icon

Prekonala som tri a viac potratov

21. jan 2021

Ahojte žienky, chcela by som zaloziť túto diskusiu pre tie, ktorých sa to týka. Viem, že je tu takýchto diskusií veľmi veľa, ale našťastie väčšina žien, ktoré si prešli jedným alebo dvomi potratmi ďalšie tehotenstvo dopadlo so šťastným koncom či už s liečbou alebo bez. Preto som najmä zvedavá na diskusiu s tými žienkami, ktoré si prešli týmto 3x a viac ako ja. Každá, ktorá sme si prešli týmto obdobím vieme, že radosť každým ďalším tehotenstvom je menšia a menšia 😞 a strach väčší a väčší.
Preto by som rada založila túto tému aby sme si odovzdali skúsenosti, rady a navzájom sa podporili a podelili svojim príbehom. Rada uvítam v tejto diskusií už aj mamičky, ktoré sa po tejto náročnej ceste dobojovali k vytúženému bábätku a popísali nám akými prekážkami si museli prejsť. Ďakujem za každý jeden príspevok a prejem všetkým veľmi veľa šťastia 🍀 a vytúžené dieťatká ❤

dejna_
7. feb 2021

@gigie24 a nevieš akú si mala hodnotu magnézia pred tým než tí nasadili liečbu a brala si ho do 36 tt? Tak ako všetky tehotné? Ja som brala ráno a večer 1 ale asi to bolo málo keďže som mala sťahy maternice ..ja som mala hodnotu magnézia oko 70 a po polroku používania magnerot ráno večer som mala 78 🤷 ja tomu nechápem že prečo nešlo hore ..lebo že pod 70 už je nízka hladina magnézia a ja som mala presne tie príznaky ako keď má človek nedostatok ..ale to som ani tehotná nebola

lenkova5
8. feb 2021

ahojte..ja mam za sebou 3x MA, 2x v 2017 a 3x v 08/2020. mam za sebou vsetky vysetrenia, v NT na repro imunologii mi zistili ze vytvaram protilatky voci spermiam a aj napriek tomu som 3x krat otehotnela relativne v kratkej dobe (do 3 mesiaco)..na hemato mam zistenu krvnu mutaciu Leiden V a ta sa lieci fraxikom alebo clexanom. Pri 3 tehu som brala clexane, fraxik, imunoglobuliny a utrogestan a potratila som v 11tt...vsetko vyzeralo byt fajn a zrazu MA v 12/2020 som si opat dala zopakovat vysetrenia, na hemato mi robili imunohematolog vysetrenie kde mi zistisli nizke hodnoty monoukleoznej infekcie ktoru som mohla prekonat v 08/2020 co bolo asi aj dovodom potratu....ale to zial nikto nezisti....tak sme sa rozhodli vyskusat nativ IVF, odber a oplodnenie sa podarilo hned na prvy krat, avsak na 4 den sa to prestalo vyvijat resp bol vyvin spomaleny....takze riesime co dalej a vlastne ani nevieme :/ zajtra idem na krv, budu skusamt glukozu, inzulin, inzulin rezistencia, testosteronm Vit D a CRP....prosim Vas, ake vysetrenia maju vasi manzelia/partneri? moj ma uz snad aj 10 spermoigramov a fragmentaciu spermii, vsetko ma OK, tak ci este nieco treba doplit....

dejna_
22. feb 2021

@zuba1987 ahoj vy už máte genetiku za sebou? My sme boli dnes všetko prebehlo ok vzali nám krv na karyotypy ale že výsledky tak o 3 mesiace 🤦🤷 lebo že na miesto 4 zamestnancov majú len jedného conto teraz robí 🤷 takže to bude veselé ..ale čo mi dávala lekárka robiť tie testy do nemocnice tak mi zistili že som heterozytot GPIII a že budem brať anopyryn keď otehotniem resp. Pichať injekcie

zuba1987
22. feb 2021

@dejna_ ahoj, gen este nie, ideme o 2t... hematku mam za sebou a cakam vysledky... nasmu babu zistili na genetike ze malo Turn.syndrom, formu nezlucitelnu so zivotom, ze preto odislo, je to nededicna, nahodna chromoz.chyba... lekar vravel ze preto odisla fazulka nasa...
tak super, aspon mas "plan boja"... to budes hned od pozit.testu?

autor
22. feb 2021

@dejna_ ahoj ja co sa tyka genetiky cakam na vysledky. Takze pocitam ze o take 3 tyzdne by aj mohli byt. Hematologiu mam. Tam zistili antifosfolipidovy syndrom takze aj ja mam uz anopyrin a clexan pripraveny doma v sufliku. 3 mesiace je strasne vela 😣 aj 6 az 8 tyzdnov je pridlho. 😣 my este cakame na termin u dzurilovcov NR repro imuno. 😏 takze kym sa zacneme opat snazit bude zrejme aj april

zuba1987
22. feb 2021

@lenkova5 ahoj mrzi ma to... moj muz nema zatial nic ale myslim ze spermiogram je taky zaklad

zuba1987
22. feb 2021

aj anopyrin aj clexan naraz budes brat?

autor
22. feb 2021

@zuba1987 ano clexan 0,4 a anopyrin 100 pol tabletku denne.
Uz cez jedno tehotenstvo som pichala clexan 0,4 a napriek tomu som potratila, ale to bolo tehotenstvo bezplodove tzv.biochemicke

zuba1987
22. feb 2021

a hned od pozit testu?

