Smrť dieťatka v brušku mamičky v 23 týždni
Ahojte, práve prežívam najhoršie obdobie v mojom 29 ročnom živote. 25.10.2011 koncom 23 tt som musela porodiť svoje dieťatko ....môjho milovaného synčeka Matúška ... ktorý mi zomrel v brušku. Smrť dieťatka je nezmyselná, krutá a nepochopiteľná či už je v brušku alebo pri mamičke, či je zdravé alebo choré. Do nebíčka by mali chodiť ľudia starý,unavený, ktorý majú svoj život od žitý. Ostali tu len otázky,výčitky a prázdnota. Nevedela som že existuje taká to bolesť a beznádej. Zviera mi hrdlo , plač nemá konca kraja a slzy sú neskutočne horúce. Prečo? Prečo ja! Svoje dieťatko som milovala od samého začiatku, tešila som sa a v kútiku duše som si priala nech je to chlapček aby môj synček mal bračeka po ktorom tak túži. Paradoxne ani nevie, že v nebíčku je braček bolelo by ho to ešte viac. Aj on sa pýtal prečo mamička prečo? Verím, že sa dozvieme prečo, aby som mohla zabrániť ďalšej nezmyselnej smrti a tej strašnej bolesti, ktorú už nechcem v živote zažiť. Začala som si neskutočne uvedomovať aký je život. Raz si hore raz si dole, dnes si tu a zajtra nemusíš. Moje tehotenstvo nebolo od začiatku ideálne, ale verila som. A ani vo sne by ma nenapadlo, že to tak to skončí. Musím sa dať psychicky aj fyzicky do poriadku, ak by sa tu našla osôbka čo vie akú bolesť prežívam a vie mi poradiť či pomôcť budem neskutočne rada.Potrebujem slová väčšiny a vedieť že nie som v tom sama Ďakujem Zuzana
@zuzzulka dakujem. Zial viem, ako dokazu niektori ludia svojimi vyrokmi ublizit cloveku este viac. Namiesto toho, aby sa snzili truchliacim rodicom zlahcit situaciu tym, ze vyjadria lutost a povedia mile slovo, naopak dokazu nahlodat psychiku tak, ako si to oni ani neuvedomuju ☹
@zuzzulka Uff Zuzi, ked citam ten tvoj priebeh porodu tak mam az zimomriavky na tele....to som naozaj rada za ten cisarsky, musela to byt strasna bolest, pocula som ze to je ovela horsie ako porod ziveho dietatka :( No ja som rada ze som bola uplne uspata, naladovku injekciu v sebe ked som zaspavala a nic viac som necitila...potom som sice lezala den na JISke hned vedla porodnej miestnosti kde robili cisarske, ale inde ako mamicky, sama jedina v miestnosti, a pocula som kazdu hodinku priblizne prvy plac cerstvo narodeneho babatka, ale nejak som to az tak nevnimala, nevedia to proste inak oddelit, vobec ze ma dali mimo od mamiciek bolo od nich mile....ach jo, nech uz mame babatka, najviac zo vsetkeho chcem... :(
@kkatka113 Kati bolo to ťažké veru bolo .... mne tiež vyhoveli a bola som sama na izbe. Keď som ležala na sále tak na konci tak že som sa nestretala z rodičkami hmmm ale počuť som ich počula... tá čo prišla pred polnocou ak ma počula tak sa jej nečudujem že porodila až o 8 ráno.-( bola tam síce stena ale odrodili si tam 2 mamičky bábätka a ja som ich asi videla viac ako oni ked ich merali , vážili, kúpali to bolo kruté ale na tej sále to inak ani nešlo žiaľ ..... no aspoň som si tam uvedomila že asi nepôjdem rodiť mimo mesta ... lekári sa tam suprovo venovali maminkám. Až na to že keď rodili používali stále dookola tie isté frázy to mi až srandovné prišlo...tlačte tlačte bábätku tam už nieje dobre 🙂 atď, ale to je ešte ďaleko možno ešte skončím v TN tam si to tiež chvália...veď uvidíme.
@leeenka26 ahoj urcite by ma to mrzelo ovela viac keby maly prezil a potom...Ja som aj rada ze som ho nevidela a budem si ho pamatat z fotiek zo sona a z toho ako vystrajal v brusku. Svokru mas ozaj hlupu co nevidela ako sa trapite a este podripne ved to je na zblaznenie, ale svokri asi nie su nikdy idealne. Drzim tiez palceky nech vam vsetko dobre dopadne my mame teraz chvilku casu.
Ahojte dievčatá
Ani som nevedela,že je tu taká téma
Mne umrelo bábo v 19tt a teraz naposledy v máji v 39tt Tiež som ho nechcela vidieť Dokonca mi to aj lekári tak odporučili
Najhoršie je sa k tomu vracať Nám doktrok odporučil pauzu 4-6mesiacov Naštastie som rodila normálne takže nebolo nutné čakať dlhšie Síce som otehu už po 3 mesiacoch od toho ale nič zatiaľ neľutujem a som naopak rada,že sa to podarilo tak rýchlo
Takže mamičky hore hlavu aj keď je to hrozné a strašne nespravodlivé Ostáva nám len veriť,že príroda vie čo robí
Všetkým držím palčeky
@ufa No inak aj ja som rada ze som malu vobec nevidela, nechcela som, fotky mala krasne, ten nostek a pusinka, no ostane mi pred ocami ako moje krasne babatko, vytuzene dievcatko... Ani fotky mi neostali, lebo celu knizku som nechala v nemocnici a nejak som zabudla si aspon tie fotky vypytat ako pamiatku.... no nevadi, nechcem na to moc mysliet... my sme museli riesit aj pohreb uz a vsetko, ale to slo mimo mna, manzel to zariadil... ked som prisla z nemocnice tak som tak pred manzelom spomenula ze mi je asi luto ze som malu nevidela a ze vela myslim na to ako by asi vyzerala... ale tak asi lepsie ze som bola od toho uchranena a nemala som s nou po narodeni ziaden kontakt... ja neviem, toto vsetko su take moje dohady ze co je asi lepsie, ja fakt neviem a uz to hlavne nezmenim... dalsie babo uz dufam budem drzat v naruci, casto sa uz predstavujem v porodnici ako tam lezim medzi mamickami po sekcii a daju mi do ruk nase male babatko a aky to bude najkrajsi pocit na svete...juj nech to uz je, neviem si to ani predstavit ale neviem sa toho dockat 🙂
@kkatka113 myslim ze si dobre urobila ked si malu nevidela a hlave ju budes mat neustale a aj ked nemas fotky urcite nezabudnes. Mne zostali ale manzel ich odlozil a este nemam silu pozriet na ne,az casom. Pohreb si neviem ani predstavit u vas to vsak bolo nevyhnutne ja som rada ze som od toho bola uchranena. Tiez sa neviem dockat kedy sa nam to opat podari a budem patrit madzi najstastnejsie mamicky 🙂 Velmi ti drzim palceky
@ufa no doki najprv na mňa kukal,že najak skoro teda aspoň mesiac skôr ako očakával a odporúčal ale zároveň mi to prial a chápal to Mne dokonca lekár čo ma rodil povedal,že kľudne aj po šestonedelí kedže pôrod bol prirodzený aj keď nie bezproblémový Tvrdil,že koľko veľa žien po prirodzenom pôrode zas otehu Ale to sú asi všetky s mŕtvym dietkom kedže ono nespolupracuje
Takže áno zatiaľ je všetko OK Samozrejme som od začiatku na PN kedže je toto už moje 5te tehu a dietko mám len jedno A pichám fraxiparín na odporučenie lekárov
Mamičky takže všetkým držkám palčeky A počúvajte svoje telo tak budete vedieť kedy je ten správny čas zas otehu
Aj ja si tak vravím Keby telo nebolo pripravené tak tak skoro neotehotniem
@lubica69 To je super ze si uz v 15 tt, gratulujem!!! 🙂 Vsak ked si sa na to citila a bola fit, zdrava a v dobrej kondicii tak asi nie je dovod dlhsie cakat 🙂 Kebyze ja nemam jazvu po cisarskom tak tiez do toho mozno idem aj skor ako o pol roka...ale teraz musim poctivo cakat aspon toho pol roka, to predsa na jazvu nie je tiez nejak moc...este mi ostava 4 a pol mesiaca....no nejak to ako-tak bezi, aj ked nie zavratnou rychlostou....vsak hadam sa aprila dockame a budeme sa tiez tesit 🙂
