Strata dieťaťa
Dobrý potrebovala by som poradiť čo mám robiť právnych veciach keď mi zomrelo dieťa. Dva dni pred termínom som bola na poradne poslali ma domov a dali mi ďalší termin o týždeň.O týždeň keď som išla na poradňu tak už malej nebilo srdiečko .Mame jedného advokáta ten dal prešetriť na úrad zdravotnej starostlivosti vosti. Co by som ešte mohla urobiť lebo v takejto situácii neviem co sa da robiť.alebo keď niekomu sa stalo takéto tak co robil .ďakujem
@erika689 úprimnú sústrasť. Neviem si ani predstaviť, akým ťažkým obdobím si prechádzaš.
Napadá mi ale jedna otázka. To ti nekázali merať si aj doma tlak pre prípad, že by sa ti opäť zvýšil, keď ťa pustili z nemocnice? A prípadne sa tam vrátiť, ak by sa tak stalo?
Ja končím prvý trimester, mala som ho len mierne zvýšený a lekár mi kázal denne si ho merať a ozvať sa hneď, ako postrehnem, že sa zvyšuje... 😕
@erika689 ahoj. V prvom rade úprimnú sústrasť, mrzí ma to. Skôr ako s právnikom sa ale možno poraď s nejakým kvalitným gynekológom, či mohli predpokladať komplikácie, či bola indikácia na spustenie pôrodu. Tlak ti asi kázali merať aj doma - a ak by bol vysoký, mala si sa hlásiť skôr, alebo ako to ošetrili, keď ťa púšťali domov? Mne sa zdá, že samotný vyšší tlak by to nemal spôsobiť, ak bolo ostatné v poriadku. Je dôležité pred žalobou rozlíšiť, či ozaj mohli niečo predpokladať. Ono totiž jasné, teraz už oni aj ty viete, že keby sa narodila skôr, žila by. Ale podstatné je, či sa to dalo vedieť vopred. Nám zomrela zdravá dcéra v 38.tt úplne bezproblémového tehotenstva, nezistil sa dôvod, čiže ono sa to žiaľ stáva a niekedy sa to nedá nijako zistiť vopred.
@any_soj vies co, ja som 2x mala vysoky tlak, magnezium, lieky. Ziadne bielkoviny v moci, ziadne opuchy. Ale lekar zakazdym bol veeeelmi opatrny a teda povedal mi, ze ano, samotny tlak toto moze sposobit, ze babatko z minuty na minutu moze odist a ani si to nevsimnem 😪. Preto som bola v panike, ked sa jedno rano ani nepohla ako obvykle. Nastastie, potom sa zacala hybat. Nevedela som sa dockat poradne a v ten den aj sluzil primar v BB a uz ma domov nepustil. A ked mala po porode krasne plakala, tak mi povedal, ze pocujte, ako krasne place, bude to dobre. Malinka ma 4 mesiace uz. A prave som Tvoj pribeh mala stale v hlave ako taku vystrahu. A hneva ma, ze dobre moj gynekolog vedel, ze pri tretom som mala tiez problem s tlakom a vobec to neriesil, len mi povedal, ze si mam davat magnezium. Co viem, tak sa dava Anopyrin ako prevencia rozvoja preeklampsie, na to mi dodatocne povedal, ze to nema ziadny vyznam...🙄. Tak si potom vyber, ze kde je pravda.
@erika689 prijmi moju úprimnú sústrasť... Mám malé bábätko a táto možnosť má desila celé tehotenstvo... Najhoršie je, že pokiaľ ty si mala nastavenú liečbu už pred hospitalizcaciou (predpokladám, že ty si si merala naozaj tlak každý deň) a v nemocnici si tlak mala dobrý plus si nemala ani bielkoviny v moči, nemali zrejme dôvod pôrod spúšťať skôr a pustili ťa domov s tým, že máš pokračovať v liečbe a keby čokoľvek tak prísť (to dá do správy dáva). Ale to určite prešetria. Mrzí ma tvoja strata a bolesť a verím, že už ťa v živote čaká len to pekné.
@erika689 môžem sa spýtať, ktorý lekar bol pri pôrode?Ak nechceš verejne, kľudne napíš IP

@erika689 to akože vážne ? Žasnem….