Prekonala som tri a viac potratov
Ahojte žienky, chcela by som zaloziť túto diskusiu pre tie, ktorých sa to týka. Viem, že je tu takýchto diskusií veľmi veľa, ale našťastie väčšina žien, ktoré si prešli jedným alebo dvomi potratmi ďalšie tehotenstvo dopadlo so šťastným koncom či už s liečbou alebo bez. Preto som najmä zvedavá na diskusiu s tými žienkami, ktoré si prešli týmto 3x a viac ako ja. Každá, ktorá sme si prešli týmto obdobím vieme, že radosť každým ďalším tehotenstvom je menšia a menšia 😞 a strach väčší a väčší.
Preto by som rada založila túto tému aby sme si odovzdali skúsenosti, rady a navzájom sa podporili a podelili svojim príbehom. Rada uvítam v tejto diskusií už aj mamičky, ktoré sa po tejto náročnej ceste dobojovali k vytúženému bábätku a popísali nám akými prekážkami si museli prejsť. Ďakujem za každý jeden príspevok a prejem všetkým veľmi veľa šťastia 🍀 a vytúžené dieťatká ❤
@aylin80 moji svokrovci tiež o ničom nevedia, vnímajú ma ako karieristku. Svokra je cely život doma, do 37 sa so svokrom ani nevzali čo si užívali život. Tiež ma svoje za sebou a mala muza nakoniec až v 40ke. Teraz len vnúčence čaká. Počas týchto potratovych rokov som samozrejme pracovala, podarilo sa aj povýšenie atd takze žijú v tom že kvôli novej pozicii ešte nechceme deti...ale nechcem to s nimi riešiť. Nechápu to ani mne bližšie osoby, načo si len prikladať a počúvať názory.
@luckamjar no veru svokrovci maloktory vedia to pochopit... Ja ked som potratila taks a ma svokra spytala a preco si potratila co sa stalo ako keby ja som. Vedla preco ten plod nevydrzal a musela som onho prist.... A po tretom mi zase zadrela ze je chyba vo mne ze nevynosim. Zdrave dieta....u jej syna chBa nieje lebo tne ma. Uz z prveho vutahu zdrave deti.... Takze za vsetko mozem ja
... 😂
@janulienockanr no to sú presne tie stereotypne svokry...môj syn je vo všetkom nevinne. Toto našťastie u nás nie je (alebo zatiaľ nie je 😊).
@luckamjar presne on jw twn super a ja sk. Ta zla.... Len skoda ze jwj sN nieje najmladsi uz a atie spermie su tiwz nwni uz tiw najsikovnejsie ale nevravela som. Nic nechala som. Ju v tom ze ano ma. Pravdu ja som t aneschopna co nevie donosit zdrave dieta
@c_est_la_vie ahoj, mozem sa spytat ako dlho si krvacala? Hnedu alebo cervenu krv? Povedali ti cim to bolo? Ja som po dvoch potratoch teraz otehotnela ale hned ako som to zistila som zacala spinit a trva to uz 15. den. Hcg mi rastie, dali mi progesteron a cakam.
Ahojte dievčatá, ja mam tiež za sebou 1 biochemické a 2 spontánne potraty v 7tt a 8tt. Aktuálne som tehotná, ale pravdepodobne sa opäť začína potrat😥. Vyšetrenia mam už za sebou všetky možné.. Mam imunologické problém - zvýšené NK bunky, ale vyzerá to tak, že ani napriek liečbe v tomto poslednom tehu to nevyjde.. Nechcem ešte hádzať flintu do Zita, ale začala som spinit a hcg je nízke na to, kedy bola ovulka plus ma bolia kríze a podbrusko. V pondelok idem znova ku gyn..
