Skúsenosti s kyretážou po potrate v druhom trimestri
Ahojte, chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti s kyretažou po potrate. Potratila som spontánne v 14tt kvôli tomu , že sa mi otvoril krčok maternice. Stalo sa mi to už druhý krát. Prvý krát som sa vyčistila no teraz som bola na kontrole a doktorka mi povedala že ak sa do týždňa nevyčistím hrozí kyretaž. Mala z toho celkom strach nakoľko je to opäť zásah do krčka maternice a bojím sa aby som s tým nemala ešte väčšie problémi pri ďalšom tehotenstve . Kedy ste sa po zákroku mohli opäť snažiť ? Nedostali ste nejaký zápal? Ďakujem Vám
bola som lebo som musela, bola som na atb cca 10 dní v nemocnici. otehotnela som znovu asi po 6 mesiacoch ...
Pri ďalšom tehotenstve treba asi serklaz...skus sa o tom informovať...ak sa nevyčistíš..treba lyret
Pri ďalšom tehotenstve treba asi serklaz...skus sa o tom informovať...ak sa nevyčistíš..treba lyret
@zuzi0911 ahoj, teraz druhý krat mi ju mali robit preventívne ale ani to sa nestihlo. Riešim teraz serklaž ešte pred otehotnením len je velmi malo nemocníc kde to na SK robia
bola som lebo som musela, bola som na atb cca 10 dní v nemocnici. otehotnela som znovu asi po 6 mesiacoch ...
@biba_18 ako dlho si následne bola v nemocnici? Antibiotika so musela užívať kvoli zápalu po kyrete?
No ja by som teda na kyretáž v takomto prípade určite nešla. Ja som mala tabletku, i keď len v prvom trimestri. Vyvíjať sa dieťatko prestalo v 8tt, tabletka bola v 11 tt. Už sa mi to začalo spúšťať aj prirodzene. Žiadny zápal.
@anonym_7f861e no ja som každé dva dni chodila na injekcie a dávali mi tabletky misoprostol. No zjavne to nepomáha. Teraz len na moju žiadosť čakáme ešte tyzden či sa to zlepší inak zrejme asi budem musieť ist aby sa predišlo zápalu 🥺
@tinusik211 mňa si tam hneď nechali, asi som už mala zápal a bola som v nemocnici 10 dní…
@anonym_7f861e no ja som každé dva dni chodila na injekcie a dávali mi tabletky misoprostol. No zjavne to nepomáha. Teraz len na moju žiadosť čakáme ešte tyzden či sa to zlepší inak zrejme asi budem musieť ist aby sa predišlo zápalu 🥺
@tinusik211 Koľko týždňov máte od zastavenia rastu? Ja som cca po 2-2,5 týždňoch začala cítiť podbruško, aj kúsok maličký špiniť. Keď som bola na sone, dr. hovorila, že ten plodový vak je už rozrušený, čiže vypudenie sa spúšťa. Dostala som tabletku a myslím, že do nejakých 4 hodín proces začal. Trochu ako malý pôrod. Po týždni som bola na sone, nejaké zvyšky tam zostali - opäť tabletka, tento raz však bez kŕčov a efektu, ako neskôr zase zistili na sone. Počkali sme na najbližšiu menštruáciu a všetko bolo ok. Inak na FB je skupina, tuším česká na tieto prirodzené riešenia zamĺknutých potratov.
@tinusik211 po treťom potrate som chodila denne na tie injekcie a zabrali. Inac po prvých dvoch potratoch som bola na kyret a pri jednom ma dokonca aj tak zle vycistili a mesiac a pol od kyretu som išla znova na ďalší lebo som uz veľmi krvacala, zrazeniny sa mi robili ako tenisové loptičky . So zápalom som klop klop za celý moj zivot nemala problém nikdy.
@tinusik211 Koľko týždňov máte od zastavenia rastu? Ja som cca po 2-2,5 týždňoch začala cítiť podbruško, aj kúsok maličký špiniť. Keď som bola na sone, dr. hovorila, že ten plodový vak je už rozrušený, čiže vypudenie sa spúšťa. Dostala som tabletku a myslím, že do nejakých 4 hodín proces začal. Trochu ako malý pôrod. Po týždni som bola na sone, nejaké zvyšky tam zostali - opäť tabletka, tento raz však bez kŕčov a efektu, ako neskôr zase zistili na sone. Počkali sme na najbližšiu menštruáciu a všetko bolo ok. Inak na FB je skupina, tuším česká na tieto prirodzené riešenia zamĺknutých potratov.
@anonym_7f861e ja už mám po potrate . 20.7. Som spontánne potratila aj plod aj placentu. Teraz len ide o to že sa lekárom nepáči že v maternici ostali nejaké zvyšky tkaniva ktoré zo mňa nechcú vyjsť “dobrovoľne” a boja sa prípadnej infekcie preto zvažujú kyretaž.

No ja by som teda na kyretáž v takomto prípade určite nešla. Ja som mala tabletku, i keď len v prvom trimestri. Vyvíjať sa dieťatko prestalo v 8tt, tabletka bola v 11 tt. Už sa mi to začalo spúšťať aj prirodzene. Žiadny zápal.