Túžba po dieťati po potrate
ahojte vsetci neviem s kym by som sa mohla o tomto porozpravat lebo v dnesnej dobe niekomu doverovat je velmi tazke tak skusim to tu . Som po potrate a odvttedy co sa to stalo velmi tuzim po dietati niekedy si myslim ze az prehnane stale o tom rozpravam vsimam si kazducku zmenu na sebe az mam pocit ze môj partner je s toho na nervy uz velakrat som si povedala ze to proste necham plavat a necham to proste na osud . Mam velmi dobreho partnera som maximalne spokojna aj sme sa bavili o dietati ale on to stale odklada ze v lete potom po lete o rok o dva no a ja som s toho na nervy mam pocit ze velmi pozera na financne zazemie aj ked je to na jednej strane dobre ale ja si nemyslim ze sme na tom zle zijeme v zahranici a pekne zarabame cize keby som mala dieta malo by uplne vsetko co potrebuje. Je tu niekto kto by mi povedal na to svoj nazor velmi by mi to pomohlo lebo ja uz vazne neviem ako na to nemysliet :( Dakujem vam velmi pekne
@lucia192 dakujem ti pekne je to vazne tazke ja sa snazim na to nemysliet ked som v praci je to hrozne stale o tom premyslam az mi s toho sibe 🙂 stale upratujem varim hladam nove recepty zacala som aj kolace piest co som nikdy pred tym nerobila noo snazim sa zamestnat nejako no nejde to a ked konecne si poviem ze kaslem na to nebudem mu o tom rozpravat zacne on nooo ked budes tehotna a bla bla bla no na nervy ☹
pokial sa milujete a ste spolu stastny nevidim dovod preco dieta nemat..co sa tyka penazi..mi sme na tom boli tiez tak vseliako a odkladali sme dieta roky ,len kvoli dlhom,,a stale sa skratka nieco naslo nacom sme stavali dovod nemat dieta....ked hovoris ze ste financne ok tak smelo dotoho..mna musel naopak manzel tacit do toho mat dieta..ja som sa stale vyhovarala na tie peniaze..ale teraz je vsetko ok..mala ma vsetko co potrebuje a dokonca zvladame aj bez druheho prijmu,,niekedy je to lepsie ,niekedy horsie,,ale vzdy sa to da zmaknut..poznam ludi co ziju 5 clenna rodina z 500e mesacne a su v pohode a poznam babulu co maju s manzelom prijem 2500e mesacne a hovoria ze im to nestaci..takze pokial sa chce, zmaknut sa to da..vsetko to nejako pride same..aspom u nas to tak bolo..prajem vela stastia 🙂
@kikina84 dakujem ti za odpoved ja si myslim to iste ze zvladnut by sme to urcite zvladli len on je stale hovori este musime spravit toto ist tam pockat na neiem co no hroza ...velmi ho lubim a on lubi mna to som si ista ze uz bez neho nechcem byt a ani o bezomna len v tomto smere je to hroza...ja som mu hovorila ze odkladat to nema vyznam ze to zvladli ostatny tak to zvladneme aj my ale tak......
@zuzana_23 jj ved toto..ja mam kamosku co bola 12 rokov z druhom..a ona chcela velmi dieta ..on chcel tiez ale hovoril ze nemaju doriesene veci stale nejake financne a podobne..ona uz zufala..davno po 30-tke..chcela velmi deti..Tak uz bola z nervami tak v keli,ze mu povedala ze sa s nim rozide ak nebudu mat deti..trocha ho postrasila a zatlacila na pilu a chlapik sa hned rozhybal 😀 😀 😀
a teraz maju 3 rocneho syna a hovorila ze sa takmer vobec nic nezmenilo..financne stihaju hypoteku aj ucty,aj pozicky,akurat ze si musel najst chlapik este bocnu robotu navyse,aby vykril plat kamosky.. 😀
to je asi jedine minus..inak su stastny a sami hovoria uz teraz ked sa o tom bavime..ze keby sa neboli rozhybali,naozaj by deti nemali asi nikdy,lebo stale sa najde nejaky dovod kory treba riesit,myslim ten financny..Mi sme nemali tiez strasne vela veci doriesenych a zmakli sme to..a som rada ze dcerku mame..a som rada ze sme sa rozhodli ako sme sa rozhodli.. 🙂
@kikina84 presne to aj ja mam takto stale nejaky dovod prečo este teraz nie....jasne ze ked uz dieta mas neolutujes to nikdy a dokonca si myslim ze budes stasnty ze si sa tak rozhodol.ja som sice velmi mlada mam len 23 cize este mam cas ale tak to proste citim ( priatel ma 28) ...
