icon

Som celý život osamelá

vanesanova
14. jún 2017

Ahojte neviem vazne co uz robit.mam 33 rokov mam krasne babatko doma a super manzela a psika a super mamu...mam aj otca ale s nim nemam nejaky kamaratsky vztah.vlastne som cely cas v kontakte len s nimi.po porode som stratila kontakt so vsetkymi kamoskami.jedna zije v inom meste druha riesi svoje podnikanie a zdravot.problemy tretia ma tiez male dieta ale nejak ma uplne prestala kontaktovat z nicoho nic a na spravy furt odpoveda vyhybavo stale sa vyhovara ze je jej maly chory pritom som sla minule s kocikom von a ona s malym oproti...dalsia je moja najblizsia od strednej aj ona ma male dieta ale zije na dedine...tak sa cele dni sama staram o maleho a o psika chodim kazdy den s nimi von kociarovat aspon na dve hodiny lebo doma by ma samu eblo...a upratovat sa mi tiez uz vobec nechce lebo mam na to uz total averziu.som uplne fatalne emocne zavysla na mojej mame a muzovi...vlastne mama je moja jedina kamoska s ktorou idem obcas na obed pokecat nakupovat atd...lenze jej sa neda zdoverit so vsetkym a nema vzdy cas ma vela prace moj muz tiez robi stale ja viem ze vacsinou sa radi aby som si nasla konicky a zacala na md nieco robit vyrabat atd...ale vyrabat neviem nic a konicky mam len lyzovanie bicyklovanie kino a so 4 mes.babom toto robit nemozem.najhorsie je ze som po tolkych rokoch samoty uplne zabudla komunikovat s ludmi...mam v bytovke tri susedy vsetky su mlade maju male deti...moj muz si uz so vsetkymi tyka a ja stale vsetkym vykam!neviem to nijak zmenit...usmejem sa vzdy na nich pozdravim obcas sa zdvorilostne popytame o detoch na chodbe a tot vsio...lenze my tu byvame uz dobrych 5 rokov a je mi to vazne blbe teraz za nimi ist a navrhnut im tykanie...mam z toho normalne paniku.dokonca tu mame aj detske ihrisko chodia tu vsetky mamicky s detmi z okolia asi z dvoch sidlisk lebo my mame take najkrajsie najvacsie.no a ja za pana tam neviem nabehnut a pozoznamovat sa ☹ a este k tomu mam psa a psy tam aj tak maju zakaz...a co by som aj tak robila so 4 mes.na ihrisku ked vacsinou len spinka v kociku.co by ste robili vy?

Strana
z3
arasidka11
15. jún 2017

@vanesanova začni uvažovať ako sa čo dá, a nie, ako sa čo nedá a ako je čo ťažké,,,,hneď budeš šťastnejšia

babusik85
15. jún 2017

@vanesanova obsadenemeno a mawka maju pravdu.
netreba sa urazit, ked niekto Ti povie rovno "do oci" pravdu.
trosku treba nadtym zamyslat. lebo len vyhovorky citam, ze si hanbliva, ze preco nie oni atd.
Tebe to vadi, ty si osamela, Ty s tym musis nieco robit. Nikto nie je zodpovedny za tvoj zivot len a len TY!
na konci zivota koho budes obvinovat, ze si bola cely zivot osamela, partnera, dieta, susedov, kamaratky?
Ja viem, ze pre hanblivych je to tazsie, ale treba sa prekonat a robit nieco aby si mala krajsi zivot.

babusik85
15. jún 2017

@vanesanova a ze niekto so svojim prispevkom znizi tvoje sebavedomie? ale no, kasli na to! ved ani nevies kto to je, nie je ti jedno co mysli o Tebe?
nemozes sa citit zle, lebo niekto Ti daco tvrdsie napisal na internete.
vela si sama a mas vela casu na myslienky, tam je problem podla mna.

