Prerušenie tehotenstva v 7. mesiaci

390303423
17. jún 2014

Tehotenstvo som musela prerusit v 7 mesiaci.
Bolo to nieco hrozne... najskor som tomu nechcela verit ze to musim podctupit odohralo sa to velmi rychlo,ale v ten den to slo hrozne pomaly.
Tesili sme sa na 3D sono ktore som absolvuvala s mojim partnerom. Velmi sme sa tesili ze konecne uvidime babatko.
no lenze som odtial odisla s placom to co nam povedal bolo hrozne.
Cysty na oblicke a malo plodovej vody. Odporucenie na 3D do BA a na morfologicke sono.
Toho coho sme sa bali nam potvrdili.
●afunkcne cysticky zmenene oblicky, mocovy mechurik nikde, plodova voda ziadna.
atd.
nechapem ako sa nato neda prist aj skor...
3. Aprila som porodila mrtveho chlapceka. Polozilo to celu nasu rodinu no najviac mna a partnera.
prezivala som to velmi zle hlavne ked som vydela deticky...
Doktor mi povedal ze mozem znova otehotniet. To sme sa velmi potesili.
Len by som chcela vediet, ze ked otehotniem skor nez mi povedal.... ci sa moze nieco stat.
Bolo mi povedane nieako zaciatkom decembra.
No premna je to pridlho... velmi tuzim po babatku ♥

bahira1962012
18. jún 2014

ahoj je mi to velmi luto ☹ niečo podobné som si prežila aj ja,otehotnela som až po 4 rokoch 🙂 mne povedal gynekolog ,že možem aj skor,že v podstate na planovanom tehotenstve čím skor nieje nič zlé a nijako to neovplyvní zdravie plodu 🙂 len aby si sa ty zregenerovala aj psychicky, aj fyzicky 😉 držím palce 🙂

janickacrazy
18. jún 2014

@390303423 Vacsinou odporucaju pockat tak 6 mesiacov,co vychadza na oktober,nie na december. Ja si myslim, ze by sa nic nestalo, aj keby otehotnies skor, ide skor o to, aby si bola psychicky aj fyzicky na to pripravena a rodila si normalne ci cisarskym? Pri cisarskom sa odporuca dlhsia pauza.

390303423
autor
18. jún 2014

Rodila som normalne. Takze keby nahodou tak sa nemusim stresovat.
Aj tak si musim povybavovat lekarov... genetiku, hematologiu a infektologiu. Vobec sa mi nechce.
Myslim si ze psychicky to bude 100% ked otehotniem ale aj tak chcem pockat aspon po lete.
● nam to trvalo pol roka kym som otehotnela

janickacrazy
18. jún 2014

@390303423 Verim, ze sa ti nechce po doktoroch behat. Mam susedu, ktora 4krat potratila, ale nevzdala to, viem, ze to je trochu iny pripad, ale ona potom musela cele tehu prelezat, aby male donosila. Teraz maju 4 deti a su stastni. To som chcela len tak na povzbudenie, aby si sa nevzdavala. Budem ti velmi drzat palce, aby vsetko dobre dopadlo.

jahodka8
18. jún 2014

@390303423 Podľa mňa ešte nad tým nemusíš hneď rozmýšľať, kým sa telo na to pripraví fyzicky, možno naozaj ubehne tých 6 mesiacov ani sa nenazdáš. A partnera sa to tiež dotýka, aj pre neho to psychicky môže byť ťažké.

390303423
autor
18. jún 2014

Pockame to neni problem len som sa chcela informovat ze keby naaaahodouuu 🙂
Partner a ja sme natom rovnako pockame. Ja aj on sa otom rozpravame bez problemov a chceme sa nato pripravit aby bolo vsetko v poriadku.
🙂 ma to tesi ked mi povie ze nech uz je po lete.

marbalulka
18. jún 2014

@390303423 ahoj, mne sa stalo to iste, akurat sa na to prislo az po porode v 40tt. doktor odporucal otehotniet az po pol roku, ale zdala sa mi to ako vecnost, nevydrzala som tak dlho, ale kebyze by som to vedela teraz, este chvilu by som pockala. krcok nebol este dobre zregenerovany a potom som mala problem s udrzanim nasledujuceho tehotenstva, ale nastastie dopadlo vsetko dobre.