Milé maminky,čítam tu Vašu diskusiu a ledva zadržím slzy,vlastne nezadržím,to sa nedá!!! Musíte byť hrozne silné ženy,ale čo iné Vám zostáva,len žiť ďalej a veriť,že to dalšie tehotenstvo dopadne na 1.Myslím,že každá z nás ma v kutiku duše strach ako to celé dopadne,nič nieje isté až pokial dietatko nieje na svete.Ja prosím Pána Boha,aby všetko dopadlo dobre,lebo tiež mam všelijake problemy.Ale nechcem myslieť na to zlé,lebo myslím,že toho zleho je na svete tak strašne vela.Kamarátka mi spominala,že jej známa prišla o 9 detičiek,snažili sa desať rokov a povedala si,že to desiate bude posledný pokus,lebo už nevládze a vyšlo to a maju krásne dietatko,tak povedzte,prečo si jedna žena musí tolko vytrpieť keď túži po tak prirodzenej veci ako je dať život?Obdivujem Vás všetky a prajem Vám,aby ste už ani jedna nezažili takúto bolesť!!!!
@lubica69 Lubi, aj ja som si pichala Fraxiparine cele tehotenstvo a teraz aj sestonedelie, pred par dnami som prestala a este mam na nohach a rukach bolave modriny a hrce z toho....ale tak to je najmenej, clovek to vydrzi ak to neskodi babatku a prave len pomoze 🙂 Tak sa drz a verim ze ti uz vsetko super dopadne 🙂
@lubica69 No moja gynekologicka mi povedala nech pockame pol roka a potom uz mozem otehotniet...ja som bola na cisarskom 27 septembra, cize pol roka bude koncom marca, odvtedy ideme na to 🙂 Dufam ze sa podari na prvy sup ako sa nam uz dva krat podarilo, sice dva krat to dopadlo neuspesne, ale do tretice sa uz snad podari, verim tomu ze ano, inak by som do toho nechcela ist.... pol roka po reze na maternici nie je vela, ale dufam ze ani malo, radsej ale skor nechcem riskovat nech babu nic nehrozi... ja som pichala fraxiparine zo zdravotnych dovodov, som mala take neurologicke problemy a dali mi ho preventivne, aby chranil mna a ze babu neskodi tak som s tym uplne ok... preto som musela aj sekciou rodit... ked tu vidim kolko nas tu na konikovi je s podobnym osudom tak clovek sa strasne boji otehotniet lebo ma strach ze sa nieco stane.... ale tuzba po dietatku je ovela silnejsia a radi podstupime to riziko ak mame nejaku nadej ze to dobre dopadne a budeme mamickami 🙂
@kkatka113 aha moja No jasné Veď pol roka nie je zas tak dlho Tiež by som po sekcii neriskovala skôr
A áno je toľko veľ prípadov Ale najhoršie ja keď už nejaký čas s bábom si a potom ...To si nechcem ani predstaviť
ale pomáha mi to ako útech,že sú na tom žienky aj oveľa oveľa horšie žiaľ 😢
Ale treba byť silným a všetko sa dá zvládnuť Moja držím veľmi veľmi palčeky A teda všetkým budúcim maminkám
@lubica69 Uz len 4 a pol mesiaca, nie pol roka 🙂 a dakujem pekne, ale hlavne teraz drzim tebe palce, mne treba az potom ked budem cakat babo 🙂 No hej, smrt dietatka musi byt najhorsia ked to babo ma uz niekolko rokov....aj ked clovek si na neho zvykne ked ho nosi v brusku a ked zrazu zomrie tak to velmi boli.....u mna bol dovod pomotana pupocna snura...co u teba ak sa smiem spytat? :(
@lubica69 No ja som bola tiez den predtym na kontrole a robili mi zrovna prietoky a nebol ziaden problem...no je to bohuzial otazka par minut, ale dva krat za sebou sa to nemoze stat, to ma utesuje, to by uz bol aky nezmysel....a chapem ta ze po tvojich skusenostiach budes kludna az po porode...ja som si uz od isteho tyzdna hovorila ze uz je to ok, ked by sa mala narodila tak by bola asi uplne zdrava, nic zle sa nemoze stat...o tomto som predtym ani nepocula...nuz ale bohuzial existuju aj taketo nestastia...teraz uz bude vsetko inak, lepsie, tak sa drz a uzivaj si kazdy krasny den s malym mrnusom v brusku, uz sa strasne tesim na ten pocit aj napriek nevolnostiam a Fraxiparinu 🙂
@gwenni dakujem .. neviem si predstaviť, že by som niečo také musela prežiť. A veľmi sa toho bojím. Pracujem v obore, kde sa s takými to vecami stretávam a pravdu povediac, nie je to pre mňa ľahké, tak už si vôbec neviem predstaviť aké to musí byť pre rodičov.
