icon

Prekonala som tri a viac potratov

21. jan 2021

Ahojte žienky, chcela by som zaloziť túto diskusiu pre tie, ktorých sa to týka. Viem, že je tu takýchto diskusií veľmi veľa, ale našťastie väčšina žien, ktoré si prešli jedným alebo dvomi potratmi ďalšie tehotenstvo dopadlo so šťastným koncom či už s liečbou alebo bez. Preto som najmä zvedavá na diskusiu s tými žienkami, ktoré si prešli týmto 3x a viac ako ja. Každá, ktorá sme si prešli týmto obdobím vieme, že radosť každým ďalším tehotenstvom je menšia a menšia 😞 a strach väčší a väčší.
Preto by som rada založila túto tému aby sme si odovzdali skúsenosti, rady a navzájom sa podporili a podelili svojim príbehom. Rada uvítam v tejto diskusií už aj mamičky, ktoré sa po tejto náročnej ceste dobojovali k vytúženému bábätku a popísali nám akými prekážkami si museli prejsť. Ďakujem za každý jeden príspevok a prejem všetkým veľmi veľa šťastia 🍀 a vytúžené dieťatká ❤

dejna_
28. jan 2021

@zuba1987 no neviem či je to len blba náhoda ale proste majú všetci len chlapcov 🤔 ..pri prvom som cítila že to bude chlapec a potom som dva krát cítila dievčatá len kytet som neabsolvovala takže su to len moje dohady ....možno keby som čakala chlapca tak je všetko ok 🤔...u nás v rodine sú hlavne dievčatá príklad jedna sestra dve baby a chlapca a druhá sestra má 3 chlapcov a jedno dievča ..takže tam je aj aj ..ale u neho len chlapci ..ale fakt to je možno blbosť ...mňa moja gynekologicka presviedča že najpravdepodobnejši je problém s krvou ako hematologia že keďže už jedno dieťa bez akýchkoľvek problémov mám...a že krv sa mení cca každého pol roka ..tak ona je presvedčená že problém bude krv alebo genetika ..preto má nikde zatiaľ neposiela ale ja si firma svojou cestou a objednávam sa nakoľko tie čakacie doby su aj dva mesiace a viac takže kým pôjdem na vyšetrenie jedno tak mi konečne dá aj odporúčanie možno ...lebo ona chche počkať hlavne na tú hematologiu..aj keď povedala že určite ju budem musieť zopakovať keďže mi brali krv ešte v tehotenstve ale už v čase keď sa vlastne telo pripravovalo na potrat a že vtedy mi určite vyjdú zle hodnoty zrážanlivosti atď že lebo telo sa búri...ja osobne dávam aj na to vyšetrenie celiakie nakoľko ja som vysadila pečivo nie všetko múčne ale pečivo a keksiky som nejedla vyše roka fakt len výnimočne alebo zdravé varianty ..sladké len horkú čokoládu vysoké percento kakaa ...že či tam.nemoze byť problém ..síce keď som už bola tehotná som jedla pečivo nakoľko mi bolo zle do 6 mesiaca ..tak aspoň niečo aby som do seba dostala ..stále som vracala ..

dejna_
28. jan 2021

Dievčatá taká otázka prečo sa vlastne na genetiku objednáva hlavne na americké námestie do Ba. Ja som našla genetiku aj na kramaroch alebo v železničnej poliklinike a ešte aj iné 🤔 ...objednať sa mi môžem hocikam? Či neviete ako to vlastne je

zuba1987
29. jan 2021

@katrinka233 to mi je luto, drz sa 😢

zuba1987
29. jan 2021

@dejna_ a na hematku ta objednali kolko od MA? tiez az 3m?
co sa tyka tej genetiky, ja si myslim ze mozes ist hocikam kde to robia.. napr. v Reprogene celu genetiku platis co je cca 460 za par plus spermiogram 40-710e... v nemocnici by to snad malo byt zadarmo vsade, ja som z Trnavy, tu to nerobia v nemocke a kam do Ba pojdem mi uz je jedno tak som sa objednala tam kde mi odporucil gynda

dejna_
29. jan 2021

@zuba1987 mne už niečo na hematologiu brala moja gynekologicka a poslala do nemocnice na rozbor ale povedala že tie výsledky budú skreslené takže to vyšetrenie budem musieť opakovať znova tak som sa už objednala nech mám termín ....na hematologiu má objednali presne 2 mesiace po potrate teda 16.3. idem do Ba na Kramáre ...genetiku vyskúšam dnes obvolať. A do Nitry si volala hocikedy lebo som si všimla že ordinačné hodiny majú len štvrtok a utorok. A kamoška písala email ale že sa jej nikto neozval 🤷

zuba1987
29. jan 2021

@dejna_ mail som pisala, odpisali este ten den poobede
E-mail: repro@dzurilla.com
tutok je o nich info
https://www.dzurilla.com/reprodukcna-imunologia...

dejna_
29. jan 2021

@zuba1987 hej hej už sme objednaní na 30.3. 😁 a dnes som volala aj na genetiku a ideme 22.2. takže som.celkom spokojná s termínmi dúfam že všetko zvládneme ...a vy ste už boli v Nitre ? Výsledky boli hneď v ten deň?

zuba1987
30. jan 2021

@dejna_ neboli sme este, v NR su vysledky tusim o 3t

rosalie1411
30. jan 2021

@dejna_ my sme na výsledky v NR čakali mesiac 😊

dejna_
30. jan 2021

@rosalie1411 ďakujem za info som nevedela že ako to funguje 🙂.

dejna_
30. jan 2021

@zuba1987 a na infekčnom si bola resp. Tam čo treba vyšetriť okrem toxoplazmozy.

zuba1987
31. jan 2021

@dejna_ ahoj, neviem ani co vsetko, bars jake ochorenia, zoozony (toxo, kampilobakt,...), herpesiny a neviem co este, 2 strany vysledkov

dejna_
31. jan 2021

@zuba1987 fúha to som nečakala že až toľko toho je 🤷 a tam ti nenašli nič

dejna_
31. jan 2021

@rosalie1411 a aj vám niečo zistili ak môžem vedieť

zuba1987
1. feb 2021

@dejna_ ahoj, nie to som mala vsetko ok

maryk22
1. feb 2021

Dobrý večer, ja som bola teraz 21.1. 2x na kyrete, tiež sa mám objednať na hematologiu na Americké námestie, ale az okolo apríla mája povedala dr. Mám 31 mám trochu strach, myslela som že druhýkrát sa to podarí. Neivem ako ten strach prekonám, ale dúfam že sa to podarí. Držím každej palce 🙏🏼

zuba1987
2. feb 2021

@maryk22 ahoj, je mi to moc luto, nemala by si to zazit ziadna mamina.
k tej hematologii - skus tam zavolat kolko po kyrete mozes prist, mozno vobec netreba tak dlho cakat, mna na hematologiu objednali 7t od kyretu, ze skor nie je volne, ale mozno mohli uz skor, netreba cakat, mozu ta odtial niekam poslat este a zas by si cakala. skus tam zavolat, opis im situaciu a opytaj sa kedy mozes.
drzim palce

janulienockanr
2. feb 2021

@zuba1987 na hematologiu sa objednava cca 7 tyzdnov po potrate. Alebo po kyrete nikdy nie skor lebo tam by sa v krvi este mohli skreslovat vysledk tak to aj mne vysvetlovala sestricka ked ma objednavala

janulienockanr
2. feb 2021

@dejna_ no v nitre to u pani dzurilovej chodi tak ze rano vam zoberu 6 ci 8 ampuliek krvia od priatela spermiw....a po odbere sa budete musoet vratit od 13 zacne ordinovat doktorka. A ta vam pobie co vsetko sa bude vysetrovat z tochto rozboru popyta sa na vas zdravotny stav a povie vam ake si prinesiete nabuduce este papiere pd doktorov.... A mesiac kwd busete mat vysledky opet vas zavolaju na poobednu hodinu a tam vam uz povedia co vsetko vam zistili a ci vam hend nasadi nejaku liecbu alebo este vas poalu na nejake vysetrenia....

gigie24
2. feb 2021

Ahoj ja ťa možno povzbudim, mám za sebou 4 potraty a zdravé dieťatko z 5 tehotenstva 😇

autor
2. feb 2021

@gigie24 tak to ano ❤ verim ze si povzbudila teraz viacere z nas 🙂 a mozem sa opytat ako sa ti takto krasne do pätice podarilo? Nejaka liečba? Príčiny?

gigie24
2. feb 2021

Mám PCO, aj dvojrohu maternicu a po všetkých trapeniach som si po prvý krát už povedala že nechcem byť tehotná a bum, mám synčeka 😇😇🍀

autor
2. feb 2021

@gigie24 tak velká gratulácia ❤😍 a v ktorych tt si potracala? aj ste absolvovali vsetky vyšetrenia?

gigie24
2. feb 2021

Väčšinou prvý trimester, do 3.mesiaca som vždy potratila. Nakoniec, keď som bola už tehotná, tak som si vkladala Utrogestan a dávala vyššie dávky Magnézia na odporúčanie lekárky 😇.

luckamjar
Autor odpoveď zmazal
dejna_
2. feb 2021

@janulienockanr dakujem pekne super vysvetlené a zakázali vám snažiť sa dokiaľ nie sú výsledky? Či nechali to na vás?

gigie24
3. feb 2021

Absolvovali sme všetko možné, aj to čo nerobili vtedy na Slovensku. Keď som otehotnela mi dávali pre istotu 1/2 Prednisonu (aby si telo nevyrabalo protilátky proti emryu) a Utrogestan na udržanie 😇

zuba1987
3. feb 2021

@janulienockanr dakujem za info, to som nevedela 👍

zuba1987
Autor odpoveď zmazal
monka7
3. feb 2021

@zuba1987 sama si musíš uznať čo a či ti za to stojí, a po čo do NR či tam nejaké špeci vyšetrenia okrem genetiky? ja som sa objednávala na Hematku do BB ale mi povedali, že až po núdzovom stave ma môžu zobrať lebo toto nie je akútny stav.... tak mi dali termín na apríl....