icon

Rada ohľadom spontánneho potratu

macatt
12. aug 2022

Ahojte, ste tu skúsené, píšem v mene kamarátky, chcem jej pomôcť, behom 2 rokov 4x potratila, pokaždé z nej vypadne celá ,,fazuľka”🥲, netreba ani kyretáž, väčšinou keď dostane menzes.. ženský Dr len kývne plecami, bola na hematológii, vraj má všetko v poriadku, je to pre ňu neskutočné trápenie, chce otehotnieť, má 40r, čo sa robí v takom prípade keď jej to telo takto vypudí? Dnes mi poslala zasa ,,fazuľku,, (plod), ktorá z nej vyšla, je to čistý horor a nikto to nerieši..Krorá ste mala niečo podobné poraďte prosím aké vyšetrenia a čo by mala užívať? Ď❤️

Strana
z2
pribinak
12. aug 2022

@macatt zmeniť gynekológa

martinkatinka
12. aug 2022

Zmenit lekara, najst takeho, co bude mat zaujem o pacientku.

macatt
autor
12. aug 2022

Ďakujem, som jej to hovorila.. ona si to vždy nájde, neviem či už nerobí truhličky, dlho nemohla otehotnieť, bola 2 x na umelom, potom sa na to vykašľala, s partnerom sa rozišli, teraz má druhého a s ním sa jej podarilo 4x otehotnieť prirodzene a vždy takýto scenár, ženský skontroluje, že všetko je čisté a v poriadku a to je celé,,

marlen16
12. aug 2022

Zmeniť jednoznačne gynekológa a smer reprodukcna imunologia, môže vytvárať protilátky proti embryu alebo mat nejakú inú poruchu a preto sa toto deje…

lenvam
12. aug 2022

@macatt na preventívke u obvodného bola kedy naposledy? Toto sa mne stalo keď som mala zápal močových ciest ale nevedela som o tom. Mala som ho dlhodobo bez príznakov.

veselo_neveselo
12. aug 2022

@macatt Kamoska uz davno mala byt v centre asistovanej reprodukcie, ked sa 2 roky snazi a nic, a este v takom veku. Na nic viac necakat.
Ale inak, aspon dobra sprava je, ze vajicka a spermie funguju, uz len doriesit preco sa embryo neudrzi. Drzim palce.

macatt
autor
12. aug 2022

@marlen16
@lenvam
@veselo_neveselo ďakujem pekne, rovno jej to odkazujem.. ona si myslela že takéto veci by jej odporučiť jej lekár..spoliehala na neho asi..

miskamicha
12. aug 2022

@macatt ist do CAR a neriesit na obvode. Oni uz nasmeruju co a ako.
Nemusi mat nejaky problem...jednoducho uz ma vek / vekom sa lvalita vajicok znizuje/ a ak je genetikla embryjka zla same sa potrati :( je mi luto co sa jej stalo. Drzim palce

lentilka
12. aug 2022

Zmeniť hematológa. Mňa jedna do telefónu doslova vysmiala, resp. gynekologičku, čo ma poslala, vraj by sa mala vzdelávať... Našla som si inú hematologičku, termín hneď nasledujúci deň, okamžite mi nasadila fraxiparín (mala som so sebou výsledky spred niekoľkých rokov) predpísala špeciálnu kyselinu listovú a dala urobiť testy, 7 skúmaviek brala. Nie je lekár ako lekár. Ak kamarátke na bábätku záleží, treba si lekárov VYBRAŤ a nespoliehať sa na hocikoho, inak to nemusí dopadnúť.

verora
12. aug 2022

@macatt reprodukčnu imunologiu okamžite poriesit. Vďaka nej mame aj my doma nás poklad.

macatt
autor
12. aug 2022

@lentilka áno záleží už niekoľko rokov.. kamarátka stavia budovy, robí s chlapmi, život jej utiekol, ženský jej neodporučil žiadne vyšetrenia.. kamoška vie vyriešiť nevyriešitelné a toto jej nejak ušlo.. ja mám odrodené a nezaujimam sa už o to a včera som jej gratulovala k meninám a v noci v potratila..a dnes mi napísala túto hrôzu, naposledy potratila pred 3 mesiacmi 🥲

macatt
autor
12. aug 2022

@verora ďakujem, objedná sa..

macatt
autor
12. aug 2022

@lentilka ďakujem, napíšem jej aj toto..

macatt
autor
12. aug 2022

@miskamicha ďakujem, no o veku vie, len taká sranda že 15 rokov neotehotetnela a keď ,,vymenila,, partnera tak zrazu 4x.. ona to vôbec nerieši, berie ako ide a ako má byť.. len jej vysvetľujem že určite to treba riešiť a nemusí toto postupovať a tak trpieť..

