Problémy s otehotnením a manželské napätie: Ako ďalej?
S manzelom sa snazime o dieta rok aj 3 mesiace. Bol na spermiograme po roku snazenia teraz ma ist znova po 3 mesiacoch ape uz sa stale na nieco vyhovara. Ja man problemy tiez riesila som v decembri u gynekologa. Mam silnu inzulinovu rezistencie. Gynekolog mi nasadil Metformin uz v plnej davke. Uzivam uz vyse troch mesiacov. Zo zaciatku sa to zacalo zlepsovat. Potom som zacala chudnut schudla som 13kg. O menzes som prisla uplne uz som skoro 80DC a nic. Chcem to riesit som objednana endokrinologovi, diabetologovi. Ale akonahle to spomeniem tak sa vyhovara, meni temu. Ja som rozpravala o lekaroch a on co bude mat v robote na obed. Dcera uz budem mat rok a pol a ja sa nechcem vracat do prace. Chcela som byt retazovo na materskej. Jasne smee sa na tom dohodli. Som obezna ale uz stracam motivaciu po tom co mi povedal v hadke, se som tucna krava nech sa na seba pozriem. Ano som tucna ale robila som a tym nieco narozdiel od neho. Tiez ma obezitu. Chcela by som skusit injekcie na chudnutie ci by mi to nepomohlo. Ale zasa nebudem moct pri tom otehotniet. Muz mal v novembri milenku. Nasla som mu s nou spravy. Pisala ako by chcela babatko.
Bud je toto dalsia vymyslena tema alebo si uz tak zufala, ze by som ti dalsie dieta zakazala mat. Aj to prve lutujem. Ma za vzor teda uzasnu mamicku.
Ja ta nechcem sudit, ani ti davat rozumi. Chcela by som sa opytat ake si mala vysledky na inzulinlvu rezistenciu.? Ake si mala Homa index? Lebo riesim teraz podobne. Kedy si zacala po metformine chudnut? Mne vyslo homa 4,5 a som tiez obezna. Mne sa smeje rodina aj okolie
Vies,na vine si iba ty.Nie on.Podriadila si vsetko a obetovala manzelstvo sialenej tuzbe po dietati aj ked ti priroda jasne ukazuje ze nie.Mozno nie navzdy,ale mozno len nie teraz.To ze ai sa ty nastavila na retazovu matersku a inak to nesmie byt aj za cenu toho ze ti uz muz od znechutenia muz sexuje inde je strasne smutne.Uprimne,ja sa mu vobec necudujem ze hlada pochopenie a rozptylenie inde.
Mala by si dostat rozum,zabalit snazenie sa o dieta a venovat sa sebe,cviceniu a realne schudnut.Nech si muz spomenie ze aj doma ma krasnu zenu,ktorej na sebe zalezi.
Ja ta nechcem sudit, ani ti davat rozumi. Chcela by som sa opytat ake si mala vysledky na inzulinlvu rezistenciu.? Ake si mala Homa index? Lebo riesim teraz podobne. Kedy si zacala po metformine chudnut? Mne vyslo homa 4,5 a som tiez obezna. Mne sa smeje rodina aj okolie
@anonym_08ef3c Ja až 6,3. Metformin beriem už skoro 4 mesiace ale bez zmeny. Začala som chudnúť ale naozaj som musela mať veľký kalorický deficit a pohyb hodinu som každý deň cvicila. Teraz som zasa polavila psychika ma ničí nedávam to už. Mala som pocit, že sa mi začal zlepšovať cyklus a akonáhle som schudla zas menzes nikde. Aj tak je zle aj keď niečo pre to robím aj keď nie. Som zúfalá. Pred pôrodom bolo všetko ok po pôrode sa to všetko pokazilo. Som tučná škaredá nemôžem mať dieťa a tiež sa mi všetci smejú ako vyzerám.
A to užívam tu najvyššiu možnú dávku 2000XR denne. Zo začiatku mi chutilo menej jesť ale akonáhle si telo zvyklo zasa to začalo. Nemám pocit, že to zaberá na mňa.
K tomu bojujem s emocionálnym prejedaním z celej tento situácie neviem sa z toho dostať.
K tomu bojujem s emocionálnym prejedaním z celej tento situácie neviem sa z toho dostať.
@anonym_autor zabudni na ďalšie dieťa a začni sa venovať teraz sebe a staršiemu dietatu. Toto už je na odbornú pomoc
No asi máte pravdu už má to ničí viac ako by som si chcela pripustiť. Teraz ležím v posteli a plačem nad starými fotkami z ultrazvuku dcéry ešte keď bola v brušku. Mám z toho strašne úzkosti sníva sa mi o tom kto je tehotný. Vidím to už aj v snoch.
No asi máte pravdu už má to ničí viac ako by som si chcela pripustiť. Teraz ležím v posteli a plačem nad starými fotkami z ultrazvuku dcéry ešte keď bola v brušku. Mám z toho strašne úzkosti sníva sa mi o tom kto je tehotný. Vidím to už aj v snoch.
