icon

Psychika na materskej

1. jún 2020

Ahojte.. ani neviem ako začať.. možno sa len potrebujem vyrozprávať niekomu nestrannému.. začnem od začiatku.. s manželom sme spolu skoro 3 roky.. z predchádzajúceho vzťahu mám syna.. bývali o neho nejaví žiaden záujem a tak riešime osvojenie.. pre pól rokom sa nám narodil syn.. všetko bolo vporiadku ale moja psychika je zo dňa na deň na tom horšie.. odkedy som ostala tehotná, muž mal potrebu stále niekam chodiť sa zábavať s kamarátmi.. každý víkend chodil ku kamarátom len tak večer pokecať alebo si išli vypiť do baru.. raz som mu v mobile našla správu ako si písal s tým jedným kamarátom, že či mu tá baba aj napísala s ktorou sa večer v bare rozprával.. bola som vtedy ešte tehotná a on sa obhajoval tým, že mi ti nepovedal kvôli tomu aby som sa nestresovala.. dával mi prečítať celý telefón a žiadne správy som tam nenašla.. povedal mi len že ho nejaká balila ale on sa nenechal.. či mu verím? Sama neviem čo si mám o tom myslieť.. ako sa narodil syn začalo to znova pokračovať.. keď som mu povedala že chcem ísť aj ja večer niekam do baru povedal mi, že ja som s deťmi doma na materskej a on zarába peniaze.. že on si potrebuje ísť od detí a od práce na chvíľu oddýchnuť a preto chodí von.. ja si chcem ísť tiež oddýchnuť a ísť sa konečne zabaviť.. na jeden večer vypadnúť von a nebyť len matkou ja materskej ale znova sa cítiť ako ženou, za ktorou sa niekto otočí.. nechápte ma zle ale tiež chcem byť medzi ľuďmi a socializovať sa.. máte niekto podobné skúsenosti? Zvažujem aj psychologičku ale keď to pred mužom spomeniem tak sa mi vysmieva že potrebujem odbornú pomoc.. no ja cítim že už to ďalej nezvládam a potrebujem sa s niekym o tom porozprávať..

evkakozickova
1. jún 2020

@ayanamirei presne ešte panko nieje rád že sa mu o deti postara ich babička že on sa nemusí starať keď je to pre neho taký problém ale nie on je ešte urazený čo by som ja zato dala keby mi môjho mal kto postrážiť a ísť sa stim mojim niekde zabaviť

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
evkakozickova
1. jún 2020

@ayanamirei no už nemám komu čo dodať...len to že niektorý chlapi sú fakt veľké svine žiadne porozumenie súcit proste nič

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
1. jún 2020

@ayanamirei clovek sa az zamysla nad tym, ci unho neplati “podla seba sudim teba”.... ked ho uz akoze balia ine 🤔

evkakozickova
1. jún 2020

@ayanamirei 🤣🤣ale autorku úplne chápem v rodine máme taký prípad no vlastne pred nedávnom od neho odišla a to bolo asi fakt najlepšie čo mohla urobiť....

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
evkakozickova
1. jún 2020

@simsalabim minule som niekde čítala že keď chlap veľmi žiarli na ženu tak práve pre ten dôvod že vie aké ľahké je podľahnúť a podviesť akože zmysel to má aj poznám takých čo podvádzali a strašne žiarli na svoje ženy...

autor
1. jún 2020

@evittam brali sme sa minulé leto keď som tehotná ešte bola.. predtým pomáhal doma teraz keď mu poviem aby niečo urobil tak povie že sama si to spravím najlepšie

simsalabim
1. jún 2020

@evkakozickova hm taketo zmyslanie je mi uplne cudzie 🤷‍♀️ A asi aj mojmu manzelovi, raz sme si predsa nieco slubili.... nikdy mi nebranil sa ist odreagovat.

autor
1. jún 2020

@evkakozickova cez týždeň na to nemá čas keď je od rána do večera v robote

evkakozickova
1. jún 2020

A večer keď príde s práce ? A cez víkend sa venuje deťom ?

autor
1. jún 2020

@evkakozickova venuje sa staršiemu to nemôžem povedať že sa o neho nestará aj keď to nieje jeho biologický syn.. zoberie ho von, číta mu knižky alebo sa hrajú s legom, autíčkami.. povedal mi že on potrebuje aby bol mladší už väčší že on sa s ním takto nevie zabaviť.. mladší má 7 mesiacov

autor
1. jún 2020

@evkakozickova on mi povie že keby niekam ideme všade by ma balili muži a jemu by to vadilo.. keď mu poviem že ja si iným nevšímam a chcem sa ísť zabaviť s ním niekam do baru tak sa začne vykrúcať a vyhovárať

evkakozickova
1. jún 2020

No tak už na toto nemám fakt slov to je fakt až tak strašne žiarlivý ? Uff

autor
1. jún 2020

@evkakozickova je žiarlivý a sám si to neprizná.. a moja svokra to je prípad sám o sebe.. tá je proti mne od začiatku.. všetko jej vadí.. v sobotu večer bola u nás kamarátka s frajerom ( manžel bol doma, sú to naši spoločný známy) a hneď začala že Samko je ešte malý na to aby sme si sem vodili návštevy že ja potrebujem byť stále stredobodom pozornosti.. (bývame v dvojgeneračnom so svokrovcami)

tristanka
1. jún 2020

Keď nevie menšieho uspať on, tak ho uspi ty a potom môžeš ísť... Či? Žiarli až tak že ťa nepustí? Ok, tak nech nejde ani on.

autor
1. jún 2020

@ayanamirei áno on povie že keď sme spolu napr. v obchode a niekto sa za ním otočí nejaká baba a usmeje sa na neho (pritom ja stojím kúsok od neho) povie že jemu to je jedno ale ja vidím na ňom že jemu to zdvíha sebavedomie a ego ma niekde na mesiaci vystrelené..
@tristanka už aj to som mu navrhla ale on mi povie čo keď sa zobudí a on ho nebude vedieť uspať.. veľa krát som sa ho snažila naučiť ako ho ma uspať ako ho držať keď plače.. keby aj niekam idem tak mi povie že po mňa príde a takto by nemal ako

tristanka
1. jún 2020

Tak ti zavolá a prídeš domov.

simsalabim
1. jún 2020

No teda ja som mojho nikdy nic ohladom deti neucila. Podala som mu zakladne info a hotovo. Kto to ucil mna?! Ved je predsa svojpravny. No a este by som mu povedala, ze ti nedoveruje a je pre teba ponizujuce, ze si o tebe mysli, ze tebe ide o to, aby si ho podviedla....

simsalabim
1. jún 2020

@tristanka naco by mala ist domov? Nech si pan otec poradi. Rozum mi toto ofukovanie neberie. Komu vola ona, ked jej maly place? 🤔

tristanka
1. jún 2020

@simsalabim tak záleží či je to malé bábo ktoré dojčí alebo nie, ak nie tak samozrejme uspať ho môže aj otec.

simsalabim
1. jún 2020

@tristanka suhlasim, ale kedze chce ist von na dlhsie akebo aj vecer, predpikladam, ze toto ma vyriesene.

meluela
1. jún 2020

Chod tej psychologicke, kasli na to co vravi o tom manzel. mozes na sedeniach zistit co skutocne chces a potrebujes a mozno dostanes aj radu ako to asertivne presadit. Nie je dobre byt v takejto pozicii vo vztahu, to nevedie k nicomu dobremu.

asia83
1. jún 2020

Hold, vybrali ste si zlého muža, sebca. Je normálne, že keď váš muž ľúbi, jeden-dvakrát bude večer s deťmi a vy môžete "vypadnúť". Je prirodzené, že to chcete, potrebujete to. Treba sa s ním porozprávať a zvážiť vzťah s ním.

autor
1. jún 2020

@simsalabim malého nedojčím už dva mesiace. On dneska prišiel z roboty, lahol si na gauč a povedal že je strašne unavený. Tak som mu povedala že sa s ním potrebujem porozprávať. Povedala som mu že piatok ma kamarátka volá k sebe na byt aby som prišla večer. Mladšieho dám k mame a so starším bude on. Jeho odpoveď bola sak choď ja ti nič nezakazujem veď ja budem aj so Samkom. A keby príde piatok a bol by tu s nimi sám tak by mi po hodine volal aby som prišla domov, pretože malý plače a on ho nedokáže ukludniť.

simsalabim
1. jún 2020

Neviem, co ti napisat... mne manzel nikdy nevolal, ze deti placu 🤷‍♀️ A ver, ze plakali aj jemu. Tak jedine mu povedat, ze prides vtedy a vtedy a nech si poradi sam a nech ti nevola, alebo das maleho mame... to si uz zvaz sama. Urcite chod von. Ak sa toho obavas, tak skus najprv tu druhu variantu. Drz sa 🍀

kittykat22
1. jún 2020

Ja tvojho manzela chapem. Nechce aby si vecer chodila von, pretoze sa boji sam starat o o syna - hlavne vecer ho uspat. Ma strach ze maly bude bez teba plakat. Co sa pravdepodobne aj stane - a on, ako nie je na materskej, tak na to nie plac zvyknuty, a nevie co s tym. Zjavne ho desi zostat doma s tak malym dietatom, a nie je na tom nic zvlastne. Muzi to tak bezne maju. Nemaju problem ostat so starsimi detmi, ale tieto male im nejako nejdu pod ruku. Nemohla by si poziadat tvoju mamu aby ostala vecer u vas ked ty budes prec? Aby tam s nim niekto bol, a nemusel mat strach?

dollyzv
1. jún 2020

@kittykat22 prečítaj si radšej celú diskusiu,ona aj navrhla že da deti postrážiť máme,ale chlapovi sa nepáči vôbec ta myšlienka že má ísť niekde von,lebo že podľa neho by ho na každom kroku podvádzala 🙈🙈🤣🤣

tristanka
1. jún 2020

Keď mali deti 7 mesiacov, ani ma nenapadlo flákať sa po nociach. Jednak som bola unavená a jednak som sa dosť socializovala aj cez deň. Ani manžel nechodil s kamošmi na pivo (iba veľmi zriedka ale mne to nevadilo) tak sme si nemali čo závidieť. Ale keby som chcela ísť niekam vôbec by mi nebránil. Neviem koľko máš rokov ale asi si ešte nevybúrená. Nenechaj si rozkazovať od chlapa, keď máš potrebu ísť večer von tak choď. Spokojná mama - spokojné deti.