bluff
15. jún 2017

@vanesanova tak ako s tymi susedkami? Natiahla si ruku, povedala potykajme si, prid niekedy na kavu? Alebo si si nasla kopec vyhovoriek preco sa to neda?

katarinamarkova
15. jún 2017

@vanesanova ,,na cvokhaus sa citim uz lebo moj muz si kludne ide vecer aj sam na pivo do krcmy sadnut pozret hokej a ja uz nemozem ist s nim ako kedysi lebo mam doma babo o kt.sa treba postarat takze tak...,,

ja to zoberiem z druhej strany: keby si trošičku komunikovala so susedkami, tak ti každá jedna na ten večer na pár hodín dieťatko postráži a môžeš s manželom ísť von 🙂 spoznávať ďalších ľudí.

libawet
16. jún 2017

@vanesanova musíš v sebe zbúrať ten ochranný val, čo v sebe máš. Otázka - prečo ho tam máš? Niekto TI ublížil ? Neveríš ľuďom? Z čoho to pramení ? Veď už len von ísť so psom znamená, že sa s niekým stretneš, napr. s iným psičkárom, lebo psy na seba narazia a vtedy, čo robíš? Nič? Niečo urobiť musíš, takže asi trochu predsa len komunikuješ. A keď dieťa bude väčšie, hneď príde k iným deťom, takže sa s tou mamičkou dáš do rozhovoru, či chceš alebo nechceš....problém je v Tvojom vnútri, nie navonok....odblokuj sa, uč sa to, pokúšaj sa o to.

libawet
16. jún 2017

@zltyslonik aj v kamarátstvach platí to dobré pravidlo zlatej strednej cesty a nič sa nemá preháňať. Netreba si veľmi ľudí púšťať k telu, odtiaľ - potiaľ. A aký požič, taký vráť alebo na hrubé vreco, hrubá záplata. Susedov je najlepšie len pozdraviť - susedko, dobré ráno, dobrý deň a keby sme sa nevideli, aj dobrý večer a dobrú noc 🙂

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
libawet
16. jún 2017

@zltyslonik má recht. zbytočne mu len odoberali energiu. V živote, ak má človek skutočného priateľa, tak nanajvýš jedného.

ema234
16. jún 2017

@vanesanova ja mam len manzela a deti, svokra daleko a matka mi skor nohy podkope aj s tatkom. Takze osoby v mojom zivote manzel a deti, len ja mam vyhodu, ze k zivotu nikoho nepotrebujem, som total introvert 🙂 A to som vacsinou sama od rana az do vecera kym pride manzel z prace. Kamaratky nemam a ani nechcem,len ohovaracky a kraviny, asi som naozaj iny clovek 🙂 ale ty si iny typ, takze sa prekonaj a normalne baby oslov a chodte s detickami von 🙂

sona222
16. jún 2017

Myslim si ze clovek je tvor spolocensky, aj introverti aj extroverti tuzia po tom mat okolo seba ludi ktori ich budu pocuvat a uznavat nebudu ich kritizovat, zosmiesnovat. Len niekde sa stala chyba. Bud boli oklamani, alebo neboli doceneni a tsk sa uzavru, niektorych to trapi viac inych menej, ale nemyslim si ze pre cloveka je samota prirodzena.

vanesanova
autor
17. jún 2017

@bluff este nie...by si neverila ale od vtedy som ich este nevidela nestretla...no vies ja cakam na vhodnu prilezitost ale uz velmi dlho a nic ☹ no kebyze nemam bejby je to asi jednoduchsie ale mam a som stastna no stale sama...minule bolo total plne ihrisko krasne slniecko svietilo asi 4 mamicky som tam poznala z videnia ale nesla som tam sla som zas len okolo ja neviem ako tam mam dojst ved moj maly je stale len v kociku este sa nevie hrat s detmi a ako tam mam nabehnut co tam mam robit.