autor
22. feb 2021

@zuba1987 ano hned od +testu. Preto mam aj doma zasoby na 2 tyzdne. hned na zaciatku tehotenstva ma nechcu trapit ultrazvukom tak rovno som uz vybavena aj utrogestanom aj clexikom aj anopyrinom. Uz len zacat sa snazit ale este nemozeme kedze nemame este posledne vysetrenie spravene

dejna_
22. feb 2021

@zuba1987 hej hneď od pozitívneho testu že to som zdedila buď po otcovi alebo mame ale idem ešte do Ba Drakulovej ona mi bude robiť aj syndróm lepivych doštičiek ...hej nevadia mi injekcie len nedávno som ich pichala mužovi keď bol po operácii ešte som bola tehotná a neviem prečo v jeden moment mi došlo že raz si to budem pichať aj ja 😬 ...ale povedala mi na hematologii že anj antikoncepciu nemôžem brať a to som ju pred tým brala 7 rokov 🤦 ale je pravda že vtedy mi aj obvodná zistila že mám výšsiu zrážanlivosť krvi tak mi antikoncepciu menili ale potom ma.hz nikto nekontroloval ...a aj keby som mala nejaké pridružené ochorenie zase smer hematologia 💪 takže boju zdar ako sa povie ...

dejna_
22. feb 2021

Vieš čo ani u mňa to skôr nebude ...ja neviem či máme na tú reprodukčnú vobec aj ist máme termín 30 marca 😬 ...lebo u mňa považujú toto za dôvod potratov ešte čakám na výsledky z celiakie ale zdajú sa byť podľa endoskopickeho vysewtrenia že je to v pohode ...ten utrogestan navrhla gynekologicka kvôli čomu ?

luckamjar
22. feb 2021

@dejna_ pani dr Drakulova ale nevyšetruje syndróm lepivych, to máš potvrdené? Ona je úžasná, určite k nej chod, ale ak ideš len kvôli lepivym tak sa bojím že nepochodis.

autor
22. feb 2021

@dejna_ prvykrat som ho mala nasadeny kvoli nepravidelnemu cyklu a potom po prvom MA sa mi upravil ale dali mi ho zakazdym ked som otehotnela. Preventivne ho odporucaju po potratoch.
Podla mna ak nemáte problem sa na reprodukcnu dostat a nemusis ratat kazde jedno 💶 tak chodte. Chodte aby si mala pocit ze si spravila pre vase stastie vsetko. Ja som to tiez odkladala lebo mi nasli na hematke nieco a myslela som ze tam je chyba a teraz sa hnevam na seba. Mohla som mat vysetrenie uz za sebou.

dejna_
22. feb 2021

@luckamjar no uvidíme teda prípadne si to dám jak samoplatca lebo aj to sa dá

e1i
22. feb 2021

@arcanne2 nemuselo to byť kvôli fraxi. Mohla mať aj iný problém. Napr ja mam syndróm lepivych dosticiek a na to je liek prvej voľby anopyrin, brala som aj ten aj som si pichala a donosila som. Čiže riedili mi krv dvomi spôsobmi. Otázkou je ci odhadli aj dávku kt je bezpečná pre nu

dejna_
22. feb 2021

V Tom máš asi pravdu uvidíme ako to dopadne ale nejak cítim že toto bol ten problém .. samozrejme ďalšie sa tiež nemusí podariť lebo zrovna sa pokazí niečo v génoch ale.clovek tak nejak dúfa že už to snáď dokoprme do zdravého konca 🙏

dejna_
22. feb 2021

@e1i ty máš len syndróm lepivych doštičiek?

e1i
22. feb 2021

@dejna_ v podstate áno lebo reproimunologia ok aj genetika ani mutácie trombofilne nemám len toto

e1i
22. feb 2021

@luckamjar nevysetruje.to robia centrum hemostazy a trombózy, alphamedical prevádzkuje tieto ambulancie

e1i
22. feb 2021

@dejna_ Dr drakulova lepive nerobi

dejna_
22. feb 2021

@e1i aha ja mám zase jednu z tých trombofilnych mutácii

dejna_
22. feb 2021

@e1i a kde si bola na Repro.

e1i
22. feb 2021

@dejna_ v Prešove, Adla, 60 eur, termín do dvoch týždňov, a dva týždne kým mi prišli výsledky

dejna_
22. feb 2021

@e1i a bola si sama alebo aj s partnerom? Inak to je super škoda že sme na západe tu to je všetko na dlho 🤦

e1i
22. feb 2021

@dejna_ spolu sme boli. A my sme tiež zo západu ale lepšia cena nás presvedčila cestovať tam. Veľa ľudí tam chodí z celého Slovenska

arcanne2
22. feb 2021

@e1i neviem, je to možné. Ona na hematologii nebola, dali jej to vraj preventívne. Ked ho vysadila, babo sa udržalo. Tak predpokladá že.to bolo z toho

e1i
22. feb 2021

@arcanne2 ak užívala clexane alebo fraxiparine tak je chyba ze nebola na hematologii lebo počas jeho užívania treba byť pravidelne sledovaný. Skôr tam bude pochybenie

arcanne2
22. feb 2021

@e1i tiež si myslím. Nerozumiem prečo ho mala napísaný bez vysetrenia. Ale hlavne, že sa zistilo kde.je.problem

dejna_
22. feb 2021

@e1i to je fakt rýchlo ..mňa by to ani nenapadlo 🙈