@anonym_autor a prečo radšej nejdeš za dcérou ? Nevenujes sa jej?
@anonym_autor a prečo radšej nejdeš za dcérou ? Nevenujes sa jej?
@marhulka13 no pred ňou neplačem ale keď má obedný spánok vždy ma to chytí takéto stavy. A večer tiež mám takéto stavy úzkosti.
@marhulka13 no pred ňou neplačem ale keď má obedný spánok vždy ma to chytí takéto stavy. A večer tiež mám takéto stavy úzkosti.
@anonym_autor tak sa venuj sebe, zacvic si, alebo hocičo iné. Nie sa opúšťať nad fotkami.
A to užívam tu najvyššiu možnú dávku 2000XR denne. Zo začiatku mi chutilo menej jesť ale akonáhle si telo zvyklo zasa to začalo. Nemám pocit, že to zaberá na mňa.
@anonym_autor mala si aj neziaduce ucinky po metformine?
@anonym_autor mala si aj neziaduce ucinky po metformine?
@anonym_08ef3c iba prvý mesiac som mala hnačky a nechutenstvo. Potom to prešlo a už nemám žiadne nežiaduce účinky akoby som ani nič nebrala.
@anonym_08ef3c a môžem sa opýtať mavas aj menzes pravidelne ? Nemá na to vplyv tá inzulínova rezistencia ?
Preco vobec nevidi to ako ja trpim hladam vsetko mozne co by pomohlo. A on nic akoby mu to vyhovovalo, ze to nejde.
@anonym_autor V prvom rade si daj do poriadku život a potom rieš dieťa.Zatial máš jedno dieťa,tes sa z neho.Zapracuj na svojom sebavedomí aj tým, že zmenis svoj vzhľad.Urob to tak,ze sa budeš vhodne stravovať a budeš sa hýbať.Postupnym úbytkom váhy môžeš klasické prechádzky, plávanie, cvičenie zmeniť na príťažlivejši pohyb, napr.tanec.Manzela nechaj ísť svojou cestou.Snaz sa o samostatnosť finančnú,aj emocnu, neviaž sa na neho,lebo nestojí o to a ani si to nezaslúži.
Skutočne chceš dieťa s niekým, kto ti povie, že si tučná krava a ešte mal aj milenku? Ja byť tebou, postupne si plánujem a zariaďujem nový život s dcérou. Dieťa by som v momentálnej situácii neriešila, naopak, tešila by som sa na návrat do práce. Daj si dokopy život, nech poskytneš tomu dieťaťu čo už máš stabilné zázemie.
@anonym_08ef3c a môžem sa opýtať mavas aj menzes pravidelne ? Nemá na to vplyv tá inzulínova rezistencia ?
@anonym_autor ja som mala menzes vzdy pravidelni. No lekarka mi povedala ze to vyzera u mna na jednu formu PCOS kde je inzulinova rezistencia a zvysene muzske hormony
Skutočne chceš dieťa s niekým, kto ti povie, že si tučná krava a ešte mal aj milenku? Ja byť tebou, postupne si plánujem a zariaďujem nový život s dcérou. Dieťa by som v momentálnej situácii neriešila, naopak, tešila by som sa na návrat do práce. Daj si dokopy život, nech poskytneš tomu dieťaťu čo už máš stabilné zázemie.
@tatiana288 Toto jej pise X ludi zakazdym, ked tu vyblivne ten svoj psychopost. Ale je to zbytocne. Ako hrach na stenu hadzat. Ona chce byt proste tehotna a nic ine na svete ju nezaujima.
@anonym_autor a kolko kg sa ti podarilo schudnut?
@tatiana288 Toto jej pise X ludi zakazdym, ked tu vyblivne ten svoj psychopost. Ale je to zbytocne. Ako hrach na stenu hadzat. Ona chce byt proste tehotna a nic ine na svete ju nezaujima.
@anonym_ee5227 To je tá, ktorej muž zje poslednú šunku svojim 2564 deťom? Chvíľu som si myslela, že tá s averziou na kučeravú mladšiu auto ženu.
Žena ty si blázon. Toto chce psychológa,prijať samu seba,dvihnúť hlavu a chuja kopnúť do vajec 🤷
Ja to dieta velmi chcem ale na druhej strane by som sa chcela aj ja dat dokopy schudnut a mat sa rada ale nedokazem to. Nasilu s nim sexujem koli dietatu. Jeho to uz nebavi nemoze sa mi postavit a ja to tiez len pretrpim. Ale idem kazdy druhy vecer sa nim lebo si poviem co ked teraz pride ovulacia nahodou.
@anonym_autor choď k psychiatrovi a daj si život do poriadku Ty nevidíš, že si nerozumiete?

Ako môže byť jedna žena takáto hlúpa? Ako?
@doriiis Ja si myslim, ze toto cele je vymyslene a niekto sa zabava. Nemyslim si, ze nejaka zena by bola takato hlupa.