icon

Samočistenie verzus kyretáž: Skúsenosti a rady

gabrielita27
3. máj 2024

Ahojte. Chcela by som sa poradiť, pretože už som nesmierne zúfalá a možno niekto zažil niečo podobné, aj keď nikomu by som to nepriala. V 7tt mi bol bohužiaľ diagnostikovaný MA, bábätku prestalo byť srdiečko, malo byť naše prvé. Po počiatočnom šoku sme riešili, aký postup zvoliť. Viacero lekárov mi odporučilo počkať na samočistenie, ktoré sa spustilo po týždni od diagnostikovania, minulý piatok. Prvé dva dni boli strašné, masívne, skončila som aj na urgente. Odišli vaky a aj plodík. Potom sa akoby krvácanie zastavilo, zoslablo, no tlaky a bolesti pokračovali, pridala sa zvýšená teplota, malátnosť. Okamžite nemocnica, CRP v poriadku aj krvný obraz, vylúčená infekcia. Včera kontrola s tým, že už mi je celkovo veľmi zle, silné sťahy, bolesti ale hlavne pocit na odpadnutie, búšenie srdca, neskutočná slabosť, ledva stojím na nohách. Na USG rozšírená sliznica do 19 mm a v maternici prítomné krvné zrazeniny, koagulá. Mladá doktorka že mi dnes spravia kyretáž. Ráno som prišla na príjem, pripravená, už v pyžame, predoperačné vyšetrenia, ale ešte ma vyšetril ďalší lekár a primár gynekológia. Ten povedal, že toto by nečistil, poslal ma domov, dostala som injekciu Methergin a nejakú liečbu hormónmi. Tie by mali zastaviť krvácanie a potom po dobratí by sa tie zrazeniny čo ostali mali vypudiť naraz pri najbližšej menštruácii. Som z toho zúfalá, čo lekár to iný názor a ja mám strach o svoj život, pretože bolesti nie sú nič v porovnaní s tým ako mi je zle, celkovo, len ležím. Prosím má niekto podobné skúsenosti? Veľmi sa bojím a už naozaj neviem, čo je správne. Budem vďačná za každú skúsenosť, radu, veľmi pekne ďakujem.

veklipo
3. máj 2024

Mrzí ma, čím prechádzas. Tiež som zažila MA, ale rovno som šla na kyret. Fyzicky to bolo ok, 2 dni blbe, ale znesiteľné. Psychicky katastrofa. Mala som pocit, ze mi zobrali moje prvé dieťa a nedali mi šancu rozlúčiť sa. Dostávala som sa z toho rok a musela som vyhľadať terapeuta.Po tejto skúsenosti by som odporučila samocistenie.
Teraz mam 42, minulý mesiac mi vynechal menzes, mesiac som mala 22 dni , strašne silný, nemohla som ist ani do prace. Išla som k Dr, ta hneď, ze na čistenie, ze mam stále vysokú sliznicu a to by som krvácala ešte 2 týždne. V nemocnici pozreli a ze kyret netreba, ze je to zbytočný zásah do tela. Dali mi lieky na zastavenie. Tie zabrali hneď. Uvidíme, čo bude ďalej.
Takze asi je to všade tak, ze lekári maju na stav rôzny nazor.
Drž sa

evkamotka
3. máj 2024

Chod znova k dr a nenechaj sa odbit. To je moja rada a skusenost. a choď tam hned kym nie je neskoro

michaela329
3. máj 2024

Pravdupovediac, ja by som trvala na kyrete - je to kratšie trápenie...ak čistenie nejde, neviem prečo Ťa tak trápia. Ja som musela "rodiť" po MA a potom bol kyret, rýchlo som sa fyzicky zahojila a mohla riešiť dušu. Držím Ti palce, nech to ide rýchlo.

gabrielita27
autor
3. máj 2024

@evkamotka Dobrý deň. Ako to myslíte, kým nie je neskoro? Čo mi hrozí? Akú ste mali Vy skúsenosť? Verte mi, chodím každý deň, dnes ráno som miliónkrát položila otázku priamo primárovi, či mi nič nehrozí, on že nie, nemusím sa báť, ale odmietli ma čistiť a to už som bola na prichystaná. Neviem už čo urobiť. Ja nechcem kyretáž, len keby mi nebolo tak zle.

veklipo
3. máj 2024

@gabrielita27 ja by som verila primárovi.

kiki68
3. máj 2024

Normalne by som ich tam donutila ku kyretazi. Lebo toto vyzera na nekompletny MA, zial niekedy je to cele na nic z treba tie steny maternice vycistit, aby sa to tkanivo uplne odstranilo. Ja by som trvala na tomto rieseni

heln
3. máj 2024

@gabrielita27 ahoj, nerozumiem preco ta nehospitalizovali. ja som mala MA pred 15 rokmi, pekne ma hospitalizovali, bola som tam tyzden, skontrolovali ma, kontrolovali mi, ci mi klesa hcg a po tyzdni ma poslali domov bez kyretu.... akurat ze som nemala ziadnu horucku, slabost, zrazeniny a ani nic ine. bola tam so mnou ina baba, ktora prisla v ten den co ja, hcg jej neklesalo, stale krvacala a v ten den ked som odchadzala jej robili laparoskopiu aby zistili ci nema mimomaternicove.
kedze ti nie je dobre, ak sa ti stav nezlepsuje, otocila by som to znova do nemocnice, ved to nie je sranda.

simona92101
3. máj 2024

@gabrielita27 prvy x som mala kyret,druhy x ma tiez objednali na kyret po MA,ale az o 2 dni.vecer pred kyretom sa mi spustilo samocistenie,ale s takymi bolestami a masivnym krvacanim,ze som doma odpadla v noci na wc.chvalabohu bol doma manzel a zavolal mi sanitku.neviem si predstavit,ze by mi navrhli taketo samocistenie.nikdy by som na to nepristala.byt tebou sa nedam odbit

andovka007
4. máj 2024

@gabrielita27 ja som bola v 11 TT keď mi oznámila dr ze babu nebije srdiečko od 9 TT. Tiež sme riešili co bude najlepšie a hneď mi povedala ze vzhľadom na cas tak spustiť sa to samé nemusí a môžu nastať komplikácie tak som jej dôverovala a išla na kyret. Fyzicky sa to dalo prežiť o psychike hovoriť nejdem. Chcem tým ale povedať ze pre mňa osobne samocistenie bola hrozna predstava..čakať kedy a ako to príde. Dôveruj svojmu telu ak cítiš ze niečo nie je ok, treba sa vrátiť a radšej sa dat vyšetriť sto krát ako niečo zanedbať a trápiť sa ešte viac.

marcela199
4. máj 2024

Ahoj, mne oznamili v 9tt ze nebije srdiečko ale plod bol veľkostou na 7tt, doktorka nechcela nič riskovať tak ma poslala na kyret, keďže plod ked odumrie v maternici začne do tvojho tela vypustať nejake latky ktore možu pri zabedbani sposobiť rozsiahlu infekciu, s tym by som určite neriskovala a skusila ešte inu nemocnicu v najbližšom meste.
Ja som bola na kyret 3 dni po zisteni že nebije srdiečko a možno len ja to tak vnimam ale bolo to pre mna vyslobodenie, pretoze moja psychika nezvladala že mam v sebe mrtve “dieta” a keď bolo po tak som nemala absolutne žiadne bolesti, krvacala som este 3 dni po a potom už nič az pri menštruacii ktora sa spustila presne posledny deň 600nedelia.