Strach, že to opäť nevyjde
Neviem, či tu nájdem pochopenie. Ale som hrozná.
S manželom sme sa snažili bez úspechu o bábo 2r. Po rôznych vyšetreniach sme podstúpili umelé oplodnenie. Vyšlo to na prvý krát. Všetko bolo v poriadku do 20tt. Vtedy sme prišli o dieťatko, nakoľko som dostala zápal slepého čreva a veľmi sa to skomplikovalo.
Keď už som sa ako tak dala dokopy, skúšali sme prirodzene. Ale je u nás minimálna šanca, že sa to podarí. Tak opäť umelé a opäť len jedno získané embryo. Opäť to vyšlo. Teraz som cca v 7tt. Ale stále mam strach, hlavne zo zamlcaneho potratu. Všade okolo mňa sa to teraz deje. Nemám mať dôvod prečo by som mala mať takéto pocity, prvé sono ma čaká až budúci týždeň. Napríklad aj dnes som si proste musela spraviť tehu test. Pociťujem aj strašnú únavu, aj ranné nevoľnosti, aj HCG 14 dní od oplodnenia som mala krásnych 1500. Ale neviem si pomôcť, že to opäť nevyjde. Co pomohlo vám? Chcem byť pozitívna, aj kvôli mne aj kvôli bábätku.
@sasesoe ďakujem, krásne si to napísala.. Chcem byť tá, ktorá bude mať nádej, veď aj preto som sa dala po tej strate ako tak do kopy, lebo som vždy verila, že zase bude dobre. Keď je to už tu, je to trochu ťažšie ako som si predstavovala. A práve v tomto období mi príde aj viac ľúto za prvým dieťatkom. Asi to budú trochu aj hormóny. Ale musím sa nastaviť a veriť, ďakujem 🙂
Moja, keď máš za sebou nejakú negatívnu skúsenosť ono to ovplyvní Tvoje vnímanie. S tým nič neurobíš, môžeš to len minimalizovať. Báť sa budeš vždy. Teraz o tehotenstvo, potom o dieťa... je len otázne či necháš strach ovládať Tvoj život. Aj keď sa to ľahšie píše ako realizuje, ja som skoro zosedivela za posledné dni, kvôli krvácaniu. 🍀🍀🍀
No bohužiaľ tiež viem z vlastnej skúsenosti ako sa cítiš, a bohužiaľ ti musím povedať, že tento strach bude celé tehotenstvo😒 ja som si myslela, že čím vyšší týždeň, tým budem viac kludna a opak je pravdou, tým viac sa bojím, že sa niečo v takomto štádiu skomplikuje.
Treba myslieť pozitívne, ak ti môžem poradiť, ešte preckaj nejako ten prvý trimester, a potom si kúp angelsound do prvých pohybov. Zachytí akciu srdiečka u niektorých už od 9tt, aby si bola kludna a spokojná, že srdiečko bije a nemusela si sa báť zamlknuteho potratu ☺️ Ale neboj, určite to tentokrát vyjde 🍀
@pukanec123 počula som že až od 12tt a aj tak to nie je jednoduché, že niekedy chytíš častejšie svoj tep ako srdiečko drobceka. Mimochodom ultrazvuk funguje ako mikrovlnka, takze s mierou
Ahoj, ja som citala pozitivnu literaturu, konkretne the power of positive thinking, upokojovalo ma to, ked som mala zle stavy. Predstavovala som si nas s babatkom na plazi, ako spinka a tak. Drzim Ti palce, skus nestresovat, mne lekar hovoril, ze 50% uspechu je hlava.
Myslím že každá žena ktorá si prešla stratou má takého pocity v tehotenstve. Neviem či si veriaca alebo nie, ale mne pomohlo odovzdať seba aj bábo Bohu a aj syna a toto bábätko som zasvätila Panne Márii a každý deň sa modlím o jej ochranu. Ak nie si, tak si nájdi niečo s čím sa podelíš o svoj strach, nech to neprežívas všetko sama. No pravdou je že báť sa budeš teraz stále, možno ešte viac keď sa narodí a budeš vidieť ako sa trápi keď je choré, po očkovaní alebo niečo iné, zrejme to k materstvu patrí. Skús žiť zo dňa na deň, tešiť sa z každého míľnika a snažiť sa zabaviť niečím iným, ešte sa venuj koníčkom kým máš kopec času 😀
A mne taktiež pomohol angelsound, začala som ho používať od cca 12tt až kým som necítila pohyby, rozprávala som sa doktorkou, také názory že ultrazvuk, mikrovlnka alebo aj toto ubližuje bábätku sú dávno zastarané a ničím nepodložené. Angelsound využíva naozaj minimálne z toho čo ultrazvuk a keď sa to naučíš používať, tak ti bude trvať nájsť srdiecko menej ako minútu, určite to nebudeš používať hodinu denne, tak ako nemáš ani ultrazvuk každý deň po hodine aby nejako ublížil. Ja som mala pri synovi ultrazvuk každý týžden do cca 10tt kvôli podozreniu z ďalšieho mimomaternicového a lekárka má ubezpečila že je to neškodné a syn sa narodil v poriadku. Držím palce ✊✊
Skús myslieť pozitívne ..ja som po potrate ale hovorím si že keď to príde budem sa strašne tešiť a pôjdem tej malinekej bublinke niečo kúpiť aby cítila že s ňou rátame ....myslím ze zmena myšlienok je základ aj keď to je ťažké a niekedy sa fakt prichytil zo strasnymi myšlienkami 😓...
Musis verit ze to dobre dopadne. Tento krat sa podari a Uz len musis vydrzat a budes mat krasne zdrave babatko. Jasne ze sa budes obavat cely cas .. trochu menej po 14tt a o dost menej po 20tt a uz dost kludnejsia okolo 36tt . Budes mat rainbow baby. Tak sa hovori babatkom ktore pridu po strate. Ako duha po dazdi. Moj maly je ozaj za odmenu. Velmi dobre spokojne babo Hlavne klud je to dobre aj pre babatko aby si bola v pohode aj nasilu. Materstvo je dost tazke hoci krasne a nechces si negativnymi pocitmi privodit poporodnu depresiu. Proste musis byt silna.
mne pomohlo pochopenie ze babo sa o seba postara.... a co mozem ja pre neho spravit je poskytnúť mu klud na jeho vyvoj bez stresov. cize robit radost sama sebe aby som bola spokojna a potom aj babo bude spokojne uz teraz. rob co ta tesi. prinesies radost vam obom ;)

Ahoj, rozumiem, ze ta cesta, ktoru ste si presli bola narocna a potom, co si si zazila, si uvedomujes tie rizika intenzivmejsie... lenze su veci, ktore neovplyvnime... ani bezproblemovy porod zdraveho dietata Ti nezaruci, ze sa nieco nestane "zajtra". Mas na vyber zit v strachu alebo v nadeji. Urob, co je v Tvojich silach a zvysok nechaj na Boha, vesmir al cokolvek, comu veris... prave toto su situacie, kedy moze byt viera (v cokolvek) oporou al opacne, je to skuskou