icon

Sexuálne obťažovanie a stalkovanie na pracovisku

19. mar 2021

Dobrý deň,

Prosím o radu ženy, ktoré sa s niečím takým reálne stretli, a reálne sa tomu snažili postaviť čelom, cez oficiálne cesty. Tým myslím riaditeľstvo/nadriadených, prípadne oznámenie na políciu, prípadne až súdne konanie..

Nechcem o tom mlčať, na druhú stranu však nechcem byť osobou, cez ktorú sa na pol hodinu zvýši sledovanosť pregramu K Kovešovej.. po takej popularite naozaj netúžim.

Na ďalšiu stranu sa obávam, že v oblasti, v ktorej pracujem, sa to rozšíri rýchlo, a tenti svet je už natoľko choro uvažujúci, že by sa ma možno inde aj báli zamestnať..

Potrebujem zistiť, či vám niekomu polícia alebo nejaké iné úrady boli naozaj nápomocné, či to nedopadlo nakoniec najhoršie pre vás ako obeť útokov.

Ide o jasné útoky na moju osobu, žiadne náznaky.. slovné aj fyzické.. s následnými snahami hádzať na mňa zodpovednosť za jeho správanie, ako aj snahy zneisťovať ma s tým, ako zle sa mi bude vodiť, ak by som s tým niečo robila.
Detaily nemám momentálne chuť rozpitvávať.
Niekedy mám dojem, že sa mu páči aj to, keď pred ním utekám a bránim sa(vždy sa bránim! samozrejme).

No povesť riešenia/doriešenia takýchto prípadov je aká je... a to ma zneisťuje v rozhodovaní, akou cestou je najlepšie sa vybrať. Riešiť to určite chcem..a opúšťať prácu nechcem.. to je presne to, prečo im to stále prechádza..
Prosím o rady a podporu tie, ktoré sa s tým reálne stretli..

Ps: podarilo sa mi nahrať to na mobil, takže dôkazy mám.. lenže zákon hovorí, že ak je záznam urobený bez upozornenia všetkých účastníkov, nedá sa použiť

Ďakujem.

Strana
z3
autor
20. mar 2021

@lintu k veciam sa mi dostať vedel, teraz si už všetko zamykám.. ďakujem za upozornenie..
Mám záznam od psychologičky v čase, kedy to začalo..

autor
20. mar 2021

@torysheer super tip! Ďakujem, určite použijem!🤗

cacianka
20. mar 2021

Priprav si aj silny slzak, na chodbe/v sklade boli divne zvuky....
Drzim palce🍀🍀🍀

alchemilkazltozelena
20. mar 2021

Tak potom vela stastia.. ak myslis ze to dokazes

nelina1
28. mar 2021

Tvoj šéf je sexuálny, somatický narcis. Jeho zdrojom paliva je flirt, sexuálny záujem a sex. Ako každý narcis, má pocit oprávnenia. Blbé na tom v tomto prípade je, že konkrétne tento má silný pocit sexuálneho oprávnenia. Tým chcem povedať, že vzhľadom k tomu, že si ho odmietla, nebude reagovať ako hociktorý iný chlap, ktorý by sa na teba vykašlal a našiel si iný zdroj radovánok. Ty si týmto neskutočným spôsobom urazila jeho krehké ego.
Tým, že si ho odmietla, si v ňom ešte viac vyburcovala túžbu, ale ho aj skutočne nasrala. Vzhľadom k tomu, že tieto typy majú sklon k agresii a v spojitosti s pocitom oprávnenia je tu dosť veľké riziko znásilnenia. Dávaj si na seba pozor!
Dávaj si pozor, aby ti nenamiešal niečo do jedla, pitia..
Sexuálny narcis má veľké prvotné fluidum, charizmu. Určite zviedol veľa žien. Nebola by som prekvapená, keby tá pani, ktorej si sa zverila, bola jednou z jeho mileniek..
Ak si to ešte neurobila, zabezpeč si sociálne siete a celkovo sa postaraj, aby nemal informácie o tvojom živote.
Nehovor mu, ani nikomu o tom, čo sa chystáš urobiť.
Ja by som určite podala trestné oznámenie, nie preto, aby som tento boj vyhrala, ale preto, že odchodom z práce tento príbeh nekončí a trestné oznámenie bude v určitom smere pre tvojho šéfa brzdou a bola by veľká chyba, aby to nebolo zdokumentované.
Zašla by som za psychologičkou a tiež by som chcela mať túto situáciu zadokumentovanú, pretože následkom dlhodobého stresu budeš veľmi psychicky aj fyzicky vyčerpaná.
To čo urobil tvoj manžel s tým telefonátom bolo fajn, ale pozor na to, ak by šéfa napadol, tak on bude okamžite v pozícii obete a ver, že podá trestné oznámenie on.
Tvoj šéf vie veľmi dobre, že tú prácu potrebuješ, je to tvoja slabina. Ak si budeš hľadať nové miesto, urobí škodoradostne všetko preto, aby ti to prekazil.

teleskop
6. apr 2021

ako si dopadla?

danusa63
6. apr 2021

Čosi polícia nech mu to manžel vysvetlí beze svedkov. Vrece na hlavu po práci a poriadnu do držky. Zaberá to fakt. V jednej firme skladnici vyuctovali manažérovi takto aj s úrokmi 🙂

sabi1029
7. apr 2021

Ako prvé je najlepšie vyhľadať právnika , uviesť ho do situácie a on vám navrhne najvhodnejšie možné kroky ako to zastaviť. Sama nič nevyriešite.

pavucikvet
15. jún 2021

ako to dopadlo? daj vediet prosím.

duratlicka
29. mar 2024

Ako to dopadlo?Dúfam, že si živá a zdravá.

Strana
z3