icon

Som tehotná alebo musím ísť na kyretáž

simiii24
28. júl 2021

Ahojte. Chcela som sa spýtať či niektorá z vas nemá takúto skúsenosť….
Pred mesiacom som potratila bola som tesne v 6tt v ten deň mi brali krv mala som hcg len 83 na další deň bol hladina 23 a potom 21….. išla som teraz po mesiaci na kontrolu či je všetko v poriadku či mám hladinu hcg na 0. Doktorka sa mi na další deň ozvala s tým že hcg mám na 75. A hovorila mi že je možné že mi tam ostalo niečo mŕtve a budem musieť ísť do nemocnice na kyretaz ak ta hladina neklesne na 0. O dva týždne má objednala na kontrolu…. Len mi prebehla taká myšlienka či nemôžem byt druhýkrát tehotná pretože mi príde divne že som mala hladinu hcg 21 a začala som veľmi krvácať po tom potrate takze si myslím že som sa musela dobre vyčistiť a žeby mi po mesiaci to stúplo na 75 mi príde veľmi divne. Čo si o tom prosím myslite?

simiii24
autor
9. aug 2021

Tak bola som dnes u doktorky a potvrdila mi nové tehotenstvo ale maternica naokolo bola zakrvacana a povedala mi že mi môže hroziť potrat tak má dala na pn-ku a o dva týždne idem zas na kontrolu. Máte niektorá skúsenosť s tým zakrvacanim?

rokina13
9. aug 2021

@simiii24 Čo znamena, že zakrvácaná? Našla hematóm či odlúčenie? Ja som mala obe a v pohode, len som cca 2 tyzdne mala kludovy rezim, kym to nezmizlo. Keď niečo ine mala na mysli, tak s tým som sa ešte nestretla.

simiii24
autor
9. aug 2021

@rokina13 hematóm myslela tak neviem hádam bude všetko v poriadku 🙂

kulumulu123
9. aug 2021

@simiii24 ✊✊✊✊✊✊

erickatt
9. aug 2021

@simiii24 mooooooooooc drzim palce. At sa drobatko udrzi

alison11
9. aug 2021

@simiii24 Veľmi držím palce aby všetko dobre dopadlo a ja som nemala nič také tak z tým Ti neporadím,ale veľa žien malo už hematóm ktorí sa sám vstrebal časom len odychuj aby bolo všetko ok.

rubinka
9. aug 2021

@simiii24 - ahoj ja mám skúsenosť s hematonom ktorý sa mi vytvoril v dôsledku krvácania. Musela som celé tehotenstvo stráviť v kludovom režime to znamená že s mužom vôbec nič nemať nič ťažké nedvíhať ani nákup atď. Ležať keď sa dá. Sprcha iba rýchlo žiadne kúpanie v moc teplej vode. Boli mi nasadené lieky duphaston a ešte jeden proti krvácaniu to si nespomeniem názov už. Ja som mala štyri deti takže to bolo dosť ťažké museli mi rodičia každý deň prísť pomáhať s deťmi a potom poobede muž. Ja som mohla robiť len úplne ľahké domáce práce. Ten hematóm sa potom zvykne z tela vyplavovať je to tmavohnedá krv vtedy, počas tehu som týždeň ležala pre krvácanie v nemocnici a potom som ešte raz volala sanitku keď so mňa dosť výrazne tiekla ta hnedá krv. Museli mi pichnúť injekciu proti krvácaniu aby som nepotratila čiže ak bude krv okamžite do nemocnice. A nedať sa odbiť kým ti nepichnu niečo na zastavenie krvácania ja som si to musela doslova vyžobrat lebo mi nechceli nič dať že necháme to na prírodu. No ďakujem pekne to by tu nebola moja malá dcérka keby som dala na ich rady lebo by som tam rovno potratila no oni kukali že mám už 4 deti že čo ja vlastne riešim no hrozne ti poviem. Všade poznámky či nám už není dosť a či som to dieťa chcela 🙄

simiii24
autor
9. aug 2021

@erickatt ďakujem ☺️☺️

simiii24
autor
9. aug 2021

@alison11 ďakujem budem robiť pre to všetko 😊

simiii24
autor
9. aug 2021

@rubinka to nemyslíš vážne 🙈😑 otrasný prístup. Ja nepochopím to naše slovenské zdravotníctvo 😡
Mne povedala doktorka že keď to bude tmavá krv všetko je v pohode že to ten hematóm ide preč že len keby bola čerstvá a svetla tak vtedy treba utekať na pohotovosť tak neviem ale budem mat z toho obavy keď začnem krvácať či to budem vedieť rozoznať…🙈

rubinka
9. aug 2021

@simiii24 - no ono je to v pohode pokiaľ toho už není moc ja som pre istotu radšej jednu noc volala sanitku lebo som sa zľakla.