19monika75
18. jún 2014

koncom augusta mozete dat prve pokusi to co sa ti stalo 1 krat sa uz nigdy nemusi opakovat dobre je ak si date spravit genetiku nam sa napriklad laidsky povedane manzelove spermie namiesto toho aby sa vajicko vivijalo ho zvnutra priam vizralo a babo v 6 tyzdni nemalo sancu toto sa stalo 1 po uprave liekov pre manzela sa nam po 4 mesiacoch podarilo uzmolit babo

390303423
autor
18. jún 2014

Tak este pockam i ked viem ze urcite budem na rizikovom. Zo zaciatku tehotenstva mi nechutilo jest ani nic... mala som zle pecenove testy vsetko ma svrbelo byvalo mi zle, dieta si proti mne robilo protilatky...mqme s partnerim tovnaku krv len jeden ma A+ a druhy A-.... takze tak no dufam ze uz sa nic neprihodi.

jaaty
18. jún 2014

@390303423 ahoj, mne sa to isté stalo v 2008-chlapček, tiež VVV obličiek nezlučiteľná so životom a minimum plodovej vody, takže nasledoval pôrod v 24 týždni. Ďalšie bábo sa už nepodarilo,nasledovali ešte 3 neúspešného tehotenstvá vrátane mimomaternicového. Až v roku 2010 som zistila že mám véééľmi zvýšenú činnosť štítnej žľazy. Endokrinológ mi potvrdil, že s vysokou pravdepodobnosťou práve toto bolo dôvodom neúspešného tehotenstva poškodenia plodu.
... takže odporúčam dať si dôkladne vyšetriť práve štítnu žľazu. V r. 2008 sa totiž pri tehotenstve preventívne nevyšetrovala, teraz tuším áno aj preventívne -len neviem v akom štádiu tehotenstva.
... jeden poklad však doma máme - ešte z r. 2007 🙂

aehre
18. jún 2014

Ahoj, ja som potratila v 23tt,aj keď nie z takých dôvodov ako ty. Proste som raz začala doma krvacat a ani v nemocnici sa im to nedarilo zastaviť, až po týždni až pol som k tomu do krvi dostala zápal a ten spustil pôrod. Neviem, prečo sa to všetko stalo, bolo to hrozne ☹ výsledky hystologie vyšli vporiadku. Už máme doma malého drobca jedného doma, teraz sme čakali dievčatko. Doktor mi ale povedal, že minimálne pol roka určite neotehotniet. Ale najlepšie rok, kvôli regenerácii maternice a krčka. Niekedy prídu na mňa chvíle, že by som chcela byť hneď tehu. Ale potom si poviem, radšej počkáme, nech sa nič nestane a nech nemusím ležať v nemocnici, ale deliť sa o radosť z ďalšieho tehu s mojou rodinou doma 🙂 takže tak od augusta by sme sa mohli snažiť, ale možno začneme radšej trošku ešte neskôr 🙂 drzkaj sa a veľa sily tebe aj manželovi, aby ste toto trápenie prekonali :( vzájomná opora je najdôležitejšia.

katarina644
18. jún 2014

ahoj, ja by som pockala, cim neskor, mala som problemy v druhom tehotenstve, tolko diagnoz co nam povedali, bola som pred dverami na ukoncenie tehotenstva. nakoniec nas poslali do martina, tam doktor povedal, ze mame este cvhilu vydrzat a urobit vsetky testy. nakoniec chlapcek sa nam narodil s uplne inymi diagnozami, tvrdo sme o jeho zivot bojovali dva roky. teraz je z neho zbojnik, mal umriet do siesteho mesiaca v mojom brusku. po narodeni bol trikrat v nebicku, nikto necakal, ze bude chodit, rozpravat, behat. a teraz aj ked ma kopec diagnoz tri operacie za sebou mame ho tu a sme stastni. ale poviem pravdu psychika mi casto udiera, kopec depiek, pretoze je toho uz na nas tak vela, ze uz nevladzeme. ale stale bojujeme... hlavne koli nemu a jeho velkej sestricke... baby, vyckajte po takychto tazkych zazitkoch. ja by som aj rok cakala... a nikdy by som uz nechcela byt v tej kozi ako som bola... radsej sa poriadne vyliecit, aby sa nestalo este raz to iste... uprimne vam vsetkym drzim palce.

bronia13
18. jún 2014

@390303423 preco tak dlho cakat? rodila si normalne? nam tiez zomrelo dievcatko zila 25 dni - kamoska porodila ako ty mrtveho chlapceka v 39tt - neviem co je horsie ci to co som ja zazila ci ona ale ani jedno neprajem nikomu!!!
drzim palce aby vsetko dopadlo dobre - ja mam teraz 2 zdravych betarov

