icon

Syndróm polycistických vaječníkov, PCOS

lkristinka
9. aug 2018

Polycisticke vaječníky
Ahojte , máte niekto Pco syndróm ? Viete mi poradiť alebo povedať či môžem normálne otehotnieť ? Môj doktor mi povedal že si mám urobiť dieťa skôr .Mám ževraj len 5 až 10% na otehotnenie s týmto syndrómom a k tomu veľa potratov. Časom sa tento syndróm prejaviť ak inak ..

Strana
z2
radostka
26. mar 2021

@simuska255 brala som duphaston

meredith83
26. mar 2021

@simuska255 Ahoj ja som 3 mesiace brala Dianette 35 a Metformin bolo to narocne ale mi to napravilo vajecniky... Inak ked som bola mladsia na testosteron mi dali Spironolactone to mi pomohlo..

simuska255
26. mar 2021

@meredith83 Ja som brala diane 35 zopar rokov.. a nic to so mnou nerobilo.. mam pocit ze to boli zbytocne vyhodene peniaze lebo nic to nezaberalo..preto som sa rozhodla ich aj vysadit .. vobec ziadny ucinok podla mna.. ani po vysadeni nikdy neprisla MS.. stale som to vravela doktorovi a nikdy to neriesil.. stale len predpisoval nove balenie.. a teraz az ked som mu povedala ze som ich vysadila a ze ich neberiem tak mi povedal ze mi spravy hormonany profil.. a uvidi co dalej.. lebo som mu spomenula ze by som chcela zacat planovat aj babo..

@meredith83

meredith83
27. mar 2021

@simuska255 Vies co HAk pri zenach s PCOS by sa nemala davat dlhsie ako 6 mesiacov kedze maskuje problemy a neriesi ich. Kratkodobo moze pomoct. Vela gyn to tak urobi aby mal od teba pokoj. Ja som vysadila HAK ako 30 rocna a potom som 2 roky davala do kopy svoje telo a hormony. Nasla som si dobreho gynekologa kt urobil kompletny profil hormonov a dal mi Metformin a potom Spironolactone na znizenie testosteronu. To druhe naozaj velmi pomohlo ale musela som snazenie prerusit ked so to brala. Po tom som este laparoskopiu mala a nakoniec mi dali Letrozole na ovulaciu. To sice tehotenstvu nepomohlo ale to nastartovalo vajecniky. Otehotnela som prirodzene pomocou Vitexu ale to nevyslo. Tehotenstvo mi vyslo az 9 mesiacov po kyrete a to som brala vceliu matersku kasicku, Vitex a dobre vitaminy. A mala som uz v poriadku testosteron a vsetky ine hormony..]

simuska255
28. mar 2021

@meredith83 ja uz ani neviem co amm vlastne riesit.. som zvedava co mi povie po odberu krvi na hormonalny profil.. a co mi nasadi za liecbu.. co bude navrhovat

lenkasebestova
7. sep 2022

@meredith83 Zdravím! Chcela by som sa opytat kde vam predpisali spironolakton? Ja mam pcos a moj najvacsi problem je hrozne akne kvoli vysokemu testosteronu, antikoncepciu nechcem brat ale u nas na vychode mi nikto nechce predpisat nic ine. Ked sa opytam na spirotolakton, ziadny lekar o tom nepocul a nema s tym skusenost 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Neviem ako sa k nemu mam dostat

lenkasebestova
7. sep 2022

@simuska255 zdravím, mozem sa opytat k akemu gynekologovi ste chodili ze vam predpisal spironolkaton? Mne to nikto nechce predpisat 😩 vsetci chcu iba antikoncepciu aby som brala

meredith83
8. sep 2022

@lenkasebestova Mne to predpisal endokrinolog v Irsku

juliavolna
16. okt 2022

@atislava9 a mali ste aj vyšší testosterón a AMH ?

juliavolna
16. okt 2022

@meredith83 a hodnoty AMH a testo ? 🙂 prosím

juliavolna
16. okt 2022

@simuska255 na aku hodnotu máte zvyseny testosterón ?

meredith83
1. nov 2022

@juliavolna AMH neviem ale povedal ze dobre.. Testo 2 x tolko kolko mali byt cez 5 sa mi zda uz to bolo pred rokmi

terry658
1. nov 2022

@lkristinka ja som sa kvôli tomu začala snažiť s manželom už v 20tke. Máme síce dve deti, ale priam zázrakom. Obe tehotenstva boli rizikové na injekciach. Ale priznávam, že potratov bolo veľa. Teraz by sme ešte chceli ďalšie ale či sa nám ešte podarí je iba v rukách Božích.

Strana
z2