@zuzana_23 ..........tuzba po dietati , ktoru tak extremne pocitujes, je psychologicka zalezitost, ktorou sa chce vykompenzovat bolest a prazdnota po potrate. Urcite skor nez dieta, by som v tvojom veku zvazovala, ci nie je lepsie mat manzela a nie len priatela, dalej aj to, preco v skutocnosti nechce tvoj priatel dieta a ci tvoja snaha po dietati nie je aj akousi poistkou vasho vztahu. Ak partner nechce dieta a odklada to s vyhovorkami, tak vzdy velmi dobre vie preco. Najcastejsie dovody su, ze na deti sa naozaj momentalne vobec neciti alebo ma pochybnosti o svojich citoch k tebe a puto v podobe dietata by nezniesol, zatial ale to nie je take aby opustil spolocnu domacnost, kde mu v podstate nic nechyba.......Moja rada znie: Mysli na deti, chci ich, snivaj o tom, ako kazda mlada zena, ale nemaj ich realne, myslim tym nie teraz a nie s nim.
@awalancha3 ahoj ako nic v zlom ale ja nepatrim medzi tie chudery ktore si potrebuju udrzat chlapa diedatom...a uz vonkoncom to nieje ziadna poistka ..mozno len velmi pozera na nase zabezpecenie lebo on by ma v zivote neopustil viem to velmi dobre a hocico co potrebujem spravi pre mna aj o polnoci toto by nerobiil chlap ktory by o mna nestal takze netrafila si sa do toho ...
@zuzana_23 ....no, cas ukaze.....
@awalancha3 cas ukazal som tehotnaa a strasne sa tesime 😀
ako mozes byt maximalne spokojna, ked ty chces a on to odklada? mal by stat pri tebe, ak chces mat dieta, tak na tom pracujte a mozno sa dockate tej radostnej chvile, odkladat nieco po com tuzis, nema zmysel, nevies, kedy sa ti podari otehotniet, ci to bude hned ci o rok, dva, a ci zasa nahodou neprides o dieta, pocitat treba so vsetkym, co sa tyka financii, lepsie to uz nebude, tak na co cakat 🙂
nejak nema zmysel odkladat cas na dieta,lebo clovek nikdy nevie kolko to bude trvat,ked sa raz akoze rozhodne konecne mat dieta. My sme na to nejak netlacili,ale prvy raz som otehotnela po dvcoh rokoch a dopadlo to zle. Otehotniet a donosit babo nie je taka samozrejmost,ludia si myslia,ze ked zacnu v 30tke,ze to ako asi pojde podla nejakej tabulky,ale tak to nefunguje. Pokial nejake dobre zazemie je,nevidim dovod cakat na nejaku spravnu chvilu. Skor by som to nechala v tej rovine skusat to tak nejak nahodou,ci sa nepodari. Zase nahanat chlapa do postele neni dobre, moja buduca svagrova to tak robi a vysledok taky,ze vyse roka to robia jak kraliky (uz asi z povinnosti) a stale nic. Clovek strasne planuje,hlavne chlapi su v tomto experti,ze cakaju na nieco,co mozno nikdy nepride v tom ich zmysle. Takze trosku zvolnit,nemysliet na to a mozno sa to podari aj same a nakoniec bude chlap rad,ze bude babo 🙂
@zuzana_23 S priatelom som bola 2mesiace a otehotnela som(pozname sa od narodenia,nastastie a vzdy sme boli do seba zalubeni,len sme sa nevedeli rozhybat),nemali sme ziadne financne zazemie,nic nasetrene a bolo to v celku v poriadku,takze financii by som sa nebala 😉 je to zvladnutelne 😉 mozno partner sa este na babatko neciti 😉 najlepsi je sok,z nicoho nic,ze som tehotna a bude sa tesit uvidis 😉
a mozno sa partner boji dalsieho sklamania z potratu,aj to je moznost...
ja som už tri mesiace po druhom potrate a reči typu netlač na to, pride to už jednoducho ignorujem.. každá z nás túži byť mamou..jednej sa to splní-ani nevie ako a druhá má problémy, ktoré sa na nu zrazu zosypu...kazdy jeden den sa zobudim s myslienkou,,ake by to bolo, keby tu bolo...jedenkrat -ok, ale ten druhykrat ma potrat položil, neviem na nič iné myslieť a v praci sa nesústredim.. zmenila som sa, zmenila ma bolest..a ta, ktorá to nezažila bude ťažko rozpávať o tom, že kľud a pokoj-čas to vyrieši....nikto nevie ako sa cíti žena, ktoré príde o svoje milované vytúžené dieťatko...
Ahojte, ak by ste potrebovali pomoc...duševnú...existuje projekt rächelina vinica...víkendový pobyt pre veriacich.....vrelo odporúčam z osobnej skúsenosti 🙂
Proim o vyplnenie dotaznika pr emoju bc pracu je to anonymne tak kludne sa tammzee vyjadrit dakujem vopred.
Vela muzov mysli predovsetkym na to financne zazemie.Tak si stanovte,ze kolko by ste mali mat nasetrene,aby mohlo prist babo a potom,ked to bude,tak sa uz len dohodnite na presnom termine,kedy uz do toho pojdete fakt naplno.Chlapi potrebuju nakopnut.Ved oni potom zistia,ze mat babo je vlastne super a nevedia,preco to tak dlho odkladali🙂
Drzim palce!
@zuzana_23 ZUZI je to uplne normalne, ja som minuly rok dvakrat po sebe potratila najprv v januari missed abort nasledne som dva mesiace po kyrete hned otehotnela a znova v maji missed abort. Mam za sebou vsetky vysetrenia v podstate nic nenasli.Ked sa mi to stalo presne som pocitovala to co Ty, ze rychlo rychlo otehotniet, je to normalne, ale potom som si vycitala, ze mozno to aj bolo skoro po tom prvom, lebo som mala myom na maternici, ktory tlacil na plod asi este som nebola uplne ok, ale je to individualne. Po druhom nam kazala doktorka pol roka pockat.V decembri ta doba presla a aj ked cochvila budem mat 38 proste to nesilim, co ma byt bude, netreba sa na to upinat, lebo vtedy to nepojde, ja to robim tak, ze sa kazdy mesiac na nieco tesim, co napr.mozem robit len vtedy, ked by som nebola tehu napriklad som zacala chodit do fitka a tak si hovorim, ze ked neotehotniem teraz aspon schudnem a budem pekna v plavkach. 😀 Mozno je to chore, ale mne to psychicky pomaha. Mozno aj tvoj partner sa boji, ze co ked sa to stane znova , vies chlapi neradi rozpravaju o takychto veciach. Nechaj tomu volny priebeh,nerozpravaj mu stale o tom a uvidis akonahle to napatie povoli aj babatko sa zadari. Drzim ti palceky. 🙂
Ahojte ja som potratila v 20 tyždni.Bolo to velmi tažke velmi sme s manželom tužili po dietatku.Gynekolog mi povedal že možem otehotniet už po 3 mesiacoch.Ale ja sa velmi bojím aby som zase nepotratila.Velmi tužim po babätku.Je to pravda ,že interval medzi potratom a počatím ma byt 6 mesiacov?
@jasminka29 ja som o bábo prišla v 28 týždni, mne odporúčali 6 mesiacov...ale myslím si, že sa nič nestane ked skúsite po 3-och...ved niektoré baby otehotnejú ešte v šestonedelí a všetko je OK. my sme začali po tých 6 mesiacoch, a aj tak to trvalo rok, kým som otehotnela...teraz máme doma už 8-mesačné šťastíčko, ktoré je najlepšou "náplasťou" na všetky boľavé rany 😉
@pritt98 ahoj som na tom podobne prisla som o dieta v 28tt ale po IVF tiez mi lekar odporucil po 6mes.skusit znova tak uvidime len som sa chcela spytat mne robili hned po porode kyret kvoli placente myslis ze bude nejaky problem?po prepusteni bolo vsetko ok na UTZ len akosi som stratila doveru voci nemocnici kde som lezala a mam este sestonedelie tak mozno sa podelis s Tvojou skusenostou dakujem

@zuzana_23 hlavne na neho s dieťatkom netlač, aby nezdupkal, prípadne aby si k tomu nevytvoril odpor, skús sa zamestnať nejak inak, kúp si zvieratko, prípadne začni pestovať kvety, nejaké domáce práce, háčkuj atď.. a hlavne vypni.. nemysli na to, prekonaj samu seba a hlavne si ver, že to dokážeš 🙂 držím ti palčeky a uvidíš, že keď tvoj partner zbadá, že berieš do úvahy aj jeho názor a že to, čo si myslí on, čo chce on a čo prežíva on je pre teba momentálne veľmi dôležité, tak k tomu precitne sám ani nebudeš vedieť ako 🙂 mimochodom, ak na to veľmi silno myslíš, zvykne sa nedariť, lebo si v podstate ako stroj, napätá.. držím palčeky aby ste čoskoro boli traja a to chcene z oboch strán 🙂