Prečo sú odporcovia potratov utlačení a zástancovia agresívni?
Už dlhšie sa zamýšľam nad jedným paradoxom. Všímam si v diskusiách ako odporcovia potratov sa snažia dodať autorkam diskusií odvahu a riešenia a zástancovia potratov následne tych odporcov zosmiešnujú a urážajú. Častokrát im prajú zle veci. Mňa by skutočne veľmi zaujímalo prečo sa v dnešnej dobe prijíma len strana zástancov a odporcovia sú utlačení a nemôžu povedať svoj názor. Prečo niektorí zástancovia reagujú agresívne a podráždene. Môže to byť kvôli výčitkam svedomia? Nechcú počuť pravdu? Nechcú si uvedomiť závažnosť tohto činu? Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju. Ale za to zástancovia potrebujú agresiou umlčať odporcov. Vie mi toto niekto vysvetliť?
@mizoko ak s tym rodina nesuhlasila, tak to nemali robit, laskavo sa spravaj slusne, ak by to rodina chcela, tento pripad som citala ja, tak tam nevidim ziaden problem, ze zena posluzila ako zivy inkubator.
@zuzana76 vidis, "ak rodina nesuhlasila" nemal stat zasahovat do pripadu. Ale na druhej strane bude moct stat cez zakaz interrupcii zasahovat do rozhodnutia zeny plod nedonosit. Vidis ten rozpor v tvojich vlastnych nazoroch?
@zuzana76 a čo právo tej ženy zomrieť dôstojne? Aj keď rodina chcela dieťa tá žena bola mŕtva a podľa mňa je toto už hanobenie tej osoby.
@mizoko o tom tato tema nie je, je to rozhodnutie rodinnych prislusnikov za mna, nech oni rozhodnu, co robit, alebo nech zena podpise papier, ze nechce za ziadnych okolnosti resuscitaciu, da sa to rozne osetrit. Ved, kto si to nepraje, nech mysli aj na tuto moznost, mne by to nevadilo, byt umelo udrziavana pri zivote, ak by moj maznel chcel nase dieta. Pisem za seba.
@mizoko https://dennikn.sk/1584069/styri-mesiace-drzali... toto je napriklad v Brne, hned tu u susedov a zdrave dieta
@zuzana76 tu ju drzali pri živote 4 mesiace a dieťa bolo v dobrom stave. Tá pani z USA ale bola tehotná 9 týždňov! Tam hrozí obrovské riziko že dieta takto výnosné bude mať veľké zdravotné problémy. A aj má. A opäť to všetko bude musieť znášať rodina ktorá s tým ani nesúhlasila. Tak ako musela chodiť pozerať mesiace na mŕtvu dcéru tak ako musela znášať všetky náklady s tým spojené tak bude musieť znášať starostlivosť o dieťa,ktoré je vážne choré. Keby ju nechali umrieť tak by nič z toho nebolo. Trauma pre celú rodinu. Potrat je možný aj u nás do 12! týždňa. Ona bola v 9 a nikto o Tom ani nevedel. Bol to zhluk buniek. Dosť veľký rozdiel ako tehotenstvo v 5 mesiaci
@mizoko o tom tato tema nie je, je to rozhodnutie rodinnych prislusnikov za mna, nech oni rozhodnu, co robit, alebo nech zena podpise papier, ze nechce za ziadnych okolnosti resuscitaciu, da sa to rozne osetrit. Ved, kto si to nepraje, nech mysli aj na tuto moznost, mne by to nevadilo, byt umelo udrziavana pri zivote, ak by moj maznel chcel nase dieta. Pisem za seba.
@zuzana76 nie je to rozhodnutie na základe zákona proti potratom. Takže ma to súvis s témou. Opäť prekrúcas lebo nemáš argumenty
@zuzana76 tá žena aj keby chcela nemala právo sa sama rozhodnúť lebo je tam interuocia zakázaná. Omg prosím veď rozmýšľaj čo citas
@zuzana76 vidis, "ak rodina nesuhlasila" nemal stat zasahovat do pripadu. Ale na druhej strane bude moct stat cez zakaz interrupcii zasahovat do rozhodnutia zeny plod nedonosit. Vidis ten rozpor v tvojich vlastnych nazoroch?
@viestta ona sa v tom sama krúti a jej argumenty sú úplne bez výpovednej hodnoty
@zuzana76 nie je to rozhodnutie na základe zákona proti potratom. Takže ma to súvis s témou. Opäť prekrúcas lebo nemáš argumenty
@mizoko nie, nepisem, v takomto pripade, ta zena je mrtva, keby nebolo mediciny, neprezila by ani ona ani to dieta, takze tam ziaden stat za mna, tam davam rozhodnutie rodinnym prislusnikom, alebo ak zena predtym vyjadrila svoju nevolu, tak nech je respektovana. Tu som vyslovene proti statu a som za respektovanie rodiny a pripadne vole zeny, ak sa o nej vedelo.
@zuzana76 tá žena aj keby chcela nemala právo sa sama rozhodnúť lebo je tam interuocia zakázaná. Omg prosím veď rozmýšľaj čo citas
@mizoko ved tam by sa o interrupciu nejednalo, ved keby tu zenu nenapojili na pristoje, umrela by, ano, ten zakon sa mi nepaci, nie som za - ist cez mrtvoly, to nikde nepisem, tak neprekrucaj ty moje slova
@pr85 Ale vies o tom, ze vek sa pocita od datumu narodenia a nie pocatia, ze?
@mandzula A vies o tom, ze by sa nemalo co pocitat, keby tych 9 mesiacov v tele matky neprebehlo. Ziadne dieta este nikdy nevzniklo a nenarodilo sa bez toho aby absolvovalo cely vyvin od pocatia. To ze sa to pocita od narodenia neznamena, ze to dane dieta neexistovalo.
@zuzana76 tu ju drzali pri živote 4 mesiace a dieťa bolo v dobrom stave. Tá pani z USA ale bola tehotná 9 týždňov! Tam hrozí obrovské riziko že dieta takto výnosné bude mať veľké zdravotné problémy. A aj má. A opäť to všetko bude musieť znášať rodina ktorá s tým ani nesúhlasila. Tak ako musela chodiť pozerať mesiace na mŕtvu dcéru tak ako musela znášať všetky náklady s tým spojené tak bude musieť znášať starostlivosť o dieťa,ktoré je vážne choré. Keby ju nechali umrieť tak by nič z toho nebolo. Trauma pre celú rodinu. Potrat je možný aj u nás do 12! týždňa. Ona bola v 9 a nikto o Tom ani nevedel. Bol to zhluk buniek. Dosť veľký rozdiel ako tehotenstvo v 5 mesiaci
@mizoko Takyto podobny pripad je aj u nas na SVK, pri Sobranciach.
@mandzula A vies o tom, ze by sa nemalo co pocitat, keby tych 9 mesiacov v tele matky neprebehlo. Ziadne dieta este nikdy nevzniklo a nenarodilo sa bez toho aby absolvovalo cely vyvin od pocatia. To ze sa to pocita od narodenia neznamena, ze to dane dieta neexistovalo.
@anonym_30ccf5 Viem, samozrejme, a presne je to o tom, co pises, zivot nenarodeneho dietata zavisi od tela matky, teda od jej rozhodnutia. Zatial slobodneho.
@anonym_30ccf5 Viem, samozrejme, a presne je to o tom, co pises, zivot nenarodeneho dietata zavisi od tela matky, teda od jej rozhodnutia. Zatial slobodneho.
@zuzana76 áno,lebo ty odmietas prijať fakt,že tvoje rozhodnutie o presadenie zákazu by ovplyvnilo život istej skupiny, zatiaľ čo ich rozhodnutie o možnosti voľby by teba a ľudí ako ty neovplyvnilo absolútne nijako. Takže áno,nerozumieme si. Lebo my vieme, že zákaz kt platí pre všetkých istú skupinu obmedzí, ale ich právo na voľbu nás nijako v našom presvedčení neohrozí. Základná logika v tejto téme u teba zlyháva. Presnejšie ty ju odmietas prijať lebo si v tomto extrémne sebestredna a myslíš iba na seba.
@zuzana76 ale do inych tehotenstiev uz zakazom interrupcii stat zasahovat moze. Ty by si hodila do tej urny svoj hlas, ktory by to statu umoznil. Nemusis mi odpovedat, toto je len polopate napisane co by tvoj hlas ovplyvnil. Snad pochopis.
@viestta nepochopí lebo je sebestredna a vidí len seba a len to,čo ona chce. Ju iní ľudia nezaujímajú. Ona chce svoje práva na úkor prava iných.
@zuzana76 ale do inych tehotenstiev uz zakazom interrupcii stat zasahovat moze. Ty by si hodila do tej urny svoj hlas, ktory by to statu umoznil. Nemusis mi odpovedat, toto je len polopate napisane co by tvoj hlas ovplyvnil. Snad pochopis.
@mandzula Ale stale je to predsa iny clovek, nie je to ona. Je to dieta z inym originalnym genomom, ktore je v nej. A bez nej by sa nenarodilo. Presne tak, je to presne ta matka, ktora si povie, znicim to v sebe sa vyvijajuce dieta, alebo neznicim. Presne tak. Rozhodnutie matky.
@mandzula Ale stale je to predsa iny clovek, nie je to ona. Je to dieta z inym originalnym genomom, ktore je v nej. A bez nej by sa nenarodilo. Presne tak, je to presne ta matka, ktora si povie, znicim to v sebe sa vyvijajuce dieta, alebo neznicim. Presne tak. Rozhodnutie matky.
@anonym_30ccf5 A? Rozhodne sa znicit, je to na nej, o tom sa tu cely cas bavime, o jej slobodnom rozhodnuti.
@anonym_30ccf5 A? Rozhodne sa znicit, je to na nej, o tom sa tu cely cas bavime, o jej slobodnom rozhodnuti.
@mandzula Hej, len teda znici vyvijajuci sa ludsky zivot, dieta...to je len tak ? Vsak zivot ma najvacsiu hodnotu, ci nie ?
@anonym_30ccf5 bez nej by nebolo presne tak. Takže je to jej telo. Koniec debatu. Pozri ty na potrat nechoď. Iným tu možnosť ale neber. Ako teba ovplyvní rozhodnutie iného človeka v tomto? Nijako.
@anonym_30ccf5 bez nej by nebolo presne tak. Takže je to jej telo. Koniec debatu. Pozri ty na potrat nechoď. Iným tu možnosť ale neber. Ako teba ovplyvní rozhodnutie iného človeka v tomto? Nijako.
@mizoko Ovplyvni to kazdeho nepriamo, ked budes zit v spolocnosti, ktora si zivot nevazi, jasne ze Ta to ovplyvni.
@zuzana76 takze zas umyvanie ruk. Vsak hodim zodpovednost za vysledok na inych... Ciste fariejsvo, uvedomujes si to?
@mandzula Hej, len teda znici vyvijajuci sa ludsky zivot, dieta...to je len tak ? Vsak zivot ma najvacsiu hodnotu, ci nie ?
@anonym_30ccf5 Pozri, legislativa to povoluje, je na svedomi kazdeho z nas, ako sa s tym vyrovna. Ja sa o deti inych starat nebudem, preto nemam pravo sa vyjadrovat k tomu, ci si maju dieta nechat alebo nie.

@zuzana76 ja sa správam slušne. Ty píšeš hlúposti. Dieťa má veľké zdravotné problémy. Ty tu prekrúcas fakty. Hráš sa na to že nerozumieš ale podľa mňa to robíš zámerne.
@mizoko https://www.sme.sk/svet/c/klinicky-mrtva-americ... tu v USA porodila zdrave dieta