@aehre stalo sa mi nieco podobne ako tebe porodila som malu v 27tt zila len 25 dni, mala som cisarsky, normalne sa ma cakat 2 roky ale mne doki povedal ze staci 6 mesiacov kedze chceme viac deti a som starsia, po 7 mesiacoch som otehotnela skoro cele tehotenstvo mi mm pichal progesterenove inekcie, rodila som cisarsym v 38+par dni tt, potom sme pockali 9m a otehotnela som znovu, vsetko dopadlo ok, tiez som rodila v 39tt

390303423
autor
18. jún 2014

To by jeden neveril co prezije zena pocas tehotenstva. Klobuk dole pred vsetkymi zenamy co si tymto presli.
prajem Vasim dedickam nech su zdrave a vy snima 🙂
Urcite pockame 🙂 dako do septemra viac nedam inak sa zrutim

zuzimalinka
18. jún 2014

@390303423 my sme tiez prisli o babatko v 21 tt koli mojej maternici nemalo moznost sa dobre vyvinut...bolo to hrozne..odporucali otehotniet az po pol roku..dolezite je aby si Ty aj partner boli okn a mali spravene vysetrenia Genetika hematol.stitna...moc moc..drzim palce..je to tazke ale ak ste ok necakala by som rok to je velmi dlho kedze si rodila normalne..telo aj tak ..kym nie je pripravene
neotehotnies.
Porodila som 4 augusta a teraz sme v 13tt verime ze tentokrat to zvladneme...vsetkym Nam prajem krasne zdrave deticky..
ziadna zena si nezasluzi taketo trapenie...

zuzimalinka
18. jún 2014

@390303423 my sme tiez prisli o babatko v 21 tt koli mojej maternici nemalo moznost sa dobre vyvinut...bolo to hrozne..odporucali otehotniet az po pol roku..dolezite je aby si Ty aj partner boli okn a mali spravene vysetrenia Genetika hematol.stitna...moc moc..drzim palce..je to tazke ale ak ste ok necakala by som rok to je velmi dlho kedze si rodila normalne..telo aj tak ..kym nie je pripravene
neotehotnies.
Porodila som 4 augusta a teraz sme v 13tt verime ze tentokrat to zvladneme...vsetkym Nam prajem krasne zdrave deticky..
ziadna zena si nezasluzi taketo trapenie...
mna velmi drzalo nad vodou ze sa cim skor budeme pokusat otehotniet....

lucinkax
18. jún 2014

@390303423 Urcite pockaj par mesiacov ,lepsie sa pripravi organizmus na dalsie tehotenstvo. Odporucam Ti uz teraz brat kyselinu listovu, /mozno uzivas/ aspon 800 mikrogramov, a urcite aj nejake vitaminy. Drzim Ti palce nech sa dockas babatka 😉

390303423
autor
18. jún 2014

Neberiem ziadne vitaminy ale zacnem 🙂

1karkulka
19. jún 2014

@390303423 Ahoj, prosim Ta, aj Ti stanovili diagnozu? My sme si tiez presli touto hrozou a o babatko sme prisli v 19tt ☹

sunny15
28. jún 2014

@390303423 Ahoj,a nemala si zvyseny aj tlak ci opuchy?určite vsetkych dr.obehaj-nech si si ista ze nemas ziadne zdr.problemy kt.mohli sposobiť tuto dg.bábätka.
po spont.porode počkaj pol roka na regeneraciu maternice-viac netreba ...užívaj kyselinu listovu...alebo rovno inozitol..skus piť sypany caj z alchemilky žltozelenej-mne to pomohlo po potrate...znovu otehotniet a pripadne aj caj ludmily Mojžišovej na otehotnenie je super...
a na tu pečeň by tiež bodli nejake krvne testy na A LT AST GMT--

buru
14. júl 2014

@390303423 Ahoj. Ak by si chcela v rámci poradne Alexis www.alexisporadna.sk sa venujú sprevádzaniu žien po strate dieťatka. Ak by si sa o tom chcela s niekým porozprávať, skús sa im ozvať. prajem všetko dobé.

anuskah
28. júl 2014

@390303423 Ahojj...ja som tiez prisla o babo v 26.t.t...aj pre mna a manzela to bolo velmi tazke , ale nejako sme to zvladli...nam sa to stalo 2tyzdne pred Vianocami tak si vies predstavit tie sviatky.....leak ma poslal na nejake vysetrenia aby sa zistila pricina a uvidime co dalej. Pricinu uz vieme a otehotniet mozem ked budem uplne OK....:D

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre