Spontánny potrat po IVF. Zdôverte sa

mircalla
25. jan 2008

Ahojte, viem, ze je to smutna tema. Ale aj tak by som bola rada, keby ste sa zdoverili a napisali svoje pocity, pribehy, pripadne, ci ste vedeli pricinu potratu.
Ja doteraz netusim, preco sa to stalo, stale rozmyslam, co som urobila zle, ci by nepomohlo, keby som stale lezala, ked som spinila. Lekar mi povedal, ze v tomto stadiu to aj tak moc neovplyvnim.

Som po 1. IVF (in vitro fertilization), embryotrasfer 15.12.2007. Pochopitelne som este pred ET brala Utrogestan vaginalne na podporu tehu.Test mi vysiel 26.12.2006 pozitivny, neskor mi aj na ultrazvuku nasli malicky gastracny vacok (bolo este prilis skoro vidiet daco viac), avsak od sameho zaciatku problemy - spinenie, hnedy vytok az kusky sliznice, ale nebola to krv.

Po 11. dnoch od zaciatku spinenia prisli zvlastne krce a nasledne krvacanie uz cervenou krvou, bola som sa dat prezriet do CAR, vraj tam vacok este je, ale pravdepodobne potratim. Tak sa aj stalo, vecer zo vypadla nejaka zrazenina a doslo mi zle isla som na pohotovost,zobrali krv a pozreli ma. Rano mi brali krv opat, hodnota HCG klesla o polovicu a bolo to jasne, sla som na cistenie. Od ET do potratu prebehli len 3 tyzdne, z toho som vacsinu casu spinila a nasledne krvacala a potratila. Napriek tomu potvrdene tehotenstvo bolo.

Moja radost trvala kratko, velmi kratko. Mam uz 35 rokov, ale neviem, ci sa mi to este dakedy podari, som bezdetna a strasne nestastna. Je to urcite este horsie, ako ked sa embryo neuchyti a pokus nevyjde.

Ak sa Vam take cosi stalo, ako ste to prekonali? Vedeli Vam lekari vysvetlit preco sa to mohlo stat?

Dakujem.

motylek
25. jan 2008

Mircalla, to co se ti stalo je moc smutné, ale neházej flintu do žita 😉 . 35 není žádnej věk 🙂 🙂 🙂 , ještě je plno času. Musíš věřit a zkoušet to dál. 1.IVF u hodně holek končí potratem, slyšela jsem, že čím víc jich máš za sebou , tím je větší pravděpodobnost, že se to povede. Je jasný, že finančně je to pálka, ale když žena touží po miminku, tak v ten okamžik pro ni peníze nehrají moc roli. Nevzdávej to, jdi na další IVF a určitě se to povede. Jednou to vyjít musí. Budu ti držet palce 😉 😉 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre