Samota pri snažení o bábätko

meredith83
9. sep 2018

Dievcata neviem ci mate niektora rovnake pocity ako ja ale.. Ja mam taky pocit ze namiesto priblizovania nas to snazenie s muzom odcudzuje... Ja mam niekedy pocit ze ja viac o tom rozmyslam a bojujem a poviem pravdu zacinam mat coraz menej sil.

Snazime sa tak cca 3 roky( Mam 35 rokov) . Ked sme sa spoznali tak som mu narovinu povedala ze mam problemy kedze mam PCOS a moze to byt problem otehotniet. V priebehu 3rokov som podstupila vsetky mozne vysetrenia a aj sa mi podarilo otehotniet v Oct min roku. Bohuzial sa to skoncilo zamlcanym potratom.. Teraz skusame zas prirodzene od Marca a nedari sa..

Rozmyslam co dalej urobim ako to naplanujem atd. Ale mam pocit ze o tom rozmyslam len ja sama. On bol pred 2 rokmi na spermograme a mal dobre vysledky ale som mu povedala ze by mal ist zas kedze si vsimam zmenu v jeho zdravotnom stave. Moc nadseny s toho nie je.. Nehovori mi svoj nazor na to co robit. Ja neviem co si mam o tom mysliet. Ked si pomyslim ze budem planovat aj take veci ako IVF sama tak neviem ako to urobim.

Mam na neho obcas velku zlost kedze co chcem je len od neho ukazat ze ma zaujem a angazuje sa aj on.. Neviem ci chape on moju urgenciu... On moze mat dieta s inou zenou aj za 20 rokoch. Ja uz o tom budem moct len snivat. On po detoch tuzi ja to viem a neviem ci by to ze ich mat nebudeme nas vztah nerozbilo.. Niekedy sa citim strasne sama s tymto a mam s toho depresie. Rozpravat sa rozpravama ale moc to nepomaha. Niekedy mam pocit ze sa viac stara o inych ludi ako o mna.
Ma niektora podobne pocity ako ste to riesili?

meca
9. sep 2018

@meredith83 poznam to velmi dobre

anitu
9. sep 2018

@meredith83 ahoj. Tak nám sa tiež podarilo po 3.rokoch,ale skončilo to MA. Teraz sa opäť po 3rokoch podarilo. Môj bol viac krát na spermiogram, boli sme 2x na iui, tak isto ako ja, mal už dosť z toho aj on.. Povedal ze bude čo má byť, fungujme ďalej. Stále stal pri mne. Ale keď som priveľa hovorila o tom, videla som ze je to moc naňho. Toto je môj príbeh 🙂chlap musí len spermie dat a finančné pomôcť k ivf, ale čo všetko musí podstúpiť žena... Mame to oveľa horšie. Na prefukoch si bola?

meredith83
autor
9. sep 2018

@anitu bola som na hsg a na laparke a vsetko som mala ok. Ale mam slabe PCOS tak to je problem si myslim

anitu
9. sep 2018

@meredith83 aj ja mam pcos.

katarina161
9. sep 2018

Ja som mala podobny problem. S priatelom sme chceli babatko a 3 roky sa nam nedarilo normalne pocat ... beznadej a kazdy mesiac plac ... Od svojich 18.r som pravidelne chodila na gyn.prehliadky az min.rok som sa otvorene porozpravala s mojim gynekologom a on ze nevidi problem vo mne ziaden. Nakoniec mna a partnera poslal do HELIOSU V KOSICIACH, ze oni vysetruju inymi lepsimi pristrojmi do hlbky. Ja som tam isla s tym, ze u mna je vsetko OK. Moj priatel bol s toho celeho nesvoj, kedze je medzi nami vacsi vekovy rozdiel a ... vysledok sokujuci nie u mojho partnera ale u mna ... mam nizsie polozenu maternicu, velmi husty hlien kt. neprepusta spermie, lavy vajecnik dlho hladal a pravy ok, ovulaciu ze asi ani nemam vobec. Vysledok ... deti mozem mat jedine inseminaciou nijak inak. Ani more by nam s priatelom nepomohlo. Doktor ma pochvalil, ze sme tam prisli a povzbudil ma ze ma vela zien s tym problemom ze sa im dlho nedari. Maju 90% uspesnost.

meredith83
autor
9. sep 2018

@katarina161 No ja mam za sebou laparoskopiu na pozretie vajecnikov a vsetko je v poriadku co sa tyka prechodnosti atd.. ja mam PCOS tak je to skor hormonalne neviem. Ja zijem v Irsku a tu mi nechceli dat na oplodnenie tabletky pokial nebudem mat vsetko tam dole poriadne skontrolovane.. Ovulaciu mam odsledovanu u/s a aj krvnym testom na progesteron.. To sa zlepsilo od potratu predtym som malo ovulovala. Ja viem ze je problem vo mne to nemusim velmi skumat ..

anitu
9. sep 2018

@meredith83 ja som brala na ovulku clostilbegyt. Vtedy sa mi podarilo, ale viac krát nie. Brala som inofolic combi zopár mesiacov. Podarilo sa mi keď som cvicila, píla ostropec mariánsky a zdravšie jedla varila. Jaj a na inofolic som sa vykaslala, brala som len kyselinu listovu.

katarina161
9. sep 2018

Mne povedal lekar na to ze beriem Inofolic a priatel Folandrol ze su to vitaminy ze nam to aj tak nepomoze tak sme to vysadili

anitu
9. sep 2018

No na diagnózu pcos je dobra. Aby ta ovulka bola. Aj keď mne nepomohla.

meredith83
autor
9. sep 2018

@anitu No ja som na tom tiez tak.. Ja som mala 4 cykly letrozolu a k tomu Pregnyn na vyvolanie ovulacie a nepodarilo sa otehotniet. Potom sa brala Vitex a otehotnela som. S Vitexom pravidelne ovulujem. Inofolic a Metformin mi nepomohol.

Inak pijeme caje, dobre sa snazim stravovat, cvicim a beriem dobre vitaminy. Aj muz to berie a teraz sme zacali aj so vceliou materskou kasickou. V tom nie je problem v tom je kontaktny... 🙂

janickacrazy
9. sep 2018

@meredith83 No vieš, muži o tomto veľmi neradi hovoria a všeobecne o problémoch neradi hovoria tak ako ženy, sú proste iní. Žena sa potrebuje vyrozprávať, ked má nejaký problém, muž naopak potrebuje zaliezť niekam do jaskyne a nepitvať sa v tom. Skús sa o tom rozprávať viac s mamou, sestrou alebo dovernou kamoškou. Inak možno by nebolo od veci dať sa vyšetriť na SK, lebo teda v Irsku som tiež žila nejaký čas a teda tá lekárska starostlivosť no nič moc, bola som tam aj tehu a nerobia tam ani polovicu testov, čo sa tu na SK robia úplne bežne.

ink
9. sep 2018

Ahoj, nečítala som všetky komentáre, len som ti chcela povedať pohľad na to, čo píšeš od úplne cudzej osoby, ktorá nepozná všetko pozadie.
Ja v tomto príspevku cítim obrovský tlak. Tlak na seba samú, na tvoje telo, tlačí na teba čas, tvoja predstava ako by to malo byť správne. Tento tlak na seba cíti určite aj partner. Prešli ste si smutným zážitkom, isto vás oboch poznačil a on sa možno za svoju túžbu po dieťati môže aj pomaly obviňovať, lebo vidí, ako ťa to snaženie frustruje.
Moja rada je, spomaľ. Nauč sa hovoriť "no a čo". Zvláštna rada, ale predpoklaám, že trefná. Nebude dieťa tento rok? No a čo. Máš na dieťa vek? No a čo. Čo nie je teraz, môže byť potom. Stresom si len ubližuješ. Nemáte deti, cestujte, ľúbte sa, vymyslite si šibnutý spoločný koníček, budete z toho čerpať o pár rokov keď budete po nociach prebalovať a utierať grcky. Uvidíš. Strach je ten najhorší spoločník a úzkosť ten najhorší radca. Zaspomínajte si na vaše začiatky vo vzťahu keď ešte dieťa nebola žhavá téma. A o chvílu budeme čítať diskusiu "sú tam //?" 🙂

diablikovci
9. sep 2018

Nerieš to. Ja som tiež čakala presne 4 roky a 4 mes. keď my neprišla mrcha. A v ten daný rok som prestala dúfam, zmenila som prácu a išli sme na dovolenku a tam sme si fakt dobre oddýchli a 2 mes po dovolenke sme našli 2 čiarky. 🙂

danula.ch
9. sep 2018

@meredith83 aj keď sa to ľahko hovorí, radím zvolnite. Aj ja tam cítim veľký tlak a psychika dokáže robiť aj v takýchto prípadoch zázraky.
My sme už mali 2 deti a snažili sme sa o tretie 2 roky. Ja som 3 deti ani nechcela, nechala som sa ukecat manželom. Takze som bola celý čas v tom, že mi je vlastne jedno, čo ostanem tehu. Napriek tomu som asi nejaký stres z toho mala, možno tým, že som sa rozhodla ostať doma a nevráti sa do práce po ukončení rodicaku. Prišlo mi to zbytocne, lebo veď hneď ostanem tehotná. Po 2 rokoch snaženia sme rezignovali, manžel sa zmieril s tým, že 3 deti nebudú a ja som si našla prácu. Od toho dňa som už ďalšie deti nechcela a čo osud nechcel, hneď prvý týždeň v práci sa manželovi "smyklo" a teraz už máme 7 mesačného tretieho potomka. Pointa je v tom, že až keď som sa na to naozaj vykaslsla, to prišlo samé. Predtým sme 2 roky skúšali, snažili sa a nič. Podobných príbehov je na svete vela.
Na druhej strane chápem, že to sa nedá len tak si nariadiť, že sa tým nebudem stresovat. Aj tak na to človek myslí, keď len v podvedomí. Veľa šťastia

amarilka26
9. sep 2018

@meredith83 poznam to velmi dobre. Priatel sa o tom vobec nechcel bavit. Snazili sme sa 4 roky, pocas tej doby boli dva potraty 😞 mala som uz obavy ze nas to rozdeli a uz som sa pomaly zmierila s tym ze deti jednoducho mat nebudeme. No potom prislo stahovanie do noveho bytu, vykaslala som sa na plodne dni a snazenie sa, riesila som zariadovanie bytu a ejha....tera pri mne spi 3 tyzdnovy drobec(inak mam 37 rokov 🙂 ). Niekedy je proste fajn hodit vsetko za hlavu a nic neriesit. Hnevala som sa ked mi kazdy hovoril ze to pride, ze nemam nic riesit. Ale je to naozaj tak, treba sa uplne na vsetko vykaslat a netrapit sa tym. Pride to potom samo. Drzim palce.

meredith83
autor
9. sep 2018

Dakujem za odpovede dievcata. Ja som si svojim sposobom vedoma ze som pod tlakom. Naozaj sa snazim povolit ale zatial sa mi to nedari. Este tento mesiac si budem meriat bazalku a od buduceho mesiaca si dam pohov a uvidim. Kedze mame aj kazdy svoje rodinne problemy zatial sa neda ist na dovolenku ale sa pokusime aspon na tyzden ist na buduci rok. Ja sa pokusim sustredit na nieco uplne ine.. Mozno skusim pozriet nejaky kurz na internete a zacas sa ucit nejaky jazyk. Uvidim..

anitu
9. sep 2018

@meredith83 hej, a toto je druhá vec, že my sme mali tiež zaplatené na výlet do Erdély a myslela som aj na to, že čo si tam zoberiem, čo si na kúpim, kam pôjdeme a predtým výletom sa nám podarilo. Tešila som sa naň, ale chodila som aj na folikulometriu, tak na snaženie som nevedela nemyslieť, ale predsa som rozmýšľala aj nad tým výletom. No a napokon sme nešli 🙂prišli 2 ciarky

nikaeli
9. sep 2018

@meredith83 ja chapem, ze ta strasi vek. Ten na pohode neprida kazdym dalsim mesiacom. Ja mam 38 a v januari sa mi narodil vytuzeny syncek (hoc sme cakali dievcatko 😀 ) po potrate a po mimomaternicovom. Sice uz mam 11.rocnu slecnu, no vzdy som tuzila mat aspon dve deti. Po druhom potrate som uz bola naozaj zufala a nestastna. Mala som mesiac pred 37. Po kyrete som si povedala, ze na to kaslem, nebudem sa kontrolovat, merat, dopovat kde cim. Prestala som o tom hovorit, proste nic. Rezignovala som. A o dva mesiace som otehotnela 🙂 dnes ma drobec 7 mesiacov a uz stavia na nohy. Drzim ti prsty, aby sa sen stal skutocnostou!

danula.ch
9. sep 2018

@meredith83 keď tak pátra v minulosti, všetky 3 deti sa nám podarili vtedy, keď sme sa nesnažili. Pri prvom sme si hovorili, že veď teraz ma každý problém otehotnieť, nebudeme si dávať pozor , aj tak to aspoň rok potrvá. Trvalo to mesiac. Pri druhom sme kvôli istým okolnostiam boli víkendová rodinka a akurát ten víkend som si myslela, že som už po ovulke a nič z toho zase nebude. Snažili sme sa 8 mesiacov a vtedy sa to podarilo. O treťom som už písala. Takze všetci traja sa takto podarili, keď sme to robili len tak a nesnazili sme sa pre 3 rôzne dôvody.