vanesanova
autor
17. jún 2017

@babusik85 ja som asi vazne asocial...neviem preco je to pre mna take tazke proste som nikdy nepatrila do ziadneho kolektivu a zabudla som komunikovat s ludmi.chyba mi skola tam som mohla kecat aspon so spoluziackami.neviem asi ked bude na buduce muz doma tak pojdeme spolu na to ihrisko a pozoznamujeme sa spolu inac to nevidim ale ako na schval vzdy ked je plne ihrisko ja som bud s malym kojim alebo varim alebo upratujem a muz je prec

obsadenemeno
17. jún 2017

@vanesanova ani nemusis "nabehnut", len staci pomaly prechadzkovym krokom ist a sadnut si na blizku lavicku, usmiat sa a zacat trebars o pocasi....potom sa opytat, ze ake stare maju deti a opytat sa na nieco ohladne baba, urcite su otazky, co by ta zaujimali.... to akoze fakt sa pytas na taketo elementarne veci??? 33rocna dospela zena???
Tak ak napr sa dietatu nieco stane a budes potrebovat pomoc od inych, aj potom sa budes "hanbit"???

vanesanova
autor
17. jún 2017

@obsadenemeno jasne ze nie v krizovej situacii som velmi pragmaticka to by som nehladela na nic by som aj na vykanie zabudla...no neviem ja som sa nikdy s nikym nezoznamovala sama vzdy nas niekto zoznamil alebo prisiel ten druhy.

obsadenemeno
17. jún 2017

@vanesanova tak si predstav, ze na tom ihrisku si v krizovej situacii....ze sa POTREBUJES zoznamit 😉

no a ze si sa nikdy nezoznamovala sama? No ved ani dieta si este predtym nikdy nemala....vsetko v zivote je raz po prvykrat....daj si to ako ciel , ze sa do tyzdna prihovoris. A slubujem ti, ze z teba ani neubudne, ani ti nos nikto neodhryzne.

vanesanova
autor
17. jún 2017

@obsadenemeno ono je to tak ako ked je horuco si na dovolenke hic jak hovado ides ku bazenu das do bazena nohu a zamrazi ta lebo sa ti zda studena ale vies ze to bude prijemne osviezujuce laka ta to ale ten prvy skok je najhorsi alebo nejaky velky tobogan bojim sa nan naskocit a spustit sa dole ale uz ked sa spustim a vychadzam z neho von som vysmiata ako leco plna endorfinov...no musim sa odvazit to je jasne ale kedy to bude neviem

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
obsadenemeno
17. jún 2017

@zltyslonik tak ked nieco chcem, tak pre to aj nieco robim. Ale bohuzial, v dnesnej dobe su ludia zvyknuti, ze im vsetko padne do narucia bez nejakej snahy, ci sebazaprenia, ci mensich (alebo vacsich) obeti. Vidno to na jej odpovediach, ze nech sa ONY ozvu, nech sa ONY prihovoria.
Dospela zena, my arse..... 😠

Coho sa tak velmi boji? Ved to nie su teroristky ani sexualne uchylacky, len rovnake maminy ako ona na materskej. Nech mi vysvetli, aky katastroficky scenar sa moze odohrat, ak sa k nim prihovori......
Mozno keby sa zamyslela, ze im moze pripadat ako namyslena tava, co sa im neprihovori, lebo si mysli, ze je lepsia ako ini, mozno by sa konecne rozhybala. Lebo toto je najpravdepodobnejsi scenar a cim dlhsie sa bude "hanbit", tym tazsie sa jej bude zoznamovat, lebo si o nej urobia este viac nelichotivy usudok.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
mamutka
17. jún 2017

