icon

Tehotenstvo po akútnom cisárskom

katarina1210
27. apr 2018

Ahojte mamičky, chcela by som radu, možno si len prečítať podobné príbehy... Nechcem moc rozvíjať čo sa stalo, proste 26+5 som mala akútny cisársky rez a naša krásna dcérka prežila len pár dní. Preto máme veľkú bolesť v srdciach, ale aj túžbu po ďalšom bábätku. Zatiaľ ani netušíme čo sa stalo. Čakáme na hematologické výsledky, ktoré už budú v najbl. týždňoch hotové.
Dvaja doktori mi odporučili počkať pol roka, že to stačí ( to je v podstate onedlho). Len jedna doktorka povedala 10-12 mesiacov počkať. Myslíte si, že pol roka je dostatočný na zotavenie? keď to povedali dvaja lekári nezávisle od seba? Keby dcérka žila samozrejme by som kľudne aj dva roky počkala.
Preto Vás chcem poprosiť mamičky, ktoré ste otehotneli skoro po akútnej sekcii, aby ste mi napísali svoju skúsenosť, prípadne odporúčania koľko čakať a pod... 🙂 potrebujem trocha podpory a prečítať si aj šťastné príbehy. Prípadne príbehy mamičiek, ktorým detičky zomreli a ďalšie tehotenstvo bolo úspešné. Ten strach vo mne je neskutočný, ale túžba je taktiež obrovská.

Strana
z2
katarina1210
autor
29. apr 2018

Škoda, že nevidím do budúcnosti :( niekedy ma fakt prepadne taká túžba, že keby ma moj priateľ nebrzdil, tak už som asi aj tehotná a niekedy naopak obrovský strach, čo keď bude zase všetko zlé :( ale asi sa začneme pokúšať niekde medzi 8m - 16m od sekcie, myslím, že ak by som dlhšie čakala takuž sa neodvážim. Ale taktiež keď dvaja z troch doktorov mi povedali, že 6mesiacov stačí, tak som taká nalomená. Som taká zmätená z pocitov a všetkého :X

anett63
29. apr 2018

@katarina1210 Ahoj,mám podobnú skúsenosť ako ty,ja som porodila dvojičky v 24 tt,prvu dcerku prirodzene,druhá šla cisárskym rezom,tiež neviem príčinu(placentu lekári tvrdili,že poslali na rozbor,ale zistili sme,že neposlali...a kopec ďalších nejasnosti.podali sme podnet....ale o tom ti tu písať nebudem. Moje tehtenstvo bolo okrem nevoľnosti ukážkove...Sla som na hematologicke vyšetrenie do ba a na genetiku.Cakam na výsledky z hematologie,10. mája mám ísť do ba. Otehotnela som na prvý raz ako pri dvojičkách a strach mám obrovský. Tiež mi povedali počkať pol roka,s manželom sme chceli čakať tak rok,doktori mi povedali,že po traumatickej skusenosti a po cisárskom reze budem mať problém otehotnieť. Tak som manželovi navrhla,nech sa začneme pokusat. Popravde sme nečakali,že sa to znova podarí tak rýchlo. Som v 7 tt a už týždeň ležím v nemocnici,lebo mi objavili dve dutiny,z toho v prvej už vidno akciu srdiečka a druhá je prázdna. Tak veľmi chcem držať v náručí zdravé dieťatko.Snazim sa myslieť pozitívne,popravde mi nič iné ani nezostáva. Ak by sa chcela porozprávať,kľudne mi napis súkromnú správu. Aj v nemocnici mi povedali,že je to individuálne,že to môže skončiť zle po pol roku i po troch rokoch čakania od sekcie a naopak sa nemusí nič stať.... Ale priprav sa,že ak sa vám to podarí,je väčšia pravdepodobnosť preventívneho ležania a pozorovania v nemocnici,zaradenie do rizikovej poradne,mne nasadili zatiaľ duphaston(beriem ho tri krát denne). Držím ti palce v ďalšom snažení,aby sme držali v náručí zdravé bábätká.

katarina1210
autor
29. apr 2018

@anett63 dúfam, že to bude mať tentokrát pre teba šťastný koniec a budeš mať bábätko v náručí. Nám robili rozbor pupočníka a placenty a všetko bolo v 100% zdravom stave, skoro mi srdce puklo :X ja len nevoľnosti, ale na začiatku som mala cystu na pravom vaječníku, ale tá sa vstrebala. Čo však je zvláštne, že ja som mala dva plodové vaky, jeden s bábätkom a do druhého nebolo dobre vidieť. Na jednej fotke zo sona to vyzeralo, že je aj v druhom bábo, doktorka to ale nepotvrdila. Druhý vak sa mi vstrebal niekde pred 20týždňom. Som ochotná aj celé tehotenstvo preležať v nemocnici, fakt po tom zážitku som všeličo ochotná vydržať a podstúpiť. Toho sa presne bojím, že budeme čakať a zrazu bude problém otehotnieť :X najhoršie že mi nikto nič nezaručí :X kľudne môžeme aj súkromne písať možno by to aj tebe pomohlo myslieť pozitívne najmä teraz, keď si v nemocnici

katarina1210
autor
29. apr 2018

@anett63 a som ti chcela ešte poradiť skús jesť sušenú aróniu. Ja ju teraz jedávam a rýchlo ma fyzicky zotavila aj krv. Je dobrá asi na všetko hlavne na štítnu žľazu a nadobličky. V Kauflande ju majú za 1,99€. Poradili mi to v nemocnici sestričky.

katarina1210
autor
29. apr 2018

@anett63 len skús sa spýtať preistotu doktorov či ju môžu aj tehotné, ikeď nevidím dovôd prečo by nemohli, ale istota je istota

katarina1210
autor
29. apr 2018

Už žiadna mamička s radou? vlastnou skúsenosťou?

Strana
z2