Spoveď po miniinterupcii
ahojte boli ste niekto po interupcii alebo mini interupcii na spovedi.. čo vam povedal na to knaz.. dal vam rozrešenie.. ako reagoval.. odsudil vas za to.. ☹
v case studia som bola v meste,kde som studovala na spovedi a pri poznamke o tom,ze uz pohlavne zijeme s partnerom sa farar tak rozzuril,ze som mala onho vazne obavy,ci ho tam neporazi.keby si unho spomenula interupciu,verim tomu,ze rozhresenia sa nedozije 🙂
@my_angel20 preco by sa nehodila??? nemozte byt take sebecke.a neodsud ma.nie som za interupcie,ale nie som ani sebecka.kazdemu je dane to,co ma byt
@my_angel20 ked som toto napisala ja do temy co som zalozila zvozili ma ako malu... a dost zien sa postavilo aj za mna 🙂 takze uz sa nevyjadrujem, kazdy sme svojho stastia strojcom.
ach toto je fakt trapne.. baby co si ju zastavate ..dajte si veci do suvoslosti... najskor sa pyta ci moze pit tonic v tehu ..a naco sa pytala ci moze ked uz v podstate behala a vybavovala "miniinterupciu" ? ...to jej hadam uz mohlo byt jedno ci babatku nejak ublizi..mne z toho skor vychadza ze sa chcela nepriamo dozvediet ci jej to moze sposobit potrat.. ak sa mylim tak sa hlboko ospravedlnujem ale inak nevidim suvislost s tym ze si zakladatelka vybavovala interupciu a behala po vysetreniach pred zakrokom a pritom zakladala diskusie ci moze pit tonic ... a ju trapi jedine ci jej da farar rozhresenie 🙄 podla mna je to len nejaka osobka ktora sa velmi nudi ..
@svetllana ano ja som sa nad sebou zamyslela, aj sa zamyslam, nevidiš do mojho svedomia, nevieš čo sa vo mne odohrava, ako sa citim... ja som len povedala, že aj niektore ženy tu ktore sa tak velmi do mna navvazaju by sa mohli troška zamyslieť.. nikdy som nikoho nneodsudzovala, každy ako robi, tak sa bude mať, tak prečo sa starať do života inych.. mam dojem že poniektore ženy sa musia velmi nudit, ked to tu stale musia rozoberat, ale nech sa pači..
@tehulka1111 prečo by sme sa mali zamyslieť????!!!! Ked ty si pisala na toto fórum o tom, ako chceš zabiť svoje dieťa! Keby si bola radšej ticho....a btw. nezabudni sa aj z tohoto vyspovedat
@gubcikova musim sa priznat ze som tu temu o tonicu nesledovala celu tusim iba prvu stranu ani som nevedela ze sa tak rozsirila ako teraz pozeram ..ale to co pises hovori o vsetkom ..to si ale mala vybrat ine forum ako toto ..ja sama som raz na jednom fore natrafila ako si mlade baby "radia" ako je mozne potratit 😔 ...
@billam viem čo mam vraviet, nik ma poučovat nemusi.. ty sa nezabudni z toho ako ohovaras a osocujes ludi!!!!!!!!!!!
@tehulka1111 už si dala zmazať tému?či sa budeš baviť ešte chvíľku?
@tehulka1111 v com ohovaram a osocujem? Ja do kostola nechodim 🙂 Žijem podľa vlastného presvedčenia, nie podľa toho, čo farár kaže.
@tehulka1111 povec ci si bola na tej spovedi.
@gagik vies,jedna vec je spoved (lebo tam fararovi moze narozpravat hocico a aj uplne v slzach,co ju farar tak bude lutovat,jej to rozhresenie aj da),lenze druha vec je jej svedomie a Boh...nastastie ten sa oklamat neda...
@terezka1947 co ja viem, tak pre katolicku cirkev je potrat dôvod na vylučenie z cirkvi, takže by som bola prekvapena že by jej dal kňaz rozhrešenie ani keby tam ako plakala. Ale tak som zvedava.
@gagik ...no,nie je to tak uplne.....ale urcite to tiez nie je take lahke,ze by plac stacil-pisala som to trocha s nadsadzkou 😉
@terezka1947 no ale tak oni to beru ako vrazdu, inak fakt by som bola strasne zvedava co by na to ten knaz povedal. nemyslim si ze by jej povedal ze tak fajn ze to lutujes, tak ti je odpustene.Podla mna by to bolo komplikovanejsie.
@gagik samotnym potratom sa"dostala" do exkomunikacie,teda nesmie prijimat ziadne sviatosti,atd....samotne rozhresenie smie dat iba papez,miestny biskup,prip.knazi na to specialne urceni...
ale urcite to nie je take lahke,ako som to napisala.....je to vrazda,nie kradez cokolady...
@terezka1947 presne tak, aj ja si myslim, ze rozhresenie musi dat niekto špecialny a nie obyčajny kňaz. Ale podla mna ta baba ani na spoved nepojde.
Ja viem, že rozhrešenie z tohto hriechu môžu dať aj dominikáni, obyčajný kňaz ti naozaj nemôže dať rozhrešenie. Podmienkou je samozrejme ľútosť. Ak neľutuješ, nikto to to nemôže urobiť za teba a tým pádom ti pomôcť a urobiť spoveď platnou. A je mi ťa ľúto, nech si mala akékoľvek dôvody... Kňaz ti ani nemusí dať úkon kajúcnosti, budeš sa trápiť celý život a rozmýšľať, aké by bolo tvoje bábo keby.... ☹
jooooj baby, toľko času som tu premárnila čítaním vašich nezmyselných hádok (jak na trhu) už som mohla mať koľko ušité 😠
Rozoberáme tu interupcie a ja paradoxne na to, šijem perinku do krstu 😝 . Je to tak nádherná robotka, že šijem pre svoje bábo, ktoré sa mi aj teraz mrví v brušku 😀 A po toľkých rokoch čo mám troch synov (dospelých) si uvedomujem, že ten človiečik čo sa narodí a pôjde do krstu, nikdy čistejší, krasnejší, bez hriechu nebude. (lebo ako dieťa rastie, má svoje detské hriechy, previnenia). Ani ku jednej sviatosti človek neide tak čistý ako ku krstu (okrem dedičného hriechu, ale za ten nemôže 🙂 )
Keď ju ušijem, tak ju odfotím a sa ňou pochválim 😀 ale asi mi poradíte ako sa tu dávajú fotky, lebo písať viem a zbytok som ešte neskúšala 😀 😀 😀 prajem cám krásny deň- a nezaťažujte svoju myseľ, ani svoje bytie, starosťami iných, oberá to o energiu 🙂 treba myslieť pozitívne (pozitývne aké i/y ? 🙂 )
načo potrebuješ kňaza, či názor kňaza na tú vec, aj keby si porodila, tak je to ak isto hriech, ako interupcia. To by bolo ozaj to najmenej čo by ma trápilo pri takýchto veciach, čo povie cirkev áááá baby zobuďte sa 🤐
@renka40 pozor, to že dieťa čerstvo narodené nemá hriech je veľký omyl ovečiek, ja mám skúsenosť, že farár nepochoval dieťa, kt. nemalo krst zato, že malo hriechy, to dieťa žilo dva dni, takže o tom je naša cirkev a ich pravidlá, ale tak to je téma zas o niečom inom
@danielahamar jooooj! šak nerozoberajme každú vetičku! ja som to napísala kvöli odľahčeniu.... 🙂
A ten farár bol .... vieme aké krsty existujú? a keď pochovávajú samovrahov, tak prečo nie novorodencov.... mám už dopredu ľutovať, že som na to reagovala?! Už dopredu sľubujem, že sa tu už nebudem zamotávať (ani táto reakcia na @danielahamar asi nemala byť 🙂 )
@renka40 ja nesúdim nikoho, ja len na margo ten témy a téma cirkev, deti, celkovo život-smrť je veľmi ťažká téma 😉

myslím, že táto téma nepatrí na toto fórum, kde ženy bojujú s problémom ako byť tehotné, poprípade ako ja a mnoho iných, ktoré o dieťa prišli a pritom po ňom túťili! a zarzu tu nejaká žena napíše, že šla na potrat-dobrovoľne, chcene!!!!! aj keď nikoho neodsudzujem za to, čo urobil, ja neviem aké mala dôvody, ale je vyslovene nevhodné pýtať sa takýto typ otázok na takomto fóre.. len môj názor