icon

Prekonala som tri a viac potratov

21. jan 2021

Ahojte žienky, chcela by som zaloziť túto diskusiu pre tie, ktorých sa to týka. Viem, že je tu takýchto diskusií veľmi veľa, ale našťastie väčšina žien, ktoré si prešli jedným alebo dvomi potratmi ďalšie tehotenstvo dopadlo so šťastným koncom či už s liečbou alebo bez. Preto som najmä zvedavá na diskusiu s tými žienkami, ktoré si prešli týmto 3x a viac ako ja. Každá, ktorá sme si prešli týmto obdobím vieme, že radosť každým ďalším tehotenstvom je menšia a menšia 😞 a strach väčší a väčší.
Preto by som rada založila túto tému aby sme si odovzdali skúsenosti, rady a navzájom sa podporili a podelili svojim príbehom. Rada uvítam v tejto diskusií už aj mamičky, ktoré sa po tejto náročnej ceste dobojovali k vytúženému bábätku a popísali nám akými prekážkami si museli prejsť. Ďakujem za každý jeden príspevok a prejem všetkým veľmi veľa šťastia 🍀 a vytúžené dieťatká ❤

autor
8. mar 2021

Ahojte baby. Tie co ste boli na reprodukcnej imunologii, tak mali ste niektora nastavenu liečbu aj pred planovanym tehotenstvom?

luckamjar
8. mar 2021

Tu je praveze takmer vždy nasadená liečba už pred. Buď sa berie Medrol (ideálne aspoň mesiac pred) alebo dáva infúzie intralipidov...tiež ideálne už v plánovanom cykle 2x pred ovuláciou a 2x po nej.

rosalie1411
8. mar 2021

@luckamjar ako pokračuješ? Dúfam, že je všetko ôk 😊
Inak k tým lipidom.. Mne ich nasadili až po pozitívnom teste a aj to tak dopadlo. Najbližšie budem trvať aj nad liečbou pred tehotenstvom.. Ešte som rozmýšľala ci tie NK bunky nemôže zvyšovať aj vypätie v práci a stres..

luckamjar
8. mar 2021

@rosalie1411 tak zatiaľ je veľmi skoro povedať...hrozne hrozne hrozne sa bojím 😔 sono by som mala mat až o týždeň...som na PN, všetko beriem, ale aj tak sa neviem zbavit negatívnych myšlienok ako zase na tom sone nebude to, čo treba 😢

dejna_
8. mar 2021

@luckamjar všetko bude v poriadku 🙏. Neboj sa hlavne mysli pozitívne 🙃

luckamjar
8. mar 2021

@dejna_ ja sa snažím, ale nejde mi to veľmi 😔

rosalie1411
8. mar 2021

@luckamjar robíš co môžeš, ostatne neovplyvnís. Ale chápem, tiež vždy zažívam presne to iste co ty. 😒 Ale tentokrát to už MUSÍ byť iné, lepšie... Verím tomu a držím palčeky 🍀🍀🍀🙏

luckamjar
8. mar 2021

@rosalie1411 ďakujem, viem, že s tým nič neurobím, len proste túžba je veľká, aby to už aspoň raz vyšlo. Vždy si hovorím, že veď preboha nemôže sa nám to stať zase a vždy sa stalo 😔.

dejna_
9. mar 2021

@luckamjar presne viem aké pocity máš 😪 ale musíš byť silná lebo myšlienky robia veľa skús sa zamestnatnst nejakou prácou prípadne prechádzka navsteva skús robiť také veci aby si nemyslela na nič negatívne ...lebo raz to už určite vyjde 💪

luckamjar
9. mar 2021

@dejna_ ďakujem veľmi za podporu, skúšam naozaj co sa da. Je to take hore - dolu. Najhoršie bude v deň ultrazvuku 🙈

dejna_
9. mar 2021

@luckamjar a kedy máš ten ultrazvuk nech ti pošlem aspoň pozitívnu energiu 🙏

luckamjar
9. mar 2021

@dejna_ budúci týždeň, ale ja som hrozna🙈 ja som sa od strachu ešte ani neobjednala

dejna_
9. mar 2021

@luckamjar ty si ako ja tiež mám ísť na kontrolu k lekárke po tomto menzese že či som sa po potrate dobre vyčistila a práve mám menzes a tiež sa bojím objednat resp. Toho čo mi povie ..či sa všetko vyplavilo co malo 🙈 a či som.cista ...sme na tom podobne

luckamjar
9. mar 2021

@dejna_ každá ta návšteva je hrozný stres...či kontrola ovulacie, či potvrdenie tehotenstva, či sledovanie vývoju tehotenstva, či po kyretazi (mala
som 3 😔 takze viem)...držím palce, bude to dobre, pijes alchemilku? Mne vždy pomohla.