Už neviem čo má ešte človek spraviť.. Sme tiež nešťastní s manželom, že sa to nedarí.. A tiež sa nerada o tom rozprávam s ľuďmi, ktorí si tým neprešli.. Lebo je to fakt neopísateľné a každý ti len povie, raz sa dockas.. Ja už na to nemám ani energiu. Deti zatiaľ nemáme žiadne.
Super, ze si založila takúto skupinku 👏
@rosalie1411 😔 držím palce, veľmi, aby to ešte bolo dobre!!!! Čo ti dali na NK bunky? Berieš preventívne aj niečo na riedenie krvi?
@katrinka233 po biochemkach som mala normálny menzes, len trochu neskôr a mala som pozitivne nesilnejuce testy. Po kyrete po MA som krvacala dva dni a 5 dní spinila, plus mala bolesti skoro dva týždne po dlhsej chôdzi.
No a teraz pri zdravom tehotenstve som krvacala dva týždne, 6. a 7. Tt. Aj som s tym bola na pohotovosti a nič nevedeli, môj gynekológ mi povedal že hematóm nemám, že možno len placenta sa zahryzla do velkych ciev. Ja som mala taký ruzovy vytok ( napr keď som zrychlila krok aby som stihla elektricku).
Gynekológ mi tiež predpísal progesteron a asi zabralo 😉.
Nechcem hadzat vsetky svokry do jedneho vreca ale mojej svokrin syn je bezchybný. Vsak predsa je schopný oplodnit ihned. Tak spermie su aktivne. Sice jej syncek - moj muž 😁 nema potrebné vyšetrenia za sebou kedze aktualne nas caka prvy spermiogram ale svokra vie viac a moj muz jej pritakava. Nevadi ze fajci a stravu nema uplne najzdravsiu. On je v pohode 😁 ako nemusi byt v nom chyba ale zatial nam to nik ani nevylucil ale svokra vie uz najlepsie. 😂
@luckamjar ahoj 😊 intralipidy mam. Bola som pred 2 týždňami, zajtra idem opäť. A na riedenie clexane a anopyrin, aj keď hematologia bola ôk 🤷♀️
@rosalie1411 juuuj takáto kombinácia aj mna čaká, 😔 ani neviem či si nádeje robiť...
@luckamjar každému zaberie asi iné.. Ja už mám aj bolesti, takže už viem, čo bude dnes nasledovať 😒 takže mne intralipidy nepomohli.
Dievcata a je tu niektora, ktorej intralipidy pomohli?
@any_soj na udrzanie utrogestan ( ale az niekde do 20tt skoro ) , Thromboass na prietoky a zamedzenie preeclampsie, 750mg magnezko skrz maternicu a este femibion az do porodu. A nejak to pomohlo, aj po porode sa hned pozerala placenta v akom je stave. Doslova ju pred nami rozkrojili
@luckamjar moja svokra mala 3 zdrave deti a 0 potratov, takze ma v tomto vobec nevie pochopit a potom, ako sa snazila vsetko len zlahcovat sa uz s nou radsej na tuto temu nebavim...
Ja som bola den po kyrete v praci - dr. mi nechcela dat PN, ze nie je dovod a doma by to bolo este horsie, stale by som len analyzovalo situaciu.
Precitala som si tvoj prispevok, co si pisala vyssie, je mi to luto, ze si si tym presla uz 4x.
Tie infarktove stavy pred poradnou poznam aj ja... pri tomto poslednom potrate som myslela, ze zomriem na zastavu srdca pred prehliadkou. Kedze tu u nas mi aj tak nepomozu lekari a nedaju mi ziadne lieky, tak normalne rozmyslam, ze nabuduce pojdem k dr. az v 3. mesiaci, ak to dotiahneme tak daleko...
@katrinka233 mozno ukludnim, tiez som dlho spinila, rhophylac bola doma v chladnicke, aby sa ked tak utekalo aj s tym do nemocky. Ja som mala nejaky hematom a to odchadzalo tou krvou. Plod sa udrzal a potom uz bolo jasne kto z koho. Boli to nervy, ja som si vydychla v 24tt s tym, ze to je ta hranica kde vedia babo zachranit. Si pamatam ako som v 8tt sedela ledva na stolicke, mega davka magnezka a tri utrogestany, predtym nejaka infuzka... no cisty vykvet 😉
Ahojte dievčatá prepáčte že vám vystupujem do vašej témy, ale potrebujem radu. Minuli týždeň som bola na pohotovosti lebo som začala spinit. Bola som 5tt+5. Dostala som injekciu na zastavenie krvácania a ze mam čakať co bude dud sa krvácanie rozbehne alebo zástavy. Na sone bolo vidieť len dutinku 8,5mm bez plodu. Večer sa krvácanie rozbehlo naplno tak som bola v tom ze som potratila. Dnes je to už 6 deň čo krvacam už len úplne slabo. Ráno som bola v drogérii tak som si kúpila test že či už čiarka zmizla, ale čiarka na teste je silnejšia ako pred krvácaním. Neviete mi poradiť čo to môže znamenať? Ako je možné že čiarka miesto blednutia stmavla? Nestretli ste sa niektorá stým? Ďakujem za každú odpoveď
@1lucinka123 ak by islo o potrat, tak HCG ti bude miznut pomaly z tela, ja som mala negativny test az 3 tyzdne po potrate...
Na druhej strane je vela zien, ktore krvacaju na zaciatku tehotenstva a nemusi to hned znamenat potrat. Ale to ti tu nikto naisto nepovie, mala by si ist k svojmu gynekologovi, aby ta skontroloval.
Drzim palce!
@aylin80 ďakujem za odpoveď. Ja som čakala ze čiarka bude už úplne slabá ostala som prekvapená že stmavla
@1lucinka123 a tie prve tri si si kedy robila? Tesne pred krvacanim?
@aylin80 nie ten co som si robila deň pred krvácaním nemám odfoteny ale boli tam rovnako slabé čiarky mne totiž tie čiarky netmavli boli stále rovnaké aj preto som si myslela ze niečo nie je v poriadku a prišlo k potratu
@1lucinka123 tak to je fakt zvlastne, ze ti takto zosilnela ciarka. Neporadim ti zial, taketo nieco sa mi nestalo... ale na tvojom mieste by som asi sla cim skor k doktorovi, nech ti povie, na com si.
Dievcata, ake este vysetrenia moze spravit s nami gynekolog po opakovanych MA? Okrem vypisania vymennych listkov? Moj so mnou nerobil okrem preventinky nic. 🤷♀️
Ahoj, ja som iba po druhom MA, prvy som mala pred vyse 2,5r a to mi nerobil nic lebo o mesiac som prisla tehotna. Vsetko bolo ok, mam prekrasneho synceka.
Teraz som bola v 13tt a prestalo bit srdiecko. Povedal ze on posiela po prvom potrate hned, naco cakat ci sa to zopakuje. Poslal ma na hematologiu, repro genetiku a reprodukcnu imunologiu (chlap spermiogram), plus u neho infektologicke vysetrenie (lebo ze tam pocas korony je problem sa dostat). Inak mi on priamo nerobil nic. Ale tiez by ma to zaujimalo, co moze aj on zistit.
@aylin80 tiež som po kyrete bola 2 dni doma a potom spat. Psychicky lepšie pre mna.
A vždy si hovorím že ma na kontrolu nikto nedostane. Lenže ja vždy vždy spinim...mala som aj hematomy....no a lieky aj na udržanie a zas mi to proste nikdy nedá že ak by to zase bolo zle tak si to liekmi zbytočne predlžujem. Preto nakoniec vždy idem aj keď teda snažím sa počkať aspoň na čas kedy už musí byt srdiečko...nech je to jasne a nie zbytočne čakanie.

@kubkovamama jeeeej gratulujem. Hlavne vela vela zdravicka a ďakujeme za podporu. ⚘