No myslím to vážne stretla som sa s velkym nepochopením a aroganciou lebo to bolo piate dieťa.

simiii24
autor
9. aug 2021

@rubinka ja si tiež myslím že radšej mat istotu a ísť na pohotovosť než si potom trieskať hlavu…

A myslím si že je každého osobná vec koľko deti má a príde mi choré že by niekto cudzí mal rozhodovat za mna a hovoriť mi do toho či uz mi nestačí keď mám ďalšie 4 deti doma… a ako čo teraz nechám to maličké na pospas lebo piate dieťa si uz matka ako nezaslúži 😡 to ako odkiaľ majú právo sa takto správať a rozhodovat o osude deti sak to je naozaj choré

miminkanase
9. aug 2021

@simiii24 buďte radi za slovenské zdravotníctvo, v Anglicku, či Fínsku, by vás nechali tak.
Mne zas povedali, že praskla cievka, ako sa maternica prispôsobovala tehotenstvu.
Ak bolo spinenie, mavli rukou. Stará krv.
Čerstvá červená.
Oddychuj, lež, venuj čas knihám, netu, tv.
Oddychni si

adkalu
9. aug 2021

@simiii24 ja som mala hematom, a 1/3 odlupenej placenty, vyzeralo to vselijako, týždeň v nemocke a 2 týždne absolútneho kľudu doma, tak sa to dalo do poriadku, dnes mi tu beha nádherná kocka, držím palce.

simiii24
autor
10. aug 2021

@miminkanase keď človek robí v zdravotníctve tak má automaticky pomáhať ľuďom a vyhnúť sa zbytočným komentárom typu nemáte už dosť deti 😑😑 ale áno o anglicku sok už počula všelijaké veci a tiež je to dosť smutne…

A snažím sa len ležať a nič nerobiť len má zaujimalo že mám doma malých psov a že ci by bol pruser ich chodiť raz do dňa venčiť ale to len kúsok alebo fakt potrebujem len ležať?

simiii24
autor
10. aug 2021

@adkalu To som rada že nakoniec všetko dobre dopadlo ☺️ Ja verím že keď budem v klude a bez žiadneho stresu tak ten hematóm zmizne a bude všetko v poriadku.

deny81
10. aug 2021

@simiii24 drzim palce a gratulujem. 👍

erickatt
10. aug 2021

@simiii24 lez. Aspoň chvíľu. Psikov popros , teda nie psov ale susedov, kamosky, su prazdniny nejake decka o venčenie. Ty LEŽ

adkalu
10. aug 2021

@deny81 len lež, psíkov na chvíľu zver niekomu, kto ich vyvenči.Ja som len ležala a šla na WC, staršie dieťa ráno vzali st. rodičia a večer mi doniesli, mamka mi aj na striedačku s manželom varila. Tie 2-3 týždne sa dajú zvládnuť.

rubinka
10. aug 2021

@simiii24 - kým sa nevyplaví hematon tak radšej lež maximum čo sa dá.

simiii24
autor
10. aug 2021

@deny81 ďakujem ti veľmi pekne 😊

simiii24
autor
10. aug 2021

@erickatt dobre budem teda len ležať 😊 len som chcela vedieť či taká mala prechádza uškodí lebo rodičia mi hovorili že nemôžem cely deň len ležať tak neviem 😅

simiii24
autor
10. aug 2021

@adkalu no jasne tie 2-3 týždne nie sú katastrofa a ležala by som kľudne aj 6 mesiacov keby som musela lebo chcem aby som to dala do šťastného konca 😊

erickatt
10. aug 2021

@simiii24 ale mozes

danielaaa212
26. aug 2021

@simiii24 velmi rada citam vecer rozne temy a diskusie...a popravde,tak vzacne, ako otehotniet tak ako ty...som si ulozila do zaloziek...a povedala som si,ze budem sledovat,ako sa ti dari a drzat palce... no dlho nikto nepise a popravde,zaujima ma ako sa ti dari. Verim,ze dobre a ze vsetko je v poriadku ❤. Drzim palce.

simiii24
autor
27. aug 2021

@danielaaa212 ahoj 😊 ďakujem ti veľmi pekne za pekne slova a som rada že sa zaujimas 😊
No bola som v pondelok u doktorky na kontrole a našťastie ten hematóm sa vstrebal sám a aj mi ukazovala na ultrazvuku srdiečko ako bije a merala si teda babo a potom mi povedala že no uvidíme tak neviem čo si mám o tom myslieť ako povedala mi že ešte musím byt na rizikovom lebo môžem začať hocikedy krvácať tak som zvedavá čo mi povie o dva týždne…. Ale posledné dni sa cítim veľmi nekomfortne má ako leby nadúva stále ako keby mi chcelo brucho prasknúť a to aj keď sa zobudím sa cítim plna ale v bruchu mi skrka a som hladná tak nechápem čím to je… sem tam má boli pravý a ľavý bedrový kĺb alebo čo to je a samozrejme aj kríže a včera mi bolo tak zle až sa mi triasli ruky tak som si supla do seba magnezium a asi po hodine to prešlo ale nevraciam vôbec… no som zvedavá teda čo mi povie o tie dva týždne a či sú hentake príznaky úplne v norme

alison11
27. aug 2021

@simiii24 Ahoj,som rada,že bábätko je ok a čo sa týka krížov môžu bolieť aj od čriev keď si nafúknutá a bedrové kĺby sa rozťahujú tehotenstvo po pôrode zas sa budú sťahovať späť potom ztoho budú bolieť. Odychuj pokiaľ sa Ti dá,prípadne si daj probiotiká na nafukovanie,alebo espumisan.

simiii24
autor
27. aug 2021

@alison11 ďakujem ti pekne za radu 😊

danielaaa212
27. aug 2021

@simiii24 tak som velmi rada, presne toto som chcela citat. Kedze bije srdiecko...predpokladam,ze aj uz cca 7my tyzden bude... myslim,ze tie bolesti su sucastou toho vsetkeho, skusenost u kamosiek je podobna...cize verim,ze casom ustane . Silno drzim palce a urcite daj o sebe vediet. Prajem teda vela vela zdravia...dopraj si oddych a pohodu...nech vsetko dotiahnete do zdarneho konca 🥰😍.

simiii24
autor
27. aug 2021

@danielaaa212 ďakujem si zlata a zajtra budem v 9tt ❤️