zuzu7612
9. sep 2018

@meredith83 Ja viem presne o čom hovoríš... tiež to tak cítim. Sex mi kvôli tomu prestal chutiť už dávno a myslím si, že u nás je to skôr o psychickej neplodnosti ako o fyzickej.
A najviac ma štve to, keď si pomyslím, čo všetko pre to robím ja (laparka, dopovanie hormónmi, vitamínmi, obmedzovanie v strave, meranie teploty...) a ako sa k tomu stavia manžel, tak fakt občas vážne pochybujem o tom, či on to dieťatko naozaj chce (výhovorky kvôli sexu vždy cez plodné dni, výhovorky kvôli užívaniu vitamínov,...).
Ale ty si na tom s vekom o dosť lepšie, ja mám o 7 rokov viac ako ty, takže už len minimálne šance... ale môj muž si stále myslí, že máme času dosť a raz to príde aj samé (zrejme si myslí, že aj bez jeho pričinenia 😁)
A naozaj mi nepomáhajú rady, že mám na to prestať myslieť, lebo toto ja nedokážem. Nedokážem prestať myslieť na to, po čom túži asi každá bunka môjho tela.
Viem, že to býva tak, že keď človek niečo tak veľmi chce, just sa to nepodarí...
Ale mne by najviac pomohlo to, keby som videla, že aj môj muž sa snaží a aby aj skutkami dokázal, že to dieťatko naozaj chce.

ingelika78
10. sep 2018

@zuzu7612 Ja s Tebou suhlasim, v tom ze sa na to neda prestat mysliet. A ten vek je naozaj velky strasiak, to je tiez pravda ja niekedy ani neviem co na to povedat ked niektore baby panikaria cca 30-32 rocne ze ich tlaci vek. Ja som tehotna az teraz - v 39, buduci mesiac 40 😢 takze si myslim ze aj Ty mas este sancu! Drzim palce.

meredith83
autor
10. sep 2018

@zuzu7612 & @ingelika78 Ano ja to chapem tiez. Ja to mozem prirovnat k nepokoju. Nech sa clovek snazi akokolvek tak stale to v kutiku mysle ma.. Neviem ci sa da na to uplne zabudnut aj ked sa clovek ponori do inej aktivity. Ja si velmi cenim ze dievcata povzbudzuju a ich pribehy su inspirativne a viem ze maju pravdu treba polavit. Ale viete ja som taketo inspirativne pribehy citala aj po kyrete. Ako zeny otehotneli hned po prvej ms.. Ze vraj boli plodnejsie ako predtym a ja stale nic. To je mozno ten problem. Som si robila prilis velke nadeje ze tento krat to pojde lahsie a rychlejsie. Ja som zacala brat tu vceliu matersku kasicku kedze moja znama to odporucila aj na nervozitu tak to skusim. Mozno to trochu pomoze...

meredith83
autor
10. sep 2018

@ink Skusim zlato. Ja sa naozaj snazim na to stale nemysliet ale nie je to jednoduche.. Budem sa musit viac snazit mozno meditacia bude dobra... Dakujem

janickacrazy
12. sep 2018

@meredith83 moja kamoška má 46 a čaká bábo, snažili sa 7 rokov, veľmi sa s nou teším, takže naozaj nestrácaj nádej a ani vek nemusí byť prekážkou, drž sa 😉

meca
12. sep 2018
doda818
15. okt 2018

Ahojte zienky, ja som sice zoadne problemy nemala a tak neviem cim si prechadzate ale mam skusenosti ako v rodine tak aj u znamych a uz vela vela rokov. Tak som sa rozhodla ze chcem prispiet, som zdravotnik a spolupracujem s lekarmi ako zo slovenska tak aj z ciech, spolulracujeme s firmou ktora pomaha ludom s pocatim prirodzenou cestou, s tehotenstvom a s jeho udrzanim ako aj po porode. Mame vypracovany baby plan pri ktorom vyuzivame produkty aloe vera a ucinky tejto rastliny. Po vybornych skusenostiach sa snazime navrhovat tento sposob aj inym ludom a splnit ich tak sen o rodine. Ak si zelate viac informacii kludne ma mozete kontaktovat.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre