icon

Snúbenec chce svadbu, ja chcem rozchod

9. dec 2019

Ahojte baby, mám 20 rokov. Som asi pol roka zasnúbená, dokopy sme spolu 5ty rok. Momentálne ešte študujem ale snúbenec by chcel svadbu. Lenže ja som za toho pol roka zistila, že asi nie je muž pre mňa. Na zasnúbenie som povedala áno asi len preto, že mal v tom období depresie a ja som ich nechcela zhoršovať. Nechcela som aby si ublížil, za pol roka som si ale uvedomila, že sme úplne rozdielne osoby. Každý očakávame od života niečo iné. Nevedela som ako túto tému načať. On začal zrazu hovoriť o svasbe a že jeho mama mi chce vyberať šaty a podobne. Nechcem aby sa dali nejaké termíny alebo čo, neviem ako mu to vysvetliť, že chcem ísť inou cestou ako on. Zatiaľ sa nechcem usadiť a mať hneď po škole deti, netúžim po rodinnom živote, nechcem sa k nemu nasťahovať a vyhovuje mi život študenta. Lenže predtým keď som sa chcela rozísť tak mi povedal, že sa zabije. Moja mama mi odporučila aby som mu napísala list a ten mu dala prečítať ale ja neviem či je to správne a nemala by som sa s ním porozprávať. Lenže sa bojím, že ma zasa donúti ostať lebo sa o neho bojím a nechcem aby si ublížil

iriska13
9. dec 2019

@gelifil ...to je choré celé toto....🤐

autor
9. dec 2019

Tak si skúsim zajtra spísať list. Počujte len mám mu nechať aj darčeky čo mi dal? Ako nebolo toho moc, nejaké oblečenie a bižutéria, jedny strieborné náušnice, tie asi boli drahšie? Nemám za sebou ešte ani jeden rozchod, možno blbá otázka, ale neviem je mi blbé mu tie veci nevrátiť.

bluka2
9. dec 2019

Zbav sa tejto gule na nohe cim skor... Sorry, nemam moc pochopenia pre taketo citove vydieranie. Uvidis, ako to bude bez neho dobre

bluka2
9. dec 2019

Nic mu nemusis vracat, veď sú to darčeky a nie niečo požičané

gelifil
9. dec 2019

@bluka2 ak ich enchces nosit, tak ich vyhod

katka8382
9. dec 2019

Vrátiš mu a bude sa s tebou dotahovat kvôli tomu, vracať ti ich, pytat naspäť a tak dokola. Ak si ich vypýta, daj mu ich, ak nie, tak nie. Nedávaj mu zámienku na to, aby ta mohol vidieť, plakať pred tebou, aby ti ukázal ako sa trápi a pod.

juliet86
9. dec 2019

uf. dievca. posobis ako mlada ambiciozna zena co zachranuje zlomene vtaca. uvedom si jednu vec ak by sa aj zabil alebo skoncil ako alkoholik gambler to nie je tvoja vina a zodpovednost. jeho spravanie je jeho zodpovednost. rozumies? to co opisujes je tzv spoluzavisly vztah. ty si zodpovedny za to ako ja sa citim. dospely vztah dvoch zdravych osob nema byt takyto... takze v dobrom ti radim. kludne daj aj osobne stretnutie aj list. ked bude robit prilis cirkus odid maj odvoz mamu kamosku co ta cakaju vonku napr
daj tomu hodinu max dve. povedz ze si pevne rozhodnuta. ze nie si vovztahu stastna svoju buducnost vidis inak ze mu vdacis za vsetko pekne a mrzi ta ze prrziva zranenie ze veris ze ti mozno raz odpusti ze si si vybrala iny zivot a ze mu prahes vsetko dobre a zenu ktora by bola s nim naozaj statsna a urobila ho stastnym. cauko kakauko. zvysne vety klido v liste ;) vela stastia! to das! este aj tazsie veci zazijes. tteba sa obrnit. moj ex tiez pohltal tabletky ale zije. jo a momentalne je vo vazeni. ja za jeho rozhodnutia nemozem. ale mozem za svoje a som tak vdacna ze som s nim neostala aj ked som si vypocula aka som zla...

