Strata tehotenstva v 10. týždni a emocionálne dôsledky
Ahojte, v marci mi lekar v 10tt oznamil, ze uz sdiecko nebije. Kedze som bola v zharanici, dali mi tabletky a musela som doma porodit maly zazrak do wc. Velmi silne skusenosti pre mna. Viem, ze pre telo toto bolo najlepsie, ale pre dusu? 💔
Pomaly sa z toho davam, a uz mesiac som bola ok. Absolutne som na to nemyslela, avsak vcera sa ma maly 3r syncek opytal, on kde ma surodenca, ako Kubo, jeho kamos...... Ja som vcera vecer asi 3 hodiny plakala. Strasne ma to bolelo.
Najhorsie na tom je, ze prirodzene mat nemozme, a bohuzial uz ani s IVF, kedze muzove spermie sa extrembe zhorsili za tie roky. Dovod nevieme, lekari tiez nie. Mame este 1 v mrazaku. Nemam odvahu ist na vklad. Opat to sklamanie, ak sa nepodari.... Teraz pri potrate som otehotnela prirodzene... Ale kvoli zlym speriam to nemohlo pokracovat. :(
Pred 4 rokmi sme mali z 23 vajicok vhodne 2 na vklad. Z 1 mam synceka 🙏🏻. Vtedy mal morfo 1%. Teraz ma 0%. 😪
Prepáč nemyslim to v zlom co napíšem.....Nad spermiami od darcu ste nerozmýšľali?
@gir ano? A s cim ste mali problem?
@vierkainka nie, to u mna nepripada do uvahy. :(
Syn za to nemôže a on nemohol vedieť aj keď sa ta to dotklo. Choďte do posledného vkladu a ptm ešte máte možnosť darcovstvo
Ber ako dar, že jedno ešte máte uložené.
Vies co - kazdu strat treba odsmutit. A ten plac si potrebovala. Bol liecivy. Potrebujes odplakat a odzialit stratu babatka, ale aj stratu moznosti mat babatko jednoduchou cestou. Kazda z tychto veci je velmi bolestiva, a neda sa to len tak zahnat z hlavy. Vyplakanie moze pomoct, uvolnit ten smutok, pustit ho prec, ulavi sa ti.
Nedrz zial v sebe, aj keby ta bol napriklad syncek videl plakat, tak mu to povedz, primerane jeho veku, ze by si velmi chcela pre neho surodenca, ale ze to nie je take lahke. Ze maminka aj ocko sa velmi lubia a musia byt 100% zdravi, aby sa babatku v brusku darilo, a ze u vas je to z nejakeho dovodu tazke. Mozno si pomoz tak, ze ani lekari nevedia, co sa presne stalo, co babatku chybalo... Najdi si nejake cesticky, ako mu vysvetlit, ako vznika zivot. V tomto veku to deti nepotrebuju dopodrobna, a ani sa tomu velmi necuduju, beru vsetko prirodzene, tak ako im povies.
PCO
Vieš máš ešte jednu šancu a to zrejme veľkú keď sa vám syn podaril v prvom vklade. Neváhala by som ani sekundu, ale na toto musíš byť hlavne psychicky ok.
Ved to daj vlozit a nejak sa nastav, ze bud alebo. Ziadne reci, ze babatko do 18tt a hotovo. Mne to tak povedali a nejak som to dala. Cim je to cloveku viac na haku, tym lepsie to ide. Asi nejaky zakon schvalnosti.

Za pokus to stojí, nevzdávaj sa... Ja som bola 7x na IVF (3x odber) a nič,nakoniec som otehotnela prirodzene. Rozumiem tej beznádeji... drž sa 🍀