Skúsenosti s miniinterupciou
Mam len 2 mesačne dieťa, otehotnela som znova aj napriek antikoncepcii. Vôbec sa na ďalšie tehotenstvo ešte necítim to prvé mi dalo tak zabrať že neviem či ešte chcem niekedy ďalšie dieťa. Som pravdepodobne v 3 alebo 4 týždni. Ženy ktoré ste podstúpili miniinterupciu ako to prebieha napíšte najlepšie IP. Neposudzujte ma, odpovedzte mi len na otázku.
@misscelaneous no, ale keď je medzi nimi rozdiel 13mesiacov, tak ich asi nesplodili počas šestonedelia.. ci mám nejaké zle počty? Ale áno.. počas šestonedelia je dokonca vyšší predpoklad otehotnenia.. je to ako siat do pohnojenej záhradky...
@maciatkolulu Autorka pise, ze znasala tehotenstvo dost tazko a ze ju to poznacilo natolko, ze nevie ci chce vobec dalsie. Zena co vyhlasi toto, by sa k svojmu telu a psychike mala spravat o to zodpovednejsie a pockat aspon tych poondiatych 6t kym sa to aspon po psychickej stranke trochen utrasie. Otehotniet po 3-4t od porodu mi pride maximalne nezodpovedne ked bolo pre nu tehotenstvo take narocne ako tvrdi. Za druhe, ked som tak "psychicky poznacena", sex je to posledne na co myslim! A ked uz aj chcem uspokojovat svoje pudy (pretoze ci chces ci nie, je to pud), pockam si do prvej prehliadky a idem k dr a poziadam o maximalne spolahlivu formu ochrany ked som z tehotenstva tak mimo, ze neviem ci este vobec niekedy chcem prezit dalsie!
@maciatkolulu ináč baby, nikdy som tu nečítala diskusie, ale asi začnem.. neskutočne sa bavím.. ale pozri sa reálne komu si ten posledný adresovala..
@maciatkolulu verejne sa ospravedlnujem!!! Asi som sa dobre zamotala.. prepac skutocne a trikrat som to citala 😊😘😘😘. Ano teda som otitulovana ciganka z osady, ktora nic ine nerobi len ,,kefuje,, hned po porodoch, tu mi beha 10deti a este si aj konikujem 😂😂😂
@maciatkolulu Je rozdiel ked to ma niekto odobrene lekarom (pretoze po dalsom dietatku tuzi naozaj v podstqte hned po porode - ona sa asi informovat bola kedze to mala schvalene). Za druhe, ak je medzi surodencami 12-13m rozdiel, tak tam to sestonedelie normalne prebehlo lebo tehotna si 9m nie?
@chvostik1 len k tvojim vypoctom..dieta ma dva mesiace, to je asi 9tyzdnov (ak ma presne 2m), tehotenstvo 3-4tt je v skutocnosti 1-2tyzdnov od oplodnenia, cize otehotnela po 8 tyzdnoch od porodu..takze 600nedelie prebehlo a mozno bola aj u gyn na prehliadke, ja som tiez bola po 6tyzdnoch a kedze bolo vsetko v poriadku, sme mali normalne sex s kondomom..
Inak baby, ja nechapem co tu riesite zakladatelkin sexualny zivot po porode.
1. Ked ma dieta dva mesiace, to znamena, ze este nema tri mesiace. Moze mat aj 10 tyzdnov.
2. Zakladatelka je 3-4 tyzdne tehotna (predpokladam ze nie je v 4. tyzdni tehotenstva, lebo to sa rata od poslednej menstruacie, ale ze je tolko prebehlo od oplodnenia).
3. Sestonedelie je tradicny pojem a jeho cielom nebol nuteny celibat. Mal ochranit zenu pred narokmi "ziadostiveho" manzela, o tazkej prace, ktora by na nu bola navalena, izoloval ju od okolia kvoli moznej nakaze. Bol to az mysticky koncept a v tych dobach mal svoju mudrost a opodstatnenie. Chranil matku aj dieta. Ale dnes je doba trochu ina. Obvykle si uz manzelia nenarokuju "plnenie" manzelskych povinnosti, ale chapavo to nechaju na zenu ako sa ona citi. Su pary, kde mali kvoli rizikovemu tehotenstvu pauzu 10 mesiacov a velmi tuzia po intimite - obaja. Tak ako tehotenstvo znasame rozne, aj rekonvalescencia je rozna. Ja som naozaj dva tyzdne po porode mojej stvrtej dcery nijako necitila, ze som rodila. Korculovala som na hradzi, liezla na stromy a oberala ovocie, rozvazala deti po kruzkoch, robila velke nakupy. Nijako ma to nezatazovalo. Po prvom synovi som bola 2 tzydne po porode ubolena matoha.
Toto by mal byt priestor, kde si zeny radia, pomahaju a podporuju sa. Ale mnoho zien ho vyuziva na to, aby si chvilku pozdvihli svoje ego tym, ze daju dolu inu zenu. Ze ju poucia, vynadaju, odsudia, povrtaju sa v chybach inych. Tym, ze niekoho zhodite, ponizite, nebudete sa citit lepsie, ani vas to nepozvihne na vyssiu uroven.

@mala_katie jezisi ozaj :D
Nečítala som príspevky vyššie. K úvodnej otázke - je to zákrok možno vždy jednodňový, pár hodín a máš za tým. Ak o nej uvažuješ, určite máš na to dôvod/dôvody. Úplne to chápem na základe opisu Tvojej situácie. Len jednu vec by som Ti poradila - ak ten dôvod nie je výslovne medicínsky jednoznačný , že by si sa vždy po zákroku k nemu vrátila a opakovala si , že skutočne ale skutočne si musela ísť na interupciu - predstav si , ako a čo môžeš všetko cítiť a prežívať po zákroku. Toto mne nikto nepovedal. Úľava bola len veľmi krátkodobý pocit - deň, dva, potom bolo všeličo, čo bolo v mojom prípade úplne iracionálne - a napriek tomu to bolo veľmi intenzívne, bolestivé prežívanie, na ktoré nič nepomáhalo...ani čas.
@updatevani Vieš, prečo poniektorých odporcov UPT nazývam aj ja fanatikmi? Lebo chcú rozhodovať za iných. Lebo prídu svoje kázať aj tam, kde sa ich na to nikto nepýtal, napríklad do tejto diskusie. Nik sa tu nepýtal, čo si myslíte o interrupcii. Otázka znela inak. Napriek tomu sa hneď zbehli, áno, fanatičky s rečami o vraždách. Vieš, prečo taká @bluka2 nie ja tá tvoja vysnívaná liberálna fanatička? Lebo ona na tú interrupciu nikoho nenúti ísť, kdežto keby bolo tak, ako chcú konzervatívne fanatičky, ženy by boli nútené dieťa si nechať. Tak preto.
@safranka v ktorom tt je žena tehotná sa počíta vzdy od poslednej menstruacie,nie od ovulácie,čiže čo je u vás 2 tt je už vlastne 4 tt.... takto to rátajú lekari,a teda aj my všetky😉
@bona_dea Nevieš čítať s porozumením, nevadí. Rozširuj si svoj názor tam, kde oň niekto stojí, kde sa ťa naň niekto pýta. Alebo si ho pokojne rozširuj aj tam, kde sa ťa naň nepýtal nikto, len sa potom, s prepáčením, nepokakaj, keď ten tvoj názor niekto napadne, spochybní alebo sa mu skrátka nepáči.
Celkovo nechapem preco sa niekto pohorsuje nad tym ak niekto radikalne vystupi proti interupcii. Uvedomme si kde sme - na MK, cize webe urcenom pre mamicky (buduce, tuziace stat sa mimickami...) tak sa prosim necudujte ked sa tu najdu take, ktore su zasadne proti a prirovnaju niekoho k vrahovi. Vezmite si kolko je tu takych co sa snazia roky rokuce a nedari sa im a dali by čokolvek za to keby sa na nich usmialo stastie, alebo su tu take, ktore vynosili svoje deticky fakt s odretymi usami ak sa im to vobec podarilo. Toto je drviva vacsina "osadenstva" na MK.... Jedna vec je ist na prerusenie z dovodu, ze je riziko, ze sa dietatko narodi vazne chore, ked je zena nutena ist na cistenie lebo to bohuzial znova nevyslo a druha ist na prerusenie z dovodu "lebo sa necitim". Ked sa necitis rob vsetko preto aby si neotehotnela (kondom je jedna vec, dokoncenie aktu mimo zenskeho tela druha, spoj tieto dve formy ochrany a tehotenstvu sa uspesne vyhnes ked nemozes este HAK alebo inu formu prevencie - a teraz sa do mna obujte vsetky s tym, ze nic nie je na 100%...) a ked uz sa ti nebodaj "pritrafi" nepytaj rady na MK medzi mamickami, ktore po detoch tuzia. Chod k dr, objednaj sa na zakrok a uvidis sama co vsetko to obnasa na vlastnej kozi (ci uz po fyzickej alebo psychickej stranke). Lebo su zeny, ktore sa cez to prenesu ako keby to bolo len trhanie zubu a su take, ktore si to bremeno so sebou nesu cely zivot a stale myslia na to co by bolo keby...
@rybka16 ano preto ona nuti inych si mysliet ze ostatne ktore nezdielaju jej nazor su fanaticky...za dalsie ja som nikoho nepresviedcala ale som
Sa vyjadrila k jej nadavaniu a osocovaniu..aby to bolo jasne...a ospravedlnila som sa autorke ze som jej nepisala k teme..takze takto!!!! Taktiez aj ona prve co zacala bolo utok nie vyjadrenie sa k teme...tak prosim ta neutoc na mna ja som ti nijako neublizila!!!!
@chvostik1 A teraz ako co? Ty si fakt myslis, zeked niekoho ponizis, vynadas mu a prehovoris mu do duse", ze si povie: "Aha, chvostik1 povedala, ze to nie je miniinterupcia, ale vrazda. Ved ja predsa nie som vrahyna, ja to dieta donosim, porodim, vychovam, aby o mne uz chvostiky na MK nehovorili, ze som vrahyna?"
Nie, ta zena sa uzavrie do seba, prestane citat, pripajat sa, ostane sama so svojim strachom, obavami, neprecita si ani prispevky, ktore ju maju povzbudit, dodat jej odvahu a sebavedomie. Pomohla si niekomu? Urobila si tym nieco pre ochranu zivota, ktoreho mas plne usta, ci pardon - chvostik?
To co robis ty, je verbalna "mastrubacia". Slova sa nevyslovuju len tak, aby sme si vyjadrili nazor. Na to si diskusne kluby, diskusie pod vseobecnymi temami, nie k problemu konkretnej zeny a ludskej bytosti. Slova maju svoj dosah, vedia ublizit, vedia zabijat.
Nesmierne si vazim hlboko veriace zeny, ktore dokazu byt oporou pre zeny, ktore maju za sebou interupciu a trpia preto. Dokazu ich vypocut, dokazu im pomoct vyrovnat sa s tym, co sa stalo. Nie tak, ze bagatelizuju to co sa stalo. Nesudia.
Mne je velmi tazko, kde citam ako ludia dokazu ublizovat, len preto, ze ich niekto v skole naucil pisat a maju dostupny internet. Predtym si ludia mohli svoje posvatne pravo na nazor uplatnovat na vlastnom dvore, pripadne na priedomku (s vynimkou ludi, ktori publikovali v novinach a ich prispevky mali nejaky zmysel a presli redigovanim) a preto tak masovo neublizovali. Holt, taka je dnes doba...
@rutie Ty mas asi tiez nejaky problem ked ma potrebujes takto riesit. Ja som nikoho vrahom nenazvala, ale nemam rada nezodpovednost. A ako som pisala, sme na fore kde prevazna vacsina cleniek deti chce a preto sa im mozno protivi ak sa chce niektora vzdat dietata dobrovolne (lebo su tu aj take pre ktore je dietatko doslova vymodleny sen) A pokial viem, nie sme v krajine kde vladne diktatura a cenzura, takze si mozem vyjadrit svoj nazor kde a ako chcem. Nikoho nenutim aby sa s mojim nazorom stotoznoval a daval mi za pravdu. Takze ked sa ti nepaci a nedokazes akceptovat fakt, ze co clovek to nazor, nezapajaj sa do diskusnych for. Lebo toto je diskusne forum. Ano, v minulosti sa riesilo "na vlastnom dvore", hold dnes je doba masovych komunikacnych prostriedkov, takze to treba brat tak, ze to oslovi kvantum ludi a nie vsetci sme rovnaki. Zmierit sa treba so vsetkym - aj s negativnym postojom k danemu problemu pretoze svet nie je len ruzovy. A niminterupcia neexustuje, vzdy to bude len a len interupcia bez ohladu na to v ktorom tyzdni sa podstupi.
@chvostik1 hej mas pravdu, len treba vediet podat ten svoj nazor trochu inteligentnejsie... A neodsudzovat ked realne nevies co a ako, pretoze niekto sa oze v klude milovat, ked sa na to citi aj skor ako po 6tyzdnoch a to nie kvoli splodeniu potomka, su aj take, nie vsetky krvacaju rovnako, maju rovnako bolesti a pod. Za to nie su z osady, vsakze....
@nepoznastakneries: 1krok najst lekara/kliniku co to robi a kontaktovat ich, dostanes termin na prvu navstevu, kde spravia ultrazvuk.
2. Krok, bud budes musiet hladat dalsieho lekara co ti spravy predoperacne vysetrena alebo to spravia na samotnej klinike.
3. Krok, dostanes termin dostavis sa, podpises papiere o rizikach, porozpravas sa s amesteziologom, ides do pyzama a cakas kedy ta vezmu (pravdepodobne tam nebudes cakat sama)
4. Lahnes na kreslo, uspia ta, zobudis sa, polezis si, dostanes papiere. Ides domov s doprovodom ktory si sama musis zabezpecit.
5.krok kontrola
Vela stastia, skoro po porode otehotniet a netesit sa vie narobit veľkú neplechu (zazila som)
@chvostik1 Ja mam problem len s ludmi, ktori sa nasackuju niekomu pod prispevok a napriek jasnej prosbe zakladaleky, ze neziada o "nazory" ale o rady, tu svoje ponukas a moralizujes. To je vsetko.
Takisto ako ty povazujem vznik ludskeho zivota za zazrak a dar. Nieco, s cim nam ludom nenalezi len tak svojvolne mirnix dirnix nakladat. Len naozaj nerozumiem ludom, ktori svoje pravo povedat svoj nazor povazuju za nieco nadradene vsetkemu ostatnemu: ohladuplnosti, ucte, aj voli pomoct. Preto si myslim, ze niekedy bolo lepsie, ked tie nazory ostavali len na priedomku".
@maciatkolulu Ty si si ten post autorky precitala cely alebo si vyselektovala len tu cast, ze chce ist na zakrok lebo este/uz nechce dalsie? Ak viem, ze nechcem lebo som prve tehotenstvo vobec nezvladala (asi to bolo pre aurorku velmi narocne kedze vyhlasuje, ze nevie ci este chce niekedy dalsie) , pristupujem k danej veci zodpovednejsie. Osobne si myslim, ze tento "problem" nie je zalozeny na realnom zaklade. Je to tu uz od vcera a autorka si na prispevok nereagovala ani jeden jedinykrat aby aspon objasnila preco ako za co aby ju zeny viac pochopili. Ja nedokazem pochopit to, ak niekto pride traumatizovany z porodu s tym, ze uz nechce dalsie dieta a do mesiaca je znova tehotny a potom chudera nevie co robit..... Mala ist k dr a informovat sa co vsetko robit preto aby uz neotehotnela (z prispevku v podstate ani nevieme ci u dr vobec bola, aku ochranu pouzila, ze to zlyhalo (a ci to a co vobec zlyhalo) a ani nevieme na zaklade coho vlastne usudila, ze je znova tehotna? Cakala, ze cyklus nabehne po porode ako keby sa nechumelilo? Odrodi si a hned dostane menstruaciu a ta neprisla tak usudila, asi som znova tehotna? Urobila si test? Vysli dve ciarky? Tehotentvo nemoze brat zena za hotovu vec len na zaklade meskania a dvoch ciarok ale z lekarskeho vysetrenia. Z neuplnych info vystanu vselijake reakcie. Mozno Vam ta moja prisla neinteligentna, ale u nas robia toto osadnicky (nezodpovedne zeny, ktorym je vsetko suvix len aby si ukojili potreby svoje a svojich muzov) preto to prirovnanie.
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/tabletka-verzus-miniinterupcia/
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/miniinterupcia/

@maciatkolulu ako nehnevaj sa ale moc inteligencie si nepobrala.. takto sa vyjadrovat o ludoch ktorych nepoznas. Nikde nie je napisane ze pocas sestonedelia nemozes mat sex, dokonca my sme mali ,,odobreny,, kedze sme sa okamzite zacali snazit o dalsie dieta..