dejna_
9. mar 2021

@luckamjar vieš čo pila som.ju do menzesu ale.pri ňom som.uz všetko vysadila nech ide zo mňa všetko von ..lebo už si namyslam že mi to ovplyvňuje intenzitu menštruácie ..mala som dosť slabú tak snáď to bude ok ..neviem.myslim že bude tak to cítim a aj som tak nastavená 🙃. Preto hovorím že aj ty sa tak musíš nastaviť ...ja mám skôr stres z lekárky chchem ďalšie vyšetrenia a ona je v čase korony strasne skeptická a nechce má skoro nikde poslať ...

luckamjar
9. mar 2021

@dejna_ bude to už dobre, ciste neboj 👍a hej, strach z lekárov tiež poznám...dobrý lekár je jak ihla v kope sena

luckamjar
14. mar 2021

Dievčatá, ako sa drzite? Ja som momentálne 5x tehotna, čakám na prekliate sono, či bude srdiečko a babo sa vyvíja, ale napriek tomu, že sa snažím zabaviť ako sa len da, som uplna troska psychicky 😔😢 hrozne ale hrozne sa bojím.

aylin80
14. mar 2021

@luckamjar ahoj, ja som tiež opäť tehu a tiež sa bojím sona. Ale ak nebudem mať žiadne problémy, tak pôjdem na kontrolu tak neskoro ako sa len dá, práve kvôli týmto stresom.
Viem, že sa to ľahko hovorí, ale snaž sa nestresovat. Lebo psychická nepohoda ti momentálne nepomôže. Raz to jednoducho musí vyjsť a čo keď to bude akurát tento 5ty krát?
Skús sa na maximum zamestnať niečím iným zatiaľ, aby si na to nemusela vkuse myslieť.
Držím ti palce ☘️

luckamjar
14. mar 2021

@aylin80 ďakujem a gratulujem! Tiež držím palce! Ja tu teóriu ovládam, viem, ze nemyslieť a zamestnať sa a ono to ide, ale prídu slabé chvíľky a už mi prepína 🙈

simw
Odpoveď bola odstránená
aylin80
14. mar 2021

@luckamjar ďakujem! Rozumiem ti, ja mám tiež také chvíľky, že mi prepne. Včera som trochu špinila a už som panikarila, že opäť je tu koniec. Ale hneď to prestalo, tak nakoniec som nešla ani na pohotovosť. A dnes mi je poriadne na grc, tak hádam bábo rastie. Ak vieš po anglicky, tak posielam pre inšpiráciu "prikázania" pre tehotné ženy po potrate.

luckamjar
14. mar 2021

@aylin80 vďaka! Múdre veci, len keby si ich človek vedel vtlct do hlavy 😊 ja som presne typ - hope does not make bad things happen! - presne opačne zmyslam, že ak sa budem moc tešiť, budem sklamaná...

dejna_
14. mar 2021

@luckamjar a vlastne čo ti zistili prečo si potracala?

luckamjar
14. mar 2021

@dejna_ nič 🤷‍♀️...v rámci imunologie akurat NK bunky aj cytokiny zvýšené, lenže už v druhom tehotenstve som mala liečbu a nepomohlo. Na hematologii jednu bežnu mutáciu, ale liečbu som už tiež mala preventívne...endokrinologia všetko ok, genetika tiež. Plánovali sme IVF kvôli genetike embrya ale ešte teda jeden pokus prirodzene...moc do tej genetiky nevkladam, parovu sme mali ok a bohužiaľ som mala kyretaze kde robili geneticke vyšetrenie a sa mi tiež nič nepotvrdilo... vraj hlúpe náhody...ale 4?🤷‍♀️ Kto vie...možno naozaj bol vždy problém inde...

autor
14. mar 2021

@luckamjar drzim palce nech to je uz konecne uspesne tehotenstvo a v ktorom tt si? A mozem sa opytat ci vsetky tvoje tehotenstva boli aj s plodikom?

luckamjar
14. mar 2021

Ďakujem! Moc si to konečne prajem 🙏, prvé odišlo samo v 6tt, ešte bol len vacok, druhé plodiku nenabehlo srdiečko, tretie anembryola, štvrte sme mali 1x srdiečko ale o 2 týždne už nebolo, čiže MA...teraz som len začala 7tt...v stredu na kontrole už musí bit ❤️, keď nebude, zase je zle...

dejna_
14. mar 2021

@luckamjar v stredu budem na teba myslieť ❤️ už to musí vyjsť ..a berieš teraz niečo aj?

luckamjar
14. mar 2021

@dejna_ anopyrin už od jula, od ovulacie fraxiparine aj progesteron, mesiac Medrol, od pozitívneho testu intralipidy...plus klasické vitamíny ako kyselina listová, D,C...vraj viac už ani nie je čo dať.

autor
15. mar 2021

@luckamjar je toho až až a do NR chodis na intralipidy? Musi Vám to uz pomôcť ❤❤❤

luckamjar
15. mar 2021

Nie, v Bratislave som