Prichádza mi štvrtý potrat

m_o_n_c_a_k
28. feb 2020

Ahojte dievčatá, dnes mi sestrička oznámila klesajúce HCG. V Apríli idem na krv na reprodukčnú imunológiu, ale ja už neviem, či aj keď mi zistia niečo a nasadia aj liečbu, či to zvládnem. Hematológiu mam v pohode, dokonca som si preventívne pichala toto tehu aj fraxik. Ja by som bábätko veľmi chcela, a dnes už to akosi na mňa doľahlo. Možno to o pár dní prejde. Partnera mám úžasného, ktorý ma podporuje, ale predsa je mi hrozne. Možno ma svojimi skúsenosťami povzbudíte. Ďakujem za každý príspevok. Niekedy si poviem aké je nespravodlivé, že žena túžiaca po bábätku ma problémy, alebo mať dieťa nemôže a ženy čo ich nechcú a chodia na potrat, či ich odvrhujú, nemajú problém. Asi mi to nepomôže, ale taky je život.

marca12
28. feb 2020

@m_o_n_c_a_k vzdy sa riadim tym,ze pre nieco sa nam veci deju. Aj ked nevieme preco,aky to ma vyznam. Je mi to velmi luto. Ja som na tom podobne,velmi by som chcela a nie je dopriate a potom ked vidim mater,ktora len vrieska po detoch,nevenuje sa im,nerozvija ich, je z nich otravena,tak mi je tazko. Len nezufaj,malicke k vam pride v spravnom case. Drzim palce

fokuska
28. feb 2020

@m_o_n_c_a_k Podla mna je dolezite vysetrenie na genetike a reprodukcnej imunologii.

sara07
28. feb 2020

vykašli sa na spravodlivost a férovost ta proste neexistuje
venuj sa sebe a pozitívnym myšlienkam ,raz sa to proste podarí a basta
skôr si polenoš, prečitaj knihu, pohladkaj bruško a skôr týmto smerom

brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
brrrrrciatko
28. feb 2020

@m_o_n_c_a_k ja som tak mala 4 za sebou. Vysetrene asi uplne vsetko co ma napadlo. Repro imuno v poriadku, hematologia aj dosticky ok. Zevraj aj genetika ok.. Len tomuto jednemu neverim. Ja si myslim, ze deti boli chore a preto odisli. Cize ja pripisujem vinu iba tej genetika.
Potom som mala zdraveho chlapca.
Este ma napadlo, som pocula, ze sa da na genetike zistit, ze zena nemoze donosit urcite pohlavie.

brrrrrciatko
28. feb 2020

@m_o_n_c_a_k ze v martine a brne to zistuju. Viac o tom neviem.

alex.nr
28. feb 2020

@m_o_n_c_a_k kazdy potrat je tazky a boli najma ked to babo chces, nasa bublina prisla neplanovane, mame uz doma 2,5r sintra a uprimne na zaciatku ma to velmi prekvapilo ale potesila som sa, ze to tak ma byt, akurat to tesenie vydrzalo len 2tt. Vo stvrtok koniec 6tt som zacala krvacat , utekala k dr a ked som videla jej sucitny pohlad ked sa snazila nieco na sone najst, vedela som ktora bije. Statocne som to oplakala a zaroven som si hovorila a hovorim doteraz ze ak mala byt bublinka chora alebo sa jej prosto zle spojili nakodovali geny, radsej odisla a asi sme na nu neboli pripraveni, a ty rovnako, asi ta nieco caka co mozno sama nevies preco to ten hore zariadil takto. Jasne ze to boli a vzdy bude ale nejaky zazrakom sa musis povzniest a ist dalej a hlavne nie si v tom sama, drzim palce 😉

eriksonka1234
28. feb 2020

@m_o_n_c_a_k moja kamoška mala 7 potratov, z toho dva vo vysokom štádiu. Potvrdili jej, že nemôže donosiť zdravého chlapca. Čuduj sa svete, 8 me tehotenstvo vyšlo a porodila syna, rok nechcela uveriť, že je a bude zdravý. Potom mala ešte dve zdravé dcéry. 10 rokov však čakali na deti, kým sa to podarilo.