lentilka
12. aug 2022

@macatt odkiaľ ste?

miskamicha
12. aug 2022

@macatt ono ani CAR nemusi pomoct ale moze 🙂 a ist opat a cim skor😊

Nasmeruju ju co a ako.. este raz hematka..endokrinologia..reprodukcna imunologia..genetika.

macatt
autor
12. aug 2022

@lentilka z Trnavy, tu je to celkom ničota..

macatt
autor
12. aug 2022

@miskamicha ďakujem moc❤️

babydesire
12. aug 2022

@macatt mam pocit, ze tehu chce byt ale nelupne natom, ci ? Ja uz by som asi aj hladala sposob ako sa dostat k amazonskemu domorodcovi ak by som sa dozvedela,ze ma zazracne liecive schopnosti...
Moja kamaratka tehu neriesila a smiala sa mi,ked som jej v jej 30tke povedala,ze by to nemali odkladat,lebo stat sa moze vselico..o par tyzdnov bude mat 36, za sebou jedno ivf s vysledkom missed ab. lebo prirodzene to u nich nepojde, nema chut sa do toho pustat znovu a mam pocit,ze sa tak nejak zmierila stym,ze bud sa to stane prirodzene a ak nie, no tak nic...

macatt
autor
13. aug 2022

@babydesire tak je to pre ňu veľmi frustrujúce toto prežívať a teda že dá tomu ešte ešte jednu šancu a už kašle na to..tak asi tak, vcelku aj zmierená s osudom

any_soj
13. aug 2022

@macatt doktori špecializovaní v NaPro technológii by to neriešili štýlom, aký opisuješ, ale hneď by hľadali príčiny a čo s tým. Na Slovensku už ich je niekoľko, nájdeš ich na stránke plodar.sk

lentilka
14. aug 2022

@macatt ak chcete, napíšte mi správu

evaachesa
14. aug 2022

Jednoznačne reprodukčná imunológia. Môže vytvárať protilátky proti embryu. Vtedy treba nasadiť väčšinou kortikoidy na potlačenie imunity. Ak chce dieťa, tak nech to rieši okamžite a poriadne a nie takto v podstate oničom. Môže mať aj skrz vek nekvalitné vajíčka. Alebo postačí fraxiparin. Jednoducho odznova vyšetriť všetko, aj endokrinológiu, hematológiu, genetiku páru, vymeniť gynekológa, prípadne smer centrum asistovanej reprodukcie. Držím kamoške palce. 🍀

macatt
autor
14. aug 2022

@evaachesa ďakujem pekne, už sa objednala na imunológiu tak verím, že tam ju už nejak nasmerujú a všetky rady odkážem💚

macatt
autor
14. aug 2022

Ďakujem všetkým naozaj, už budem do nej hučať nech si pochodi vyšetrenia a už nech to nenechá len tak.. držte sa všetky💚💛💚💛🧡💙

evaachesa
14. aug 2022

@macatt si zlatá kamoška že ti na nej tak záleží a zisťuješ info aj za ňu. 😊❤️

macatt
autor
14. aug 2022

@evaachesa už sa na to nedá pozerať fakt, trpí jak koň, pred tromi mesiacmi a teraz zasa, vždy keď plánujeme niečo oslavovať tak akurát tak reveme🙏🏼 Na otázky že čo rieši Dr povie že nič🙈 nezdalo sa mi to normálne..

evaachesa
14. aug 2022

@macatt tak to čo (ne)robí jej Gyn určite nie je normálne a utekala by som od nej na míle ďaleko. Môžeš sa prípadne popýtať žien na odporúčanie nejakých gynekológov v Trnave pokiaľ je odtiaľ.🙂

macatt
autor
14. aug 2022

@evaachesa z Trnavy sme, moj gynekológ je už starší a ufrflaný a zasa až tak som sa nestarala do detailov, ale teda už toto mi prišlo moc..

evaachesa
14. aug 2022

@macatt pozri ono aj môj gyn mi povedal že ak sa nám nebude dariť, tak máme prísť po roku snaženia. Mala som vtedy 30r takže som nemala v pláne čakať rok keďže ženy po 30tke už zvyknú mať problém a šanca na počatie rýchlo klesá. Po pol roku sme s manželom zašli na vyšetrenie do CAR, len aby sme vedeli že je všetko ok a nestrácali sme zbytočne čas. A veru našiel sa problém. Obehala som si všetky vyšetrenia čo som vymenovala vyššie a rodila som napokon až v 33r. Trvalo to dlhšie ako sme predpokladali. Tvoja kamoška by už nemala strácať ani deň vyčkávaním. 🙄

Strana
z2