Spontánny potrat úplne na začiatku tehu

5. sep 2023

Ahojte baby kamarátka je cca v 4tt tehu (dala si minulý týždeň robiť HCG z krvi) no má už od začiatku problémy špini často atď.. chcem sa spýtať len informatívne keby prišla teraz o bábo musí sa robiť nejaké čistenie, alebo ako to prebieha? Kyretáž sa robí už keď vidno plod či? Ďakujem za všetky odpovede 🙏🏻

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ildiko36
5. sep 2023

Do 6tt ked potratis je to biochemicke tehotenstvo, a nemusi sa na kyret.Telo to zvladne samo.Keď sa snazite o babetko dajte si pauzu aspon 3mes a ber si do vtedy kyselinu lystovu forte.Po potrate musiš i tak pockat na prvu ms, a neni iste že budeš hned plodna mesiac po potrate. Môj gynekolog odporučil počkat tie 3mes a hned na prvý pokus som ostala znovu tehotna a povedal že to nemam lutovať to nebolo životoschopne embrio.A radšej tak potratiť ako v 12 alebo v 25tt.

gejb
5. sep 2023

Ja by som najprv zavolala doktorovi, ten by jej mohol dat lieky na zastavenie špinenia, a na udržanie bábätka.....
Keď sa potrat terqz rozbehne, že bude krvácať čírou krvou tak vacsinou nie je potrebná kyretaz. Telo to vyrieši samé...vo vyssom štádiu by to bolo už na kyret...

cookie29
5. sep 2023

v 4tt o tom este vlastne ani neviem... 4tt konci dnom prichodu menstruacie v pripade 28 dnoveho cyklu. Takze moze byt 4tt+5 napriklad, cize je v piatom tyzdni. A v takomto pripade by islo o biochemicke tehotenstvo a mozno by mala kusok silnejsiu menstruacie ale nemusi byt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre