icon

Regenerácia po potrate: Ako získať späť silu?

Dnes o 17:19

Ahojte. Prisli sme o babatko v 9tt sa zistilo ze srdce prestalo bit v 7tt..porod som mala vybolany tabletkou vo stvrtok ( kontrola bude tento stvrtok)..hladam skusenosti ako ste sa citili a ci ste nieco robili pre co najrychlejsiu regeneraciu..

Uprimne, cakala som ze to bude menej fyzicky narocne - citim sa velmi unavena, boli ma hlava, je pre mna velmi narocne fungovat..sedliacky rozum mi hovori ze to bude krvnou stratou, hormonmi..

Zaujma ako ste to mali vy a ci ste brali nejake vitaminy na regeneraciu. Dakujem za zdielanie 🧡

anonym_1a1995
Dnes o 17:23

Nie ,nebrala a to som v neskoršom tt potratila
Ked tak vo štvrtok sa porad s lekárom

anonym_e96c8c
Dnes o 17:23

@anonym_autor Vyspala som sa, dva dni som bola doma - do konca týždňa a hneď od pondelka som šla do práce, aby som prišla na iné myšlienky. To mi pomohlo najviac. Po troch mesiacoch sme to skusili znovu a vyslo to na druhýkrát. Fungovala som úplne normálne, hýbala sa, zdravo jedla a myslela pozitívne.

anonym_acef90
Dnes o 18:13

Sestra mala MÁ, zistené v 11tt, plod mŕtvy asi týždeň
Na další sen šla na kyretaz a o 2 dni do práce
Nedala sa vypísať ani nechcela byt doma, praca jej pomáhala aby na to vserko nemyslela
Počkali 3 cykly a hneď aj bola tehotná

Nebrala žiadne lieky, ani vitamíny

anonym_642aec
Dnes o 19:40

Mala som MA v podobnom tyzdni ako ty, v 7.tt sa zastavil vývoj, v 10tt tabletka. Mne veľmi pomohlo že mám doma dvojročáka, ktorý ma potrebuje a nedal mi možnosť nejak to veľmi riešiť, takže ako píšu vyššie, dôležité je niečím sa zamestnať. Inak som sa veľa hýbala, každý deň prechádzky, ľahšia turistika a pod. Asi po troch mesiacoch od vyčistenia som znova otehotnela, aktuálne som v 33.tt. Drž sa a snaž sa myslieť pozitívne ☺️.

tinka_1807
Dnes o 19:58

@anonym_autor V prvom rade je mi to ľúto 😢 Tiež som si tým prešla. Chce to čas. A dopraj si aj oddych ak ho potrebuješ. Každej žene pomáha niečo iné a najdôležitejšie KE počúvať svoje telo. Si unavená? Ľahni si a pusť si seriál. Vyhľadaj ľudí, Rozptyl sa. Mne pomohlo sa p tom pozdielat s kamarátkami a rodinou. Ta bolesť sa akoby rozložila a potom mi bolo oveľa lepšie. Ja som potom brala aj vitamíny. Nejaký čas som tiwz nemala emergiu. Obnovilo sa to asi po mesiaci, že už to bolo lepšie. 🙂

anonym_1e32b4
Dnes o 21:57

Ahoj, mrzí ma, že si týmto prechádzaš.
Mne pomohlo ísť do práce. Ale ja som mala stresujúcu vrcholovú pozíciu a presne pre to som sa tam vrátila po troch dňoch z nemocnice. Myseľ bola vtedy inde, priamo som sa tešila na ťažkú poradu a konflikt s nadriadeným, lebo mi to odpútalo myseľ. Mala som okolo seba úžasnú rodinu a kamarátov, ktorí o všetkom vedeli a práve to ma deptalo, ten ich súcit. Manželovi som sa ani nevedela pozrieť do očí a vidieť jeho bolesť. Tak som si to šla vybiť do práce. Trvalo týždeň, kým sa to v práci prevalilo a za tú dobu som vyriešila niekoľko kolegiálnych konfliktov, lebo mi to bolo jedno, mala som myseľ inde. Doma som si nalila pohár vína a preplakala večer. V práci som si to nemohla dovoliť. Aj tých pár dní pretvárky mi psychicky pomohlo. Fyzicky som sa z toho dostala rýchlo, nič som neužívala, žiadne vitamíny, len som čakala pptom na ďalší normálny menzes. Vnútorne mi veľmi pomohlo myslieť tak, že to nie je koniec snahy o dieťa. Aj po dvoch rokoch si pamätám presné dátumy, poviem si, že teraz by dieťatko malo takýto vek, aké by to bolo, mám odložené obrázky zo sona. Ale už to nebolí. Už je to len také, že si poviem, nebol správny čas pre toto dieťatko. Viem, že si na to spomeniem aj o 20 rokov, že tie prvé dve čiarky na teste neprekoná ani druhá strata a dokonca ani tretí pokus, ktorý nakoniec vyšiel a porodila som si dieťatko. Ten prvý moment, keď som prvý krát videla dve čiarky, to sa zapísalo do mozgovej hmoty tučným písmom. Ostatné bol už vždy len strach.
Daj si čas na regeráciu, hlavne mentálne, netlač na to. Mňa prvá strata veľmi bolela, hneď čo najskôr som chcela skúsiť zas, druhá strata po troch mesiacoch ma otupila. Vtedy som veľmi chcela zaplniť to prázdne miesto, dnes by som to už nespravila, dala by som tomu viac času.