@vanesanova veď keď je tvoje dieťa ešte v kociku a tie ostatné sa hrajú na piesku, choď a slušne sa nejakej matky opýtaj, kde kúpila napr.to odrazadlo, motorku, či čokoľvek a od akého veku sa im to hodilo. Nebudeš vyzerať ze sa vnucujes zúfalo za kamosku a debata sa už nejak rozprudi. Len potom zas nebuď prekvapená, ak to bude len o prdoch, grgoch, zapareninach, alebo o eko bio probio kolacoch bez múky. Osobne som tiež bola stále sama, ja som proste tieto pieskoviskove hovorkyne a ich traktary nestihala nejak spracovávať. Som vďačná za jednu maminu s ktorou sa dalo hovoriť úplne o kadecom, vrátane politiky, to bolo také vyslobodenie z mamickovskeho kolotoča stále rovnakých povinností. Inak mám dve super kamosky zo strednej, stále si píšeme, malo sa vidime. To všetko ostatné co vzniká su skôr také povrchné, hoc niektoré veľmi príjemné známosti

bluff
17. jún 2017

@vanesanova ved som ti pisala, ze chod za nimi a popytaj sa na ake aktivity deti chodili, co vedia mamicky odporucit. Alebo sa spytaj ako riesili nejake problemy s babatkami, prve prikrmy, kedy im zacali chodit, kedy zacali lozit, kedy prespali celu noc.. milion tem. Potom ohovor Modreho Kona, aky je to tu babinec 😀 Zacni tym ake su ich deti zlate, ako sa volaju, kolko maju mesiacov? No skus ja budem cakat co sa ti tento vikend podari, ozvi sa 🙂

0silvia0
17. jún 2017

@vanesanova ja nerozumiem dovod silit sa do nejakych povrchnych trkotaciek o plienkach a kasickach ked ti to jednoducho nejde z ust. Myslim ze o nic neprichadzas, predpokladam, ze casom ked tvoje dieta podrastie a zacne spoznavat svet ta lahko vtiahne do nezavaznej komunikacie. Ja by som to nesilila.

meiwe
18. jún 2017

@0silvia0 tiez som toho nazoru, plus ja osobne keeby som mala vpalit na detske ihrisko ako to tu baby pisu sa prepadnem a budem sa citit divno..
Podla mna by stacilo prihlasit sa na niaku aktivitu s babom v ich meste a pojde to same.
Skor by som oslovila osobne susedu ako skupinu mamiciek na ihrisku.

traffic
18. jún 2017

@vanesanova
Ked som mala deti v kociku, vzdy som si zobrala nieco na citanie a citala na lavicke, ked uz boli vacsie, tak mali kamaratov na ihrisku a automaticky aj my mamicky sme sa prihovorili a rozpravali, takze nezufaj toto obdobie ta este len caka, a mozem povedat, ze v tomto obdobi som spoznala vela novych ludi, je to najproduktivnejsie obdobie spoznavania ludi na materskej pre mamicku. A co sa tyka tvojich kamosiek, ak nemaju zaujem nevyhladavala by som ich, asi maju ine priority ako ty aj iny rebricek hodnot, aktivit. Ja nie som v kontakte s kamoskami byvalymi, pretoze sa bud odstahovali alebo maju nastaveny zivot inac ako ja, tak ich neriesim. V prvom pripade ide o teba a tvoje stastie a spokojnost, tak do tvojho zivota pridu ludia, ktori su nastaveni na rovnaku frekvenciu ako ty

hanata
18. jún 2017

Ja by som sa asi radsej spriatelila s mamickmi ako so susedami. Poznam pripady, kedy sa potom susedy samy pozyvali na navstevu. Nezelanu. 😀 Potykat ano, ale urcit slusnu hranicu a mieru pre buducnost. Z tych rad, co som citala sa mi najviac paci zobrat knizku a ist si sadnut na ihrisko. Nemusis zizat na deti, nasavaj atmosferu. Pridi, pozdrav sa, usmej, sadni a citaj. Ak sa pri tebe niekto na dlhsie pristavi alebo si prisadne, opytaj sa na vek a meno dietatka. Pochval, ze je sikovne (ak naozaj je), ze ma krasne velke oci alebo nadherne vlasky. Urcite si na kazdom dietku nieco vynimocne vsimnes. Nemusite hned prekvakat den, na zaciatok aj toto staci, zvycajne sa ludia naspat opytaju. Konika by som neohovarala, kazda na neho nadava a pritom tam skoro vsetky chodia. Okrem toho to nie je moc dobry signal, ohovarat, nadavat, atd. Ani na nizky rodicak a podobne. Mozno tak na prekakane chrbty a neprespane noci. Mas 4mesacne dietatko, to uz je dost pevne, o taky mesiac s nim mozes "smykat po smyklavke", ked bude pevne sediet, moze ist do piesku (aby ho nepapalo). Neboj sa, pride to.
Ja zrovna nie som introvert, vydala som sa do manzelovho bydliska a za par rokov tu poznam ovela viac ludi ako on. Ked ideme spolu po vonku, vacsinou sa ja pozdravim a prehodem slovo so znamymi, ktorych on ani nepozna. 😉 Ale pamatam si, ked som prisla do materskeho centra, boli sme tam tri. Dve mamicky sa poznali a kecali spolu, ja som tam sedela sama ako taka krava. Ani sa mi neprihovorili, ja som im do reci skakat nechcela, proste si myslim, ze oni ma mohli "zaclenit" obycajnym ahoj, ako sa maly vola a kolko ma rokov. Doteraz na to nerada spominam. Drzim palce. 🙂 Urcite si najdes nejaku spriaznenu dusu. A skus sa viac na ludi usmievat.

danica2711
18. jún 2017

@vanesanova vieš, čo ti chýba, vieš, čo dosiahnutiu toho cieľa bráni. Rozsiahlo to analyzuješ, otázka však je, čo s tým skutočne ROBÍŠ? Očividne nič. Takže buď niečo rob (psychológ, autogénny tréning...) alebo sa s tým jednoducho nauč žiť a nefňukaj.

obsadenemeno
18. jún 2017

@meiwe tie mamicky na ihrisku su jej susedy......

angelyana
18. jún 2017

@vanesanova ono je to podla mna aj vyzarovanim, ktore z teba citit. Pokial mas na tvari ten vecne ustrachany vyraz a bojis sa co i len pozdravit susedov, tak to ludia okolo teba skratka vidia. Pravidelne stretavam jednu mamicku, pod ktorou si predstavujem teba-ustrachany vyraz, ziaden usmev, vzdy sama, izolovana od vsetkych. Neviem, ci jej to vyhovuje, alebo to riesi oresne ako ty, no tej by som sa nikdy neprihovorila, je mi skratka nesympaticka.

Nie som velky extrovert, mam rada ludi, no musia mi byt velmi sympaticki, aby som sa s nimi nejak hlbsie bavila, no za 2,5 roka na materskej som si nasla 10 dobrych kamosiek. A nebavime sa o plienkach a hovienkach a pod. Beriem to tak, ze toto obdobie sa nikdy nezopakuje, tak preco z neho nevytazit maximum? V praci uz budem zase stretavat len rovnake tvare den co den, hoc mi niektori mozno budu nesympaticki. Mamicky si aspin mozem vyberat🙂

A tiez mam pocit ako baby predomnou, ze skor si hladas vyhovorky, preco nieco nejde urobit. Nemyslim si, ze si namyslena alebo zbytocne upistana, podla mna skor potrebujes ODBORNU pomoc-ked ti to ovsem naozaj vadi, ze si sama. Zase nutit sa do priatelstiev nema zmysel, pokial to tak skutocne necitis, ze niekoho potrebujes.
A treba to riesit aj so psychologickou z toho dovodu, lebo pises, ze kamosky sa s tebou odrazu nebavia... pokial je to rovnaky scenar, chyba urcite nebude na ich strane... porozmyslaj nad tym😉

meiwe
18. jún 2017

@obsadenemeno aj tu u nas su to moje susedy ale je lachsie oslovit jednu ako hlucik trkotajucich bab ;)

Strana
z3