tuto temu by sme si mohli vsetky citat, myslim si, ze vy dievcata dodavate silu nielen sebe, ale asi to napisem hlupo, ale aj ci uz buducim mamickam alebo uz aj mamickam. Drzim vam velmi palce.
baby tato otazka tu moc nepatri, ked vsetky smutime za nasimi anjelikmi, ale ide mi hlavou. Nemali ste potom problem zo sexovanim? Mne je uplne normalne ze teraz na to ani nepomyslim fyzicky ani psychicky je to este vsetko moc cerstve. Ked sa ku mne manzel prituli mam hned v ociach slzy a myslim na to ako sme lezali a on mi hladkal brusko ☹ Viem ze to potrebuje vsetko cas, ale nerada by som sa rozplakala potom ked to pride...
@lubica69 To je strasne,ked citam cim vsetkym si si presla o dve deticky si prisla ☹ ☹ ☹
Tolka nespravodlivost na tomto svete ☹ ☹ ☹ ☹
Vsetkym do jedneho Vam zelam nech uz je vseto vzdy v poriadku a nech mate zdrave babatka.
Toto by sa nemalo stavat
@monaqua777 je to tá najhoršia vec čo sa ti môže stať...ja si myslím že nič sa tejto bolesti nevyrovná ☹ ☹ ☹
@ufa Ufa, podla mna sem kludne patri kazda otazka s tym suvisiaca....preco nie... no ja sa tiez skoro vzdy rozplacem ked ma manzel objime a prituli si ma, vzdy sa mi nahrnu slzy do oci a neviem sa proste ovladnut...minule mi uz povedal ze ma uz nebude objimat lebo ma tym vzdy rozlutosti....ale som mu to samozrejme vyhovorila, ze vsak si musim aj poplakat a nech ma pekne vela obima ze to potrebujem 🙂 No, pozri, ja mam dnes presne 7 tyzdnov po, a nejak moc na to chut nemam musim povedat...cize sa tomu aj celkom vyhybam...ale tak uvidis ake to bude, vsak ked ti to cele pride pri tom luto tak si proste poplaces a odlozite to na neskor...na tom nic nie je a manzel musi predsa chapat vsetky tvoje nalady...teda aspon by mal...
@ufa nie nebol ten istý problém V 19tt nik doteraz nevie prečo bábo umrelo Missed v 10tt bol spontánny a v tom 39tt sa bábo omotalo o šňúru
Kočky moje chce to veľa veľa síl a hlavne si to nejak nepripúšťať Ja si tak hovorím a pomáha to Stávajú sa aj oveľa horšie veci a tým sa utešujem
Maminky a budúce maminky takže hlavy hore a myslieť len a len pozitívne do budúcna
Inak som si nikdy nemyslela,že budem o tomto schopná rozprávať vo verejnej téme 😅
Ale pravdupovediac som rada,že sa mám s kým o to podeliť a že nie som sama 😉

@leeenka26 áno Leni to som myslela, myslím si že si jej veľmi pomohla tým ako si to napísala ...