Prekonala som tri a viac potratov
Ahojte žienky, chcela by som zaloziť túto diskusiu pre tie, ktorých sa to týka. Viem, že je tu takýchto diskusií veľmi veľa, ale našťastie väčšina žien, ktoré si prešli jedným alebo dvomi potratmi ďalšie tehotenstvo dopadlo so šťastným koncom či už s liečbou alebo bez. Preto som najmä zvedavá na diskusiu s tými žienkami, ktoré si prešli týmto 3x a viac ako ja. Každá, ktorá sme si prešli týmto obdobím vieme, že radosť každým ďalším tehotenstvom je menšia a menšia 😞 a strach väčší a väčší.
Preto by som rada založila túto tému aby sme si odovzdali skúsenosti, rady a navzájom sa podporili a podelili svojim príbehom. Rada uvítam v tejto diskusií už aj mamičky, ktoré sa po tejto náročnej ceste dobojovali k vytúženému bábätku a popísali nám akými prekážkami si museli prejsť. Ďakujem za každý jeden príspevok a prejem všetkým veľmi veľa šťastia 🍀 a vytúžené dieťatká ❤
@dejna_ ked mam pravdu povedat v notre som uz nechala pomaly 700 eur a vysledok co mi naposledy dosiel bol taky ze mi nenasadia zaidnu liecbu lebo mi nemaju aku nasadot ledze mi nic nezistili iba to ze nemam dostatok vitaminu D... A odkazali mi len to ze ak by som otehotnela aby som sa im. Ozvala.... Ale uvazujem ze pojdme. Do heliosu do Martina... Tam mam uz vo viacerych pripadoch potvrdene ze sa podarilo otehotniet...
@janulienockanr vďaka za info, to si ma trochu šokovala s tou sumou ..vitamín D mám v celku v norme v strednej hodnote ale gynekologicka mi odporučila že si mám.davat vigantol teraz vo zvýšenej dávke.
@janulienockanr a čo ti robili okrem základných vyšetrení keď si sa dostala na dvojnásobok sumy 🤔 lebo mne písali že vyšetrenie 355€ bude stáť a že sa platí v hotovosti 🙃
Aka tema- moja minulost uz chvalabohu. Uz si ani nepamatam kolko, ale cca 7 potratov. Niekotre MA, niektore skoncili kyretom zastavene vo vyvoji- prestalo bit srdiecko... takmer vsetko spontanne otehotnenia, plus do toho 3 cykly ivf, v kazdom niekolko vkladov a iba 1 uspech-- MA... no po 4 rokoch uspesne tehu a po necelych 5 rokoch narodenie vytuzeneho dietatka, ktore ma uz rok a pol. 🤍 vela sil a trpezlivosti vam vsetkym, viem co prezivate ale nevzdavajte sa. Pride to 🙏🧡
@janula12345 mas moj velky obdiv 👏👏👏 a vidno, ze si silna osobnost..ja taktiez bojujem a verim ❤️ vela zdravia ti zelam
@dejna_ no prve vysetrenie 355 a druhy krat ked pojdes tak su to dalsich 150 ak ti budu muaiet brat opet krva a spermie
@dejna_ ale neboj kazda sme ina a tebe urcite nieoc zistia.... A nasadia spravnu liecbu a vytuzene dietako budete mat.... Kazda sme ina a ja som ten exra pripad 😂😂😂😂
@janulienockanr no uvidíme ..dnes som bola na kontrole u gynekológicky že či som sa dobre vyčistila a záver ja vlastne ani neviem 🤷 povedala že to sa ešte vyplaví prvým menzesom a zajtra idem na odber krvi kvôli Hcg že či je to ok. Ja som si robila test v nedeľu a bol negatívny tak snáď je všetko ok. Popravde neviem ale asi si nájdem novú lekárku 🙈 šak mňa vybavila tak rýchlo že som jej nestihla povedať ani že chchem výmenný lístok na genetiku. Všetko rýchlo rýchlo lebo vonku kopec pacientiek ... Taký prístup že neuškodí ale ani nepomôže 🤦 naozaj som sklamaná ok 13 rokoch ...škoda sesteicka je fantastická
@janulienockanr takže vy ste to dva krát museli absolvovať ? A aj tak žiaden záver inak D cko mám aj ja nízke to mi kukala gynekologicka a dokonca aj magnézium mám na hrane ale pol roka som brala ráno večer magnerot aj vitamín D tak nechápem či moje telo tie vitamíny fakt neprijíma alebo čo 🤷
@dejna_ vyuzi ze vymenne listky teraz v case korony nepytaju 😊 chod na vysetrenie ake len potrebujes. Aj sa som tak bola v Nr na genetike ze nik mi nedal vymenny listok
mne v bb povedali, že vymenný treba dokonca ma nechcela na hematku objednať, že počas núdzoveho stavu beru len neodkladne stavy..... dali mi termin na april, že snad už sa bude dať
@ajka251 mliekom ...dám si do mlieka 3-4 kvapky vigantolu momentálne mi ho predpísala lekárka a zapijem mliekom pre istotu nech sa to do tela dostane ..aj tak nechápem pol roka som ho poctivo brala ako vitamín D a ešte aj vo femibione a aj D vit a hodnoty aj tak nízke 😬 a takisto aj magnézium na hrane ..ako keby moje telo neprijimalo tie vitamíny
Hej hej robím to momentálne 😅 ale uvažujem jak to urobiť na to infekčné aby som mohla ísť na vyšetrenie bez výmenného lístka ..skúsim tam v pondelok zavolať
@dejna_ normalne treba povedat ze ta Posiela gynekolog aby ti spravil testy na toxoplazmozu, boreliozu.... 🙂 skus aj ja som tam bola ale v tom case som mala este vymenny
Hej vyskúšam prípadne skúsim sa opýtať obvodnej keby náhodou či mi nedá výmenný lístok aj ona že na odporúčanie gynekológa
@dejna_ ano 2krat sme postupili toto vysetrenie lenze prvw bolo drahsie. A druhe bolo lacnejsiw.... A cakala som ze dostanem aj nejake lieky aby som sa k vytuzenemu dietatku skor dopracovala
... Ale jedina odpoved co mi priala od doktorky bola ta ze zoadnu liecbu mi nedaju lebo mi nemaju aku nastavit... Ze ak zoatanem tehotna tak aby som sa tam zastavila. A dala. Im vedirt ze potom mi daco daju aby som opet nepotratila.... Takze peniaze nemama. Vysledok tiez nemam 😂😂
@janulienockanr takže stále nevieš dôvod prečo sa to deje 😪 a aj skúšate už?
@dejna_ anp skusame ape uz 2 roky nemozem otehotniet..... Opet...... Ale tak ja ked som aj mala vysledk tak mi povedala ze bud tou mna vinde a budme mat babo alwbo som beznadejny pripad 😂 😂 😂 😂
@janulienockanr bože 🙈 to musí byť strasne toto počúvať ale ja ti poviem takto moja sestra nemala problém otehotnieť ale jej muž mal niečo spermiami..tuším spomalené ..bola na dvoch umelých oplodneniach a mala dve dcéry a potom zrazu otehotnela prirodzene a. Nikto tomu neveril ani ona sama a predstáv si že chlapec 😅 teraz má tri deti je na nervy ale šťastná už určite zabudla jak sa trápila 🙂..čiže ako sa hovorí nádej umiera posledná a predsa sa nevzdáme 💪

@dejna_ aano ano pokial nebudu mat vysledky a nebudete mat nejaku liecbu nasadeni tak je zakazane otehotniet....to vas aj ona nato upozorni ze si musite davat pozor
...