Rozdielne názory na potrat
Ako by ste vyriešilo moju situáciu? Nechcene som otehotnela a neplánujem si to nechať. Môj partner je opačneho názoru a dieťa by chcel. Povedal, že ak si to nechám zobrať tak som u neho skončila, že by nedokázal žiť s vrahyňou. Ja na ten potrat teda určitě pôjdem, nenechám si zničit život len pre to že to niekto iný chce. Ale nechcem stratiť priateľa. Máte nejaké rady ako to medzi nami urovnať?
@zmrzlinka2021 a ako presne donútis muža, aby robil tú svoju polovicu, ktorá sa zdá spravodliva? Keď sa povedzme v tom tehotenstve alebo predtým dohodnú a on skrátka to v praxi neurobi?
Že vec dohody. Možno tak v ideálnom svete. Inak, sama som takú dohodu mala a obaja sme to chceli. Keď prišlo na krájanie chleba, nič z toho. Iste, sú lepší muži, ale štatistiky sú jasné. Na dlhšiu otcovsku dovolenku ide stále pomerne malé % mužov.
@zmrzlinka2021 ...presne tak,ako pise
@vinkel ...robí sa to napr.v prípadoch,keď sa matka znova vydá a nový manžel si chce dieťa právoplatne adoptovať.Nemozu byť obaja zapísaný v RL
@zmrzlinka2021 ak nesúhlasí matka tak stále bude otec dietata.
@zmrzlinka2021 čo s tým má tvoja práca? To je malá vzorka, nie? Pozri sa na oficiálne údaje z hociktorej krajiny mimo Skandinávie
@zmrzlinka2021 áno mal by platiť alimenty. A tiež matka by si mala plniť povinnosti a nebrániť styku s dieťaťom..
@bluka2 Ja nepisem, ze je suvis mojej prace s tym. Pisem len svoju osobnu skusenost, ze u nas je to castejsie.
@zmrzlinka2021 ja myslím, že je lepšie robiť si názor podľa celkovej situácie a nie len podľa 1 puzzle z 10000. To potom vidíš takú zanedbateľnu časť reality, že v podstate nič z toho.
@zmrzlinka2021 mas to trosku domotane. Tehotenstvom, porodom matka riskuje svoje zdravie, trvale nasledky a v niektorych pripadoch aj zivot preto o tom ci tehotenstvo bude pokracovat rozhoduje iba ona. Ale tiez len do isteho momentu tehotenstva, nasledne je proste pravo dietata na život prednejsie. Dieta ma ale rovnako pravo aj na rodicov a vyzivu preto sa otcovstvo zapriet neda- ma minimalne vyzivovaciu povinnost, to ze casto je to len pro forma a ziadne ine povinnosti otcovia nechcu je zial realita ovela castejsia ako ze si matky neplnia svoje rodicovske povinnosti.. Ale ani matka nevie zapriet napr vyzivovaciu povinnost takze to nie je ze chudacikovia otcovia..
@katuskamala1 a vy zase moc otevreny. mate pravdu,neda se s vami diskutovat.....
@janewithane ale vzdy behem tehotenstvi budou prioritne lekari zachranovat zenu pred ditetem...ano,interupce do urciteho mesice,ale zivot zeny je behem tehotenstvi stale na prvnim miste nez zivot nenarozeneho ditete......proto muz muze vyjadrit svuj nazor k ukonceni tehotenstvi,ale zadnym zakonem ani pravem,si na zene nemuze to tehotenstvi vynutit..a berme jen normalni spolecnost,ne extremy ze zahranici.
@zmrzlinka2021 ...a keď nastúpi exekútor tak myslíš,že čo sa akože stane? Mávne čarovnou paličkou,povie ockovi no no no toto sa nerobí,treba platiť alimenty a bum.Zena má automaticky alimenty vo vrecku?
@doriiis môj ex išiel na otcovsku dovolenku, zhrabol peniaze, napriek tomu sa vyparil sa na služobnú cestu do zahraničia (dohodol sa nejako so šéfom, že mu to vyplatí neskôr, keď sa vráti do práce...lebo oficiálne nepracoval); dieťa mi nechal doma a ja som mala ísť do práce 😂 ešteže aj pred tými 7 rokmi sa to dalo ustáť nejakým homeofficom... Ale ta jeho otcovska dovolenka bola pre mňa nulová pomoc a ešte na súde vyzeral ako starostlivý otecko, lebo však bol na otcovskej dovolenke. Z tohto pohľadu, čo popisujes, že si idú "užiť dieťa" sa mi zdá ešte ten lepší prípad. A teda česť takým, čo na otcovskej dovolenke robia približne to, čo žena na materskej dovolenke 👍
Ahoj. Ja len k tomu "ako mu zničim život? Veď sa mu nijak nezmeni" - keď nám zomrela dcéra v 38.tt, veľmi silno som pochopila, že najväčšia zmena môže byť práve vtedy, keď sa naoko nič nezmení, keď život ide ďalej ako bol. Takže - zmení. Život sa mu už zmenil. Je otec. A ty mama. To sa už nikdy nedá vziať späť.
Odporúčam inak poradňu Alexis, aspoň na pokec. Nebudú ťa do ničoho nútiť, len ukážu situáciu z rôznych pohľadov, čo je pre slobodné rozhodnutie isto dobré.
@autorka Radim vymazať tuto diskusiu, rob si podľa seba, je to tvoje telo, chlap ho nevynosi, neporodí, nebude ho kojiť. Máš možnosť ísť na zákrok, a máš na to svoje dôvody, a sú to validne dôvody, nemusíš ich týmto ‘neomylným’ harpiam na MK vysvetľovať … chod do toho. Drzom ti palce viem je to ťažké, ale zvládneš to ❤️
Situácia by nenastala, kebyže používaš rozum.Necudujem sa tvojmu priateľovi.
@zmrzlinka2021 je to pristup stanoveny prirodou. Takze kym je fo nastavene tak, ze ja ako zena som ten inkubator pre plod/ dieta, tak JA mam primarne pravo sa rozhodnut, ci chcem absolvovat tehotenstvo, porod a vychovu. Tak ako muz nemoze zenu nutit k potratu/ nemoze ju nutit k porodu. Moze vyjadrit svoj nazor, ktoru zena moze a nemusi akceptovat. Nemusi sa mu to pacit, ale je to tak. Pokial nechce tieto situacie riesit, moze pristupit k prevencii aktivne aj on.

@zmrzlinka2021 ...alimenty musí platiť každý muž? Ty žiješ vo svete,v ktorom aj my ostatní???