lija22
9. dec 2019

kristova noho! toto citat sa oplatilo minimalne kvoli prstenu 🙂 ja asi odpadnem. neviem, ci je taky spekulant, lakomec, lenivec ci darebak boha mu, ze si mu nestala za to aby venoval cas aznacnu sumu na vyber prstena pre svoju najmilovanejsiu! zlato ty si dobra dusa, ale to hovado nezamestnane si ani ten list nezasluzi ani uz pat minut tvojhocasu. tela. to ani nikomu nevrav s akym exotom si spavala, lebo to je brutal trapas ale zas dobre historky raz budes rozpravat :D

lija22
9. dec 2019

nic mu nevracaj, nausnice zahod, striebro nema ziadnu cenu a on by ich dal dalsej frajerke 🙂

vrabcek15
9. dec 2019

Ako ja som vydatá a nosím aj snubny prsteň ☺️si neviem predstaviť, že by som ho dala bratovi aby ho on dal svojej frajerke🙉🙈ktovie ako by sa na to pozeral môj muž, že prsteň, ktorý dal mne nosí moja budúca švagriná,🙈🙉🙈🙈

gelifil
9. dec 2019

@vrabcek15 oni tam budu viaceri posahani

vrabcek15
9. dec 2019

@gelifil asi hej..🙉Najlepšie bude ak autorka príspevku zoberie plecia na nohy a uteká co jej sily stačia... Kto vie aké by bolo spoločne rodinné nazivanie...

vrabcek15
9. dec 2019

@vrabcek15 ssorry nohy na plecia 😂😂😂😂🙈🙉🙈🙈😂😂😂

jaroe
9. dec 2019

Zazila som, rozchod min. na 3 x, opatovne navraty, lebo ma vzdy ukecal a mne ho bolo luto., aj som ho mala rada samozrejme. Niekto tu pisal, ze sebeckost, vodenie za nos....to nie je vobec ono. Je to skor slabost, zbabelost, priserne pocity viny, ze niekomu ublizis. Teraz s odstupom casu a rozumom naviac vidim, ze menej by mu ublizilo, keby som to ukoncila raznejsie a skor. Nuz ale v tej dobe som toho nebola schopna. Drzim palce, neboj, myslim, ze to zvladne...

erikavesela
9. dec 2019

Dobre ti tu radia, rozid sa s nim, cim skor tym lepsie, ale musi to byt definitivne...nemozes sa nechat ukecat a k nemu sa opat vratit...definitivne to ukoncit
Nic mu nevracaj...ked to bude chciet, apon uvidis, co je za exota...tak vrat a viac sa s nim nekontaktuj, nedvihaj mu telefon, nereaguj na jeho spravy...si silna, ked si si toto dokazala takto pragmaticky vylozit a uz to treba len dokoncit...vela stastia v zivote a uvidis, ze stastna s tvojim pristupom budes

bluka2
9. dec 2019

@lija22 alebo sestre 🙂 to je exot...

acrobaleno
10. dec 2019

Som zvedavá ako to skončí. Autorka daj potom vedieť, že ako si to vyriešila. Inak keď tak čítam tie témy tu na MK, som aj šťastná, že som sama. Žiadny debil, ktorý by ma vydeľoval s peniazmi, nadával mi, bol psychopat a narcis, pil, bil ma a citovo by ma vydieral. 😂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
dilino
10. dec 2019

daj vedieť ako to nakoniec dopadlo

danka808
10. dec 2019

Hmmm nemas to veru bohvie co. ako ja viem, ze sa o neho bojis, no ako nemoze ta predsa len takto vydierat. To by nemalo konca kraja a bola by si len ako taky vazen vo vasom vztahu

