komentár 😅

viestta
28. jan 2026
@anonym_autor

@viestta pytala som sa. To je rozdiel. Nevieš sa ukludniť? Alebo prečo furt ideš do mňa? Potrebuješ ospravedlnenie na kolenách?

@anonym_autor na jednej strane places, ze vas utlacaju ale ked mas urobit poriadok o vlastnych radoch tak sa ta to netyka. Mne sa nemusis ospravedlnovat, svojmu svedomiu musis vysvetlit to, ze nespravis nic ked sa niekomu ublizuje.
(ozaj, aj tam mozes dat koment ako anonym)

autor
28. jan 2026
@viestta

@anonym_autor na jednej strane places, ze vas utlacaju ale ked mas urobit poriadok o vlastnych radoch tak sa ta to netyka. Mne sa nemusis ospravedlnovat, svojmu svedomiu musis vysvetlit to, ze nespravis nic ked sa niekomu ublizuje.
(ozaj, aj tam mozes dat koment ako anonym)

@viestta nie dik. To čo som potrebovala už mám.

mizoko
26. feb 2026

@anonym_autor tak drahé pro life - ako sa vám páči nový návrh zákona v USA aby žena,ktorá pôjde na potrat, dostala trest smrti?

simsalabim
26. feb 2026
@mizoko

@anonym_autor tak drahé pro life - ako sa vám páči nový návrh zákona v USA aby žena,ktorá pôjde na potrat, dostala trest smrti?

@mizoko 😱 To na celostatnej urovni v celych USA?

diaamax
26. feb 2026
@mizoko

@mizoko toto si sem nemala davat! Teraz budu jasat a buchat dov ze ne stuple od sampusu, ze zivot za zivot.

mizoko
26. feb 2026
@simsalabim

@mizoko 😱 To na celostatnej urovni v celych USA?

@simsalabim nie Tennessee aby som bola presná. Zatiaľ. Ale tam máš dosť tvrdú protipotratovu politiku takže ak toto prejde môžme to očakávať aj v iných štátoch.

mizoko
26. feb 2026
@diaamax

@mizoko toto si sem nemala davat! Teraz budu jasat a buchat dov ze ne stuple od sampusu, ze zivot za zivot.

@diaamax pozri,mňa zaujíma, že ak sa hlásia k pro life tak ako môžeš podporovať zabitie už narodeného človeka. Lebo pro life znamená - pre život. Nenarodený plod je pre nich už údajne plnohodnotny človek. Ale zabiť ženu ktorá už je na svete im nevadí. Mne to hlava neberie. Lebo to už je vražda. Zatiaľ čo potrat plodu nie. Nikdy sa nenarodil teda ani neexistoval. Tá žena sa už narodila a žila.
Takže kľudne nech sa tu vybujacia. Som zvedavá ako toto chcú obhajit

autor
26. feb 2026
@mizoko

@mizoko nemôžem sa vyjadriť za organizaciu, keďže nie som členom a už vôbec nie ich hovorcom. Určite si to ale ľahko nájdeš ak ti táto téma nedá spávať. Za mňa je tento krok veľmi hlúpy. Ako píšeš nižšie, je to vražda. A tou je za mňa aj potrat. Ale politika oko za oko nefunguje. Podľa mňa by ich mali sterilizovať, aby sa už takej chyby nedopustili.

mizoko
26. feb 2026
@anonym_autor

@mizoko nemôžem sa vyjadriť za organizaciu, keďže nie som členom a už vôbec nie ich hovorcom. Určite si to ale ľahko nájdeš ak ti táto téma nedá spávať. Za mňa je tento krok veľmi hlúpy. Ako píšeš nižšie, je to vražda. A tou je za mňa aj potrat. Ale politika oko za oko nefunguje. Podľa mňa by ich mali sterilizovať, aby sa už takej chyby nedopustili.

@anonym_autor násilne sterilizovať? Myslíš mužov, že. Či opäť len ženy budeme perzekuovat? A vôbec,niekoho nasilu sterilizovať nie je normalne. To robili v lagroch ľuďom ktorých považovali za podludi aby sa nemnozili! Ty máš,nehnevaj sa, ale úplne uchylne zmýšľanie.

mizoko
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a ja som sa pýtala na osobný názor pro life ľudí a zástancov porodenia decká za akúkoľvek cenu a ľudí ktori sú proti potratom. A to si aj ty. Takže sa nevykrucaj

janulik2008
26. feb 2026
@mizoko

@anonym_autor násilne sterilizovať? Myslíš mužov, že. Či opäť len ženy budeme perzekuovat? A vôbec,niekoho nasilu sterilizovať nie je normalne. To robili v lagroch ľuďom ktorých považovali za podludi aby sa nemnozili! Ty máš,nehnevaj sa, ale úplne uchylne zmýšľanie.

@mizoko jasne ze mysli zeny. Ved vzdy vsetko "zliznu" zeny

mizoko
26. feb 2026
@janulik2008

@mizoko jasne ze mysli zeny. Ved vzdy vsetko "zliznu" zeny

@janulik2008 veď mne je to jasné. Ale je mi jasné aj to,že niekoho nasilu sterilizovať je uchylne. A túto autorka má uchylne názory par excellance keď toto dokáže napísať a ešte myslieť aj vážne! Môže si rovno nasit dva blesky na čiapku a s hrdosťou nosiť za tento primitívny,chorý a uchylny nazor

autor
26. feb 2026
@mizoko

@mizoko nehnevám sa zlatíčko ale kroť sa v tom urážani a ak ti to nejde, daj si lieky. Zbytočne tu vytváraš konflikty.

viestta
26. feb 2026
@anonym_autor

@mizoko nehnevám sa zlatíčko ale kroť sa v tom urážani a ak ti to nejde, daj si lieky. Zbytočne tu vytváraš konflikty.

@anonym_autor no utras si to najprv v hlave, pretoze podla teba je vynutena sterilizacia v absolutnom poriadku. Takze ako je to s tym pravom na zivot a pravom rozhodovat o svojom tele. Na jednej strane nema zena pravo rozhodnut o tom, ci donosi plod aj ked je to jej telo a na druhej strane niekto cudzi rozhodne o jej tele a donuti ju k sterilizacii. Podla teba je to uplne v poriadku?

mizoko
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nie som tvoje zlatíčko a ty si utras ten bordel čo máš v hlave. Ja prášky nepotrebujem za to ty potrebuješ školenie ohľadom ľudských práv. Ty tu presadzujes nútenú sterilizáciu ako trest za umelé prerušenie tehotenstva. Konflikt tu vytváras ty a tebe podobní a to tým,že chcete presadzovať nasilu svoj pohľad na svet. A či sa hneváš alebo nie je mi úplne jedno 🤣 ty sa tu prezentujes ako nadclovek kt by iných dal sterilizovať lebo nerobia to co on káže. A to je choré a uchylne 😏

mizoko
26. feb 2026
@viestta

@anonym_autor no utras si to najprv v hlave, pretoze podla teba je vynutena sterilizacia v absolutnom poriadku. Takze ako je to s tym pravom na zivot a pravom rozhodovat o svojom tele. Na jednej strane nema zena pravo rozhodnut o tom, ci donosi plod aj ked je to jej telo a na druhej strane niekto cudzi rozhodne o jej tele a donuti ju k sterilizacii. Podla teba je to uplne v poriadku?

@viestta tak či tak ona presadzuje,že o tele jednotlivca má rozhodovať skupina do kt patrí aj ona 😁 ale ja sa mám ukľudniť a dať si prášky 🤣 ďalšia čo nemá argumenty len osobne útoky a urazky

autor
26. feb 2026
@mizoko

@anonym_autor nie som tvoje zlatíčko a ty si utras ten bordel čo máš v hlave. Ja prášky nepotrebujem za to ty potrebuješ školenie ohľadom ľudských práv. Ty tu presadzujes nútenú sterilizáciu ako trest za umelé prerušenie tehotenstva. Konflikt tu vytváras ty a tebe podobní a to tým,že chcete presadzovať nasilu svoj pohľad na svet. A či sa hneváš alebo nie je mi úplne jedno 🤣 ty sa tu prezentujes ako nadclovek kt by iných dal sterilizovať lebo nerobia to co on káže. A to je choré a uchylne 😏

@viestta
@mizoko ja tu nic nepresadzujem! Napísala som anekdotu k tej blbosti čo tu bola uverejnená. Obe ste dosť nechápavé.

viestta
26. feb 2026
@anonym_autor

@viestta
@mizoko ja tu nic nepresadzujem! Napísala som anekdotu k tej blbosti čo tu bola uverejnená. Obe ste dosť nechápavé.

@anonym_autor toto je ta anekdota? " Podľa mňa by ich mali sterilizovať, aby sa už takej chyby nedopustili."
No dakujem pekne za taky humor, to nie je vtipne, to je skor tragedia