simona92101
28. feb 2020

@marca12 nie vzdy treba odsudzovat "mater" ktoru nepoznas a vidis ju len v tej zlej chvilke,kedy krici po detoch,alebo je otravena.nikdy nevies,co tomu predchadzalo,mozno uz par tyzdnov poriadne nespala,mozno je na vsetko sama,mozno uz je so silami v koncoch a je vycerpana,a deti zrovna v ten den brnkli na strunu..pokial clovek nezazil,nemoze kritizovat🤔

m_o_n_c_a_k
autor
28. feb 2020

Ďakujem am dievčatá za povzbudivé slová, samozrejme za skúsenosti budeme teda bojovať. Ešte mám len 31 tak verím, že ešte donoim zdravé dieťatko. Keď sa to podarilo raz, musí to ísť. Skúsime teda ešte nejaké vyšetrenia a verím, že dnešný plač ma posilnil. Držte palce a ďakujem každej z vás.
@marca12 ďakujem a tiez držím palce aj Vám.
@fokuska reprodukčnú ideme v apríli a genetiku mam len z hematologie na mutácie neviem či to stačí
@sara07 no začala som háčkovat malej čiapku tak možno si ju celú teraz ohačkujem 😊
@brrrrrciatko doštičky mi nerobili inak ešte, keď bude imuno v poriadku, čo u mňa asi nie, lebo som alergička astmatička, tak po riešime ďalej. Uvidíme, keď nie, dám asi aj zvlášť tú genetiku.
@alex.nr ďakujem, a snažím sa to tak brat, že pre niečo to tak je.
@eriksonka1234 veru zázraky sa dejú, niekedy sú na to aj veda aj lekári prikratky. Obdivujem, že takto šli. To muselo byt ozaj ťažké. Ale stálo to za to.

fokuska
28. feb 2020

@m_o_n_c_a_k Najdi si specialnu ambulanciu ktora sa zaobera genetikou paru - urobia komplet vysetrenia z krvi + rozhovor - anamneza, choroby v rodine a pod.

amelie2017
28. feb 2020

Ja som mala len dve biochemicke tehotenstva 3. vyslo a mame dcerku. Pediatricke sa nezdala velkost jej klitorisu, vraj moze, ze je to zakrpateny penis. Poslala nas na milion vysetreni, medzi nimi aj genetiku. Najprv sme nechceli, ale nakoniec sme isli a dcerke vyslo, ze ma translokaciu 13. a 14. genu. Takze testovali aj nas, ci to zdedila, alebo len chyba. Vyslo, ze to zdedila po mne. Pravdepodobne som preto mala tie 2 mikropotraty. Chceli by sme 2. dieta, ale dost sa bojim, ze opat prejdeme potratmi. Doktor povedal, ze je dost zazrak, ze mame dieta prirodzene, ze vacsinou treba vyberat zdrave vajicka. Hned, ako otehotniem druhykrat, ak otehotniem, musim na genetiku a budu robit testy, lebo je aj vacsia pravdepodobnost postihnuti. Pytaj si papier na genetiku, mozno mas aj ty alebo manzel podobny problem

marca12
28. feb 2020

@simona92101 ale samozrejme som nemyslela mamu,ktora ma slabu chvilku. Ja som mala na mysli matere,ktore len porodia a tam to konci,skor tie extremne pripady som myslela. Jasne,ze kazda mama krici. Asi som velmi nejasne vyjadrila.

lenteraz111
28. feb 2020

Ja som tiež pichala preventívne fraxik. Morfológiu spermií máte urobenu? U nás bol tam problém. Ale boli sme na ivf, tam na to prišli. Potracala som koli tomu.

lenvam
29. feb 2020

@simona92101 nevedela som nájsť tie správne slová 👍

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre