icon

Prekonala som tri a viac potratov

21. jan 2021

Ahojte žienky, chcela by som zaloziť túto diskusiu pre tie, ktorých sa to týka. Viem, že je tu takýchto diskusií veľmi veľa, ale našťastie väčšina žien, ktoré si prešli jedným alebo dvomi potratmi ďalšie tehotenstvo dopadlo so šťastným koncom či už s liečbou alebo bez. Preto som najmä zvedavá na diskusiu s tými žienkami, ktoré si prešli týmto 3x a viac ako ja. Každá, ktorá sme si prešli týmto obdobím vieme, že radosť každým ďalším tehotenstvom je menšia a menšia 😞 a strach väčší a väčší.
Preto by som rada založila túto tému aby sme si odovzdali skúsenosti, rady a navzájom sa podporili a podelili svojim príbehom. Rada uvítam v tejto diskusií už aj mamičky, ktoré sa po tejto náročnej ceste dobojovali k vytúženému bábätku a popísali nám akými prekážkami si museli prejsť. Ďakujem za každý jeden príspevok a prejem všetkým veľmi veľa šťastia 🍀 a vytúžené dieťatká ❤

evaachesa
27. jan 2021

@luckamjar za čo sa v Nitre platí tak veľa? Je to nejaký balík a potom už nič neplatíš?

zuba1987
27. jan 2021

@dejna_ ahoj, mozem sa spytat aku genetiku ti robil tvoj gynekolog? mna aj s muzom poslal na gen.vysetrenue do BA.
Inak tiez som mala MA v 6tt (ani srdiecko nebilo, ani nic nebolo vidno), potom hned z dalsieho teho mam chlapceka, a teraz MA v 13tt (prestalo bit srdiecko).
Na hematol. i reproimuno tiez 8t od kyretu, infektologicke mi vzal moj gyn, na stitnu uz chodim.

luckamjar
27. jan 2021

@evaachesa no ta vstupná 355€...tipujem že aj dalej sa potom plati podobne za odbery a konzultacie atd...

evaachesa
27. jan 2021

@luckamjar jeminee...ja som bola v tom že je to ako v Procare nejaký balík...tak to je ozaj dosť...a ešte keď cestuješ z ďaleká, tak dovidenia....tak to sme nakoniec super obstáli v Imunovitale 😏

zuba1987
28. jan 2021

@luckamjar
@evaachesa
ahojte,
ja som pochopila ze v Ba vysetruju len zenu, v NR aj muza a moj gyn tvrdi, ze v NR robia najrozsiahlejsie testy, take co v BA robia dodatocne ak nieco najdu, v NR robia vsetko hned, necakas na dvakrat.
V NR maju kratsie terminy, v BA mi dali az na april, v NR presne 8t od kyretu, takze ja som sa uprimne rozhodla podla toho, nechcelo sa mi cakat o 2mes viac.
Cenovo v pomere k vysetreniam je naj Presov, ale to mam daleko najma ak by este trebalo dochadzat.

autor
28. jan 2021

Ja tiež odporúčam v tomto smere NR. Konzultovala som to aj s lekarmi. Kašlem na to že to je také drahé i keď nie sme ani my milionari, ale v tomto prípade mi neide o peniaze, len o to babatko. 🍀

evaachesa
28. jan 2021

@zuba1987 ano tak toto je pravda, že v NR vyšetria aj muža. U nás to v podstate nebolo treba. Spermiogram sme upravili vitamínmi.

autor
28. jan 2021

@evaachesa v Nr nekontroluju len kvalitu ejakulatu. Ale aj znasanlivost latok. Lajksky povedane ci sa moje a partnerove latky znašaju.

evaachesa
28. jan 2021

Ja som sa pýtala či ma prísť aj muž, tak mi povedali že najskôr mňa vyšetria 🤔 pozerám ale že tam majú toto info. Našťastie nám pomohla moja liečba. Držím Vám palce žienky ❤️

autor
28. jan 2021

@evaachesa presne tak hlavne ze liečba zabrala ❤

katrinka233
28. jan 2021

Ahojte, tak uz som medzi vami aj ja. 2015- mimomaternicove s tym ze zobrali pravy vajcovod. 2020- missed abort + kyretaz, 2021 biochemicke ale doktorka naznacila ze by som mala ist na vycistenie, mame spolu este volat. Takze asi mam pred sebou vela vysetreni... priatel ma spermie na 1*. Myslite ze mame ist na vysetrenia spolu, ci staci iba ja ked pojdem?

autor
28. jan 2021

@katrinka233 podla toho ake vysetrenia Vam chybaju. Na hematologiu, endokrinologiu, infektologiu sama a na genetiku spolu a na repro imuno mozes aj sama aj s nim.

dejna_
28. jan 2021

@zuba1987
To pravé neviem len ona mi vzala krv a poslala to na rozbor do nemocnice lebo že je korona a nebude má tam teraz posielať ...povedala že volala s nejakou lekárkou z nemocnice a že to urobia takto ..sama som zvedavá ..tiež som počula o Ba..za aký čas vám dali termín?na genetiku

katrinka233
28. jan 2021

Nakoniec je z toho druhe mimomaternicove takze uz mi ostava len umele oplodnenie.. :( dakujem za odpoved

dejna_
28. jan 2021

@katrinka233 to mi je ľúto 😪😓

dejna_
28. jan 2021

A v Nitre vás komplet všetky vyšetrenia stali koľko do 400€? Lebo rozmýšľam že sa idem objednať no predtým som si prečítala túto diskusiu a teraz sa neviem rozhodnúť 🤷. Že kam sa objednať ako Bratislavu mám blizsie ako Nitru...neviem či by mohol byť problém aj z mužovej strany keďže z troch pokusov o otehotnenie vyšli všetky tri na prvý krát 😬🤷

autor
28. jan 2021

@dejna_ aj my sme tak. Hned to vyslo a dopracovali sme sa najdalej do 12tt ale to neznamena ze z jeho strany je to ok.
V NR vysetruju aj to... ci moje a jeho latky su schopne splodit novy a zdravy zivot. Aspon takto mi to bolo odinterpretovane. Prve vysetrenia 355€ a potom podla toho aka je liecba. Potom nemusis nic platit alebo len nieco co neplati zdr.poistovna

zuba1987
28. jan 2021

@dejna_ Ahoj, na genetiku mi dali termin na polku marca
no zevraj aj ked sa dari hned moze byt problem, ja som tiez otehotnela 3x takmer hned (2x hned, potom na 3pokus)... napr ze spermie nie su geneticky ok, alebo su na nich protilatky, kvoli ktorym sa zle vyvija placenta... v NR obe tieto veci vysetruju

zuba1987
28. jan 2021

@dejna_ na genetiku ideme na "geneticke vysetrenie paru" na Ústav Lekárskej Biológie, Genetiky A Klinickej Genetiky LF UK A FNsP Bratislava (telefon maju na nete vola sa po 13:00), obaja na krv plus mame si pozistovat geneticke poruchy v rodine, ze budeme robit nejaky rodostrom

dejna_
28. jan 2021

Ja som sa dnes objednala do Ba imunovital a dali mi termín 27.4. čo bude 3 mesiace od potratu nakoľko to robia až po 3 mesiacoch od posledného abortu.

dejna_
28. jan 2021

Ale ja už jedno dieťa s mojím mužom mám 🤷. A po roku a pol sme išli vyskúšať druhé a od vtedy dva krát Missed

dejna_
28. jan 2021

@zuba1987 áno tam chodia všetci tuším ..a dala ti odporúčanie aj gynekologicka?

zuba1987
28. jan 2021

@dejna_ ahoj ano gynda mi dal vsetky 3 vymenne, inak tento rok nie su nikam treba kvoli korone
ja tiez jedno dieta mam bezproblemove tehotenstvo, otehotnela som 3x prirodzene takmer hned a aj tak gyn prizvukoval ze je treba vysetrenie paru aj na reproimuno... imunita sa meni, genetika je doplnkove vysetrenie, imunologia je dolezita, a meni sa vekom...tiez som nemala sennu nadchu a mam

zuba1987
28. jan 2021

@dejna_ sranda, mne v BA napisali ze je jedno ako dlho od abortu, ze nemaju skor volne, v NR matu 8t a v Presove 4t

dejna_
28. jan 2021

@zuba1987 možno ešte vyskúšam.aj tu Nitru teda 🙈. Genetika by mala byť v poriadku si myslím lebo nikto v rodine nic nemá či z mojej alebo z jeho strany...

dejna_
28. jan 2021

@zuba1987 a ty si mala.posledby abort kedy?

dejna_
28. jan 2021

@zuba1987 a tebe zatiaľ čo zistili z vyšetrení?

zuba1987
28. jan 2021

@dejna_ ahoj mne zistili ze srdiecko nebije v 13. tyzdni teraz 23.12., 26.12. kyret... som objednana na hematologiu v polke februara, na reproimuno NR na konci februara a marci na genetiku (to tiez si myslim ze bude snad ok, nikto v rodine nic nema aj deti maju ok)... infektologicke odbery mam u gyndu za sebou tie mam ok, na stitnu uz tiez chodim

dejna_
28. jan 2021

@zuba1987 takže sťa v štádiu zisťovania príčiny vlastne 🤔 no snáď zistíme kde je problém ..mňa napadlo že či nemôže byť problém u nás to že napríklad nemôžeme mať dievčatko ..z mužovej strany sestra sesternica bratranci majú len chlapcov aj my máme chlapca ..a ženy v rodine majú pár potratov za sebou nie nejak extrémne veľa ale majú ..a ja som pri oboch tehotenstvach cítila že dievča a nikdy to nedopadlo dobre ..ale možno si len namyslam

zuba1987
28. jan 2021

@dejna_ to je porucha na koho stranr? asi muza ze nema kvalitne X-spermie? Ja si tiez myslim ze 2 babatka o ktore sme prislo boli dievcataka ale je to vo hviezdach.
No snad mi nic nezistia alebo aspon nieco liecitelne...