Som celý život osamelá

vanesanova
14. jún 2017

Ahojte neviem vazne co uz robit.mam 33 rokov mam krasne babatko doma a super manzela a psika a super mamu...mam aj otca ale s nim nemam nejaky kamaratsky vztah.vlastne som cely cas v kontakte len s nimi.po porode som stratila kontakt so vsetkymi kamoskami.jedna zije v inom meste druha riesi svoje podnikanie a zdravot.problemy tretia ma tiez male dieta ale nejak ma uplne prestala kontaktovat z nicoho nic a na spravy furt odpoveda vyhybavo stale sa vyhovara ze je jej maly chory pritom som sla minule s kocikom von a ona s malym oproti...dalsia je moja najblizsia od strednej aj ona ma male dieta ale zije na dedine...tak sa cele dni sama staram o maleho a o psika chodim kazdy den s nimi von kociarovat aspon na dve hodiny lebo doma by ma samu eblo...a upratovat sa mi tiez uz vobec nechce lebo mam na to uz total averziu.som uplne fatalne emocne zavysla na mojej mame a muzovi...vlastne mama je moja jedina kamoska s ktorou idem obcas na obed pokecat nakupovat atd...lenze jej sa neda zdoverit so vsetkym a nema vzdy cas ma vela prace moj muz tiez robi stale ja viem ze vacsinou sa radi aby som si nasla konicky a zacala na md nieco robit vyrabat atd...ale vyrabat neviem nic a konicky mam len lyzovanie bicyklovanie kino a so 4 mes.babom toto robit nemozem.najhorsie je ze som po tolkych rokoch samoty uplne zabudla komunikovat s ludmi...mam v bytovke tri susedy vsetky su mlade maju male deti...moj muz si uz so vsetkymi tyka a ja stale vsetkym vykam!neviem to nijak zmenit...usmejem sa vzdy na nich pozdravim obcas sa zdvorilostne popytame o detoch na chodbe a tot vsio...lenze my tu byvame uz dobrych 5 rokov a je mi to vazne blbe teraz za nimi ist a navrhnut im tykanie...mam z toho normalne paniku.dokonca tu mame aj detske ihrisko chodia tu vsetky mamicky s detmi z okolia asi z dvoch sidlisk lebo my mame take najkrajsie najvacsie.no a ja za pana tam neviem nabehnut a pozoznamovat sa ☹ a este k tomu mam psa a psy tam aj tak maju zakaz...a co by som aj tak robila so 4 mes.na ihrisku ked vacsinou len spinka v kociku.co by ste robili vy?

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zdenocka
14. jún 2017

@vanesanova, neviem, co by som Ti poradila, lebo ako keby si pisala o mne. No ja som svojim sposobom spokojna. Tie mamickovske reci, vacne porovnavanie sa, predbiehanie, ktore dieta co vie skor.... Ked boli deti este v kociku, citala som si na lavicke, ked podrastli, tak som na ihrisku striehla, boli nezbedni, teraz su uz velkaci, tak opat sedim na lavicke, a citam si. Moj najblizsi clovek je muz. A tak to ma byt. S nim idem na kavicku, na obed, do kina... Ked mam chvilocku casu, venujem sa sebe, kozmetika, cvicenie.
V starsom veku sa vztahy buduju tazsie, predsa len, kazdy ma svoj zivot. Ale ked mas potrebu, skamaratit sa so susedkami, tak nech Ti pomoze manzel. Nech nacrtne, ze preco si netykate, atd.. Ked vidis, ze idu na ihrisko, normalne sa opytaj, ci sa nemozes pridat k nim. Alebo im ponukni, ci sa nepridu s detmi k Vam pohrat....

obsadenemeno
14. jún 2017

@vanesanova tak ti proste musi prestat "byt blbo" a treba sa prihovorit, potykat si, jednoducho sa trochu otvorit. Akoze nie je ti blbe, ze tam uz byvate 5!!! rokov a ty nie si schopna popsunut tie vztahy so susedami dalej za "dobry den"???
Toto by ti malo byt blbe, nie to, ze by si bola priatelskejsia.

linda1984
14. jún 2017

Tiež v tom vidím samu seba... Len s tým rozdielom, že ja takto žijem na dedine a tu teda niekoho stretnem raz za deň. 😕
Aby som to uviedla na správnu mieru, dieťatko ešte len čakáme, ale mame psíka a toho vencime aj 4-5 x denne, našli sme si jedných susedov, ktorí majú tiež podobného psíka, dosť si vychádzajú a ja som rada, že sa mi dobre vybeha. Ľudia sú to ale starší, takže okrem zdvorilostnych reči nič viac. Bývame tu niečo cez pol roka. Je to 30 km od môjho bývalého domova a tým som stratila kamošky na komplet. Vlastne odkedy pracujem mimo môjho mesta, našla som si nového priateľa, skúšali sme podnájom cca 3 roky a ja som svoje kamošky videla možno 5x... Keď tam neprídem ja, tak oni sem nie. Možno raz prídu na návštevu keď bude všetko hotové na dome ale o nejakej pravidelnosti sa hovoriť nedá... Mama tak isto. Pracuje, víkendy trávi u babky na dome ktorý si zveladuju.
My teda ešte babo nemáme, ale tak nejak si to predstavujem, že to bude vyzerať u mňa ako si to ty opísala. Na jednej strane som introvert a milujem psy, nikdy som nebola na detičky, samozrejme na svoje sa teším, ale občas mi to chyba, mať kamošky, ísť len tak do mesta, pokecat o babskych veciach. Potom zase kľud doma. Hlavne mame psíka s ktorým treba na chodiť kilometre, nie malý havino co mu stačí prejsť kolečko okolo domu. Sama neviem ako to bude, ale to ze budem sama a bude to náročné to viem už teraz.

vanesanova
autor
14. jún 2017

@obsadenemeno ale ved oni tu nebyvaju tak dlho ako my a keby predsa chceli navrhnu oni tykanie mne nie?ved to nie je jednostranne.

eva235
14. jún 2017

@vanesanova
myslim,ze problem bude v tom,ze si ostychava. ja mam to stejne 🙂
je tazke zoznamit sa, este tazsie najst si dobru priatelku.
niekedy vsak oslovit uplne neznameho cloveka nie je tak hrozne. aj ked sa dotycny/a tvari nedostupne, vacsinou odpovedia a uz to ide 😉
a co manzel ? on ma urcite nejakych znamych -manzelske pary,chodte vsetci spolu niekam von,alebo nech pridu na navstevu. nikdy nevies koho mozes poznat.

obsadenemeno
14. jún 2017

@vanesanova mozno im je blbe tiez...... 😀

to akoze sa teraz budes hrat na princeznu, ze ONI ti maju navrhnut tykanie??? A z akeho dovodu? Ze sa pristahovali az po tebe??? To si teraz robis prdel, ci co???

Ved si to TY, komu vadi, ze nema kamosky. Oni si medzi sebou pocitam na 100% tykaju a urcite nehladali "zamienku" aby sa ta druha ozvala prva...... cize oni neplacu na konovi, ze su osamele. Proste sli, prihovorili sa a neriesili, kto navrhne tykanie. Jeziskove huslicky, uz aj chapem, preco ti to nenavrhli...... 😒

vanesanova
autor
14. jún 2017

@linda1984 tak to ti verim...gratulujem k babatku.ja sice byvam vo velkom meste priamo v centre ale citim sa rovnako ako ty na dedine ani jediny blizky clovek...
Okrem rodiny.som strasne hambliva a introvert takisto.ja len cakam kedy bude maly behat mozno potom to bude lepsie budem musiet s nim chodit na ihrisko za ostatnymi detmi.moj muz vlastne priatelov tiez nema ziadnych odisi

vanesanova
autor
14. jún 2017

@linda1984 odisiel kvoli mne byvat do ineho mesta a zostal mu jeden kamoa z detstva ale nebyva s nim casto lebo byva inde a je to slobodny muz bez zavazkov...ja sa len modlim aby sa tato choroba nenalepila na mojho maleho aby aj on neostal sam bez priatelov chcem aby bol vesely stastny aby mal kopu kamaratov a behal po vonku a nevisel len na mobile ako ja...ja som proste premeskala prilezitost ako vela krat v mojom zivote...ale zas na dedine je to o cosi jednoduchsie ako v meste tam si nemas z coho vyberat a ak tam natrafis na nejaku maminu chces nechces budete sa stretavat a to vas da dokopy ja mam aj ten problem ze vyzeram asi srrasne nedostupne ale neviem co s tym.

zdenocka
14. jún 2017

@obsadenemeno, sem tam si precitam temy, a vsimam si aj tvoje komenty. Preco si taka premudreta a neprijemna? Ja si tiez so susedami netykam, a nie nie je mi to blbe. Zakladatelka chcela pomoct, vykecat sa, a precitat si, ako na to... Nechapem tvoj postoj, tebe asi doma nedaju zazit pocit dolezitosti, inak si to ozaj neviem vysvetlit. Nechapem, naco komentujes, ked neporadis, len skritizujes. Ano viem, verejne forum, sloboda slova. No niekedy je mlcat zlato, hlavne, ked nemas co poradit.

vanesanova
autor
14. jún 2017

@obsadenemeno nie som princezna len strasne hanbliva keby si vedela ako sme sa dali dokopy s muzom tak mi neuveris...zalubena som.bola don jak kon a asi to uz aj vedel a ked sme boli vtedy von s partiou u neho v meste tak som za cely vecer a to som pri nom sedela necekla ani slovo!isla som umret.jasne ze si tie susedy medzi sebou tykaju ja som premeskala proste prilezitost a neviem ako to proste zmenit ked tak dlho si vykame to mam proste nabehmut a povedat ahoj tykajme si?

obsadenemeno
14. jún 2017

@zdenocka ale zakladatelke to blbe je, a ja som jej poradila normalne, ze sa ma prestat citit "blbo" a jednoducho sa prihovorit, nikto jej z nosa neodhryzne.
A co ona na to? Ze nech sa ozvu tie susedky??? WTF? Ved JEJ to vadi, nie tym susedkam. To sa jej akoze maju pankat a prosikat ju teraz? Len preto, ze sa pristahovali az po nej??? To je uz aka etiketa.........

A inak, aj poradim, nie som vzdy len kriticka, ale to by si musela zakladatelka aj uznat, ze nema narok byt kralovnou vchodu len z preto, ze tam byvala skor.

Precitaj si viac mojich prispevkov a potom "kritizuj". Ja mam takisto pravo napisat, co si myslim. A niekedy pravda bez kudrliniek pomoze viac, ako tutumutu a pekne slovicka, ktore ju len utvrdia v tom, aky je ten svet zly a ona je pani dokonala.

obsadenemeno
14. jún 2017

@vanesanova ano, presne tak. Nabehni tam, povedz im rovno co si tu teraz napisala, ze si strasne hanbliva a ze si chces potykat. Uvidis, ake je to lahke, este sa budes smiat, ze ako si z toho robila velke halooo... 😉

zdenocka
14. jún 2017

@vanesanova, nezufaj, urcite casom niekoho spoznas, len sa na to neupni. Chod aj na ihrisko, do centra, sadni si na lavicku, a sleduj ostatne mamicky. Casom si urcite nejaka prisadne, prehodite zopar slov, a mozno si "sadnete". Prihlas sa na nejake kurzy, plavanie, cvicenie s detickami... Vacsinou su to male skupinky mamiciek, a urcite s nimi pokecas.

vanesanova
autor
14. jún 2017

@obsadenemeno to si odkial vzala ze som pani dokonala?nie soma ani si to o sebe nemyslim.a nie som ani pani vchodu a nehovorim ze sa mi maju klanat ty si pre boha z jedneho prispevku ma vykreslila ako nejaku namyslenu nanu tak dik za rady...a prajem pekny den toto som vazne potrebovala este viac mi znizit sebavedomie fakt dik.

tncka
14. jún 2017

@vanesanova neviem preco ta trapi ze si so susedmi vykas. Ja tu byvam uz 10 rokov a vykame si vsetci. Ci mladi ci stari. Nemam k nim vobec ziadny vztah a keby zo dna na den vsetci zmizli bolo by mi to jedno😀 Kludne na to ihrisko chod aj s babom,urcite tam najdes lavicku,vezmi si knizku,oddychuj,nasavaj atmosku a trosku sa otukas. O rok ked babo bude chodit,uz im budes "povedoma"a budu ta brat ako sucast "skupiny". Potom je vhodny priestor na zoznamovanie. Ale ako vravim,ries to iba ak ta to trapi. Ja si tu zijem tak inkognito a mne to vyhovuje😉

331kikus
14. jún 2017

na dedine to nie je o nič lepšie, bývame dva roky a nepoznám nikoho.....už ani nechodím z dvora von....len aby som nikoho nestretla...ten blbý pocit keď som v škôlke na vystúpení a všetci sa poznajú a ja len sedím ako debil čo najďalej...kým sme bývali v meste bolo mi to jedno, ale tu je to otras....keby som mohla hneď utekám preč...tiež by som chcela mať aspoň nejakú osobu s ktorou pokecám a nie len zdvorilostne aj vaša je chorá ach bože to bude tým počasím.....bože ako nenávidím tú vetu....

obsadenemeno
14. jún 2017

@vanesanova preco by ti mali komenty cudzej osoby na anonymnom fore znizit sebavedomie??? To akoze fakt??? Tak si precitaj svoju prvu odpoved, kde chces, aby sa ti prihovorili tie susedy prve z titulu, ze sa pristahovali az po tebe..... tam si vyznela pekne namyslene a vobec nie hanblivo, ako sa nam tu snazis nahovorit.

A kasli na komenty, nepoznam ta, nenechaj si mojimi komentami pokazit den ci zivot. Keby som si mala brat vsetky komenty osobne, tak si to uz hodim, davno. Nie je to osobne. Je to reakcia na to, co si napisala. Simple.

vanesanova
autor
14. jún 2017

@331kikus och moj boze bojim sa ze ja to budem mat podobne...Su proste ludia ako my hanblivy introverty ktori sa boja co i len pozdravit nieto este prihovorit je to tazky zivot chcela by som byt ukecana

zdenocka
14. jún 2017

@obsadenemeno, tvoje komenty su strasne tvrde, da sa to napisat aj s empatiou. Ja nekritizujem, ja konstatujem. Preco take privlastky - princezna... Ona napisala, som hanbliva a introvert. Uznat si chybu??? Vsak nespachala zlocin. Chcela nazor introvertnych zien, ako sa zoznamuju. Pretoze ty si ina povaha, nic Ti nie je "blbe", to neznamena, ze sa ona citi ako kralovna vchodu. A ano treba sa spravat s uctou, empatiou, porozumenim, zensky, a hlavne ludsky, nie len bu bu. Vsak nie si dozorkyna vo vazeni.

volterra
14. jún 2017

Zaujala ma v tvojom príspevku jedna vec. Najskôr pises, že máš 4 mesačné babo a potom v ďalšej vete pises, že po " toľkých rokoch samoty si zabudla komunikovať s ľuďmi" Kde si bola doteraz? Nepracovala si?

vanesanova
autor
14. jún 2017

@obsadenemeno ja som nenapisala ze chcem aby sa mi prihovorili prve oni kvoli tomu ze sa pristahovali po mne ja som ti to len vysvetlovala ked si sa pozastavila ze tu byvame 5 rokov a este stale si neviem potykat...napisala som ze keby predsa chceli navrhnu mi aj oni tykanie nie?dobre nechaj tak neries to nevadi ved prave ze sa vobec nepozname a ty uzatvaras nado mnou sudy ako nejaka sudkyna a ja si to berem moc k srdcu lebo je to forum kde nevidis ako ten druhy vyzera pozera aku ma mimiku gestikulaciu proste nevidis pocity...pismena su malo

stella333
14. jún 2017

@vanesanova Ja som na tom bola rovnako, ked bolo moje prve dieta male, ani psa som nemala, vecne som kocikovala sama. My sme sa potom prestahovali do vacsieho mesta a zacala som chodit na ihriska, materske centra a dieta uz malo rok a to zoznamovanie cez deti islo tak nejako samo, neskor to su kruzky , skolka, skola, vsade sa clovek stretne s ludmi a urcite si s niekym sadnes a najdes kamaratku.

vanesanova
autor
14. jún 2017

@volterra ano to vyznelo asi dost cudne ano mam 4 mes.babo a som osamela velmi dlho vlastne odkedy som zacala chodit s mojim muzom...a to je asi 16 rokov dozadu pracovala som ale vzdy same na place...v obchode bez kolegyn.

obsadenemeno
14. jún 2017

@zdenocka neviem, o akom "uznavani chyb" pises, ja som nic take nespominala.
A nie, bola som takisto hanbliva ako ona, ako mlada zaba som bola tyzden v nemocnici, na izbe s dalsimi 5 zenami a cely tyzden som nepovedala slovo, ani jednej z nich.
Cize o hanblivosti viem svoje. Ale takisto viem, ze ocakavat stale od druhych, aby sa prihovorili, aby oni boli ti, co stale zacnu konverzaciu, ze navrhnu tykanie mi zaruci osamelost. Ak to autorke temy vadi, musi zacat od seba. A ozvat sa prva.
Ako som uz pisala, mna dostal ten jej koment o tom, ze sa maju ozvat ony, lebo sa pristahovali az po nej. Sorry, ale akosi toto ignorujes, ked sa navazas do mna. Nezda sa ti ten koment trosicku povysenecky??? Lebo mne veru ano.
A s empatiou pisem, ak je potrebna. Autorka tejto temy vsak potrebuje nieco ine. Lebo mozno si neuvedomuje, ale na tie susedky moze posobit ako "kralovna vchodu". Lebo jej hanblivost moze byt vnimana ako namyslenost. Hlavne ked ocakava, ze oni sa jej pridu prihovarat z titulu ze tam byva dlhsie.

A vobec by som nebola prekvapena, keby z ich strany uz nejake prihovarania boli, hlavne ak tak dobre vychadzaju s jej manzelom. Ale ak reagovala "hanblivo" - co si mysli ona, mozno to bolo vnimane ako "namyslene" zo stran tych susediek. A prave preto je to na nej, prihovorit sa a byt priatelska. Necakat na ne. Lebo takto moze cakat este pekne dlho a dokonca o nej budu rozpravat poza jej chrbat ako o pani namyslenej.

obsadenemeno
14. jún 2017

@vanesanova no mozno su aj ony "hanblive", no ze sa ti neprihovoria....mozno tiez cakaju, ze sa prihovoris ty, no....

a nehnevaj sa, ale hanbit sa aj pozdravit??? Ved to je zakladna ludska slusnost, tam nad tym nerozmyslaj, ale sa pozdrav a hotovo.... prestan nad vsetkym tak velmi premyslat a nechaj udalosti plynut prirodzene. a vsetko bude okej.

annemarie92
14. jún 2017

moja u mna tak uplne tak isto a to este nemam deti ..a za celym vec je len to ze som sa odstahovala o 150km daleko a vsetci sa na mna vykaslali ...dobra som bola len ked som bola na blízku a mali zo mna profit ...ale zatial si to tak moc nepripustam ..tiez neviem ci po case ma neslahne😨

zdenocka
14. jún 2017

@obsadenemeno, ty strasne vsetko analyzujes, tebe prislo povysenecke, ze pisala, ze tam byvala prva, mne to prislo ako holy fakt. Pisala si, ze by si bola milsia, keby si zakladatelka uznala..... Co si ma uznat? Ma natocit video, aby sme videli, ze sa nechova, ako kralovna vchodu? Zakladatelka pisala, ze so susedkami prehodia zopar slov, ale nema odvahu na nic viac. Jej muz je mozno viac spolocensky, preto si uz zo vsetkymi tyka. Ty si ako detektiv, ktory tapa. Mozno ona potrebuje inu radu, mozno si o nej myslia to a to. Vsak to jej nepomoze. Napis jej prave o tej prihode, ked si lezala v nemocnici, a boli ste stale ticho, a ako si to prekonala. To ze jej napises, co si vnimala povysenecky, a co si mozno o nej myslia susedky, jej ozaj nepomoze. Jej pomoze, ja to robim tak a tak, ja sa zoznamujej tak a tak, ja nadviazem konverzaciu s tou a s tou temou............ Normalne konkretne priklady, nie hladat v jej pisomnou prejave povysenectvo, alebo rozmyslat o tom, co si o nej myslia.

bluka2
14. jún 2017

Treba sa prekonat, zivot zacne byt vtedy zaujimavy, ked clovek zajde za svoje hranice. Zacni po troske, vyber si jednu najsympatickejsiu alebo nejaku s este mensim babom a zanes jej nieco, co ste nepouzili, co ja viem. Uplne naj by bolo o tom vela nepremyslat. To mas ako ked niekto robi prezentaciu pred 100 ludmi - vacsina sa musela prekonat a bojovat s tym pocitom neistoty vo vnutri. Druhy krat je to vzdy lahsie 😉

zdenocka
14. jún 2017

@obsadenemeno, pozri, nechcem aby si to brala nejak zle, je mile, ze sa jej snazis pomoct, i ked svojim sposobom. Ja som si len v prispevkoch vsimla, ze si velmi tvrda, mozno je to tvoj styl, a mozno sa snazis s tym svojim tvrdym postojom nepripustat si veci k telu. Ktohovie. Neradis zle, len mozno ten sposob, ozaj neviem.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre