icon

Štvrtý potrat: Hľadanie možných príčin

mariamagdalena9999
4. máj 2024

Pri snahe o naše prvé dieťatko si s mužom prechádzame neľahkým obdobím kvôli opakovaným štyrom potratom.
Mám urobené všetky vyšetrenia.
Genetické vyšetrenia plodu po 2potratoch tiež nikdy nič neukázali,dalšie 2 zamlknuty potrat.Je tam ešte nejaká iná možnosť,ktorá by mohla spôsobovať problém?9tt,11tt,7tt,5tt

Strana
z2
mariamagdalena9999
autor
5. máj 2024

@lienka.7 Ďakujem,nie pohlavie neviem.

zuzanka.zuzu
5. máj 2024

@mariamagdalena9999 pohlavie napadlo aj mne, niektoré ženy majú problém donosit určité pohlavie, kamoška musela na ivf (hoci nemala problém otehotnieť) práve preto aby jej vložili dievčatko. ak máš za sebou 4 potraty tak tam neplatí že ti pohlavie do 12tt nepovedia, v týchto prípadoch už áno

mariamagdalena9999
autor
5. máj 2024

@zuzanka.zuzu ďakujem

mimibabybell
5. máj 2024

Ahoj, veľmi ma to mrzí 😞 ja osobne som vždy užívala od začiatku,teda zistenia tehotenstva Duphaston ( hormón na udržanie plodu), lenže aj napriek tomu som niekoľko krát potratila. A pri zatiaľ jedinom úspešnom tehotenstve mi napriek tomu, že nič doktorka na hematologii nezistila naordinovala injekcie na riedenie krvi. Povedala, že hoci nevidno nič dedičné ani akútne, prečo by krv mala hustnúť, nedá sa to vylúčiť a skúsime to. Pretože v rodine sme mali viacero embólií a upchatých ciev zo zrazenín a nakoniec som vďaka Bohu donosila zdravé bábätko. Držím ti palce a ešte toľko, že ja osobne som veriaca a modlil sa za mňa jeden kňaz a dal mi pomazanie chorých. Verím, že aj to mi pomohlo. A inak tiež sme mali za sebou genetické vyšetrenia a ukazovali nám, že všetko je to ok a nie je dôvod na potraty......

lauriik
7. máj 2024

@zuzanka.zuzu toto sa fakt robi? Ze ti spravia pohlavie na mieru? O tom som nikdy nepocula. Myslela som, ze je to zakazane.

zuzanka.zuzu
7. máj 2024

@lauriik je to zakázané ak na to nie je medicínsky dôvod, ale ak žena nevie donosit konkrétne pohlavie tak jasné že to vedia urobiť

any_soj
8. máj 2024

@mariamagdalena9999 píšeš o všetkých možných vyšetreniach, ale nespomínaš, či aj gynekológ ti sleduje hormóny pravidelne v tehotenstve?

zltasova
8. máj 2024

Zdravím baby, vyrábam pre ženy bábiky ako živé,aby sa mohli lepšie psychicky vyliečiť z bolesti ako je strata dieťatka.Volajú sa bábiky reborn a veľa ženám to už pomohlo.

lauriik
8. máj 2024

@zuzanka.zuzu ja som myslela, ze medicinsky dovod je, ze konkretne pohlavie nesie po generaciach geneticku vadu. To, ze nevies donosit jedno pohlavie mi pride ako velmi cudny dovod. Ved kopec ludi ma deti len jedneho pohlavia, kludne 3-4 kusky a nikto to neriesi 🤷🏼‍♀️

zuzanka.zuzu
8. máj 2024

@lauriik no veď tomu predchádzajú vyšetrenia 😀 a ty si splietla 3 veci naraz, 3 deti z jedného pohlavia má aký súvis si 4 potratmi? 🙄

zuzanka.zuzu
8. máj 2024

@zltasova to je hnus

sofia1979
8. máj 2024

@mariamagdalena9999 mňa napadlo možno pohlavie dieťaťa je problém suseda nemohla do nosiť chlapčeka

matullienka
8. máj 2024

@zltasova no to by som chcela vidieť ako by mi bábika pomohla prekonať smútok po potrate. Prepáč ale tento tvoj príspevok mi príde úplne od veci v tejto téme, akoby si si potrebovala urobiť reklamu

zltasova
8. máj 2024

@matullienka nieje to o reklame, mrzí ma že to niekomu takto príde
Len je veľa možností ako si pomôcť, pretože všetko bolestné sadá na psychiku a sú ženy, ktorým to vie pomôcť, keď cíti niečo krehké v náručí
Pracovala som na sedeniach s veľa ženami, čo im to pomohlo, keď sa žena na to teší a naviaže sa nato,tak je aj to cesta
Veľa ľudí sa z toho vie aj zblázniť,nieje to ľahká situácia ako keď sa niekomu stratí vec

matullienka
8. máj 2024

@zltasova mne to vysvetľovať nemusíš, ja som si tým prešla 5x a teda bábika vyzerajúca ako živé dieťa by mi vtedy určite nepomohla. Naopak zhoršovala situáciu lebo stále by som mala na očiach o čo som prišla

zltasova
8. máj 2024

@zuzanka.zuzu prečo hnus?
Ja som napísala iba návrh,je to ťažké sa pozerať na zlomenú ženu,ubolenú zo straty
Ja viem, že to nikoho nenahradí,ale vo svete funguje aj takáto forma terapie
Len niektorí ľudia sa tomu bránia,lebo sa ľudia zvyknú súdiť navzájom
V zahraničí chodia s tým ženy aj po vonku

zltasova
8. máj 2024

@matullienka samozrejme je to o psychike každého človeka,sama však cítiš čo ti pomôže,bol to len nápad
Nemalo by sa to stavať ale bohužiaľ sa to deje,prajem veľa šťastia do budúcnosti,nech už takú bolesť nezažiješ

lauriik
9. máj 2024

@zuzanka.zuzu ze to druhe pohlavie donosis a mozno vobec nevies, ze to jedno by si nedonosil. Ci pisem blbost?

lauriik
9. máj 2024

@zuzanka.zuzu ze niekto ma 1 dieta potom potrat s tym co akoze nemoze donosit a potom dalsie dieta to "spravne" pohlavie. Ze na to vlastne vobec neprides. Ale mozno pisem kravinu.

kiki68
13. jún 2024

Mozno zrazit autoimunitu? Ja som mala od 25 rokov tiez iba potraty, nikdy som to nedala cez 12tt. Vzdy cele zle. V 34 som otehotnela na prvy sup s inym partnerom uz a donosila syna. Je zdravy. Ale tie prve tyzdne som bola v strasnom stave fyzicky, moje telo sa snazilo tomu zjavne branit. Nastastie som mala tak doriadenu imunitu, ze to nejako a utrogestanom, magnezkom a tehu aspirinom telo vzdalo a od 12tt uz bolo lepsie. Mne do 12tt ani knizku nedali, ze nech sa na to neviazem radsej. Drzim velmi palce

bambieblue
1. júl 2024

@matullienka 🤣🤣🤣

Strana
z2