icon

Preplaca Dôvera Rhophylac?

amy4567
11. mar 2020

To je ten ľudský anti-D globulin čo sa pichá po pôrode alebo potrate ženy s RH faktorom negatívnym, v lekárni mi povedali vraj sa to nepreplaca a na internete píšu že áno.

majamat
11. mar 2020

tu su kategorizacne udaje, co teda tusim vydava stat/ministerstvo a podla toho to hradi uplne https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/rho...

amy4567
autor
11. mar 2020

@majamat no to som našla aj ja a v lekárni som si to musela zaplatiť

bevina
11. mar 2020

@amy4567 ved ak si to mala na recept tak ti to preplatia, ak nemáš ešte minútych tých 200e co dôvera prepláca kazdemu

majamat
11. mar 2020

@amy4567 tak veru neviem. jedine v poistovni sa spytat. je blbost toto platit, to uz kde sme? hroza. kolke zeny by na to nemali a teda tehulky, ktore nerobia, resp. aj ked maju matersku, len na obmedzeny cas.

kiki68
11. mar 2020

Mne bolo povedane, ze na sk ho musia podat v nemocke a im ho preplatia. Mne ho v Rakusku preplatili, cakala som tyzden po odoslani ziadosti z lekarne na poistovnu. Viem , ze na sk je taka politika, ze ides do nemocky a podaju ho bezplatne. Hoci je to podivny system, ved ho zena potrebuje a nie je to na srandu kralikov. Po porode ho podavaju tiez v nemocke bezplatne. Dufam, ze to na sk nezmenili.

amy4567
autor
16. mar 2020

No tak na poistovni som sa dopatrala k tomu, že v nemocnici by mi ho podali zadarmo, ale keďže moja dr mi ho predpísala na recept tak nemám nárok..... Akože grcaaam, platím odvody a keď mi niečo treba tak ma pošlú do piče.... Tak som sa pýtala že kde je spravodlivosť, keď ja potratim doma tak si to musím zaplatiť a keby v nemocnici tak to mám zadarmo.... Hnus