autor
10. dec 2019

No dnes som mu povedala čo cítim a ostatné som mu dala napísané v liste. Otec ma čakal pod domom a poviem vám, že sme museli zavolať políciu. Akože bolo to hrozné. Lebo ma skoro zbil a zamkol ma, no hneď som volala otcovi, došiel k dverám a potom ma pustil lenže to nemal dosť zjavne. Tak ten magor prosím pekne vybehol na ulicu a otcovi roztrieskal kameňom auto. Polícia došla akože rýchlo. Hneď ho brali, celú škodu na aute bude musieť preplatiť plus otec podal trestné oznámenie. Ani neviete ako mi odľahlo, ze som sa ho zbavila. Dlho som nad tým uvažovala, ale bola to dobrá vec. To že mi hneď volala aj jeho sestra a mama a že ma obvinili že som im prsteň ukradla ani hovoriť nejdem. A pritom ho má on niekde vo veciach lebo ja som mu ho vrátila okamžite ako mi nebol dobrý lebo načo by som si ho nechávala. Takže podľa jeho sestry som zlatokopka a ku**a, podľa jeho mamy čosi podobné. Ale že som ich synáčika živila to už nevidia. Hrôza no, už ai také nechcem prežiť

acrobaleno
10. dec 2019

Čo ti jé...... . Mala si šťastie dievča.

autor
10. dec 2019

Akože ani ja som nečakala, že mu takto zadrbe. A to som chcela ešte ísť s kamoskou a nie s otcom, keby som šla s kamoškou tak ma isto udrie

tmavovlaskakatka
10. dec 2019

Už to máš aspoň za sebou a dobre, že si bola s ocinom. Teraz sa preukázal. A jeho mame ani sestre by som už nedvíhala, nie si povinná s nimi hovoriť. Verím, že ti odľahlo 🙂

majka99999
10. dec 2019

No ja by som teraz nikam sama nechodila aspon urcity cas.

kindervajicko
10. dec 2019

Fuh, silne. Urcite teraz najblizsie dni nezostan sama doma a ani von nechod bez sprievodu. A mozno by som zvazila podanie navrhu na nariadenie neodkladneho opatrenia na zakaz priblizenia sa. Drz sa!

simca06022011
10. dec 2019

Od placliveho chlapa treba ist prec. A daleko. Proste vykaslat sa na vylevy, ignorovat to, zmenit si cislo a on si najde smer svoj postupne.. velka chyba je, ze vobec doslo k takemuto, s prepacenim, trapnemu zasnubeniu...

simca06022011
10. dec 2019

uf teraz citam pokracovanie, vies co.. to s prstenom vytahuju, kvoli tomu, ze ich synovi/bracekovi zadrbkava a je na neho podane trestne oznamenie. Proste sa snazia hodit vinu na ineho... nic si z nich nerob 👏 dobreze si tam toho otca mala 🙂

vrabcek15
10. dec 2019

kokšo tak toto je naozaj veľa..si neviem predstaviť,že by ste sa fakt vzali,mali deti...a keď už teraz by bol schopný ťa udrieť 😲😨 radšej sa teraz rozísť ako neskôr riešiť rozvod..on je naozaj chorí...vyhráža sa ti samovraždou,zamkne ťa v izbe, ocovi rozbije auto...😖..fuu ako je to odo mňa blbé ale otvor si fľašu šampanského a s rodičmi osláv,že si sa zbavila takého psychopata...

jahodka11
10. dec 2019

Ale baby,co jej riadite,ze to mala riesit skor? Ved to jedoducho zistila a ide to riesit...nikdy nie je neskoro....a podla toho,co pises,utekaaaaaaaaj daleko 🙂 študuj,cestuj, mas este dobrých par rokov na toto vsetko a rodina ma este veru cas...nic si nevycitaj,jednoducho sa to stava, postav ho pred hotovú vec, lebo vidim,ze jeho mamicka uz šaty vyberá....no dakujem pekne, tie som si ja vyberala sama 😅